Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 40368 articles
Browse latest View live

האם ג'ק דורסי עומד להיות מסולק מהובלת טוויטר?

$
0
0

ג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר. צילום: Cellanr, מתוך ויקיפדיה

קרן הגידור אליוט מנג'מנט, שנמצאת בבעלות המשקיע פול סינגר - תורם משמעותי של הרפובליקנים והשמרנים בארה"ב - רכשה חלק נכבד מטוויטר

בלומברג ניוז היה הראשון לדווח כי אליוט מנג'מנט רכשה "חלק ניכר" מטוויטר, וכן על כך שהיא מתכננת לדחוף לשינויים ברשת החברתית, כולל להחלפת ג'ק דורסי, מייסד שותף ומנכ"ל החברה.

לאחר הפרסום על הרכישה, המוערכת בכמיליארד דולר, ועל כך שייתכן שהמשקיע האקטיבי קנה נתח הגון מהחברה במטרה להדיח את המנכ"ל - מניות טוויטר עלו ביותר מ-8% אתמול (ב'). עוד נמסר כי אליוט מנג'מנט מינתה ארבעה דירקטורים למועצת המנהלים של טוויטר, לאחר שפנתה למנהלים באופן פרטי וקיימה עימם דיונים.

לפי אנליסטים, משום שלטוויטר סוג מניות אחד בלבד, החברה חשופה יותר להשקעה פעילה ולהשתלטות, שלא כמו חברות היי-טק אחרות שאיחדו את כוח ההצבעה עם סוגים שונים של מניות.

השתלטות על פלטפורמה חברתית לצורך קמפיין הבחירות לנשיאות?

כאמור, סינגר, שהוא איש עסקים יהודי-אמריקני ומיליארדר, מוכר כמגה-תורם רפובליקני, שהתנגד בתחילה לדונלד טראמפ, בימים שבהם הוא רץ לנשיאות ארה"ב, אך מאז הפך לאוהד של הנשיא המכהן. יצוין כי סינגר הוא אדם מורכב המייצג מחד גישה כלכלית ימנית, אך מאידך פעיל למען זכויות הלהט"ב. כמשקיע הוא, על פי דיווחים שונים, לא ממש מעוניין עוד שדורסי יחזיק במושכות החברה.

סוכנות רויטרס מציינת כי טוויטר "היא אחת מחברות הטכנולוגיה האמריקניות המעטות המובלת, אך לא נשלטת, בידי אחד ממייסדיה". דורסי מחזיק רק כשני אחוזים מהחברה, מה שהופך אותו לפגיע בכל הנוגע לשאיפותיו של המשקיע האקטיבי סינגר.

דורסי, ששב והצהיר כי לרשת החברתית שהוא מנהל אין אג'נדה או השתייכות פוליטית כלשהי, הודה בעבר שרוב האנשים שנשכרים על ידי החברה הם מה שהאמריקנים מכנים 'שמאלנים'. "אני חושב שיותר ויותר חשוב לפחות להבהיר לאן אנחנו נוטים ופשוט להביע את זה. אני מעדיף לדעת למה מישהו מתלהם, ולא לנסות לפרש זאת באמצעות מעשיו", אמר דורסי בשנה שעברה בהתייחסו לאוריינטציה הפוליטית שלו ושל הפלטפורמה.

אבל הבחירות לנשיאות ארה"ב הולכות וקרבות, ובהתאמה משקיעים שרוצים לדחוף ענקיות טכנולוגיה כמו טוויטר, והנהלותיהן, לכיוון אהדה לעמדותיהם - כמו סינגר - יכולים בהחלט לנסות לפעול לקידום מצב שכזה. מה שמסביר אולי את המהלך שכבר התרחש ואת מה שעוד עתיד לקרות.

אילון מאסק - התייצב להגנת דורסי

מנכ"ל טסלה ויזם ההיי-טק המפורסם אילון מאסק, הגיב אתמול בציוץ לאירועים, ונתן רוח גבית לדורסי. "רק רוצה לומר שאני תומך בג'ק כמנכ"ל טוויטר. יש לו לב טוב", צייץ מאסק.

מאסק הוא משתמש מוביל בטוויטר, ונוהג לצייץ רבות אל 31.6 מיליון עוקביו בפלטפורמה. הוא ידוע כמי שמשתמש לעיתים קרובות בטוויטר בכדי לספר לעולם על פיתוחים גדולים בחברות שלו, ביניהן ניתן למנות לא רק את יצרנית המכוניות החשמליות טסלה, אלא גם את SpaceX המשלחת טילים לחלל, ואת החברה בעלת השם מקורי The Boring Company, שם מפתחים מאסק ואנשיו אמצעי תחבורה חכמים ולא שגרתיים (כמו נסיעה בשפופרות מהירות מתחת לאדמה).

יצוין גם שמאסק הסתבך לא פעם עקב השימוש שלו בטוויטר, כשהמקרה המפורסם ביותר התרחש ב-2018, והביא לכך שהיזם התזזיתי והשנוי במחלוקת ספג קנס אישי בסך 20 מיליון דולר, ו"סידר" גם קנס באותו סכום לטסלה, לאחר שצייץ כי היא השיגה מימון בכדי להפוך לחברה פרטית. טסלה והרשות לניירות ערך האמריקנית, ה-SEC, הגיעו להסכם על הקנסות וכן על כך שמאסק יפרוש מתפקיד יו"ר יצרנית המכוניות החשמליות שייסד, עקב פרשיית הציוץ בעניין הפרטת החברה, שהביא להטעיית המשקיעים ולחשדות שהדברים נעשו במכוון על ידי המיליארדר.

כדאי לשים לב כי כמו מאסק, גם דורסי מוביל יותר מחברה אחת. הוא משמש הן כמנכ"ל טוויטר והן ממנכ"ל את חברת תשלומי המובייל סקוור. אפשר שהרצון של סינגר להיפרד ממנו אינו בהכרח עניין פוליטי אלא החשש מהתפקידים הכפולים שלו, כמו גם מהתכנית המוצהרת שלו לעבור לאפריקה לפחות לחצי שנה במהלך השנה הנוכחית.

 

הפוסט האם ג'ק דורסי עומד להיות מסולק מהובלת טוויטר? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


ויימו גייסה 2.25 מיליארד דולר –בסבב ראשון

$
0
0

גיוס אוטונומי. אילוסטרציה: BigStock

תחום הרכב האוטונומי ממשיך להתחמם: ויימו השלימה סבב גיוס בסכום ענק של 2.25 מיליארד דולר. גודלו של הסכום מקבל משנה תוקף לאור העובדה שמדובר בסבב הגיוס הראשון של החברה. לצד היותו של הרכב האוטונומי תחום חם ומושך משקיעים, סייעה לגיוס הסכום המכובד העובדה שכמו גוגל, ויימו היא חברה בת של אלפבית.

הגיוס של ויימו, שבשנה שעברה חגגה עשור לקיומה, הובל על ידי שתי חברות מימון לא אמריקניות: סילבר לייק פרטנרס הקנדית ומובדאללה, חברת ההשקעות של איחוד האמירויות הערביות. משקיעים נוספים בסבב היו קרן הון-הסיכון אנדרסין-הורוביץ, יצרנית חלקי הרכב מאגנה, חברת סחר הרכב אוטוניישן ואלפבית עצמה. מהנהלת ויימו נמסר שהכסף ישמש להמשך התפתחותה של החברה.

עם זאת, בשוק אומרים כי ויימו ומשקיעיה נוטלים על עצמם סיכון, משום שפיתוח מכונית אוטונומית הוא לא דבר זול. ג'נרל מוטורס כבר השקיעה יותר משבעה מיליארד דולר בקרוז - החברה הבת שלה שעוסקת בתחום, ו-Argo AI של פורד גייסה 2.9 מיליארד.

בכמה מדינות כבר עורכים ניסויים ברכבים אוטונומיים ורוב המומחים סבורים שהם יקטינו במידה ניכרת את תאונות הדרכים, אבל ייקח עוד זמן עד שמספר גדול של נהגים יוכלו להתרווח בכיסא ולתת לרכב שלהם לנהוג בעצמו.

הפוסט ויימו גייסה 2.25 מיליארד דולר – בסבב ראשון הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

אורית גרינבאום ליפסקי תנהל את השיווק והאסטרטגיה במיקרוסופט מזה"ת ואפריקה

$
0
0

אורית גרינבאום ליפסקי, מנהלת השיווק והאסטרטגיה במיקרוסופט למזרח התיכון ולאפריקה. צילום: ניב קנטור

מיקרוסופט מינתה באחרונה את אורית גרינבאום ליפסקי למנהלת השיווק והאסטרטגיה של החברה במזרח התיכון ובאפריקה. במסגרת תפקידה היא תנהל צוות גלובלי של מנהלי שיווק ומדעי נתונים, ותוביל את האסטרטגיה והתכנון בכלל מדינות האזור, בדגש על שיווק מבוסס דטה, בניית מנועים לסגמנטים, סטארט-אפים וקהילות, והובלת תחום השיווק מבוסס החדשנות. גרינבאום ליפסקי שימשה ב-3.5 השנים האחרונות כמובילת השיווק במיקרוסופט ישראל, ולפני כן הייתה סמנכ"לית שיווק ומכירות בשטראוס מים ישראל וראשת מחלקת שיווק בפרטנר. היא בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני ב-EMBA מהמרכז הבינתחומי הרצליה.

הפוסט אורית גרינבאום ליפסקי תנהל את השיווק והאסטרטגיה במיקרוסופט מזה"ת ואפריקה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

בנק מצטיין –ולא רק בתחום הפיננסי

$
0
0

אנשי בנק ירושלים במעמד הזכייה, מימין: נגה רוזנפלד, אסף קרן, יובל בנימין, גיא בלאט, אורלי אברמוביץ', אורית בסקי-אהרוני וטל צור. צילום: ניב קנטור

עולם הרובוטיקה משתלב גם בענף הבנקאות. הוכחה לכך ניתנה בטקס מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה בלאגו בראשון לציון, עם זכייתו של בנק ירושלים.

הזכייה ניתנה לבנק בעקבות ההצלחה של ביצוע פרויקט RPA (ר"ת Robot Process Automation), שבמסגרתו הועברו תהליכי עבודה ידניים אוטומציה, באמצעות תוכנה המדמה עבודה אנושית. את הפרויקט ביצעה מחלקת ניהול מידע, פיתוח ובדיקות באגף המחשוב והחדשנות הטכנולוגית של הבנק, בהובלתה של המנמ"רית, אורלי אברמוביץ'. במסגרת הפרויקט, שמומש על גבי תשתית של קיירון, הוקמו עשרות תהליכים אוטומטיים במגוון יחידות עסקיות בבנק, שלדבריו הביאו להתייעלות וסקלאביליות של הפעילות המתקיימת בהן.

[caption id="attachment_311643" align="alignnone" width="600"]אנשי בנק ירושלים במעמד הזכייה, מימין: נגה רוזנפלד, אסף קרן, יובל בנימין, גיא בלאט, אורלי אברמוביץ', אורית בסקי-אהרוני וטל צור. צילום: ניב קנטור אנשי בנק ירושלים במעמד הזכייה, מימין: נגה רוזנפלד, אסף קרן, יובל בנימין, גיא בלאט, אורלי אברמוביץ', אורית בסקי-אהרוני וטל צור. צילום: ניב קנטור[/caption]

הפוסט בנק מצטיין – ולא רק בתחום הפיננסי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

סטיב ווזניאק ואשתו נדבקו בקורונה והפיצו אותה בארה"ב?

$
0
0

סטיב ווזניאק. צילום: ניקולס הריסון, מתוך ויקיפדיה

התפרצות נגיף הקורונה מעוררת דאגה רבה. בדיוק בשל כך כולנו מבינים שדבר משמעותי שחשוב להימנע ממנו הוא שמועות שווא ופייק ניוז אודותיו. עד כה זה נראה שהעניין גם די מצליח, לפחות יחסית, אבל במקרה המסוים הבא, מי שטרח להפיץ מידע כוזב שכזה הוא דווקא דמות מוכרת בעולם הטכנולוגי - סטיב ווזניאק, מייסד שותף של הענקית אפל.

אנשים שנחשבים כ"מנהיגים" בקהילה העולמית נמנעים ברובם מלומר או לפרסם ברשתות החברתיות משהו שעלול לפתח פאניקה בכלל, ועל אחת כמה וכמה על נושא נפיץ ומבעית כמו הקורונה. זו בדיוק הסיבה לכך שמה שהעלה ווזניאק לטוויטר כציוץ אתמול (ב'), גרם לעוקביו ולגופי תקשורת להרים גבות מודאגות, וגבוה.

מי שזכה לכינוי "ווז" פרסם הודעה שהבהילה את אוהדיו, ושבעצם אמרה בפשטות שאפשר שהוא וזוגתו נשאים או חולים בקורונה מאז ששבו מסין ב-4 בינואר האחרון. ווזניאק אפילו הפנה סוג של האשמה כלפי עצמו וכלפי אשתו, ג'אנט, כשכתב שאפשר שהשניים היו בעצם הראשונים (patient zero) שהביאו את הנגיף מסין לארה"ב.

כידוע לכל, הקורונה החלה את דרכה בעיר ווהאן, שהיא בירת מחוז חוביי, בסין, ואז החלה להגיע לכל רחבי הארץ ואחר כך לשאר העולם. בשבוע שעבר נרשמו בארצות הברית המקרים המאושרים הראשונים של המחלה, וגם המתים הראשונים ממנה. לפיכך אפשר שתזמון הציוץ נראה לווזניאק סביר, אך מסתבר שהוא בעצם היה פשוט אזעקת שווא, לפחות לכאורה.

[caption id="attachment_311178" align="alignnone" width="600"]נגיף הקורונה. אילוסטרציה: BigStock נגיף הקורונה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]

כתבת USA Today, ג'סיקה גוין, צייצה בטוויטר עדכון מאוחר יותר ביום האתמול, אחרי ששוחחה עם אשתו של ווזניאק על מחלתה. גווין פרסמה כי ג'אנט אמרה לה שמדובר בסך הכל בזיהום בסינוסים, כך לפי האבחון של רופאה שבדק אותה.

ידוע כי ווזניאק לא מחזיק בחשבון פייסבוק - באפריל 2018, בעקבות הקריאה הציבורית למחוק את פייסבוק (DeleteFacebook#), שהגיעה לאחר חשיפת פרשת קיימברידג' אנליטיקה בישר שותפו המיתולוגי של סטיב ג'ובס שהוא מצטרף לגל המחאה וסוגר את חשבון הפייסבוק שלו. בנוסף, אפשר שהוא גם לא מבין בדיוק עד כמה פרסומים של מפורסמים כמותו הופכים בקלות לוויראליים וממהרים להיות מופצים כיום.

לפי גיזמודו, הוא קישר את חשבון Swarm שלו לטוויטר, וזה מה שהביא לכך שצבר מאות אלפי עוקבים (נכון לעכשיו יש לו כ-628,300 כאלו). כאשר אדם בעל כל כך הרבה עוקבים מפרסם שהוא עלול להיות נשא של קורונה, ושאשתו אולי אפילו חולה בנגיף לאחר שהשניים שהו בסין ושבו לארה"ב, ומאות אלפים נחשפים לכך, משם השמועות פשוט עושות לעצמן כנפיים. ווז, שלבטח לא היה בעל כוונה רעה, צריך ללמוד מהמקרה הזה שלפעמים מוטב לחשוב פעם, פעמיים ושלוש, לפני ציוץ חפוז בנושאים נפיצים.

ולנו נותר רק לשמוח על הדיווח שלג'אנט ולווז שלום, ולקוות שגם לעולם יגיעו בשורות טובות אודות הנגיף ובקרוב.

הפוסט סטיב ווזניאק ואשתו נדבקו בקורונה והפיצו אותה בארה"ב? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ג'וש פלג מונה למנכ"ל החדש של BGN Technologies

$
0
0

ג'וש פלג, מנכ"ל BGN Technologies, חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון

BGN Technologies, חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון, הודיעה בתחילת השבוע (א') כי ג'וש פלג ימונה למנכ"לה. פלג יחליף בתפקיד את נטע כהן שכיהן בתפקיד מנכ"ל החברה ב-15 השנים האחרונות.

פלג הוא בעל ניסיון של למעלה מ-20 שנה בתפקידי ניהול בכירים, הן בשוק הפרטי והן בשירות הציבורי, עם התמחות בתעשיות האגרוטק והביוטכנולגיה. בשנים 2009-2017 עבד בזרעים גדרה ובסינג'נטה, לאחר שזו רכשה את זרעים גדרה, כאשר בתפקידו האחרון שם כיהן כמנכ"ל  זרעים גדרה וכראש היחידה המסחרית של סינג'נטה ישראל.

בין השנים 2000-2008 עבד במנהל סחר חוץ של משרד הכלכלה, ובין השאר כיהן כנספח הכלכלי של ישראל במקסיקו במשך ארבע שנים. מ-1994-2000 עבד כעורך דין במשרד עורכי הדין ויין מישייקר וארנסטוף. לפלג תואר BA בפילוסופיה מאוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, BA במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ולימודי תעודה בשיווק ומכירות מאינסיאד שבצרפת. 

פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן גוריון, התייחס למינוי וציין כי "אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מצטיינת באינטרדיסיפלינריות של המחקר והלימודים הנערכים בה. האוניברסיטה מובילה גישה המייצרת מחקרים פורצי דרך, פיתוחים המוגנים בפטנטים, והכל תוך חיבור איתן לתעשייה. זו הסיבה ש-BGN Technologies היא יותר מחברת מסחור של טכנולוגיות שנוצרות באוניברסיטה. BGN Technologies היא כלי מרכזי בחיבור בין המחקר והפיתוח המדהימים הנעשים בקמפוס לבין הצרכים של התעשייה. זו הסיבה שחברות טכנולוגיות מובילות יושבות בפארק ההיי-טק בו שותפה האוניברסיטה, לכך ששליש מהעובדים בפארק הם בוגרי האוניברסיטה, וזה גם מה שהופך את תפקיד מנכ"ל BGN Technologies למאתגר וייחודי. אני מאמין שג'וש הוא האדם המתאים לחזון שלנו בנושא, ואני מאחל לו ולכולנו הישגים רבים כבר בחודשים הקרובים".

גיל וייזר, יו"ר דירקטוריון BGN Technologies, אמר כי "ברצוני להודות למנכ"ל היוצא, נטע כהן, ששירת בתפקיד לאורך תקופה ארוכה ותחת הנהגתו הפך את BGN Technologies לשחקן משמעותי בפיתוח האקוסיסטם של הנגב ובאר-שבע. נטע קידם מרכזי חדשנות, יזמות, מאיצים וחממות, והוביל את הארגון להישגים משמעותיים של מסחור הקניין הרוחני המרשים של אוניברסיטת בן-גוריון וקשרים נרחבים עם חברות בינלאומיות במגוון תחומים, כולל סייבר, הנדסה, ביוטכנולגיה, מים, אקולוגיה, תקשורת ועוד".

וייזר המשיך ואמר כי "ג'וש פלג מביא עימו לתפקיד מנכ"ל BGN Technologies ניסיון ניהולי ועסקי רחב במגוון סקטורים ותחומים רלוונטיים, לקידום הטכנולוגיות הקיימות באוניברסיטת בן-גוריון והמשך פיתוח הנגב. אני מצפה לעבודה משותפת עם ג'וש וצוות BGN Technologies, להמשך מסחור טכנולוגיות פורצות דרך של חוקרי האוניברסיטה לטובת אוכלוסיית העולם, כמו גם הובלת צמיחה אזורית והפיכת הנגב למרכז של ידע, חדשנות וטכנולוגיה".

פלג התייחס למינוי ואמר: "אני שמח על ההזדמנות שניתנה לי להוביל את BGN Technologies בתקופה כה מעניינת של פיתוח הנגב ודרום הארץ. BGN Technologies הוא שחקן מוביל באקוסיסטם שצמח סביב אוניברסיטת בן-גוריון, ואני מצפה לעבודה משותפת עם הצוות המצוין של הארגון, תוך שיתוף פעולה עם כל הגורמים באקוסיסטם של הנגב".

הפוסט ג'וש פלג מונה למנכ"ל החדש של BGN Technologies הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

נשים ומחשבים: סבטלנה סטולרוב, BMC

$
0
0

סבטה סטולרוב, יועצת תוכנה בכירה לאזור EMEA ב-BMC. צילום: יח"צ

שם: "סבטלנה סטולרוב".

תפקיד: "יועצת תוכנה בכירה לאזור EMEA ב-BMC".

ותק בתפקיד: "12 שנים".

תפקיד קודם: "יועצת תוכנה וראשת צוות אינטגרציה באטיוניטי".

השכלה: "תארים ראשון ושני במתמטיקה שימושית".

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? "מאז ומתמיד התעניינתי בטכנולוגיה, אולם עם הזמן, העיסוק שלי בתחום הפך יותר ויותר יישומי. בתחילה, לאחר שסיימתי לימודי תואר שני במתמטיקה יישומית, התעסקתי יותר בפן התאורטי של הטכנולוגיה, אך ככל שהתקדמתי בסולם הדרגות והפכתי ליועצת תוכנה בכירה, העיסוק שלי בתחום התרחב וכיום, במסגרת תפקידי, אני מספקת לארגונים שונים פתרונות טכניים בתהליך המכירה, ומאפשרת להם לייעל ולשדרג את השירותים הטכניים השונים שהם מספקים ומייצרים. מבחינתי, מדובר באתגר של ממש, שכן ניהול שירותי ה-IT הוא תחום מאוד מגוון ודינמי, שנתון לשינויים ולפיתוחים רבים ככל שארגז הכלים הטכנולוגי הולך ומתרחב.

במהלך עבודתי אני נתקלת בארגונים שונים המתמודדים עם אתגרים מורכבים, כך שכל בעיה מצריכה פתרון טכני אחר וחשיבה שונה ומגוונת, זאת בהתאם לצרכי ולמאפייני הארגון. וזה מה שבעצם הביא אותי לתחום הטכנולוגי - הרצון לעזור ולממש תהליכים ודרכי שירות באמצעות כלים טכנולוגיים שימושיים, תוך עבודה פרונטלית עם אנשים. הפתרונות האלו משמשים את כולנו בסופו של דבר במטרה לשפר את איכות החיים ולהוביל לשימוש אפקטיבי יותר בשירותים השונים. וזה האתגר בעיני- לראות איך העבודה שלי באה לידי ביטוי בסופו של דבר באופן יישומי, איך אני יכולה לספק לכל ארגון פתרונות מותאמים המייעלים את אופן התפעול שלו ואיך הפתרונות האלה מיושמים הלאה ביום יום".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? "במסגרת העבודה שלי אני נפגשת עם לא מעט נשים מופלאות מתעשיות ההיי-טק המקומית והגלובלית. עם זאת, הסביבה שאני עובדת בה היא עדיין יותר גברית מאשר נשית. האם זה נובע מאפליה? לטעמי, זה קשור יותר בסטיגמות ובדעות קדומות. מאיזושהי סיבה, המשקל הסגולי של אישה בתחום הטכנולוגי נחשב נמוך יותר, ובודקים אותה יותר מאשר גבר. יש סטיגמה שלפיה נשים פחות מתמצאות ומבינות בטכנולוגיה. אך מתוך ניסיון של שנים, אני יכולה להעיד שנשים לא פחות חזקות ומוכשרות מגברים בתחום, ומתאפיינות ביכולות מאוד גבוהות.

מעבר לכך, לא פעם מדובר בקשיים אובייקטיביים. על אף שבימינו, נשים רבות מפתחות קריירות מזהירות וכבר לא מצופה מהן לשבת בבית ולהתמקד בגידול הילדים, עדיין הן מתקשות לשלב באופן שווה בין משפחה וקריירה, ולרוב נאלצות לשלם את המחיר - בין אם הן מתמקדות בקריירה ובין אם מתמסרות באופן טוטאלי למשפחה. גברים, לעומת זאת, נתפסים כזמינים יותר.

חשוב להבין שהתחום הטכנולוגי דורש זמינות יתר, לצד עדכונים מקצועיים בתדירות גבוהה. בסופו של דבר, זה מצריך מסירות ונאמנות טוטאלית. כך שבסופו של דבר, לטעמי לא מדובר באפליה בוטה על רקע מגדרי, אלא בדעות קדומות, שעדיין באות לידי ביטוי ומשפיעות על אופן ההתנהלות של הנשים והחברה, בדרך כזאת או אחרת".

האם נתקלת באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? "אישית לא חוויתי אפליה מגדרית. מעבר לכך, לא שמעתי על מקרים דומים בסביבתי הקרובה".

הפוסט נשים ומחשבים: סבטלנה סטולרוב, BMC הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גם הוותיקן שברומא קורא לרגולציה על טכנולוגיית זיהוי פנים

$
0
0

האפיפיור פרנציסקוס. צילום: וויקיפדיה

ביום ו' האחרון הודיע הוותיקן כי הוא משתף פעולה עם מיקרוסופט ויבמ לצורך קידום התפתחות אתית לתחום הבינה המלאכותית, וכן בקריאה לפיקוח רגולטורי על טכנולוגיית זיהוי הפנים, המכונה FRT (ר"ת Facial recognition technology), כך על פי רויטרס.

שלושת הארגונים המקדמים את ההתחייבות, המכונה "קריאת רומא לאתיקה של AI", ציינו כי על הבינה המלאכותית לכבד את פרטיות האדם ולעבוד ללא משוא פנים תוך התחשבות בזכויות אדם.

האפיפיור פרנציסקוס הביע חששות מהפצת הטכנולוגיות המתבססות על AI, והוותיקן הראה את תמיכתו בדברים בנאום בשמו של האפיפיור, שהוקרא באירוע בו השתתפו נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', וסגן נשיא יבמ, ג'ון קלי.

[caption id="attachment_263828" align="alignnone" width="600"]תכונת זיהוי הפנים. אילוסטרציה: ליה קולטירינה, BigStock תכונת זיהוי הפנים. אילוסטרציה: ליה קולטירינה, BigStock[/caption]

"האסימטריה הזו, שבאמצעותה מעטים בודדים יודעים הכל עלינו בזמן שאיננו יודעים עליהם דבר, מקהה מחשבה ביקורתית ומימוש חופש מודע", נאמר בקטע ממכתב שנכתב מטעם האפיפיור. בהמשך נאמר גם כי "אי השוויון מתרחב מאוד; ידע ועושר מצטברים בידיים בודדות, עם סיכונים חמורים לחברות דמוקרטיות".

המסמך המשותף התייחס באופן ספציפי לניצול פוטנציאלי של טכנולוגיית זיהוי פנים. "יש לעודד צורות רגולציה חדשות, כדי לקדם שקיפות ועמידה בעקרונות אתיים, במיוחד לטכנולוגיות מתקדמות שיש בהן סיכון גבוה יותר להשפיע על זכויות אדם, כמו זיהוי פנים", נכתב במסך.

בהתייחסו לדברים אמר סמית' במפגש כי ה-AI "חייבת להיות מונחה על ידי עקרונות אתיים חזקים הבונים על מסורות זכויות אדם גלובליות".

פרנצ'סקה רוסי, מדענית מחשב האמונה על תחום אתיקת ה-AI העולמית של יבמ, אמרה: "הוותיקן אינו מומחה לטכנולוגיה אלא לערכים. שיתוף הפעולה נועד לגרום לוותיקן ולחברה כולה להבין כיצד להשתמש בטכנולוגיה זו עם ערכים אלה".

כרגע לא ברור האם ישנן גם חברות טכנולוגיה אחרות שעתידות לחתום על האמנה, או כיצד החותמים ייישמו את העקרונות שמופיעים בה.

יכולות זיהוי פנים בידי גורמי אכיפת החוק - האם זה מוסרי?

כדאי לזכור כי גורמי אכיפת החוק ברחבי העולם משתמשים במערכות זיהוי פנים בכדי לחקור פשעים. בנוסף, חברות Fortune 500 השתמשו ב-AI כדי לסנן מועמדים לעבודה בעסקיהן. מדובר על שתי דוגמאות לשימושים דרמטיים ביכולות המתקדמות, שתוכנה לא מדויקת או מוטה המשמשת לשמם עלולה להוביל לפגיעה בבני אדם ובזכויותיהם הבסיסיות.

[caption id="attachment_311417" align="alignleft" width="300"]Clearview AI Clearview AI[/caption]

אם נדרשת עוד דוגמה להשלכות של השימושים הלא אחראיים בתחום, הרי שהיא מגולמת בדיווח מהשבוע שעבר, על מאגר הלקוחות של Clearview AI – חברת זיהוי הפנים השנויה במחלוקת – שנפרץ. החברה אספה שלושה מיליארד תמונות מהאינטרנט ומהרשתות החברתיות, ואלו היוו את הדטה בייס שלה, שנמכר יחד עם יכולות זיהוי פנים לרשויות אכיפת החוק בעולם. ההתרעות והחששות מכשל באבטחת הנתונים שבידי Clearview AI היו רבות והפריצה, שאמנם לא הגיעה אל הצילומים שבמאגר, הציפה את החשש מפני דליפת הנתונים האישיים הללו של מרבית תושבי כדור הארץ לידיים לא נכונות.

לפי הדיווחים, מיקרוסופט ויבמ דחו בעבר שתיהן הצעות עסקיות, כאשר חשו שלא בנוח עם השימוש בטכנולוגיה זו. 

ביולי 2018 פנתה מיקרוסופט מיוזמתה ובאופן חסר תקדים אל הקונגרס האמריקני בבקשה לחקור את היכולת החדשנית ולפקח אחר השימוש בה, ובכך הייתה לענקית הטכנולוגיה הראשונה לדרוש רגולציה על התחום. נשיאה כתב בפוסט שפרסם בבלוג החברה כי על הממשלה להקים ועדת מומחים דו-מפלגתית לצורך כך, ודיווח בדבריו כי מיקרוסופט, שמספקת טכנולוגיית הכרת פנים לכמה עסקים, כבר דחתה מספר בקשות של לקוחות לפרוס את הטכנולוגיה במצבים שהיוו לסברתה "סיכונים לזכויות אדם". עם זאת, הוא הגן על החוזה של החברה עם רשויות ההגירה ואכיפת המכס של ארצות הברית, באומרו כי בקשרים אלו לא נעשה שימוש ב-FRT.

גם כעת, במקביל לקידום היוזמה עם הוותיקן, הענקיות מעמק הסיליקון משתדלות להציג כיצד הן פועלות לנטרול השפעה רעה של הטכנולוגיות החדשניות, וניצולן שלא באופן אתי. כך למשל, אחת היוזמות שבהן מתמקדת יבמ היא החובה, לדידה, לשילוב רופאים בעת שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית לצורך המלצות בריאות. ההליך הזה אולי יסרבל מעט את הביצוע אבל ישמור על אתיקה מקצועית. היוזמה הזו יושמה כבר במסגרת עסקה עם בית החולים לילדים מרומא, Bambino Gesù, שבבעלות הוותיקן. בשותפות הספציפית הזו ייתמקדו בפיתוח טכנולוגיות להאצת הליכי האבחונים והטיפול בחולים בעלי גידולי מוח.

הפוסט גם הוותיקן שברומא קורא לרגולציה על טכנולוגיית זיהוי פנים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


שירותי רובין הוד חוו תקלה בעיתוי גרוע ואכזבו משקיעים

$
0
0

רובין הוד

שוקי המניות בארה"ב זינקו גבוה אתמול (ס'), אך לא כל המשקיעים האמריקנים הצליחו לבצע מסחר, דווקא ביום המוצלח הזה. זה מה שחוו לקוחות השירותים הפיננסיים של רובין הוד מרקטס, למשל.

משתמשים בכל רחבי ארצות הברית של היישום שמפעילה רובין הוד דיווחו על בעיות כניסה לשירות אתמול, ופנו למדיה החברתית כדי להביע את התסכול שלהם מאפליקציית המסחר החינמית, שלא עבדה בדיוק כשהזדקקו לה במיוחד.

Robinhood Markets היא חברת שירותים פיננסיים אמריקנית הפועלת ממאנלו פארק, קליפורניה. החברה מציעה אפליקציה ואתר סלולרי שמספקים למשתמשים את היכולת להשקיע במניות, תעודות סל ואופציות באמצעות Robinhood Financial ולבצע מסחר בקריפטו באמצעות Robinhood Crypto, וכל זאת ללא עמלות. מלבד אתר האינטרנט מציעה החברה אפליקציות סלולריות למכשירי iPhone ו-Apple Watch וכן למכשירים מבוססי אנדרואיד. אבל השירותים לא היו זמינים ללקוחות.

זמן מה לאחר תחילת הכשלים הטכניים הגיבה רובין הוד לדברים בטוויטר ודיווחה שהיא חווה בעיות שגרמו להשבתה. החברה צייצה כי "אנו מודעים לנושא ופועלים כדי שכל המערכות יפעלו הכי מהר שאפשר".

אלא שאת המשקיעים במניות אשר משתמשים בשירותי רובין הוד זה לא ניחם. אלו הפגיזו את החברה במדיה החברתית, ואיימו לסגור את חשבונותיהם או אפילו לתבוע את מי שהיא למעשה סוכנות תיווך להשקעות בבורסות הקלאסיות והאלטרנטיביות, משמע אלו העוסקות בקריפטו.

התקלה, על פי דיווח הגולשים לאתר Downdetector החלה בשעות הערב המוקדמות אמש, והבעיות תוקנו עד לשעה 9:00 הבוקר. אבל אפשר שהנזק למוניטין של חברת הסטארט-אפ הוא משמעותי ועריקה מאסיבית של לקוחות אל חברות המציעות שירותים דומים לשלה, שצצים כיום כפטריות אחרי הגשם, תירשם בקרוב מאוד.

 

הפוסט שירותי רובין הוד חוו תקלה בעיתוי גרוע ואכזבו משקיעים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

פחות ממחצית הארגונים מאובטחים בהיבטי רובוטיקה

$
0
0

פחות ממחצית הארגונים מגבשים אסטרטגיה לניהול גישה פריווילגית כחלק מטכנולוגיות הטרנספורמציה הדיגיטלית, אשר RPA – מיכון תהליכים רובוטי - הוא אחד מהם, כך על פי מחקר חדש של סייברארק.

בדו''ח של ענקית אבטחת המידע הישראלית, שכותרתו "נקודת המבט של מנהל אבטחת המידע: הגנת גישה פריווילגית בתהליכי RPA ", מפורטות המלצות של מנהלי אבטחת מידע בארגונים הנמנים עם Global 1000 - רשימת החברות הגדולות בעולם לפי שווי שוק, בהן לוקהיד מרטין, קלוג, רוקוול ורויאל בנק אוף קנדה.

הדו"ח בוחן טכניקות התקפה ומספק עצות מעשיות מחברות שהקדימו לאמץ RPA - כיצד ארגונים יכולים לצמצם את הסיכונים הכרוכים בגישה פריווילגית למשתמשים שאינם בני אנוש, משמע מכונות, כדי לספק לרובוטים יותר הרשאות פריבילגיות מהנדרש על מנת לבצע פעולות ומשימות.  הדו"ח ממליץ על הידוק הגישה לכלי RPA ועל הנהגת שיטות עבודה מאובטחות לפיתוח תסריטים (scripts) רובוטיים, תוך דגש על אינטגרציה של RPA בטכנולוגיות אבטחה - על מנת למכן את ניהול ההרשאות ולאתר מקרים של ניצול לרעה של הרשאות.

על פי מנהלי האבטחה בארגוני הענק הגלובליים, ארגונים יכולים לאמץ RPA באופן בטוח, תוך צמצום סיכונים פוטנציאליים, בכמה דרכים. האחת, הגבלת הגישה לתכנות מחדש של רובוטים: צמצום הסיכון הנובע ממתן הרשאות לתוכנות RPA, כגון היכולת לתכנת רובוטים מחדש באמצעות ניהול מאובטח של הרשאות לכלי RPA ואימון צוותי ה-RPA בשיטות עבודה מאובטחות של פיתוח תוכנה.

המלצה נוספת של מנהלי האבטחה היא אוטומציה של ניהול ההרשאות: פריסות RPA מוצלחות מצריכות ניהול אוטומטי של הרשאות, לרבות יצירת סיסמאות ורוטציה אוטומטית, אימות זהות ומתן גישה לפי גישת Just-in-time - או לפרק זמן מוגבל.

עוד נכתב, כי יש להביא לגיבוש תהליכים לניטור פעילות RPA: איתור ותגובה מהירים להתנהגות רובוטית חריגה ולא-מורשית באמצעות הקצאת מנהלים אנושיים, אכיפת הרשאה מינימלית ויצירת פעולות עם צעדים הניתנים לשחזור.

"מגוון תעשיות, משירותים פיננסיים, דרך משאבי אנוש, וכלה בייצור, מאמצות במהירות את ה-RPA כדי להתייעל ולספק ללקוחות שירותים חדשניים", אמרה מריאן בודניק, סמנכ"לית השיווק של סייברארק, "הדו"ח, הרביעי במספר שלנו, מפרט את כללי המשחק לארגונים שרוצים לאמץ אבטחה באופן שאינו מגביל את העסק, ולאפשר לפרויקטי RPA להתקדם - כחלק מיוזמות הטרנספורמציה הדיגיטלית".

הפוסט פחות ממחצית הארגונים מאובטחים בהיבטי רובוטיקה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Hack-Corona: סטארט-אפים הציגו רעיונות למלחמה בנגיף במרכז הרפואי שיבא

$
0
0

האקתון לאיתור רעיונות טכנולוגיים חדשניים לסיוע בפתרון משבר הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

הטיפול בנגיף הקורונה מייצר הזדמנויות ואתגרים לחברות ישראליות, אשר מפתחות רעיונות למאבק במחלה, הן ברמת האבחון, והן ברמת המניעה והטיפול מרחוק. כבר כעת מטפל המרכז הרפואי שיבא בשוהים המבודדים במתקן מיוחד, באמצעות טכנולוגיות של טלה-רפואה, שפותחו על ידי חברות הזנק ישראליות.

עובדה זו הניעה את מנהל המרכז הרפואי, פרופ' יצחק קרייס ליזום בשבוע שעבר האקתון אד הוק של מדענים, חוקרים, יזמים וחברות סטארט-אפ, במטרה לקבל מהם רעיונות לפיתוח מוצרים ויישומים, שישרתו את הצרכים של בית החולים.

ההאקתון נערך במרכז החדשנות של שיבא והמשתתפים בו חולקו לחמש קבוצות: ריפוי, דיאגנוסטיקה, בקרה ומניעת זיהומים, ניטור באמצעי בינה מלאכותית וטיפול רפואי דיגיטלי, כאשר בראש כל קבוצה עמדו מומחה ואנשי צוות מטעם שיבא.

[caption id="attachment_306070" align="alignnone" width="600"]שימי ארנסט, מנמ"ר בית החולים שיבא תל השומר. צילום: אלעד גוטמן שימי ארנסט, מנמ"ר בית החולים שיבא תל השומר. צילום: אלעד גוטמן[/caption]

שימי ארנסט, מנמ"ר המרכז, שהיה שותף למיזם ועמד גם בראש קבוצת הטלה-רפואה, יחד עם ד"ר מאיה ברקאי, אמר כי הועלו מספר רעיונות בתחום הטיפול מרחוק באלו שנפגעו מהנגיף. "באחד מהם", סיפר ארנסט, "הוצג רובוט שיודע לערוך פעולות לוגיסטיות, המאפשרות לבצע תהליכי טיפול בחולים, מרחוק, ללא כל מעורבות של אדם אנושי".

"למשל", אמר עוד ארנסט, "הוצג רעיון של רובוט שיודע לקחת את הארוחות עבור החולים המבודדים, לשנע אותן עצמאית מהמרכז שבו הם מסופקות ולהגיש את זה ישירות לכל חולה בחדרו, ללא כל מערבות של אדם. כיום יש אמנם שימוש ברובוטים, אבל זה משולב בבני אנוש, ופה מדובר על תהליכים אוטומטיים לחלוטין".

[caption id="attachment_311196" align="alignnone" width="600"]חדר הבקרה על המתקן המבודד בבית החולים שיבא בתל השומר. צילום: דוברות שיבא חדר הבקרה על המתקן המבודד בבית החולים שיבא בתל השומר. צילום: דוברות שיבא[/caption]

רעיון נוסף שהועלה מבוסס על AI, והוא היכולת לאתר אנשים שעלולים להידבק מהנגיף בגלל שהיו במגע עם נשא, לפנות אליהם ישירות, ולא באופן פומבי, ולהזהיר אותם.

כאמור, הרעיונות האלו ואחרים שהועלו בקבוצות האחרות נבדקים כעת על ידי הצוותים של בית החולים.

"חילקנו את הפתרונות לטווח הקצר ולטווח הארוך, אנו ממיינים אותם ואת אלו שנחליט לאמץ. נמצא את הדרכים לשתף איתם פעולה", הבטיח ארנסט.

מלבד ארנסט, היו בוועדת ההיגוי של ההאקתון ד"ר איל צימליכמן, פרופ' גליה רהב, פרופ' גילי רגב-יוחאי, פרופ' רוברט קלמפנר, פרופ' דרור חרץ, ד"ר עמית שרון, ד"ר גליה ברקאי, ד"ר גדי סגל, ד"ר סילבי לוריא, צוות יחידת המיחשוב - ובני בן לולו, וצוות החדשנות - ליטל שנידרמן ויעל קויאט-ליבנה.

יצויין כי ההקאתון שודר בשידור חי לרשות החדשנות של ממשלת שוויץ, על ידי משרד החדשנות הפעיל בשגרירות שוויץ בישראל.

הפוסט Hack-Corona: סטארט-אפים הציגו רעיונות למלחמה בנגיף במרכז הרפואי שיבא הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

נדל"ן על הענן

$
0
0

"תעשיית הנדל"ן המסחרי מפגרת מאחור בכל הקשור לטכנולוגיה. הפלטפורמה שפיתחנו, מבוססת בינה מלאכותית, מספקת לשותפים ולמשקיעים שלנו יכולות איתור וניתוח מעמיקות של הזדמנויות השקעה בנדל''ן מסחרי, בפרקי זמן קצרים ביותר", כך אמר אור הילטש, CTO ומייסד משותף, Skyline AI.

החברה הוקמה בסוף 2017 על ידי ארבעה יזמים: הילטש, גיא ציפורי, המשמש מנכ''ל, עירי עמירב, סמנכ''ל פיתוח עסקי, ואמיר לייטרסדורף, יו''ר ונשיא Skyline AI. החברה מונה 40 עובדים - עשרה יושבים בניו יורק, והשאר בארץ. מאז הקמתה היא גייסה 25 מיליון דולרים בשני סבבי גיוס, בהובלת קרן סקויה קפיטל, ו-TLV פרטנס. משקיעים נוספים הם DWS, זרוע הנדל''ן של דויטשה בנק, ו-JLL, חברת נדל''ן מסחרי אמריקנית.

Skyline AI פיתחה פלטפורמה, האוספת נתונים מ-150 מקורות מידע שונים הקשורים לענף הנדל"ן, כגון דמי השכירות, ריחוק הנכס ממרכז העיר, קרבה לבתי ספר, התחבורה הציבורית באזור ועוד, ומנתחת נתונים אלה על מנת לקבוע האם רכישת הנכס תניב הזדמנות עסקית.

"אנו נעזרים בטכנולוגיה של בינה מלאכותית של AWS (אמזון ווב סרוויס) שנים רבות לטובת השקעות בנדל''ן בארה''ב", הסביר. "לוקחים מידע ציבורי על המשכנתאות בסוג נדל''ן שאנו עוסקים בו, מולטי-פמילי, המגיע דרך סוכנויות פדרליות, שמחויבות לחשוף פרטים פיננסיים של הנכס כחלק מהתהליך. כך אנו יודעים לזהות יחסים, או קבוצות של יחסים -  שהולכות 'להכות' את השוק בכל הקשור לביצועי הנכס. לאלגוריתם שפיתחנו יש היכולת לומר כי נכס מסוים, לפי מאפיינים בסיסיים - כגון ריחוק ממרכז העיר, איכות בתי הספר באזור, פרופיל דמוגרפי של השכונה ועוד – 'יכה' את השוק בצמיחה בדמי השכירות".

כך, ציין, "הכלי של AWS מספק חיזוי ומנסה להעריך ולאמת מכל מיני כיוונים. אנו משתמשים במערכת כדי לרכוש נדל''ן בארה''ב ולהוכיח את אמיתות החיזוי. יש לנו שני סוגי לקוחות: האחד, המשקיעים בנדל''ן מסחרי והשני הוא גופי נדל''ן גדולים, המעוניינים לחבור אלינו בשל הטכנולוגיה שלנו – על מנת להקנות  לעצמם יתרוןמול מתחריהם".

"אנו יושבים על הענן של AWS שנים רבות", אמר  הילטש, "וצורכים ממנו שירותים רבים, כגון AWS Lambda, Amazon API Gateway, DynamoDB, Aurora, ו-SageMaker לטובת לימוד מכונה, ועוד. אנו בונים בענן גם את הפלטפורמה שלנו, שבאמצעותה האנליסטים שלנו מקבלים גישה לטכנולוגיה. הפלטפורמה שפיתחנו אוספת נתונים ממקורות מידע שונים הקשורים לענף הנדל"ן - ויודעת לשים זרקור על הזדמנויות לרכישה של נכס שיניב תשואה כדאית".

הוא סיכם באומרו, כי "הפלטפורמה שפיתחנו מנצלת יישומים מתקדמים של בינה מלאכותית כדי להעריך נכסים ואת סיכויי הצמיחה שלהם ברמת דיוק רבה יותר, ומספקת ניתוחים מעמיקים של הזדמנויות השקעה בזמן קצר ביותר".

הפוסט נדל"ן על הענן הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

לא רק כדורגל: מפגש חדשנות של קומוולט, ווי אנקור וסיסקו באיצטדיון סמי עופר

$
0
0

קומוולטווי אנקור וחברת סיסקו קיימו באחרונה מפגש טכנולוגי באצטדיון סמי עופר בחיפה, בנושא טרנספורמציה של מרכז הנתונים. לאחר דברי פתיחה של שריג צור מנכ"ל ווי אנקור; של שי נוני, מנכ"ל קומוולט ישראל ואפריקה; ושל אלון גיל, מנהל שותפים בסיסקו, שמעו נציגי עשרות הלקוחות שהשתתפו באירוע הרצאות מרתקות ממומחי הטכנולוגיה של שתי החברות. ההרצאות דנו בחדשנות בתחומים מגוונים, כגון גיבוי וניהול חכם של המידע הארגוני, תאימות לרגולציה העולמית בדגש על GDPR וכן דיברו המשתתפים על HyperScale וגיבוי לענן.

[caption id="attachment_311685" align="alignnone" width="600"] מימין: ליאור גרמן, מיכל אהרוני, גיא זקן, ענבר שוכמן, איתן מארבי, שירה פרונר, שי נוני, אנני דיוויס וברק זיגדון – קומוולט ישראל. צילום: קומוולט[/caption]

בנוסף, סיסקו הציגה באירוע את ה-InterSight, מערכת ניהול השרתים החדשנית מהענן, המושתתת על ניהול מחזור חיי שרתים שלם, איסוף וטיפול בדיווחים והתראות, תוך שילוב אנליטיקה ואוטומציה של תהליכים.

[caption id="attachment_311686" align="alignnone" width="596"] מימין:  שי נוני, מנכ"ל קומוולט ישראל ואפריקה; איתן בר לב  מנהל מכירות בווי אנקור; ושריג צור, מנכ"ל ווי אנקור. צילום: יפעת מוקי, ווי אנקור[/caption]

נוני ציין, כי "קומוולט לקחה חלק במפגש טכנולוגי שבו דנו בחידושים האחרונים שעליהם הכריזה החברה: ארכוב, קטלוג ואינדוקס סביבות עבודה, תאימות לרגולציה וניהול עותקי מידע, גיבוי לענן וניהול רפליקציות, הגנה על עמדות קצה והגנה מפני התקפות כופרה, וכיצד השותפות בינה לבין ווי אנקור מספקת ללקוחות פתרונות בעידן של הטרנספורמציה הדיגיטלית".

בתום ההרצאות, באי הכנס לקחו חלק בהרצאה המרתקת של אריק זאבי "לנצח בקרבות היום-יום", סיירו באצטדיון סמי עופר ושמעו סיפורים מסקרנים על האצטדיון ותולדותיו.

 

הפוסט לא רק כדורגל: מפגש חדשנות של קומוולט, ווי אנקור וסיסקו באיצטדיון סמי עופר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

התרבות הארגונית החדשה של ניהול נתונים ואנליטיקה

$
0
0

ניהול נתונים ואנליטיקה. אילוסטרציה: BigStock

שנת 2020 מסתמנת כשנת מפנה במגמות של ה-BI המסורתי. למעשה, המושג הזה במשמעותו הבסיסית כבר אינו רלוונטי. הצורך בשימוש בנתונים בתהליכים עסקיים קיים כמעט בכל תחום. ארגונים נמצאים בעיצומם של שינויים עמוקים רבים: כמות הנתונים הזמינים ומהירות הפקת הנתונים החדשים גדלה מאוד במשך שנים, והמודלים העסקיים, כמו גם שיפורי תהליכים, מסתמכים יותר ויותר על נתונים ואנליטיקה.

על רקע זה מתעורר אתגר מרכזי: שימוש יעיל ובו-זמני בנתונים המתמודד עם צרכים קריטיים, והוא מציב בפני מנהלי הארגונים את המשוואה הבלתי ניתנת לערעור - ככל שאיכות הנתונים טובה יותר, כך גדלה יכולת הביצועים של החברה בהתמודדות בזירות תחרותיות.

חברת המחקר גרטנר אומרת כי ארגונים בכל ענף מפעילים נתונים ואנליטיקה כנשק תחרותי, והמידע הוא מאיץ תפעולי וזרז חדשנות. המלכה הבלתי מעורערת היא ללא ספק הבינה המלאכותית, והיא יוצרת, לדעת גרטנר, תרבות חדשה של ניהול נתונים ואנליטיקה. כבר לא מדובר בדו"חות ובאקסלים חכמים, אלא בתרבות ארגונית חדשה שמבוססת על תהליכי תכנון חכמים, המאיצים את הצורך ביצירתיות שנועדה לסייע לשרוד ולשגשג בו-זמנית. בנוסף, בשנה שעברה נכנס אלמנט נוסף שהאיץ את מהפכת האנליטיקה וה-BI: ה-GDPR.

גם חברת המחקר BARC, המבצעת מחקרים בתחום ה-BI, פרסמה את המגמות העיקריות בתחום בעקבות סקר מקיף שערכה בקרב כ-3,000 יועצים וספקים. שתי המגמות העיקריות שמשתתפי הסקר העידו עליהן הן ניהול איכות נתונים ברמה גבוהה, ומחקר - אנליטיקה של נתונים קיימים כדי להציף מהם ערך עסקי גדול יותר ומועיל יותר לארגון. מגמות נוספות: BI בשירות עצמי, וממשל נתונים מורחב.

עורכי המחקר סבורים כי התוצאות מלמדות על כך שארגונים מודעים לרלוונטיות של נתונים באיכות גבוהה. הם לא רוצים לשקוע בים של מידע שרובו לא מביא להם ערך מוסף, אלא למצוא דרכים למצות את הנתונים באופן פעיל, כדי לשפר את החלטותיהם העסקיות. מגמות אלו נתמכות על מודרניזציה של מחסני נתונים, שלא נעלמו, אבל הם מדורגים במקום השביעי השנה בטבלה.

סממן נוסף למהפך שחל בתחום זה הוא ירידת קרנו של ה-BI בעולם המובייל. אחת הסיבות, יש לשער, היא העובדה שזה הפך לכלי שימושי בסיסי בכל מערכת מובייל, ואין הרבה חידושים בו. ולכן השנה הטרנד הזה ירד מהמקום ה-12 בשנה שעברה למקום ה-15. 

הטרנדים האלו ואחרים יעמדו במרכז הועידה השנתית DATA ANALYTICS של אנשים ומחשבים שתתקיים ב-12.5.2020.

ברב שיח במתכונת שולחן עגול שערכנו לקראת הוועידה, בהשתתפות מרצי הוועידה, אמר אמיר רסקין, יועץ בנושאי אנליטיקה, בתחילת הדיון כי אנחנו עומדים בפתחו של הגל השלישי של עולם האנליטיקה, והוא הצורך בשימוש במידע של העסק בזמן אמת. לדבריו, הגל הראשון, היה סידור המידע והבטחת הזמינות שלו. הגל השני כבר דיבר על פעולות של אוטומצי עסקית בעזרת כלי BI חכמים, והגל השלישי כבר מגיע אל שלב התכנון, כדי שהתוצאה תהיה תהליכי עבודה אדפטיביים.

אתגר חשוב לספקים

אחד החסמים שלכאורה מנעו את התפתחות המגמה: יישום כלי דטה אנליטיקה שייתרו מקצועות ובעלי תפקידים שונים - עיקר החשש משילוב תהליכי RPA ובוטים. ארגונים הבינו שהבוטים לא מאיימים על אף עובד, אלא במקרים רבים מעצימים אותו, מבצעים במקומו תהליכים ידניים סיזיפיים, והעובד משודרג לתפקידים עם עשייה הרבה יותר משמעותית.

הרווח הוא גם של המעסיק, שמייעל תהליכים, משפר שירות וכן מרוויח מהעצמת העובד עצמו. המשתמשים מקבלים אחריות על שימוש ומיצוי נכון של מידע עסקי.

המציאות הזו מייצרת אתגר חשוב גם לספקי הכלים והשירותים. השינוי הבולט הוא שקהל היעד התרחב. אם פעם הם עבדו רק עם אנשי ה-IT, הרי שכיום הם עובדים גם עם מנהלי העסקים, וגם עם המשתמשים, שרוצים לראות את התמונה כולה.

הוכחה אחת לשינויים שעולם המידע עובר היא דווקא בשירות הממשלתי. במשרד התחבורה למשל, הוקם אגף חדש, אגף תכנון שמופעל כולו על ידי אנליסטים, המנתחים נתונים לצורך תכנון התחבורה הציבורית בישראל, וזו כמובן רק דוגמה אחת שתוצג בכנס.

משתתפי הכנס גם יוכלו לעמוד מקרוב על הפתרונות של חברות חדשות וצעירות, במסגרת תחרות סטארט-אפים. התחרות תפגיש בין יזמים הנמצאים בשלבים הראשונים של פעילותם לבין מנהלי ה-BI, מקבלי נהחלטות, וזו תהיה הזדמנות בעבורם ליצור את החיבורים הראשונים לקראת יציאתם לשוק.

אתם מוזמנים להצטרף. ההרשמה לתחרות בעיצומה. 

שורה תחתונה: עולם האנליטיקה הארגונית משנה את פניו. שנת 2020 תהיה השנה שבה האחריות למיצוי הנתונים והצפת הערך שלהם לתועלת הארגון עוברת למשתמשים, למקבלי ההחלטות. עובדה זו גורמת לחברות להעצים את היכולות של העובדים ולייצר תרבות ארגונית חדשה של מיצוי וניהול נתונים חכם.

הפוסט התרבות הארגונית החדשה של ניהול נתונים ואנליטיקה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"היעד: פשטות הגישה לרשתות הארגוניות"

$
0
0

"נכון לעכשיו, השיחות העיקריות שיש לי עם לקוחות ארגוניים מתרכזות בפשטות הגישה שלהם לרשתות הארגוניות. ארגונים מתמקדים בדרך כלל במינוף הרשת כמרכיב מרכזי בפעילותם העסקית: דבר זה יכול לעזור להניע הזדמנויות עסקיות חדשות, לזכות בלקוחות חדשים, לשפר את חוויית המשתמש ולהביא ליעילות", כך אמר ג'יימס מורגן, סגן נשיא ג'וניפר למכירות לארגוני אנטרפרייז לאזור EMEA (אירופה, המזה''ת ואפריקה).

מורגן התראיין לאנשים ומחשבים לקראת Juniper Summit Israel. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ד', 18 מרץ, באולם האירועים לאגו בראשון לציון.

לדברי מורגן, "מינוף הרשת כמרכיב מרכזי בפעילותם העסקית של ארגונים, קשור לכמה מגמות, ביניהן עבודה בסביבה מרובת עננים, אבטחת מידע והגנת הסייבר ויכולות על בסיס 'מוגדר תוכנה, SDX. המגמה המרגשת מכולן, היא מה שאנו מכנים 'הארגון המונע על ידי בינה מלאכותית'. כל אלו קשורים למינוף של כלים, ממשקים ונתונים ברחבי הרשת – מהדטה סנטר והעננים הציבוריים - אל הקמפוס, הסניף ורשתות ה-WAN שנמצאים ביניהם. זאת כדי להפחית את ההסתמכות על פעילות ידנית ולייעל את הבינה של הרשת עצמה".

האתגרים של מנהל הרשתות, אמר מורגן, "הם כמעט בלתי אפשריים: עליו ללהטט בין הדחף של הארגון ללכת לכיוון טרנספורמציה דיגיטלית לטובת ההיבט העסקי, לתעדף את המשימות, ולעשות זאת עם משאבים מוגבלים בהיבטי כוח אדם, כסף ומיומנויות. בנוסף, יש לו מגוון עצום של פתרונות מתחרים, שהם לעיתים בלתי תואמים – ומגיעים מספקים שונים, שחלקם עשויים לנעול אותו בעתיד. נוסף על כך, ישנו הסיכון המתמיד למתקפות סייבר והצורך לעמוד ברגולציות דינמיות בנושא הגנת נתונים. זה לא נשמע פשוט במיוחד, נכון? זו הסיבה שאנחנו כל כך נלהבים מהגישה שלנו, של ארגונים המונעים על ידי בינה מלאכותית".

"ג'וניפר יכולה לעזור במענה לאתגרים הללו", אמר מורגן, "הדרך לחשוב על התגברות על כל האתגרים היא להביא לפשטות תפעולית, כדי להיות מוכן לנקוט גישה חדשה עבור הרשתות הארגוניות. בסופו של דבר, מדובר בשינוי של תשתית הרשת: בהפיכתה מתגובתית ותלויה בהתערבות אנושית – לבעלת יכולת חיזוי, פרואקטיבית ובעלת ניהול עצמי".

"אנו מאמינים", ציין מורגן, "הבינה המלאכותית היא מה שתקדם את הארגון בדרכו קדימה, אך כמו בכל ההתפתחויות, זה חייב להיות מסע. ג'וניפר עובדת עם לקוחותיה כדי לבנות מסגרת הגירה בת חמישה שלבים, תוך התחשבות באנשים, תהליכים וטכנולוגיה. לקוחות ארגוניים מסוגלים לגשת לכך בקצב שלהם, ולעשות זאת בשלבים הגיוניים, מה שהופך את המשימה להרבה פחות מרתיעה".

"הייחודיות של ג'וניפר, בהשוואה לשחקניות האחרות בשוק", סיכם מורגן, "היא המיקוד שלנו בפשטות וחדשנות, יחד עם האתוס שלנו, של פתיחות ויכולת פעולה הדדית. הפילוסופיה של ג'וניפר סביב תחומים אלה קיימת מאז הקמת החברה לפני יותר משני עשורים, אך היא עדיין רלוונטית כל כך לאתגרים ולשאיפות של הלקוחות הארגוניים שלנו כיום. כל מי שישתתף באירוע שלנו ב-18 במרץ יוכל לפתח את הרשת שלו ולהפוך אותה לפלטפורמה חכמה, בעלת יכולות חיזוי ומי שגורמת לעסק להיות זריז וגמיש יותר".

הפוסט "היעד: פשטות הגישה לרשתות הארגוניות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


עובד אמזון בסיאטל חלה בקורונה

$
0
0

אמזון. צילום: BigStock

איש צוות של חברת אמזון המועסק במשרדיה אשר ממוקמים כמה רחובות מהמטה המרכזי של ענקית הקמעונאות אונליין בסיאטל, ארה"ב, נבדק ונמצא כנשא של נגיף הקורונה. לחברה הענקית המפעילה סניפים במקומות רבים בעולם יש כבר גם שתי עובדות במילאנו שבאיטליה שאובחנו כחולות בקורונה.

לפי דיווחים שונים בתקשורת, המטה של החברה שוכן בשדרה השביעית, ואילו המשרד שבו הועסק הנשא מכונה SEA53, או בשם 'ברזיל', ונמצא בבניין בשדרה התשיעית בעיר. באזור סמוך שוכנים גם משרדיה החדשים של גוגל. דובר החברה אישר לניו יורק פוסט את החדשות אתמול (ג') בערב.

מאוחר יותר, לפי בלומברג, אמזון בישרה רשמית לתקשורת על תוצאת הבדיקה החיובית לווירוס הקורונה אצל העובד. בהודעת החברה נמסר כי "אנו תומכים בעובד שנפגע, ושנמצא בבידוד". עם זאת אמזון טענה בהצהרתה כי העובד לא היה מועסק פיזית בבניין ברזיל.

לפי הדיווחים, העובד שוחרר מהעבודה מאז שחלה ב-25 בפברואר. עובדים עמיתים שלו באמזון, אשר באו איתו במגע, קיבלו הודעה על המצב אבל לא צוו להיכנס לבידוד.

[caption id="attachment_309312" align="alignnone" width="600"]נגיף הקורונה. אילוסטרציה: BigStock נגיף הקורונה. אילוסטרציה: BigStock[/caption]

סיאטל ומדינת וושינגטון בלב ההתפרצות באמריקה

קורבנות נגיף הקורונה בארה"ב מתרכזים כולם באזור סיאטל שבמדינת וושינגטון. בסך הכל נרשמו 27 מקרים מאושרים באזור, ומספר המתים מהווירוס, נכון לאתמול בערב, הגיע לתשעה - חלקם הארי של הנפגעים והמתים הם שוכני בית אבות סיעודי בקירקלנד.

ברחבי העולם ידוע רשמית על יותר מ-90,000 חולים, ויותר מ-3,000 אנשים בסך הכל שמתו כתוצאה מהקורונה.

ארגון הבריאות העולמי הודיע הלילה ששיעור התמותה מנגיף הקורונה עומד למעשה על 3.4%, הערכה חדשה וגבוהה בהרבה מהנתון של 2% מתים מבין הנשאים, שהוערך בשלבים מוקדמים יותר.

חברות טכנולוגיות רבות בוחרות בימים אלו לערוך שיחות ופגישות ועידה אונליין - רק כדי לנסות לרסן את התפשטות המגיפה. טוויטר וענקיות אחרות דוחקות באנשי הצוות שלהן לעבוד מהבית, ואסרו על מבקרים להגיע לקמפוסים שלהן. נזכיר כי עובד גוגל בציריך, שווייץ, נבדק גם הוא ויצא חיובי לקורונה בסוף החודש שעבר.

באמזון ספציפית אומרים שהם מנקים באופן קבוע את אזורי העבודה. בנוסף החברה הפצירה בעובדיה להימנע מנסיעות לא חיוניות, וכן הורדו כמיליון מוצרים מהמדפים שלה אונליין, שמוכריהם טענו באופן שקרי כי הם מרפאים את הקורונה, או כאלו שמחיריהם הועלו לכאורה בשל השפעת הנגיף, אולם לשווא.

הפוסט עובד אמזון בסיאטל חלה בקורונה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

חדשות טובות לאפל: פוקסקון מתכננת לחזור לייצור מלא כבר בסוף החודש

$
0
0

עובדים במפעל פוקסקון בסין. צילום: זולו, מתוך ויקיפדיה

פוקסקון, שהיא היצרנית הגדולה ביותר שמרכיבה עבור אפל את מכשירי ה-iPhone וה-iPad, מתכננת לחזור לפעילות רגילה עד סוף החודש ומחצית מהעובדים העונתיים שלה כבר חזרו לעבודה.

את הדברים האלה מסר ליו יאנג-וויי, יו"ר החברה הסינית, בשיחת עם משקיעים, שציין גם, כי יש עדיין אי ודאויות רבות, וכי החברה אינה יכולה לאמוד במלואה את השפעת סגירת המפעלים על התוצאות הכספיות של השנה כולה.

פוקסקון מעסיקה יותר ממיליון עובדים במפעליה בסין, ו-75% מסך הייצור שלה מתבצע בסין. לדברי היו"ר, כרגע שבו לעבודה 50% מכוח העבודה הרגיל שלה בתקופה זו של השנה, לאחר שנאלצה לסגור את מפעליה בשל התפרצות מגיפת הקורונה בהוראת השלטונות הסיניים. עובדים רבים גם נאלצו לשהות בבידוד לפני שובם לעבודה. "אנו צפויים לחזור לייצור בתפוקה מלאה עד סוף חודש מרס", הוא אמר.

לדבריו, הוא אינו רואה מחסור גדול ברכיבים, בניגוד לידיעות על כך שהתפרסמו בתקשורת. "איננו רואים בשרשרת האספקה בעיה גדולה", ציין היו"ר, "הבעיה מספר אחת שלנו ברגע זה היא כוח העבודה".

עוד הוא ציין בפני המשקיעים, כי ההפרעה לתפעול בפוקסקון העלתה שאלות בנוגע להסתמכותה של החברה קווי ייצור בסין, והאם היא צריכה להרחיב את כוח הייצור מחוץ לסין. "לסמוך פחות על ייצור במדינה אחת בהמשך הדרך היא הדרך ללכת בה", אמר.

ראוי לציין, כי מלבד ההשפעה על אפל, המתבטאת בעיקר בעיכוב בהשקת מכשיר ה-iPhone SE2 המוזל שלה, שהייתה צפויה במהלך החודש-חודשיים הקרובים, והיא אף פרסמה הודעה על צפי להפחתה בהכנסותיה לרבעון המסתיים החודש, פוקסקון מספקת שירותים לחברות נוספות, בהן מיקרוסופט, דל וסוני.  

הפוסט חדשות טובות לאפל: פוקסקון מתכננת לחזור לייצור מלא כבר בסוף החודש הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

חברת אינפינידט הוכרה כבחירת הלקוחות לאחסון עיקרי לחודש ינואר 2020

$
0
0

אינפינידט

חברת אינפינידט, ספקית מובילה של פתרונות אחסון לארגוני אנטרפרייז, הודיעה היום כי הוכרה על ידי Gartner Peer Insights כבחירת הלקוחות לאחסון עיקרי לחודש ינואר 2020.

גרטנר מגדירה כי אחסון עיקרי (Primary Storage) כולל פתרונות ייעודיים או קווי מוצר של מערכי אחסון היברידיים, מערכי SSA (ר"ת Solid-State) או שניהם. אינפינידט הוכרה בעבר כבחירת הלקוחות של Gartner Peer Insights עבור מערכי אחסון רב-תכליתיים בפברואר 2019.

הבחירה של הלקוחות מייצגת את השקפת הלקוחות על יצרנים המדורגים ברמה הגבוהה ביותר בשוק, והיא נקבעת הן על ידי מספר הביקורות והן על ידי הדירוג הכללי. על מנת לקבל הכרה זאת, יצרן חייב לקבל לפחות 50 ביקורות מאומתות עם דירוג ממוצע של 4.2 כוכבים ומעלה (מתוך 5.0 כוכבים), במהלך 12 החודשים האחרונים.

החל מה-22 בינואר 2020, Infinidat קיבלה 104 ביקורות מלקוחות מאומתים, עם ציון כולל ממוצע של 4.9 כוכבים מתוך 5 ב-12 החודשים האחרונים. יתר על כן, 98% מהלקוחות ציינו את נכונותם להמליץ ​​על אינפינידט לעמיתיהם.

[caption id="attachment_194799" align="alignnone" width="600"]משה ינאי, מייסד ומנכ"ל אינפינידט. צילום: יח"צ משה ינאי, מייסד ומנכ"ל אינפינידט. צילום: יח"צ[/caption]

משה ינאי, מנכ"ל ומייסד אינפינידט, אמר כי: "אנו שמחים בהכרה שקיבלנו בשנית כבחירת הלקוחות של Gartner Peer Insights. אנו מאמינים כי התואר משקף את יעילות התמיכה המעולה של Infinidat לאחר המכירה, ואת הצלחתנו לספק חוויית לקוח ברמה עולמית. אנו יודעים שעלינו להמשיך ולהרוויח את נאמנות לקוחותינו כל יום, ואנחנו מודים על המשוב שלהם על מפת הדרכים שלנו, שמבטיח שיהיה לנו תהליך פיתוח יעיל ומהיר".

מטרתו העיקרית של מערך האחסון היא לתמוך בזמן תגובה ובנתוני בקלט/פלט לשנייה (IOPS), הרגישים לעומסי עבודה מובנים. מקרי שימוש אופייניים כוללים עומסי עבודה קריטיים למשימה, עומסי עבודה בדטה בייס ויישומי טרנזקציות המפותחים בארגון. מקרי שימוש אחרים כוללים איחוד יישומים וירטואליים, אנליטיקה, מחשוב בעל ביצועים גבוהים (HPC) ומתן אחסון מתמשך לסביבות קונטיינרים.

להלן מספר ביקורות שקיבלה Infinidat מלקוחותיה:

"אינפינידט מספקת יציבות, ביצועים ותמיכה איכותית לעסקים הפועלים 24/7" - ראש אחסון וניהול נתונים בענף הפיננסים.
"אינפינידט שינתה עבורנו את כללי המשחק! היו לנו כמעט 16 מערכים מ-... מערכות אחסון שונות ואינפינידט מסוגלת לאחד את כל מערכי האחסון הללו למערך InfiniBox אחד! הביצועים ... השתפרו כמעט פי שלושה לעומת הסביבה הקודמת" - מנהלת תשתיות מערכת וענן בענף השירותים.
"האחסון הטוב ביותר בו השתמשתי בחיי! ... קל מאוד לנהל את האחסון עם כל ההגנה הדרושה לך לאחסון, זמינות גבוהה וביצועים" - מנהל DevOps בענף התקשורת.
"ניסיוני עם אינפינידט מיצירת הקשר הראשונה ועד היישום לא היה אלא מעולה" - ראש דטה סנטר ורשתות בענף הפיננסים.
"קל מאוד לפריסה ולתמיכה. מקטין משימות תמיכה מיום ליום באופן משמעותי" - מנהל תחום בכיר למערכות מידע בתעשייה.
"ניסיון חיובי עם אינפינידט. הפתרון הוכח כפי שפורסם, עם מחיר משבש שוק" - מנהל תשתיות מערכות מידע בענף התקשורת.

לקריאת עוד ביקורות של Gartner Peer Insights מלקוחות משתמשי הקצה של Infinidat לחצו כאן.

הפוסט חברת אינפינידט הוכרה כבחירת הלקוחות לאחסון עיקרי לחודש ינואר 2020 הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

בגלל וירוס הקורונה: טוויטר דוחקת בעובדיה לעבוד מהבית

$
0
0

בטוויטר העובדים מתבקשים לעבוד מהבית ולא מהמשרדים בגלל וירוס הקורונה. צילום אילוסטרציה: BigStock

נוכח החששות ההולכים וגוברים מפני התפשטות נגיף הקורונה אזור המפרץ של סן פרנסיסקו, בקליפורניה - מקום משכנן של מרבית ענקיות הטכנולוגיה האמריקניות - הורתה חברת טוויטר לעובדיה כי עליהם לעבוד מהבית, אם הדבר אפשרי.

טוויטר בישרה בפוסט שפרסמה בבלוג החברה כי על העובדים להימנע מלהיכנס למטה שלה בסן פרנסיסקו, ולמשרדים אחרים ברחבי העולם, על מנת לצמצם את הסיכון לחשיפה לנגיף הקורונה, שכבר הדביק כ-100 אנשים בארצות הברית, והביא למותם של תשעה מתושבי מדינת וושינגטון.

[caption id="attachment_311717" align="alignnone" width="600"]נגיף הקורונה החדש. אילוסטרציה: BigStock נגיף הקורונה החדש. אילוסטרציה: BigStock[/caption]

גם חברת סקוור, המתמחה בעיבוד תשלומים, עדכנה שעובדיה התבקשו לעבוד מהבית. המשותף לטוויטר ולסקוור הוא המנכ"ל, ג'ק דורסי, שבאחרונה דווקא חווה הפניית גב מטעם משקיעים לאחר שקרן הגידור אליוט מנג'מנט, שנמצאת בבעלות המשקיע פול סינגר – תורם משמעותי של הרפובליקנים והשמרנים בארה"ב – רכשה חלק נכבד מטוויטר. מניות החברה זינקו ב-8% לאחר היוודע דבר הרכישה ואחרי שבלומברג ניוז דיווח כי הקרן מתכננת לדחוף לשינויים ברשת החברתית, כולל להחלפת דורסי, שהיה בין המייסדים של החברה.

על פי ההערכה סקוור וטוויטר הן בין החברות הבולטות הראשונות באזור שמעודדות את עובדיהן שלא להגיע למשרדים בזמנים אלו ולבצע את משימותיהם מרחוק במקום, למען מניעת התפרצות הנגיף ביתר שאת באזור.

"אנו מעודדים בחום את כל העובדים ברחבי העולם לעבוד מהבית אם הם מסוגלים", אמרה טוויטר. "אנו פועלים לוודא שמפגשים פנימיים, כל הצוותים, ומשימות חשובות אחרות יותאמו להשתתפות מרחוק".

[caption id="attachment_196656" align="alignleft" width="300"]טוויטר טוויטר[/caption]

כ-5,000 עובדי טוויטר וכ-4,000 עובדי סקוור אמורים להיכלל בתכניות של החברה לעבודה בבית. עם זאת מטוויטר נמסר כי משרדיה באזור המפרץ יישארו פתוחים כרגיל, בגלל ההכרח של פונקציות תפקיד מסוימות. עוד נמסר כי טוויטר "מגבירה את הניקוי העמוק והחיטוי בכל החללים" במשרדיה.

לפי טוויטר, עבודה מהבית היא כעת על תקן חובה בעבור עובדיה בהונג קונג, יפן ובדרום קוריאה, בגלל מגבלות ממשלתיות באותם מקומות שבהם ההתפרצות כבר נחשבת עזה.

עד כה נודע גם על עובד גוגל בציריך, שוויץ, שנבדק גם הוא והתגלה כנשא קורונה בסוף החודש שעבר, ועל עובד של אמזון מסיאטל שנדבק אף הוא בנגיף בשלהי פברואר, בשורה שהחברה אישרה רשמית רק אתמול (ג').

הפוסט בגלל וירוס הקורונה: טוויטר דוחקת בעובדיה לעבוד מהבית הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גוגל ביטלה את כנס I/O 2020 שלה –עקב הקורונה

$
0
0

בוטל. Google I/O 2020

אחרי ביטולם של MWC, ועידת מפתחי המשחקים, וכנס ה-F8 השנתי של פייסבוק, הגיע תורה של גוגל להודיע על ביטול הכנסים הבאים שלה.

גוגל חוששת, כמובן, מכך שהאירוע רב המשתתפים שלה, Google I/O, שאמור היה להתקיים במאי במקום משכנו של המטה הראשי של החברה במאונטיין וויו, ישתבש בלאו הכי בשל מגיפה הקורונה, וגם לו יצליח - עלול להוות כר פורה להפצת הנגיף.

הווירוס, המכונה COVID-19, החל אמנם להתפרץ בסין, אבל מאז המגיפה מתפשטת ברחבי העולם וגם בארצות הברית, שחווה בימים אלו גידול בהיקף תפוצתה.

"בגלל החששות סביב נגיף הקורונה (COVID-19) ובהתאם להנחיות הבריאות של ארגון הבריאות העולמי, משרד הבריאות ורשויות בריאות אחרות, החלטנו לבטל את אירוע Google I/O הפיזי באמפי שורליין", כך בישרה החברה בהצהרה באתר האירוע. "במהלך השבועות הקרובים נחקור דרכים אחרות לפתח את ה-Google I/O כדי להתחבר בצורה הטובה ביותר לקהילת המפתחים שלנו".

[caption id="attachment_311717" align="alignnone" width="600"]נגיף הקורונה החדש. אילוסטרציה: BigStock נגיף הקורונה החדש. אילוסטרציה: BigStock[/caption]

מחפשת אלטרנטיבות לכנסים הפיזיים

כדאי לשים לב שבדומה לענקית הרשתות החברתיות של מארק צוקרברג ולהחלטתה בנוגע לוועידת המפתחים, גם הענקית ממאונטיין וויו לא מבטלת לחלוטין את כל התכנסויות תחת מטרייתה. החברה רק מנטרלת, או מנסה לנטרל, את המרכיב הפיזי שלהן. במילים אחרות, האירועים לא יקבלו בברכה אף משתתף או אורח מחוץ לחברה, אך עדיין יתקיימו מאחורי דלתות סגורות. גם יצרנית הרכב הגרמנית ב.מ.וו בחרה באחרונה לנהוג כך, כדי להציג את "מכונית הקונספט" החשמלית החדשה שלה בעקבות ביטול תערוכת הרכב הבינלאומית בז'נבה בשוויץ.

לפיכך, אירוע נוסף של גוגל, שהיה אמור להתקיים מוקדם יותר - ה-Google Cloud Next '20 - בוטל במתכונתו המלאה גם כן. במקרה של הכנס הזה הבהירה גוגל את תכניותיה האלטרנטיביות כבר כעת. היא כתבה באתר הכנס כי האירוע משתנה בגלל ש-"בריאותם ורווחתם של לקוחות Google Cloud, השותפים, העובדים והקהילה הכוללת נמצאים בראש סדר העדיפויות שלנו".

החברה הוסיפה קטע זהה להודעתה על ביטול אירוע I/O 2020, והמשיכה וציינה כי "גוגל ענן החליטה לדמיין-מחדש את Google Cloud Next '20, שעדיין יתקיים" ובישרה כי האירועים במסגרתו יערכו באותם תאריכים, אבל שהכנס יהפוך לתכנית Google Cloud Next '20: Digital Connect, שלהגדרתה יהיה אירוע חינמי, גלובלי, דיגיטלי ראשון מסוגו, אשר "מחבר את המשתתפים שלנו לתכנים של Next '20 וכן מחבר אותם אחד עם השני", אבל במקום באופן פיזי - באמצעות נאומי מפתח, מפגשי הפצה, למידה אינטראקטיבית ודיגיטלית, הפעלות "שאל את המומחה" עם צוותי גוגל - והכל בהזרמה אונליין.

כתוצאה מכך, ועקב החיסכון שבביטול מוקדם של האירועים הפיזיים, גוגל אמרה כי תתרום מיליון דולר לעמותות מקומיות.

כעת נותר רק לחכות ולגלות האם אפל תחליט על קיום ועידת המפתחים העולמית שלה, שמתוכננת לתחילת יוני.

הפוסט גוגל ביטלה את כנס I/O 2020 שלה – עקב הקורונה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 40368 articles
Browse latest View live