Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 40463 articles
Browse latest View live

"האפשרויות בקוברנטיס הן בלתי מוגבלות, אם עושים זאת נכון"

$
0
0

"אין תחום יותר מורכב ויותר מסובך מקוברנטיס. יהיו אולי אחריו, אבל עד היום לא היה, ואני אומר את זה כמי שמיישם את תחום השירותים כבר שנים רבות. המיקרו שירותים והארכיטקטורה שמאחור הם הדבר הכי מורכב, אבל האפשרויות הן בלתי מוגבלות אם עושים את זה נכון", כך אמר מני צרפתי, מנהל פתרונות ארכיטקטורה ברד האט ישראל, כשהציג את השימוש בקוברנטיס ברמה הארגונית באמצעות ערכת כלי OpenShift של החברה בכנס Open Cloud Summit השנתי השני, שהתקיים בשבוע שעבר.

"OpenShift היא פלטפורמת קוברנטיס חכמה, וגירסה 4 הנוכחית מטפלת בכמה עולמות. הדבר הראשון שצריך לדעת הוא, שאין הפרדה בין תשתיות לפלטפורמה, אתם תצטרכו לנהל ממקום אחד את כל העולם הזה, וכל הנושא הזה של ניהול השירותים יוביל אתכם פשוט לחשוב על קוברנטיס כשירות", הסביר צרפתי למאות אנשי המקצוע שמילאו את האנגר 11 בתל אביב, בכנס שהופק בידי אנשים ומחשבים עם מיקרוסופט וקרן לינוקס כנותני חסות ראשיים.

לטענתו, "המפתחים הם המלכים החדשים של עולם המחשוב, וזה אומר שאנחנו צריכים לתת את הכלים הטובים ואינטואיטיביים ביותר. אל תקשו עליהם את החיים. תנו להם לפרוח. וכפי שאמרתי, קשה לעשות קוברנטיס נכון, והמפתחים יעזרו לכם להתגבר על כך. כ-75% מהארגונים אומרים שזה מורכב. למה זה מורכב? כי אנחנו צריכים לכסות את כל ה-IT שלנו מחדש. אין ברירה. כל המחסומים צריכים להיות מוסרים ו-OpenShift עוזר לעשות את זה".

לדבריו, אחד הדברים החשובים ביותר הוא לקחת את האבטחה ולשלב אותה בתוך המערכת. "אחרת זה לא יעבוד. ב-Azure בנו את האבטחה מפנים, ובגלל זה כשמשתמשים בה לא עוצרים. הסיכונים של האבטחה בעולם הזה יותר גדולים, כי הכל אוטומטי. אימג' עובר בין סביבות, ואני צריך להזריק לו אבטחה פנימה. אנחנו עושים את העבודה עם האבטחה בצורה רצינית, שקופה ועמידה בכל התקנים", אמר צרפתי.

לסיכום, ציין, כי "הרעיון הוא לקחת פלטפורמה שתאפשר בכל רגע נתון לעשות מה שאתם רוצים ולא תסגור אתכם, ובלי שטויות. אין ברד האט שורת קוד אחת שנשארת במחסנים שלנו. העבודה מול מיקרוסופט נפלאה. מיקרוסופט עובדת בשני בעולמות, וכשהם עובדים בקוד פתוח, הם עובדים בקוד פתוח עם כל הכללים".

שירות בסיס נתונים גלובלי בענן

אייל שוריין, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB, דיבר על השימוש ב-Atlas של MongoDB ב-Azure כשירות בסיס נתונים גלובלי בענן. "החברות שלנו רוצות להתעסק עם פעילות יוצרת ערך, וכמו בכל מקום, כל מה שנמצא מתחת לפני השטח לא נחשב כפעילות יוצרת ערך. יותר מכך, היא גם קשה ליישום לעתים קרובות. המטרה שלנו היא לעזור לארגונים ולאפשר להם להתעסק בפעולות העסקיות שלהם. אפשר ללכת לכיוון של ענן בניהול עצמאי, ויש חברות שעושות זאת, ומצד שני אפשר ללכת לפעילות כשירות מנוהל, ולזה אנחנו מציעים את Atlas - בסיס נתונים לפי שירות", הוא הסביר.

[caption id="attachment_305224" align="alignnone" width="600"] אייל שוריין, מנהל אזורי ישראל ב-MongoDB. צילום: נדבר כהן יהונתן[/caption]

שוריין הסביר מה הם עמודי היסוד של השירות שהם מספקים באמצעות Atlas. "זה שירות עצמאי וגמיש, ובקלות אפשר לעשות הגדלה מעלה ולרוחב, כי MongoDB הוא בסיס נתונים מבוזר. העמוד השני זה גלובליות וזמינות גבוהה, וזה שלידו מציע אבטחה עם תמיכה בכל הפרוטוקולים שצריך, וזה בבסיס הפעילות שלנו. דבר נוסף שאנחנו נותנים כברירת מחדל ב-Atlas הוא ניטור, כדי לאפשר מיטוב, וגם התראות אוטומטיות לפי בחירה. את התמונה משלימים גיבויים המנוהלים באופן אוטומטי ורצים כמובן על כל סביבת ענן קיימת על Azure", אמר.

לדבריו, מדובר בפרויקט שהחברה משקיעה בו רבות. "השקענו בו כבר יותר מ-100 מיליון דולרים, וזה כל הזמן והולך ותופח ומגדיל את העבודה ומביא לחברות הרבה מאוד יכולות משמעותיות. יש כבר יותר מ-1.5 מיליון קלאסטרים שרצים על Atlas, ואנחנו זמינים בכל מקום ש-Azure זמינה", סיכם שוריין.

קוברנטיס בכל מקום

ליאור קיסוס, שותף ו-CTO בחברת לינוווייט, סיפר על קוברנטיס בכל מקום ועל השימוש ב-Rancher כדי אכן לעשות זאת בכל מקום. "הרעיון הוא שאנחנו צריכים להבין שיש פער בין הרצון לעבוד עם קוברנטיס בארגונים לבין היכולת של צוות ה-IT לקבל את זה ולעבוד עם זה. Rancher מיוצגת על ידינו בארץ, והיא מספקת פתרון שיכול לעבוד במקביל לפתרונות אחרים, בלי להינעל לספק כזה או אחר", הוא אמר, והוסיף, כי מדובר בתוכנה שמיועדת לצוותי פיתוח ו-DevOps שרוצים לאמץ את העבודה בקוברנטיס ועם קונטיינרים בכל תשתית, ולהשתמש לצורך העניין בפתרון שהוא כולו קוד פתוח.

[caption id="attachment_305226" align="alignnone" width="558"] ליאור קיסוס, שותף ו-CTO, לינווייט. צילום: נדב כהן יהונתן[/caption]

ג'אווה בסביבת Azure

עודד שופן, ארכיטקט פלטפורמות ראשי בחברת פיבוטל, דיבר על השימוש בג'אווה בסביבת Azure. "פלטפורמה, ככל שתהיה טובה, לא מספיקה. צריך מעל זה שינוי תרבותי, צריך מעל זה אנשים שיודעים להשתמש בה עם מחויבות לקוד פתוח, עם כלים שמאפשרים זאת. אחד מהם הוא Spring, שהיא סביבת פיתוח לענן בג'אווה. כן, למרות הכל ג'אווה עדיין נשארה ותישאר סביבת פיתוח בענן. זו מערכת המציעה את Spring Boot ואת Spring Cloud, שמאפשרים האחד לבנות את המוצרים והשני עוזר להטמיע את האפליקציות בענן. אנחנו שמחים להכריז גם על Azure Spring Cloud, שהוא פיתוח משולב שלנו עם מיקרוסופט, וזוכה לתמיכה משני הצדדים", הוא סיפר.

[caption id="attachment_305227" align="alignnone" width="600"] עודד שופן, ארכיטקט פלטפורמות ראשי, פיבוטל. צילום: נדב כהן יהונתן[/caption]

הפוסט "האפשרויות בקוברנטיס הן בלתי מוגבלות, אם עושים זאת נכון" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


"מורכבות ה-IT בארגונים – כאוס עם הזדמנות"

$
0
0

ריאן מק באן, סגן נשיא למכירות דטה סנטר מוגדר תוכנה ב-VMware העולמית. צילום: ניב קנטור

"הטרנספורמציה הדיגיטלית שכל ארגון וארגון נדרש לעבור, מקשה על מצב מערכות המחשוב. כבר כיום המערכות מתאפיינות במורכבות, הטרוגניות ועבודה לא מתוזמרת ביניהן. למצב הקיים נוספות מערכות מהעולם החדש. שילוב כלל המערכות הללו יוצר כאוס מחשובי, אלא שגם טמונה בו הזדמנות עסקית עבור הארגונים", כך אמר ריאן מק באן, סגן נשיא למכירות דטה סנטר מוגדר תוכנה ב-VMware העולמית.

מק באן היה דובר המפתח במליאה המרכזית בכנס VMware vFORUM 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') במרכז האירועים אווניו שבקריית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 נציגי לקוחות הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה ושותפיה העסקיים.

"הטרנספורמציה הדיגיטלית", אמר מק באן, "משפיעה על כל מגזר בתעשייה. בעולם התחבורה, יש יכולות לחיזוי פקקים מונחה ניתוח נתוני תעבורה שונים. בעולם הבריאות, יש טיפולים הנערכים באופן מקוון, מבוסס נתונים. בתחום השירותים הפיננסיים, מתקבלות יכולות מאובטחות למכשירים הניידים של הלקוחות". לדבריו, "ב-2019, מספר האפליקציות בעולם עמד על 335 מיליון. עד 2024, הנתון צפוי להכפיל את עצמו ביותר מפי שניים, ולעמוד על 792 מיליון אפליקציות. יישומונים רבים כל כך דורשים תשתיות פתוחות, גמישות והיברידיות. כלל המחשוב משתנה, בשל הוספת טכנולוגיות חדשות, דוגמת חיבור משאבי ה-IT דרך הענן, יכולות דור 5 בסלולר, בינה מלאכותית ומחשוב קצה".

"אנחנו חיים בעולם מורכב עם מגוון פלטפורמות מחשוב ענניות", אמר מק באן. "בשל כך, נוספים אתגרים למנמ''רים: כאשר יש סביבת מחשוב חדשה, האם להריץ אותה ברישוי מסורתי, בענן או במחשוב קצה? ברמה האפליקטיבית, האם לפתח אפליקציות מחדש על הענן או לחדש את אפליקציות הלגאסי? בכל מקרה, נדרש לקבל יכולות היברידיות. על כל אלה נוספות בעיות ניהול, תזמור ואבטחת מידע. האתגר האחרון הוא התפוצצות שירותי הענן והצורך להנגיש אותם למפתחים - עם קוד פתוח, לימוד מכונה, בינה מלאכותית וטיפול בנתונים".

"המטרה: לרתום את מלוא הפוטנציאל של עולם הקוברנטיס"

מק באן אמר כי "המטרה שלנו היא לספק לארגונים טכנולוגיה המנהלת סביבת מחשוב בעולם מרובה עננים. אנחנו עושים זאת עם פיתוח עצמי ורכישות. בשנתיים האחרונות רכשנו את ביטנאמי, שפועלת בעולם אריזת פתרונות אפליקטיביים בסביבות ענן וקוברנטיס. עוד רכשנו את הסטארט-אפ הפטיו מסיאטל, שפועל בעולם הקוברנטיס. הפטיו נוסדה על ידי קרייג מקלוקי וג'ו בדה, צמד מפתחים בקוברנטיס ויוצאי גוגל (שם הפרויקט הזה החל - י"ה). המוצר של החברה מסייע לניהול סביבות ענן מרובות, כך שהלקוחות יכולים להשתמש בעננים של חברות שונות לצד השרתים שלהם עצמם, בלי הצורך לבצע בנייה מסיבית מחדש של תשתיות ה-IT שלהם".

לדבריו, "באחרונה הוכרז על מיזוג בין VMware לפיבוטל. הוא עונה על הצורך שלנו להתפתח עוד בעולם הקוברנטיס. פיבוטל עונה למגמה ההולכת וגדלה של עבודת ארגונים בסביבה מרובת עננים והצורך באפליקציות שפועלות בהם. שילבנו את פלטפורמת הפיתוח, הכלים והשירותים של פיבוטל עם תשתיות VMware והיכולות שלה לספק היצע קוברנטיס מוכלל. כך, נעניק לארגונים את היכולת לבנות, להריץ ולנהל אפליקציות מודרניות".

"ברמת הפיתוח הפנימי", ציין, "התקדמנו בסל המוצרים והשירותים VMware Tanzu, שנועד לשנות את האופן שבו ארגונים בונים, מריצים ומנהלים תוכנה בקוברנטיס. חשפנו תכניות בטה לפרויקט פסיפיק ול-VMware Tanzu Mission Control. כך, ארגונים מקבלים מוקד שליטה אחד, שבאמצעותו הם יכולים לנהל את כל אשכולות הקוברנטיס שלהם, בלא תלות במקום שבו הם רצים. פרויקט פסיפיק מתמקד בהפיכת VMware vSphere לפלטפורמת קוברנטיס טבעית".

מק באן סיים באמרו כי "יש כיום ביקוש לפתרונות ולשירותים שיסייעו לרתום את מלוא הפוטנציאל של הקוברנטיס - לבנות, להריץ ולנהל את האפליקציות שלהם ואת אשכולות הקוברנטיס שלהם בסביבה מרובת עננים. זוהי מטרת העל שלנו לעשור הקרוב, ככה ניתן ערך לעסקים ונסייע למנמ''רים לפעול בסביבות IT מורכבות".

הפוסט "מורכבות ה-IT בארגונים – כאוס עם הזדמנות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

כנס הלקוחות השנתי של קליק: מגנים על הדטה

$
0
0

מימין: סיון רוקח, מנהלת השיווק של קליק ישראל; אילן גת, מנכ"ל החברה; כריס ג'ונס, סגן נשיא בכיר בקליק העולמית; ואופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות של קליק ישראל. צילום: ליאת מנדל

קליק ישראל ערכה באחרונה את כנס הלקוחות השנתי שלה, Qlik Day 2019, בסינמה סיטי גלילות.

לכנס, שעסק ביתרונות הגדולים ובחידושים החמים בתחומי ה-BI והאנליטיקה הגיעו כ-600 משתתפים, ביניהם מנכ"לים, מנמ"רים, מנהלי BI, אנליסטים, מנהלי דטה וניתוח נתונים, סמנכ"לי טכנולוגיה, מנהלי IT, סמנכ"לי פיתוח ומוצר ומנהלי כספים - ממגוון חברות, משלל מגזרי המשק.

המרצה המרכזי ואורח הכבוד באירוע היה כריס ג'ונס, סגן נשיא בכיר בקליק העולמית, שהגיע מארצות הברית. הרצאתו, Lead With Data (תוביל עם נתונים), עסקה בחידושים האחרונים בעולמות ה-Insights וניתוח הנתונים.

בהמשך, עלו לבמה נציגים של לקוחות נבחרים שרכשו את פלטפורמת ה-BI של קליק והטמיעו אותה. הם הציגו את האתגרים וכיצד קליק ישראל סייעה להם להתמודד עימם במהירות ובפשטות. החברה העניקה לנציגי חמש חברות מגני הוקרה על שיתוף פעולה ארוך טווח ומוצלח. אילן גת, מנכ"ל קליק ישראל, אמר כי "בחרנו להודות ללקוחותינו הנאמנים על הבמה והענקנו להם מגני הוקרה עבור שותפות רבת שנים. מדובר בלקוחות קיימים שנמצאים אתנו לאורך זמן, ליווינו אותם בפרויקטי BI מורכבים וסייענו להם לשדרג את המערכות בארגונים שלהם לפתרון Qlik Sense. אנחנו מקווים להמשך שיתוף פעולה פורה עמם ועם יתר לקוחותינו".

רשימת מקבלי המגנים כוללת את: צחי חג'ג', ראש צוות פרויקטים בחברת האופנה פוקס; אביעד לוי, ראש צוות הנגשת מידע במחלקת הדטה בישראכרט; אריאל פיזצסקי, סגן נשיא ל-IT בטאבולה; שחר זמיר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת קרסו מוטורס; ומאיר זלצר, ראש מחלקת המוצרים והמו"פ באמדוקס.

דיילי ציפי נהנתה מהכנס המושקע והמרתק, ושמחה להישאר לחלק האחרון שלו - הקרנת הסרט המטרה: שומר הראש, עם פופקורן, כמובן.

[caption id="attachment_305240" align="alignnone" width="600"]מימין: אופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות של קליק ישראל, ושחר זמיר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת קרסו מוטורס. צילמה: ליאת מנדל מימין: אופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות של קליק ישראל, ושחר זמיר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת קרסו מוטורס. צילמה: ליאת מנדל[/caption]

[caption id="attachment_305241" align="alignnone" width="600"]מימין: מאיר זלצר, ראש מחלקת המוצרים והמו"פ באמדוקס; ואופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות בקליק ישראל. צילום: ליאת מנדל מימין: מאיר זלצר, ראש מחלקת המוצרים והמו"פ באמדוקס; ואופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות בקליק ישראל. צילום: ליאת מנדל[/caption]

[caption id="attachment_305242" align="alignnone" width="600"]מימין: סיון רוקח, מנהלת השיווק של קליק ישראל; ואריאל פיזצסקי, סגן נשיא ל-IT בטאבולה. צילום: ליאת מנדל מימין: סיון רוקח, מנהלת השיווק של קליק ישראל; ואריאל פיזצסקי, סגן נשיא ל-IT בטאבולה. צילום: ליאת מנדל[/caption]

[caption id="attachment_305243" align="alignnone" width="600"]מימין: אביעד לוי ראש צוות הנגשת מידע במחלקת הדטה בישראכרט; ואילן גת, מנכ"ל קליק ישראל. צילום: ליאת מנדל מימין: אביעד לוי ראש צוות הנגשת מידע במחלקת הדטה בישראכרט; ואילן גת, מנכ"ל קליק ישראל. צילום: ליאת מנדל[/caption]

[caption id="attachment_305244" align="alignnone" width="600"]מימין: סיון רוקח, מנהלת השיווק של קליק ישראל; אילן גת, מנכ"ל החברה; כריס ג'ונס, סגן נשיא בכיר בקליק העולמית; ואופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות של קליק ישראל. צילום: ליאת מנדל מימין: סיון רוקח, מנהלת השיווק של קליק ישראל; אילן גת, מנכ"ל החברה; כריס ג'ונס, סגן נשיא בכיר בקליק העולמית; ואופיר אייזיק, סמנכ"ל המכירות של קליק ישראל. צילום: ליאת מנדל[/caption]

הפוסט כנס הלקוחות השנתי של קליק: מגנים על הדטה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"הנגשת השירותים לאזרחים תשתפר עם קונטיינרים"

$
0
0

שי נחמני, מנהל תשתיות ממשל זמין ברשות התקשוב הממשלתי. צילום: ניב קנטור

"אנו מטפלים במיליוני אזרחים, מנגישים שירותים מקוונים על בסיס יומי, ומטפלים במאות אתרים. הבנו כי הדרך לשיפור השירותים המוענקים לאזרחים עוברת בהטמעת קונטיינרים", כך אמר שי נחמני, מנהל תשתיות ממשל זמין, התקשוב הממשלתי.

נחמני דיבר על הבמה במליאה המרכזית בכנס VMware vFORUM 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ב'), במרכז האירועים אבניו, קריית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 לקוחות הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה ושותפיה העסקיים.

"מוסיפים שירותים מקוונים על בסיס יומי"

בשיחה עם אלי שקד, מנכ''ל VMware ישראל, אמר נחמני כי "ממשל זמין יושב תחת התקשוב הממשלתי. הוא מהווה את זרוע ה-IT הביצועית של הממשלה". לדברי נחמני, "רוב השירותים המקוונים שאזרחי המדינה צורכים יושבים אצלנו: בשרת התשלומים הממשלתי נסלקו השנה כבר 72 מיליארד שקלים. יש לנו גם שירות טפסים מקוונים, ואתר GOV.IL, המתחזק קרוב ל-50 שירותים למשרדי ממשלה. הקמנו מערכת הזדהות ממשלתית לאזרחים, במסגרתה האזרח מזדהה פעם אחת, ואינו זקוק להזדהות שוב בכל פעם שהוא נכנס למערכות הממשלתיות. בקרוב נשיק אזור אישי לאזרחים. אנו מוסיפים שירותים מקוונים על בסיס יומי".

נחמני ציין כי "מה שמאפיין את המחשוב הממשלתי הוא מורכבות הסביבה. יצאנו לפני שנה למסע, על מנת לבחון את עתיד סביבת הפיתוח שלנו. תהליך ה-DevOps הוא תהליך ארגוני וטכנולוגי. בסוף 2018 קיבלנו החלטה להיכנס לעולמות CI/CD, אינטגרציה מתמשכת ופיתוח מתמשך – וכן לעולם ה-DevOps. במהלך השנה ערכנו בחינת היתכנות, POC, והיעד לסוף שנת 2019 הוא ששניים מאתרי הממשלה כבר יהיו חשופים לעולם זה".

"אנו הולכים וגדלים בכמות השירותים המקוונים שלנו", סיכם נחמני, "ממשל זמין מצוי בשלהי ההקמה של סביבה מבוססת קונטיינרים. אני מקווה שבשנה הבאה ממשל זמין יפרוץ דרך עם סביבת DevOps למשרדי הממשלה".

הפוסט "הנגשת השירותים לאזרחים תשתפר עם קונטיינרים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גוגל: עדכון לגירסת iOS של אפליקציית המפות שמאפשר שימוש בעילום שם

$
0
0

Google Maps

אחרי שגוגל, כמו גם רוב חברות הטכנולוגיה הגדולות, בנו את הכלים שלהן עם יכולת מעקב אינסופית אחר המשתמש, כעת, לאור הפרשות המתוקשרות והידיעות על עומק החדירה לפרטיות של המשתמשים, עסוקות החברות בנטרול כל האפשרויות האלה.

החידוש האחרון: בימים אלה מפיצה גוגל עדכון לתוכנת המפות שלה למשתמשי iOS, שמאפשר שימוש בעילום שם ומסתיר את פעילות המשתמש באפליקציה – אפשרות שכבר קיימת באפליקציה למערכת האנדרואיד. העדכון מאפשר בעצם מניעת תיעוד של היסטוריית חיפוש וניווט בגוגל ובאפליקציות אחרות שיש להן גישה למיקומים של המכשיר.

העדכון לא ישפיע על תשאולים ב-Assistant ולא ימנע אפשרות של חיטוט וריגול במכשיר למי שישיג גישה למכשיר.

בנוסף, משתמשי אנדרואיד יקבלו בתחילת 2020 תוספת לשליטה על פרטיות: בקרוב תוסיף גוגל אפשרות של מחיקת צבר של פרטים בציר הזמן, כך שהמשתמש יוכל להסיר בקלות קבוצות של מיקומים שהיה בהם ללא הצורך להיכנס להגדרות של טווח תאריכים באפליקציית המפות ולהגדיר טווח זמנים.

הפוסט גוגל: עדכון לגירסת iOS של אפליקציית המפות שמאפשר שימוש בעילום שם הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

באפל חוששים: עובדים-לשעבר שהואשמו בגניבת סודות מסחריים יברחו לסין

$
0
0

אפל. צילום: BigStock

חברת אפל טענה בפני בית המשפט המחוזי של מחוז צפון קליפורניה, ארה"ב, כי היא חוששת ששניים מעובדיה לשעבר, שהואשמים בגניבת סודות מסחריים ממנה, ינסו להימלט מהמדינה לפני תחילת משפטם, אם מיקומם לא יישמר תחת מעקב. על פי הדיווחים, עורכי הדין אמרו כי יש לפקח על ג'יז'ונג צ'אן ועל שיאולאנג זאנג, מכיוון ששניהם בסיכון לבריחה.

עוזרת התובע הכללי, מריסה האריס, אמרה כי אם אחד הנאשמים יעזוב את המדינה ויחזור לסין, יהיה קשה מאוד להעמידו לדין על בסיס ההאשמות נגדו. על פי הדיווחים, שלושה עובדים נוכחיים של ענקית הטכנולוגיה התייצבו בבית המשפט בכדי לתמוך בעורכי הדין של החברה, ואליהם הצטרף גם אנתוני דה-מאריו, המשמש כיועץ אסטרטגי של אפל.

במסגרת התיק טוענים התובעים כי ככל הנראה צ'אן גנב למעלה מ-2,000 קבצים שהכילו אינפורמציה על דיאגרמות, סכימות ותמונות של מסכי מחשב, המציגים דפים ממאגרי המידע של אפל, מתוך כוונה לשתף אותם עם גורמים מחוץ לחברה.

על פי הדיווחים, צ'אן וזאנג נלקחו למעצר בתוך שהם מואשמים בגניבת סודות מסחריים של החברה, ונעצרו בזמן שהיו בדרכם לשדה תעופה בכדי לטוס לארץ הולדתם. אלא שהמעקב אחריהם נפסק והם שוחררו בערבות עד למשפטם, דבר שכאמור גם משרד התובע הכללי וגם אפל חוששים שיגרום לשיבוש המשפט, אם חלילה הנאשמים ימלטו ויגיעו לסין.

טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית - מידע שיגיע לחברה מתחרה או לממשל הסיני?

על רקע הריגול התעשייתי שסין מואשמת בו בארה"ב לא אחת, וששם על המוקד אפילו חברות ענק כמו וואווי ו-ZTE, החששות מובנים. אולם במקרה הזה אפשר שהסוגיה היא סביב ידע פנימי שנגנב לצורך העברה לחברות פרטיות. לא צוין חשד שהגניבה בוצעה למען הממשל הסיני, לכל טעם שהוא. 

אך מאידך, התובעים טוענים כי חברו של צ'אן, זאנג, עבד על אחד הפרויקטים הסודיים של אפל בנושא מכוניות בנהיגה עצמית, לפני שגנב תיקים הקשורים לתכנית, ובנוסף לדבריהם הוא חשף באוזני יודעי דבר תכנית שלו לעבור לעבוד אצל חברה סינית, שבשמה לא נקב.

האריס הקריאה את הצהרתה של אפל בנדון בפני השופט, אדוארד ג'יי דווילה, ואמרה כי הקניין הרוחני של החברה עומד במרכז חדשנותה וצמיחתה. היא הוסיפה כי חובה לוודא כי הנאשמים ישתפו פעולה, בכדי להביא את התיק נגדם לכדי סיום.

הפוסט באפל חוששים: עובדים-לשעבר שהואשמו בגניבת סודות מסחריים יברחו לסין הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

הכירו את משתתפי הטאף מאדר: רוני טל

$
0
0

רוני טל ובנו. מאתגרי ההיי-טק במשרד - לאתגרים הספורטיביים בשטח. צילום פרטי

נבחרת הספורט האתגרי לתחרות הטאף מאדר למען עמותת גדולים מהחיים, שמסייעת לילדים חולי סרטן ולבני משפחותיהם, יתחילו בקרוב את אימוניהם לקראת התחרות הקרובה, שתתקיים בקיץ בסקוטלנד. קבוצת אנשים ומחשבים מלווה את הנבחרות שיוצאות לתחרות מזה כמה שנים, וכך עושה גם הפעם.

אחד מחברי המשלחת הוא רוני טל, מנהל מכירות בחברת היי-טק מהמובילות בתחומה, בן 45 מיבנה, נשוי ואב לשלושה ילדים. עוד לפני שהוא ייסע לטאף מאדר, טל רוצה להיות הישראלי הראשון שישתתף בתחרות מזחלות כלבים, שתיערך בצפון סקנדינביה באפריל הקרוב.

חלקכם ודאי ישאל: מה הקשר בין בחור ישראלי ממדינה שטופת שמש לתחרות מזחלות כלבים אי שם? טל מספר: "בשבת שגרתית, בשיטוט באינסטגרם, התוודעתי ל-Fjallraven polar - חברה ידועה, מסתבר, בתחום הציוד והביגוד לטמפרטורות חריגות. אחת לשנה, החברה מזמינה מתחרים מכל העולם להשתתף במסע של 300 ק"מ על פני שישה ימים באזור הקוטב הצפוני. מיד היה לי ברור שאני מסתער על האתגר ה-בהחלט ייחודי ויוצא דופן הזה. גייסתי חברים ובני משפחה, וכולם נרתמו באהבה גדולה".

למה החברה עורכת את המסע? מעבר לפן השיווקי, זו הזדמנות נהדרת עבורה לבדוק בגדים, אוהלים וציוד אחר בסביבה שהם מיועדים להם: החורף של צפון סקנדינביה.

ההתמודדות המפרכת שלפני ההתמודדות המפרכת

באשר לטל, מבט אחד עליו, או על התמונה שלו המצורפת למעלה, מראה את הנחישות שלו ואת החומרים שמהם עשויה הצלחה. הוא מקרין ביטחון מלא שיצליח לעמוד באתגר ולבחון את הגבולות הקיצוניים שהוא לא מורגל אליהם. המוטו שלו הוא המשפט הידוע: אין דבר העומד ביד הרצון. ואם משהו מרגש אותו - הוא מיד מסתער.

עוד לפני האתגר המפרך, מחכה לטל התמודדות מפרכת לא פחות - על מקום במסע. הוא צפוי להתמודד מול עשרות אלפי אנשים שרוצים להשתתף במרוץ בדיוק כמותו. אלא שבסוף ייבחרו רק 20 איש. בהנחה שהוא יצלח את המשוכה הזאת, הוא ייתקל, יחד עם שאר משתתפי המסע, באתגרים לא פשוטים בכלל, למשל סופות שלג וטמפרטורות שמגיעות למינוס 30 מעלות, אבל גם בבונוס גדול בדמות נופים יפהפיים, עוצרי נשימה.

המשימה שלקח על עצמו מיודענו לא פשוטה בכלל: הוא נדרש להיכנס לכושר שיא ולהיות מסוגל לשלוט במזחלת הרתומה לשישה כלבים בתנאי מזג אוויר קשים. מבחינה פיזית, נדרש ממנו להיות מסוגל לרוץ למרחקים ארוכים עם המזחלת ולסחוב אותה גם בעליות.

העיסוק של טל בספורט התחיל לפני יותר משנה, ומאז הוא מתאמן בעירו באימוני קרוספיט ארבע פעמים בשבוע ומשתתף באירועי ספורט שונים, לעתים יחד עם ילדיו. השנה, כאמור, הוא אף הצטרף לנבחרת הטאף מאדר. דרך החיים שלו מהווה דוגמה למשפחתו ולחבריו: הנחישות ויכולת ההתמדה, התזונה ואורח חיים בריא הם ערכים עליונים בתא המשפחתי שלו.

ביום יום, כשהוא לא עושה ספורט אתגרי בסקוטלנד או באזורי השלג לא כל כך רחוק מהקוטב הצפוני, טל הוא, כאמור, מנהל מכירות בחברת היי-טק מהמובילות בתחומה. הוא עובד מול לקוחות גדולים במשק ומתמחה בפתרון קונפליקטים מורכבים. אין ספק שזה יעזור לו גם לקראת המסע המאתגר ובמהלכו.

"אני תמיד חוקר, לא נח, מחפש אתגרים שבעיניי גורמים לנו לצמוח ולגדול כבני אדם", הוא אומר לסיום. "אני נרגש לקראת החוויה הייחודית שאין לי ספק שהיא משנה חיים - גם כאדם פרטי וגם כישראלי. אני מתאר לעצמי שיהיו בין עמיתיי למסע משאר העולם כאלה שלא יכירו את המדינה הקטנה שלנו, לפחות לא היטב. לכן, אני מרגיש תחושת שליחות, בנוסף לאתגר העצום שלי כאדם".

טל מבקש את סיועכם - להצביע לו כאן, כדי שיוכל להצטרף למסע.

הפוסט הכירו את משתתפי הטאף מאדר: רוני טל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

פייראיי –חגיגת סופשנה בטעם איטלקי

$
0
0

כמה "דקות" לפני החלפת הקידומת לעשור הבא של המאה ה-21 חגגה פייראיי את סיום השנה בסדנת בישול איטלקי במשק יעקובס בכפר הרואה, שהוזמנו אליה עובדי החברה ובני/בנות זוגם.

בשקט בשקט הם הזמינו גם את ציפי והבטיחו לה שיהיה טעים. הכינו לה סינר משובץ והפקידו בידיה את המצלמה כדי לתעד את הסדנה ואפילו ביקשו ממנה לנסות להעביר את הריחות והטעמים המדהימים.

בין טעימה לטעימה ולעוד טעימה, הצליחה ציפי גם לצלם כמה תמונות.

[caption id="attachment_305278" align="alignnone" width="420"] חייבים להכין בצק לפסטהף לא? מימין: דודו עקיבא, פריסייל  בפייראיי ישראל עם מאיר עמור, מנהל פעילות פייראיי בישראל. צילום: דפי יעקובס[/caption]

[caption id="attachment_305275" align="alignnone" width="600"] צוות מנצח: עובדי פייראיי ובני/ות זוגם עם צוות ה-PR שמטפל בחברה בקו ישיר. צילום: דפי יעקובס[/caption]

[caption id="attachment_305282" align="alignnone" width="600"] מימין, יסכה אדלר, בת זוגו של בני אדלר, מתן מימרן, אנליסט מודיעין בפייראיי ישראל, רומי נדלר, השפית מהבלוג רומינה קוצ'ינה, ויואל שוורצבורד, מנהל מכירות פייראיי ישראל. צילום: דפי יעקובס[/caption]

הפוסט פייראיי – חגיגת סופשנה בטעם איטלקי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


אמזון טוענת: טראמפ "השיק מתקפה מאחורי הקלעים"וחיבל בזכייתה ב-JEDI

$
0
0

AWS

בהגשה חדשה לבית המשפט האמריקני, שפורסמה אתמול (ב'), טוענת אמזון ווב סרביסז שלא זכתה בחוזה JEDI, השווה כ-10 מיליארד דולר, כתוצאה מהתקפות ציבוריות ופרטיות חוזרות ונשנות של הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, כנגד אמזון וכנגד מנכ"ל ומייסד החברה, ג'ף בזוס.

לפני מספר שבועות חשפה תלונה רשמית שהוגשה לבית המשפט האמריקני לתביעות פדרליות כי אמזון מבקשת מהמדינה לחקור מדוע הפסידה את חוזה JEDI ואת הזכות לספק מערכת ענן ממשלתית גדולה לצבא ארצות הברית - חוזה בשווי 10 מיליארד דולר שניתן לבסוף למתחרתה מיקרוסופט, שהייתה מלבד AWS המתמודדת האחרונה שנותרה במרוץ עתיר הטלטלות.

במקביל לתביעה נודע כי אמזון עתידה להעלות האשמות הקושרות באופן ישיר את הנשיא טראמפ, בחבלה בבחירתה. לפי הדיווחים, אמזון סבורה כי הדברים ניכרים בהיסטוריה של יחסי הנשיא ובזוס, שהוא גם הבעלים של הוושינגטון פוסט – אחד מגופי התקשורת הבולטים במעבירים ביקורת על הנשיא - אותו תקף הנשיא שוב ושוב, הן בטוויטר ובתקשורת והן, לדברי אמזון, "מאחורי הקלעים". החברה אומרת שמדובר במתקפה מתוכננת ומכוונת.

להפסיק את הליך יישום החוזה

אתמול התבססו הסברות הללו. בהגשה מורחבת (בת 130 עמודים) מטעמה לבית המשפט, אמזון הניחה במפורש את טענתה כי הנשיא טראמפ התערב ישירות בפרויקט של הפנטגון, דבר שאינו לגיטימי על פי החוק האמריקני. על פי ההגשה טראמפ ניצל את עמדתו מסיבות אישיות, כדי לפגוע בסיכויה לזכות במכרז הנחשק. 

[caption id="attachment_233542" align="alignnone" width="600"]דונלד טראמפ. צילום: BigStock דונלד טראמפ. צילום: BigStock[/caption]

"השאלה היא האם יש לאפשר לנשיא ארצות הברית להשתמש בתקציב משרד ההגנה (DoD) לצורך מטרות אישיות ופוליטיות משלו", נכתב בהגשה. "קשה להבין את השגיאות המהותיות והמתפשטות של DoD ובלתי אפשרי להעריך אותן בנפרד ובנבדל מהנחישות המובעת שוב ושוב במילות הנשיא עצמו, 'לדפוק את אמזון'. צדק בסיסי מחייב הערכה מחודשת של ההצעות ובחירה בזוכה חדש".

AWS קוראת כעת למשרד ההגנה, כאמור, להפסיק את הליך יישום החוזה, ולערוך סקירה נוספת של ההצעות שהוגשו. החברה טוענת שהתערבותו של טראמפ היוותה "פגם מהותי" בתהליך המכרז, ולא איפשרה ל-DoD לבחור את החברה הזוכה "באופן סביר, עקבי ובאופן הוגן ושוויוני".

החברה ציינה את הרקורד של טראמפ ויחסו לבזוס כהוכחה לכך שהנשיא, מימים ימימה, "לא שמר בסוד את סלידתו האישית" מבזוס ומבעלותו בוושינגטון פוסט, וכן שלאחר מכן, "השתמש טראמפ במשרדו" בכדי למנוע מ-AWS לזכות בחוזה כאשר "התערב ישירות בשלבים הסופיים של תהליך המכרז בן השנתיים", טוענת אמזון.

דוברת הפנטגון, אליסה סמית', הכחישה כל "השפעה חיצונית" על החלטת הענקת בנושא JEDI וסירבה להתייחס לטענות הספציפיות שהועלו בתביעה של אמזון.

הנשיא טראמפ לא הגיב לדברים.

מיקרוסופט - מתקדמת בפרויקט וטוענת "המוצר שלנו יותר טוב"

יצוין כי המחאה של אמזון על חוזה מחשוב הענן לא מנעה ממיקרוסופט להתקדם בפרויקט. למעשה, מיקרוסופט מתקדמת מהר מאז שהוכרזה כזוכה.

[caption id="attachment_298992" align="alignnone" width="600"]בראד סמית', נשיא ומנהל החטיבה המשפטית, מיקרוסופט. צילום: מיקרוסופט בראד סמית', נשיא ומנהל החטיבה המשפטית, מיקרוסופט. צילום: מיקרוסופט[/caption]

"עבדנו כל יום לפני שזכינו בחוזה ההוא בכדי לשפר את המוצר", אמר נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', בראיון ל-CNBC שהתקיים במסגרת בפורום רייגן להגנה לאומית (Reagan National Defense Forum), שנערך בסוף השבוע האחרון. "אם כבר, אז אנחנו מתקדמים עוד יותר מהר מאז החוזה ההוא", ציין סמית'.

גם מנכ"ל AWS, אנדי ג'סי, אמר כי חוזה הענן לא נידון באופן הוגן וטען: "כשיש לך נשיא מכהן שמוכן להיות מאוד קולני שאינו אוהב חברה ומנכ"ל של אותה חברה, זה מקשה על סוכנויות ממשלתיות, כולל ה-DoD, לקבל החלטות אובייקטיביות מבלי לחשוש מפעולות תגמול. ואני חושב שזה גורם נזק ומסוכן למדינה שלנו", הסביר ג'סי בראיון ל-CNBC.

[caption id="attachment_279363" align="alignnone" width="600"]אנדי ג'סי, מנכ''ל AWS. צילום: יח"צ אנדי ג'סי, מנכ''ל AWS. צילום: יח"צ[/caption]

סמית' הגיב להערותיו אלו של ג'סי ואמר שלהיות בטוח באופן מוגזם בזכייה במירוץ טכנולוגי יכול להוביל לתוצאות לא נעימות. לדבריו, למיקרוסופט נודע כי "פעם אחר פעם" זה היה המצב - כך טען סמית', בהתייחס להנחה הרווחת לאורך כל הליך המכרז כי הוא נתפר ממש למען אמזון.

אבל סמית' ציין ששיעור טוב נוסף הוא לא להסיק שאתה לא יכול להצליח אם אתה עובד קשה יותר מהמתחרה שלך. זו הסיבה שמיקרוסופט הציבה יותר מהנדסים שעבדו "בערך שבעה ימים בשבוע במשך 13 חודשים, כדי ליצור כל הזמן מוצר טוב יותר", סיכם סמית'.

יצוין כי גם בזוס עצמו התראיין בפורום ביום א' אולם לא התייחס בדבריו ספציפית לסוגיית חוזה מחשוב הענן JEDI של הפנטגון, אלא עסק בקריאה לענקיות טכנולוגיה לא לשעות לעובדים שמתערבים בקשריהן המסחריים עם הממשלה בכלל והפנטגון בפרט.

הפוסט אמזון טוענת: טראמפ "השיק מתקפה מאחורי הקלעים" וחיבל בזכייתה ב-JEDI הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מנהל רשות המסים: "אנחנו לא נותנים את השירות הדיגיטלי המיטבי –אבל משתפרים"

$
0
0

מנהל רשות המסים, ערן יעקב. צילום: ניב קנטור

"הדיגיטל הוא לא המטרה אלא הדרך להנגיש ולאפשר לאזרח להגיע אלינו. הוא עוד ערוץ לשם כך. אלא שרשות המסים לא נותנת את השירות המיטבי, כולל בממד הדיגיטלי. השירות שלנו לא מספיק טוב", כך אמר מנהל רשות המסים, ערן יעקב. "עם זאת", לדבריו, "שיפרנו ועוד נשפר אותו משמעותית. אנחנו מנגישים את השירותים שלנו - בין אם באופן דיגיטלי ובין אם במענה טלפוני בתוך 90 שניות לכל היותר. בנוסף, מנענו טרטור של אנשים עם מוגבלויות בין הרשויות ושינינו את האתר שלנו, כך שהוא אמנם לא מושלם, אבל הרבה יותר נגיש ומאפשר מבעבר".

יעקב דיבר בפנל בהנחיית קרן מרציאנו, הכתבת הכלכלית של חדשות ערוץ 12, שהיווה חלק מכנס הלשכה לטכנולוגיות המידע, שהתקיים לפני ימים אחדים במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה. את הכנס כולו הנחה אלי פרנק, יו"ר הלשכה.

באשר לאבטחת המידע אמר יעקב כי "היא מדירה שינה מעינינו. אנחנו מונחים על ידי הגורמים המוסמכים ומוגנים, לפעמים בעיניי יותר מדי. לעתים, הענן יותר מאובטח ממקומות אחרים, כי יש בו לא מעט שכבות של הגנה. הממשלה לא צריכה לפחד מהמעבר לענן".

[caption id="attachment_305292" align="alignnone" width="600"]גיל טופז, מנכ"ל בנק ירושלים. צילום: ניב קנטור גיל טופז, מנכ"ל בנק ירושלים. צילום: ניב קנטור[/caption]

דובר נוסף בפנל שמגיע מהמגזר הפיננסי היה גיל טופז, מנכ"ל בנק ירושלים. לדבריו, "הדיגיטל משנה את המשוואה. עדיין, לגופים הגדולים יש את היכולות הרבות ביותר, אבל הדיגיטל הכניס את החדשנות, היצירתיות וההשתנות, גם לטובתם של ארגונים קטנים יותר. ארגונים שמיישמים את הדיגיטציה ומשתנים בהתאם לצרכיו של הלקוח מרוויחים עוד לקוחות".

הוא התייחס לתלונות על השירותים הדיגיטליים של הבנקים, ובעיקר על כך שהם מביאים לסגירת סניפים פיזיים. "הציבור מרוצה מהשירות של הבנקים בדיגיטל", אמר. "יש מגמה עולמית של סגירת סניפים, אבל קצב קיטון הסניפים בישראל יותר קטן". טופז ציין שלצד אלה שלא מסתגלים לדיגיטל ומעדיפים את ההגעה לסניף, יש צורך הפוך: "קיימים הרבה אנשים שלא יכולים להגיע לסניף והם מקבלים שירות טוב מאוד בדיגיטל".

[caption id="attachment_305293" align="alignnone" width="600"]יהודה בן אסאייג, מנכ"ל מנורה מבטחים. צילום: ניב קנטור יהודה בן אסאייג, מנכ"ל מנורה מבטחים. צילום: ניב קנטור[/caption]

יהודה בן אסאייג, מנכ"ל מנורה מבטחים, העיר בהקשר זה ש-"ככל שמועברים יותר ויותר תהליכים ושירותים לדיגיטל, עדיין יש את האוכלוסייה שנזקקת למענה האנושי. נצטרך להשלים עם זה עד שיתחלף דור וכולם ידעו להשתמש בתהליכים הדיגיטליים. לכן אנחנו משאירים כעת את השירותים האנושיים".

לדבריו, "הבאזזז שהוא דיגיטל מטעה את המנהלים. הרצון להיראות חדשני ולהידמות למתחרים יוצר לפעמים טעויות בהחלטות הניהוליות. אני מנסה לקבל החלטות בהסתמך על בדיקה כלכלית מדוקדקת של עלות-תועלת. בלא מעט מקרים שבהם זה לא נעשה כמו שצריך, השקענו הרבה אבל לא קיבלנו תמורה".

[caption id="attachment_305295" align="alignnone" width="600"]רוני שדה, מנכ"ל מד-1. צילום: ניב קנטור רוני שדה, מנכ"ל מד-1. צילום: ניב קנטור[/caption]

רוני שדה, מנכ"ל מד-1 (MedOne), אמר כי "השאלה היא לא האם המעבר לענן כלכלי אלא איך עושים את זה נכון. הענן הכרחי כדי לעמוד באתגרים הדיגיטליים, הוא מהיר וכדאי לארגונים להסתמך גם עליו ולא רק על השרתים הקיימים אצלם. עליהם למפות את הדברים הרלוונטיים בארגון, והחלטה מה נשאר בבית ומה יוצא לענן".

[caption id="attachment_305296" align="alignnone" width="600"]יאיר עשהאל, מנכ"ל UPS ישראל. צילום: ניב קנטור יאיר עשהאל, מנכ"ל UPS ישראל. צילום: ניב קנטור[/caption]

דובר נוסף בפנל היה יאיר עשהאל, מנכ"ל UPS ישראל, שסיפר על הטרנספורמציה הדיגיטלית והמעבר לענן בחברת המשלוחים. "כמעט כל הארגון נרתם לטפל בתהליכים שמקצרים את זמן הגעת המשלוח ללקוח, באמצעים דיגיטליים", אמר. "העברת תהליכים הקשורים למשלוח ללקוח שמתבצעים על ידי בני אנוש לדיגיטל מקצרת אותם ומביאה להתייעלות תפעולית".

[caption id="attachment_305297" align="alignnone" width="600"]יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע. צילום: ניב קנטור יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע. צילום: ניב קנטור[/caption]

בתחילת הכנס דיבר יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע, שסיפר על הטרנספורמציה שעוברת על הארגון בשנים האחרונות, ובפרט בשנה האחרונה. לדבריו, מטרת התהליך היא "להביא ערך משמעותי - מקצועי, חברתי ועסקי - לקהילת ההיי-טק הישראלית ולהיות דה פקטו הבית המקצועי של אנשי ההיי-טק בישראל".

הוא ציין את תחומי העיסוק והפעילויות של הלשכה, ובהם העשרה ושיתוף ידע באמצעות מיטאפים מקצועיים שנערכים מדי חודש, שולחנות עגולים וכנסים, קורסים והכשרות מקצועיות, זירות דיגיטליות ועוד. בנוסף, מטפלת הלשכה בשיתופי פעולה עם האקדמיה, על מנת לחבר אותה עם התעשייה, בגיבוש מדדי "בגרות מקצועית" של ארגונים בתחומי ה-IT, בהוצאת ניירות עמדה בתחומים שונים, במעורבות בקהילה וכדומה. כמו כן, במהלך השנה האחרונה הוקמו בלשכה שמונה מרכזי מצוינות בתחומי IT שונים: ALM, תשתיות IT ומחשוב ענן, חדשנות מבוססת נתונים, חדשנות באופן כללי, סייבר, יזמות וסטארט-אפים, בלוקצ'יין ומולטימדיה.

אלדר אמר ש-"בסופו של יום, מטרתנו, כארגון מקצועי, לפעול לטובת הקהילה המקצועית - קהילת ה-IT, להוות פלטפורמה משמעותית לחדשנות, להעשרה, לקידום המקצוענים והמקצועות בתחום, להיות שופר של הקהילה בקשרים והשפעה למול הרגולטור, לקצר את הדרך לחיבורים מקצועיים ועסקיים בין חברי הקהילה ולעודד מצוינות. עברנו בשנים האחרונות כברת דרך משמעותית וב-2020 מתוכננת קפיצת מדרגה נוספת".

דובר נוסף באירוע היה אייל פרקש, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אקסנצ'ר, שאמר ש-"לצד פנים הארגון, יש חשיבות לאקו-סיסטם שלו".

הוא ציין חמש מגמות שלדבריו צריכות לעמוד על סדר היום של הארגונים: "הכרת הלקוח באמצעות הטכנולוגיה ובאופן הזה להציע לו חוויה ייחודית ומותאמת; התאמה לעובדים של הדור החדש; אבטחה באמצעות מניעת האיום לא רק עליהם, אלא גם על כל האקו-סיסטם; והתאמת החברה לדרישות של הלקוחות".

פרקש הזכיר את מילות הבאזזז של העידן הנוכחי, ובעיקר הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית, ואמר כי "אי אפשר להכניס את התחומים האלה לארגון בלי להתאים לכך את התרבות הארגונית".

הפוסט מנהל רשות המסים: "אנחנו לא נותנים את השירות הדיגיטלי המיטבי – אבל משתפרים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גל ויגדור מונה לסמנכ"ל הפיתוח של טקטייל מוביליטי

$
0
0

גל ויגדור, סמנכ"ל הפיתוח של טקטייל מוביליטי. צילום: גל לירן

טקטייל מוביליטי, שפועלת בעולם הרכב האוטונומי, הודיעה היום (ב') על מינויו של גל ויגדור לתפקיד סמנכ"ל הפיתוח של החברה. הוא בעל תואר ראשון בהנדסת תוכנה ותואר שני בהצטיינות בהנדסת מערכות - שניהם מהטכניון. ויגדור הוא עתודאי לשעבר ובוגר יחידת אופק של חיל האוויר. לאחר שירותו הצבאי, הוא הצטרף לרפאל, שם ביצע מגוון תפקידים ב-13 השנים האחרונות, לרבות הובלת פיתוח מוצרי תוכנה וניהול צוותים בעולמות תוכן שונים, כמו מערכות שליטה ובקרה ומערכות תקשורת IP - קוויות ואלחוטיות. בנוסף, הוא היה בין מקימי מרכז החדשנות של רפאל בתרדיון.

הפוסט גל ויגדור מונה לסמנכ"ל הפיתוח של טקטייל מוביליטי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ליאור ארמייב – הישראלי הראשון שמוכתר בתואר MVP היוקרתי של מיקרוסופט ב-AI

$
0
0

מברוק לליאור ארמייב, ארכיטקט ענן ואחראי על תחום האוטומציה וה-AI בקלאוד ואלי, שזוכה להיות הראשון שמוכתר בישראל כ-MVP (ר"ת Most Valuable Professional) בתחום הבינה המלאכותית - התואר הגבוה ביותר שמעניקה מיקרוסופט.

התואר כולל גם פרס AVP Award בסך 1,500 דולר למטרת השקעה בהמשך הפעילות בקהילה. התואר והפרס הם קהילתיים וניתנים עבור תרומה לקהילת המפתחים בעולם עבור פיתוחים, הרצאות והעברת ידע.

[caption id="attachment_305300" align="alignnone" width="556"] MVP של מיקרוסופט. ליאור ארמייב, ארכיטקט ענן ואחראי על תחום האוטומציה וה-AI בקלאוד ואלי. צילום: יח"צ[/caption]

"ההתמקדות שלי בשלוש השנים האחרונות בתחום ה-AI הביאה להתמקצעות שלי ושל קלאוד ואלי בתחום", אמר ארמייב. "אני רואה חשיבות גדולה בהקמת קהילת מפתחים בתחום ה-AI, שתוכל ללמוד ולהתפתח. הקהילה, שנבנתה מקבוצות ווטסאפ, קבוצות בפייסבוק, קיום שוטף של וובינרים, פיתוחים ב-github שפתוחים לעולם בקהילה שיתופית והעברת הרצאות באירועים, מונה כ-300 מפתחים".

הפוסט ליאור ארמייב – הישראלי הראשון שמוכתר בתואר MVP היוקרתי של מיקרוסופט ב-AI הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

משקיעים בפנתרות!

$
0
0

היזמיות: יושבות מימין לשמאל – נורה נוסייר, גלית בן שמחון, שרון גולדמן, רחלי ויזמן, שירי בר-אל, ספיר חדד. עומדות מימין לשמאל – ד"ר ג'ניפר ירדן, מילי אינדיג, דנה רפפורט ויעל צוונצינגר. צילום: יח"צ

מיזם פנתרה, בשיתוף חברת הניהול הפיננסי ברוקס קרת, ערכו זאת הפעם השנייה אירוע חשיפה למשקיעים, בו לקחו חלק שמונה חברות סטארט-אפ בהובלת נשים. האירוע, שהתקיים ב"מתחם פנתרה" שברחוב הארבעה בתל אביב, כלל הופעה של ההרכב המוזיקלי בלה דונה והצגה של המיזמים על ידי הסטארט-אפיסטיות.

[caption id="attachment_305305" align="alignnone" width="600"]היזמיות: יושבות מימין לשמאל – נורה נוסייר, גלית בן שמחון, שרון גולדמן, רחלי ויזמן, שירי בר-אל, ספיר חדד. עומדות מימין לשמאל – ד"ר ג'ניפר ירדן, מילי אינדיג, דנה רפפורט ויעל צוונצינגר. צילום: יח"צ היזמיות: יושבות מימין לשמאל – נורה נוסייר, גלית בן שמחון, שרון גולדמן, רחלי ויזמן, שירי בר-אל, ספיר חדד. עומדות מימין לשמאל – ד"ר ג'ניפר ירדן, מילי אינדיג, דנה רפפורט ויעל צוונצינגר. צילום: יח"צ[/caption]

בין המציגות: רחלי ויזמן, מייסדת SavorEat; נורה נוסייר, מייסדת Nurami Medical; שירי בר-אל, מייסדת PreasurEase; ספיר חדד, מייסדת פיניטי-איקס; ד"ר ג'ניפר ירדן, מייסדת Curewize; רונית הראל, מייסדת Shoe Bank; יעל צוונצינגר, מנהלת שיווק בזוהרה; ושרון בן יהודה, מייסדת PhotoPill Medical, שנמצאת בניו יורק, והציגה באמצעות סרטון.

בגזרת המשקיעים היה ניתן למצוא באירוע את גדעון בן צבי מאריסטגורה, אורלי סורוקין מיבמ, ערן הוכמן, גיל קרת, מנכ"ל ברוקס קרת, שושי פיינגולד, מעוז מטרסו, סנדרין מונטסמה, מנכ"לית ברידג'ס השקעות, שי חסון, נמרוד כהן ואלה איבלר מ-TAU Ventures, שרון צחורי ומשה צרפתי מקרן ההשקעות קריפטוןמוטי וקנין מ-Intuition Fund ועוד.

[caption id="attachment_305306" align="alignnone" width="600"]מימין לשמאל: שרון גולדמן, גיל קרת, גדעון בן צבי, גל ישר, גלית בן שמחון, תדי נחמד, משה צרפתי, דנה רפפורט. צילום: שי גבריאלי מימין לשמאל: שרון גולדמן, גיל קרת, גדעון בן צבי, גל ישר, גלית בן שמחון, תדי נחמד, משה צרפתי, דנה רפפורט. צילום: שי גבריאלי[/caption]

גלית בן שמחון, מייסדת ומנכ"לית פנתרה: "אני מאמינה בכוחן של הנשים ליזום ולהקים עסקים מצוינים שיכולים גם לייצר אימפקט אמיתי על החברה והקהילה והעולם בו אנחנו חיות. מתוך עשרות היזמיות שביקשו לקחת חלק באירוע, בחרנו בנשים שנמצאות כבר בשלב מתקדם של הוכחת התכנות, מוצר עובד וצוות חזק, והמפתחות מיזמים שיש בהם בכדי לתרום לחברה ולחוסנה. אני מאמינה שאירועים מסוג זה מסייעים להגשים את החזון שלנו להגדיל את ההשפעה של נשים בעולם העסקים וההון המוחזק על ידי נשים בעולם".

[caption id="attachment_305308" align="alignnone" width="600"]מימין לשמאל: אורלי סורקין, שרון גולדמן, ערן הוכמן, גלית בן שמחון, תדי נחמד, מרב הרמתי, גל ישר. צילום: שי גבריאלי מימין לשמאל: אורלי סורקין, שרון גולדמן, ערן הוכמן, גלית בן שמחון, תדי נחמד, מרב הרמתי, גל ישר. צילום: שי גבריאלי[/caption]

שרון גולדמן, סמנכ"לית קשרי משקיעים ופיתוח עסקי בברוקס קרת: "אנו מאמינים בקידום והעצמת נשים יזמיות בעולם היזמות וההיי-טק, והחיבור לפנתרה הוא חלק ממערך הפעילות שלנו בנושא. זהו האירוע השני במספר אותו אנו עורכים יחד, והיד עוד נטויה".

דיילי ציפי צפתה, הועצמה, וחזרה עם תמונות

הפוסט משקיעים בפנתרות! הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

טריליו דטה תדגים בפורום רד-האט את הפתרון שלה ל-OpenShift Kubernetes

$
0
0

דיוויד סאפאיי, מנכ"ל טריליו. צילום: יח"צ

החברה האמריקנית טריליו (Trilio), שמתמחה בהגנת נתונים וגמישות יישומים, הכריזה ממש באחרונה על גרסת הקדם (Technical preview) של Trilio for Kubernetes, ועל כך שהמוצר זכה בהסמכת קונטיינרים של החברה. הסמכה זאת וזמינות המוצר בקטלוג הקונטיינר של רד-האט מבטאים את חדירת החברה לתמיכה בעומסי עבודה מבוססי קונטיינר ב-Red Hat OpenShift. זאת, בעקבות טכנולוגיית הליבה שלה, TrilioVault עבור Red Hat OpenStack, וסביבות וירטואליזציה של רד-האט.

טריליו תשתתף בכנס Red Hat Forum Israel, שיתקיים ביום ב' הקרוב במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, והפתרון שלה יודגם במקום.

מהדורת הקדם מאפשרת ללקוחות TrilioVault קיימים ולשותפים, כמו גם למתעניינים בפתרון, ללמוד יותר ולראות הדגמה שלו. תמיכה בסביבות נוספות של תשתיות ויישומי קונטיינר מתוכננת ל-2020.

טכנולוגיית הליבה של טריליו הנה במודל של תוכנה בלבד, ללא אייג'נט, והיא זמינה בשירות עצמי לסביבות Multi-tenant התומכות בהיקפים גדולים מאוד. TrilioVault, עם סכמות גיבוי נקודות זמן פתוחות ובעלות יכולת גידול תמידית, יכולה לתמוך בכל יעד אחסון - מה שעושה אותה אידאלית עבור סביבות ילידיות לענן בהן יישומים בנויים על קוברנטיס.

הסמכת Red Hat Container ל-TrilioVault היא הצעד הראשון של החברה לתוך מרחב הקלאוד נייטיב. מטרת החברה היא לספק פלטפורמה משולבת יחידה, שתומכת בניידות פריסות יישומים ברחבי סביבות תשתיות ציבוריות ופרטיות, שממלאות תפקיד קריטי באסטרטגיות ריבוי עננים של ארגוני אנטרפרייז וספקי שירותים מנוהלים (MSPs).

"TrilioVault ביצעה חדירות משמעותיות לתוך שוק הווירטואליזציה עם הצעת גישה נטולת סוכנים (Agentless) לסביבות Scale-out ו-Multi-tenant", אמר דיוויד סאפאיי, מנכ"ל טריליו. "גישת ארכיטקטורת הליבה שלנו אידאלית לא רק להגנת נתונים בסביבות קונטיינר, לה שואפים מנהלי תשתיות IT, אלא גם לניהול מחזור חיי יישומים של עומסי עבודה עבור קהילת ה-DevOps. הדבר מסייע להאצת סבבי פיתוח של מסע יישומים אל הייצור. אנחנו מתכננים לנצל הזדמנות זו במלואה כאשר יותר עומסי עבודה של ארגוני אנטרפרייז יעברו לייצור בפריסות תשתיות ענן ציבורי ופרטי, בשנה הבאה ומעבר לה. בכל מקום בו יפעלו יישומים מבוססי קונטיינר טריליו תהיה כדי לספק גמישות, התאוששות ובקרת גרסאות".

"כשותפה טכנולוגית שלנו, טריליו עבדה איתנו בשנים האחרונות כדי לשרת לקוחות Red Hat Cloud Platform", ציין אשש בדאני, סגן נשיא בכיר לפלטפורמות ענן ברד-האט. "כאשר לקוחות יעשו את המסע לריבוי עננים, כשהם מתבססים על Red Hat OpenStack ו-Red Hat Virtualization בשילוב קונטיינרים ו-OpenShift, הם יזדקקו לעתים קרובות לפעילויות כמו גיבוי נקודת זמן, התאוששות מאסונות וניהול מחזור חיי אפליקציות. פלטפורמת הטכנולוגיה של טריליו יכולה לספק חוויית משתמש שקופה ברחבי עננים ציבוריים ופרטיים, ועם הסמכת Red Hat Container ל-TrilioVault, היא מספקת ללקוחות אפשרויות לבחון עתיד ילידי בענן באמצעות Red Hat Enterprise Linux ו-Red Hat OpenShift".

המוצר של טריליו - הצלחה בקרב הלקוחות

ב-2019 קיבל מוצר TrilioVault זכיות משמעותיות אצל לקוחות. החברה משרתת עתה מגוון גופי אנטרפרייז בטלקום, שירותים פיננסיים, ביטחון וממשלה, תעשיית הרכב וספקי MSP.

טריליו זכתה בהצלחה בשוק הגיבוי והתאוששות המסורתי, בכך שהציעה ללקוחות את פתרון הנייטיב היחיד עבור מרחב התשתיות הפתוחות, ביחד עם תמחור מבוסס על שימוש ומנויים, בעוד הפתרונות המסורתיים דורשים רישוי.

"כאשר ארגונים ו-MSPs עוברים לתמיכה במודלים של ריבוי עננים, מנמ"רים חייבים לנהל עומסי עבודה ונותנים השוכנים בעננים מרובים. פלטפורמת TrilioVault לוכדת נתוני יישומים ומטה-דטה, ויכולה להעביר בכל רגע מכונות וירטואליות או יישומים מבוססי קונטיינר לענן אחר", אמר סאפאיי.

פרטים נוספים - כאן או triliodata@ בטוויטר.

להרשמה לאירוע לחצו כאן.

הפוסט טריליו דטה תדגים בפורום רד-האט את הפתרון שלה ל-OpenShift Kubernetes הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

הגיע לסיומו פרויקט החלפת תשתיות המחשוב של משרד התקשורת

$
0
0

פרויקט גדול שבוצע במשרד התקשורת הגיע בימים אלה לסיומו באקורד סיום מוצלח: תרגיל לצורך בחינת מוכנות לשעת חירום והתאוששות מאסון, שעבר "בהצלחה מרבית", לדברי שושי בן אהרון, העומדת בראש אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות ומידע במשרד התקשורת, שביצע את הפרויט. הפרויקט נוהל על ידי קובי חסון, מנהל תחום טכנולוגיות במשרד התקשורת ובשיתוף חברת HPE, והיקפו הכספי עמד על כמה מיליוני שקלים.

"במהלך השנתיים האחרונות ביצע אגף הטכנולוגיות של המשרד פרויקט להחלפת התשתיות הטכנולוגיות הישנות לתשתיות חדשות, יציבות ושרידות בחדרי מחשב חדשים ומתקדמים", סיפרה בן אהרון. "הפרויקט הוא חלק מתוכנית עבודה אסטרטגית של אגף בכיר לטכנולוגיות ומידע, הכוללת שדרוג והחלפת כלל מערכות המידע במשרד, דיגיטציה של תהליכים והנגשת מידע לציבור", אמרה, "ובימים אלה ממשיך המשרד בפיתוח והחלפת מערכות המידע שיתאימו לאתגרי המשרד בעתיד".

[caption id="attachment_305316" align="alignnone" width="600"] מרוצים בסיום התרגיל. עובדי אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות ומידע, משרד התקשורת. צילום: יח"צ[/caption]

לדבריה, "הפרויקט כלל הקמה ושדרוג של כלל התשתיות הטכנולוגיות, התקשורת ואבטחת המידע של משרד התקשורת, ובמסגרתו הוקם חדר מחשב במתקן אירוח בירושלים, שמספק את כל התשתיות הדרושות לחדר מחשב, הוקם חדר מחשב חלופי במתקן אירוח באזור המרכז, שמשמש כאתר גיבוי מלא - של כל התשתיות וכל מערכות המידע, ובוצע שדרוג של כלל רשת התקשורת לצד הטמעת כלי אבטחת מידע ועמידה בכל הנחיות הסייבר של הגורמים הרגולטוריים", מציינת בן אהרון.

"כדי לבחון את הטמעת הפרויקט שבוצע הוחלט במשרד לבצע תרגיל לבחינת המוכנות של המשרד למצבי חירום ולהתאוששות מאסון", אומרת בן אהרון. "התרחיש היה דימוי של שריפה בחדר המחשב הראשי, ובהתאם - הוקם חמ"ל ייעודי, והתחלנו לעבוד על פי הנהלים למצב חירום בספר ההתאוששות. האגף העביר את עבודת המשתמשים מעבודה מול חדר המחשב הראשי לעבודה מול חדר המחשב החלופי, ובמשך שבוע שלם עבדו כלל עובדי משרד התקשורת מכל האתרים מול חדר המחשב החלופי באופן מלא".

"התרגיל עבר מצוין", מציינת בן אהרון. "במעבר לאתר החירום מצאנו כמה דברים שצריך להגדיר טוב יותר, אבל מבחינת המשתמשים – המעבר היה שקוף וחלק, והמשתמשים אפילו לא הרגישו בו".

עוד מציינת בן אהרון, כי "התרגיל בדק את ממשקי העבודה מול המערכות של ממשל זמין ומרכבה, וגם אלה עברו בהצלחה ובלי תקלות".

הפוסט הגיע לסיומו פרויקט החלפת תשתיות המחשוב של משרד התקשורת הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


"60% מכוח העבודה החדש צמח תוך כדי פעילות באונליין"

$
0
0

מני גרינפלד, מנהל פיתוח עסקי-צרכני בלנובו ישראל. צילום: ניב קנטור

"בעולם המקוון, העובדים זקוקים למחשב נייד יעיל, שבאמצעותו הם יכולים לעבוד מכל מקום מרוחק שבו הם נמצאים. אין קבוצה שממנפת יותר טכנולוגיה חכמה כדי לשפר את הפרודוקטיביות כמו עובדי הדור הבא, שנולדו לעולם הסמארטפונים. כמעט 60% מכוח העבודה החדש צמח תוך כדי עבודה, יצירה ותקשור מקוון, באמצעות מכשירים מסוגננים, שמספקים סוג של הצהרה", כך אמר מני גרינפלד, מנהל פיתוח עסקי-צרכני בלנובו ישראל.

גרינפלד דיבר בכנס השותפים העסקיים של הסניף הישראלי של ענקית המחשוב הסינית. הכנס בן היומיים, בהפקת אנשים ומחשבים, החל היום (ג') במלון אלמא בזכרון יעקב, בהנחיית סיון פולק-יהל, מנהלת השיווק של לנובו ישראל.

לדברי גרינפלד, "כוח העבודה הזה מורכב מבני המילניום ודור ה-Z, המשתוקקים לתעסוקה עם משמעות ומצפים מהחברות למכשירים שמטשטשים את הקווים בין העבודה, החיים, התשוקה והמטרה". הוא ציין כי "בעקבות מחקר צרכני, תכננו מהנדסי לנובו את ThinkBook עבור עסקים קטנים ובינוניים, שרוכשים מחשבים ניידים צרכניים בשל תפיסת העיצוב ויתרונות המחיר, אבל כבר אינם יכולים יותר להצדיק את היעדר השירותים והאחריות המורחבת - המהווים צרכי ליבה עבור עסקים בכל גודל. מוצרי המחשוב העסקי ThinkBook מאפשרים לחברות צומחות למשוך את חובבי הטכנולוגיה הצעירים, עם מכשירים שנראים טוב וגם נוחים מבחינת תמחור".

הוא ציין כי "ניידי ThinkBook מספקים הרגשה של מחשבי פרימיום. המסכים נפתחים עד לזווית של 180 מעלות והם מוקפים במסגרת צרה כדי לאפשר לשלב תצוגה גדולה יותר. המחשבים משלבים תכונות עסקיות שלא תמיד נמצאות בחלופות יקרות יותר, לרבות: זיהוי והדלקה בצעד אחד עם קורא טביעות אצבע; שימוש בתכונות האבטחה של Windows 10 כדי להצפין נתוני משתמש; כיסוי מצלמה פיזי לשמירה על פרטיות; צירים המצופים במתכת אינדיום כדי להקטין את ההפרעות ל-Wi-Fi; אודיו חזק וברור; מקלדת עם הגנה נגד התזות מים; ועד 11 שעות סוללה, עם טעינה מהירה. תכונת Windows Modern Standby ב-ThinkBook 13s מביאה את הקישוריות של הטלפונים החכמים אל המחשבים הניידים העסקיים".

"לעובדים החדשים חשוב המראה של מכשירי המחשוב שלהם"

גרינפלד הוסיף כי "בכל רחבי הגלובוס, חברות צומחות מאמצות את מגמת 'בחר את המכשיר שלך' - BYOD. לפי מחקר שהקיף 8,000 נשאלים מרחבי העולם, כוח העבודה החדש מתייחס בתשומת לב רבה למראה של התקני המחשוב שלו, כלומר צבעים וחומרים. שאלו את הנרי פורד איזה סוג מכונית ואיזה צבע הוא רוצה שהלקוחות ירכשו, והוא השיב: 'מה שהם ירצו, ובלבד שזה יהיה מסוג T ובצבע שחור'. ללנובו, בניגוד לפורד, יש מגוון מוצרים, בריבוי צבעים, מסכים וגדלים".

[caption id="attachment_305328" align="alignnone" width="600"]רונן אלבוים, מנהל ערוצים בלנובו ישראל. צילום: ניב קנטור רונן אלבוים, מנהל ערוצים בלנובו ישראל. צילום: ניב קנטור[/caption]

רונן אלבוים, מנהל ערוצים בלנובו ישראל, אמר כי "אנחנו עובדים עם 100% מהלקוחות דרך שותפים. יש לנו עשרות משווקים פעילים ובמהלך השנה האחרונה הכפלנו את כמות המשווקים הקטנים". העבודה במודל זה, אמר, "מאפשרת לנו דריסת שוק וכיסוי טובים יותר. כך אנחנו יכולים להגיב מהר ולענות לצרכים המשתנים של הלקוחות. זה מאפשר גמישות בעבודה מול המשווקים והמפיצים, לצד שירות, איכות ומהירות". הוא ציין כי "בשנה הבאה, אנחנו מתכוונים לייצר התמחויות נישתיות חדשות, כגון תחנות עבודה גרפיות, אינטרנט של הדברים והמשרד החכם".

הפוסט "60% מכוח העבודה החדש צמח תוך כדי פעילות באונליין" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

האם המעקב אחרינו יהפוך אותנו לאזרחים צייתנים בלית ברירה?

$
0
0

מצלמות מעקב. צילום אילוסוטרציה: BigStock

לווינים בשמיים, מצלמות מעקב שמפוזרות בכל פינה ברחוב או בתוך בניינים, מגדלי המשדרים של חברות התקשורת שיודעים איפה אנחנו גם כשהטלפון שלנו סגור, רחפנים המצוידים ב-GoPro, תוכנות ריגול שיודעות לקרוא את תוכן הניידים שלנו - כמו פגסוס של NSO הישראלית - וכן, גם הרמקולים החכמים שאנחנו בעצמנו מכניסים לבתינו כדי שהעוזרים והעוזרות הקוליות, אלקסה, סירי ואחרים, יסייעו לנו במטלות היומיום - לכולם יכולת מטרידה המקבילה לחדשנותם הטכנולוגית המרשימה, והיא לעקוב ולהתחקות אחרי כלל פועלנו.

המצאה כמו סופרמרקט ללא קופאיות, כגון זה שמפעילה אמזון ומכונה Amazon Go, שבאמת מקצר ממש את הזמן שאנחנו מבזבזים על קניות, אבל מאידך פשוט שומר לפרטי פרטים מידע על כל מה שרכשנו, היא עוד דוגמה למיזם חדשני, שככל הנראה נראה יותר ויותר ממנו בעתיד לבוא, אולם שלבטח לא מבטיח את פרטיותנו יותר מדי.

תוסיפו לזה את המידע העצום שצוברים עלינו גם מתוך הפעילות שלנו בדפדפנים, במנוע החיפוש של גוגל, ברשתות החברתיות - ביניהן בולטת בעיקר פייסבוק, אבל גם באינסטגרם, טוויטר, סנאפצ'ט ודומיהן - באפליקציות שונות, ביניהן גם יישומי פינטק - אלו יכולים לספק את המידע החסר, לחבור לאינפורמציה על מקומות הימצאנו ויתר המידע שכבר נלמד אודותנו, ולספק יחד תמונה כוללת של כל היבט בהתנהלותנו כאדם פרטי בעולם שלפתח שנת 2020.

תאמרו, 'מה הבעיה? אני לא עושה שום דבר סודי ולא אכפת לי שידעו עליי הרבה. אין לי מה להסתיר'. אבל ראשית - לכל אדם יש את אותו משהו שלא היה רוצה שיוודע בציבור, שיכול להפוך אותו לסחיט. לפגיע. ובנוסף, מה קורה כשהמידע הזה מגיע לא רק לידיים של חברות מסחריות - שכל מטרתן היא כנראה רק להרוויח הון תועפות מהדטה שלנו - אלא לידי ממשלות?

המעקב והדטה הנצבר - נתונים שיכולים לדרג אתכם חברתית

מערכת ל"דירוג חברתי" המבוססת על מעקב אחרי אזרחים וכל פועלם, החלה לקרום עור וגידים לראשונה בשנת 2014, תחת פיקוח ממשלת סין. המערכת החברתית המתהווה - שתוכננה לצאת לדרך רשמית בשנת 2020 - נבחנת בימים אלה בפיילוט ב-54 מחוזות סינייים, שעל כל אחת מהן אמון מפעיל שונים (כך למשל, ה"סזמי קרדיט" מבית אנט פייננשל, הזרוע הפיננסית של עליבאבא, היא אחת מהמפעילות; ואחרת היא בחסות ענקית טכנולוגיה סינית אחרת - טנסנט). בהתאמה יש גם בדיקה לסוגים שונים של מערכות דירוג.

ההמצאה הסינית דומה למעשה לדירוג אשראי, של יחידים או אף של מדינות, אך בניגוד לדירוג האשראי המסורתי, הדירוג החברתי גולש אל מעבר לשיקולים של גבולות ההוצאות האפשריות וסימונים 'שחורים' בגין היסטוריית תשלומים לקויה, וזאת משום שלמערכת הסינית יש מטרה רחבה יותר.

כן, היא גם תקבע את הסיכון בהלוואות פוטנציאליות לכל אחד ואחת, אולם מערכת הדירוג החברתית מרחיקת הלכת של סין משתדלת לקדם גם מה שלתפישת הממשל הקומוניסטי הוא התנהגות אחראית חברתית, ובמקביל - להפסיק את כל השאר - למשל בזבוזי כספים או זמן, הוצאות מוגזמות על פריטים לא חיוניים, הימורים תכופים, רכישת סיגריות ואלכוהול (זוכרים את ה-Amazon Go שיודע כל מה שהורדתם מהמדף לסל הקניות?), וכן - גם התבטאויות נגד הממשלה בשירותי המדיה החברתית הסיניים, בין השאר.

על כך מעשה "פסול" מקבלים וצוברים נקודות שליליות, והענישה בגין התנהגות "גרועה" עלולה להתבטא באופנים שונים. למשל, במגבלות נסיעה במדינה ומחוצה לה, בשלילת קבלה למוסדות חינוך מובחרים, ובמגבלות מוחלטות על קניות יוקרה והתארחות בבתי מלון או במקומות לינה לצורכי נופש.

מהצד השני, התגמולים בעבור התנהוג "מצטיינת" - משמע מרוסנת וצייתנית, ואולי אף (ובעיקר בהמשך הדרך) כזו שנאמנה למפלגה מסוימת מאוד, וזו שבשלטון - יכולים לכלול קבלת צאצאי האדם, למשל, לבתי ספר נבחרים ונחשקים, שיעורי ריבית מועדפים על הלוואות שייקח, ומיסים נמוכים יותר על רווחיו. עד כדי כך.

עם זאת, היקף היוזמה הסינית והשפעתה עוברים מעבר ליחס הממשל ליחידים. "רגולטורים סיניים, מפקידי מיסים לסוכני מכס, מדרגים יותר ויותר חברות על פי הציות לתקנות ומשתפים 'רשימות שחורות' של חברות שנמצאו שהפרו חוקים", כך דיווח טום הנקוק מהפייננשל טיימס בכתבה מהקיץ האחרון. הוא כתב כי "מסמכי הממשלה מראים שמגוון של רגולטורים סיניים, המכסים תחומים מבטיחות בעבודה לסחר אלקטרוני וביטחון סייבר, אוספים דירוגים של חברות כנגד עד 300 כללים ספציפיים", וציין דו"ח של לשכת האיחוד האירופי למסחר בסין. כך שאם אותם סינים הם גם בעלי חברה - הצרות שלהם כפולות ומכפלות כבר, ויהיו אף יותר בעתיד, אם וכשהמנגנון הזה ייכנס לפעולה בכל המדינה ובאופן מובהק.

[caption id="attachment_305321" align="alignnone" width="600"]יום זכויות האדם, 2019. אילוסטרציה: BigStock יום זכויות האדם, 2019. אילוסטרציה: BigStock[/caption]

מערכת מעקב יודעת-כל בנוסח 'האח הגדול'

אבל נחזור לאדם הפרטי, ולעולם המערבי, שאנחנו הישראלים משתייכים לו. לכאורה דמוקרטיה לא אמורה ללכת למקומות הללו, אבל מי ערב לנו שאכן לא תלך? ואיך נדע לאילו ידיים מתגלגלת הדטה שלנו ואודותינו, ומה יעשה איתה בהמשך הדרך?

למעשה מדובר רק בחומר למחשבה, כי נדמה שבעידן הנוכחי הדברים כבר אינם הפיכים. הביג דטה קיים. למידת המכונה והבינה המלאכותית יודעות לבשל ממנו "מטעמים", ואנחנו רק צריכים לשבת בשקט ולגלות לאן אלו יובילו אותנו.

ההצעה היחידה שיש לשוחרי זכויות האדם ופרטיותנו בני האנוש היא - לדעת. דעו מי אוסף עליכם איזה מידע. הימנעו אם ניתן. אל תהיו אדישים לתופעות שבהן נראה שהולכת ומתגבשת עליכם מערכת מעקב יודעת-כל בנוסח 'האח הגדול' של 1984 וג'ורג' אורוול. ואם אתם רואים הפרת זכויות בסיסיות לפרטיות האדם - מחו עליהן. הילחמו בעוולות כנגד פרטיותכם. רק תודעה מפותחת, ונחישות להילחם על זכותכם להישאר אינדיבידואלים, יסייעו למנוע אסקלציה כדוגמת זו הסינית. וממש יפה שעה אחת קודם.

הפוסט האם המעקב אחרינו יהפוך אותנו לאזרחים צייתנים בלית ברירה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"העולם הולך לרכיבים חכמים"

$
0
0

סיגל אלבאום, מנכ''לית לנובו ישראל. צילום: ניב קנטור

"העולם מתפתח טכנולוגית בקצבים מואצים מבעבר. בתוכו, תחום הדברים החכמים הולך ותופס תאוצה. כפועל יוצא של מגמת האינטרנט של הדברים, התחום כולל, בין השאר, ערים חכמות, משרדים חכמים ובתים חכמים. אנחנו נמצאים בכל העולמות הללו, עם רכיבים חכמים – כי זה העתיד", כך אמרה סיגל אלבאום, מנכ''לית לנובו ישראל.

אלבאום דיברה בפתח כנס השותפים העסקיים של הסניף הישראלי של ענקית המחשוב הסינית. הכנס בן היומיים, בהפקת אנשים ומחשבים, החל היום (ג') במלון אלמא בזכרון יעקב, בהנחיית סיון פולק-יהל, מנהלת השיווק של לנובו ישראל.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

לדברי אלבאום, המפגש השנה נערך בסימן חגיגה כפולה - 35 שנים להקמת החברה העולמית ו-15 שנים להקמת הסניף הישראלי שלה. היא ציינה כי "בתוך שמונה שנים, החברה הפכה לחברת המחשוב הגדולה בעולם. עבדתי ביבמ, הודיעו לי שנמכרנו ולא הכרתי את לנובו, הרוכשת".

"לנובו החלה דרך לא קלה, ארוכה - אולם מאוד מוצלחת. להצלחה יש שלוש סיבות: איכות לרוחב כלל המוצרים, העובדה שהחברה חרתה על דגלה את החדשנות וכן שהכל הוא אנשים", הוסיפה.

אלבאום אמרה כי לנובו אמרה פעילה ב-180 מדינות ומונה 57 אלף עובדים, מתוכם 15 אלף במו''פ, לרבות יותר מ-10,000 מהנדסים. "הפיתוח שלנו לא מפסיק לחשוב מחוץ לקופסה ולהיות יצירתי בחדשנות. ב-2013, נתח השוק שלנו בעולם המחשוב האישי עמד על 16% וכיום הוא עומד על 25.1%. אחד מכל ארבעה מחשבים בעולם הוא של לנובו. גם בארץ אנחנו מובילים: כל מחשב שלישי במדינה הוא שלנו. על פי IDC, נתח השוק שלנו הוא המוביל בשוק המחשוב - 31.3%, לפני HP עם 22.2% ודל עם 19.3%", ציינה.

לסיום, היא דיברה על אסטרטגיית החברה: "עסקי הליבה - ניידים, תחנות עבודה ואקססוריז; עולמות מתפתחים - רכיב כשירות, מסכים, סביבת עבודה וטאבלטים; ועולם חכם - משרד חכם, בית חכם, מציאות רבודה, מציאות וירטואלית ואינטרנט של הדברים".

[caption id="attachment_305335" align="alignnone" width="600"]הלית איתן, מנהלת חטיבת המחשוב במיקרוסופט ישראל. צילום: ניב קנטור הלית איתן, מנהלת חטיבת המחשוב במיקרוסופט ישראל. צילום: ניב קנטור[/caption]

הלית איתן, מנהלת חטיבת המחשוב במיקרוסופט ישראל, דיברה אף היא הכנס. היא אמרה כי "אנחנו מתמקדים בחוויית המשתמש. זה נושא לא פחות חשוב מהמוצר". לדבריה, "מיקרוסופט עובדת באופן צמוד עם יצרניות המחשוב בכלל ועם לנובו בפרט, תוך שימת דגש על הלימה בין המוצרים לחוויות הלקוח".

"חזון מיקרוסופט", הוסיפה איתן, "הוא לאפשר לאנשים ולארגונים בכל העולם, בכל גודל ובכל מגזר שוק למקסם את הפוטנציאל מהטכנולוגיה, לעשות את המיטב ולהיות יצירתיים. זה נעשה בכלל הרבדים - חללי העבודה המשרדיים, החיים המודרניים, האפליקציות, הנתונים והבינה המלאכותית. הכל מתכנס למחשוב הקצה החכם ולענן החכם. המטרה היא לאפשר לתחנות הקצה ולמחשוב האישי לרוץ ולפעול, ולעשות זאת בצורה הטובה ביותר". היא סיימה באמרה כי "אחרי סביבת העבודה המודרנית יש אפליקציות עסקיות. שם אנחנו מהדקים את הקשר עם לקוחות הארגון, ממטבים את התפעול, ומשנים ומשפרים מוצרים".

הפוסט "העולם הולך לרכיבים חכמים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גוגל הכניסה לג'ימייל אפשרות להצמיד מיילים למיילים –למה זה טוב?

$
0
0

ג'ימייל

גוגל הכניסה חידוש לשירות הדוא"ל שלה, ג'ימייל. מעתה תוכלו להצמיד מיילים קודמים למכתב האימייל החדש שלכם, במקום להעביר הודעות דוא"ל לנמענים האחרים.

"שמענו מכם שיש מצבים שצירוף הודעות דוא"ל הגיוני יותר מאשר העברת אימיילים נפרדים, למשל כשרוצים להעביר הודעות מרובות הקשורות לנושא בודד", הסבירה גוגל בפוסט שמבשר על החידוש בדף המעדכן את משתמשי ה-G suite שלה. "בעזרת הפונקציונליות החדשה הזו תוכלו לעשות בדיוק את זה. שליחת מיילים כקבצים מצורפים מאפשרת לכם לכתוב הודעת דוא"ל מסכמת לנמענים שלכם, ולצרף את מקבץ הודעות הדוא"ל התומך, שהנמענים יכולים לפתוח ישירות בדואר שלהם", הוסיפה הענקית ממאונטיין וויו.

למרות שהתיאור שלה נשמע קצת משונה, התכונה החדשה הזו יכולה להתגלות באמת כשימושית מאוד, בעיקר לעבודה פנים-משרדית, מכיוון שתמנע את העברת המיילים בכל פעם שיש מידע שצריך לתקשר אותו בין אנשי צוות העובדים. גם ללקוחות פרטיים התכונה עשויה לסייע - בעיקר כדי לרכז נושאים ולא להציף זה את זה סתם בעוד ועוד מיילים.

[caption id="attachment_305344" align="alignnone" width="600"]הצמדת מייל למייל בג'ימייל. צילום: גוגל הצמדת מייל למייל בג'ימייל. צילום: גוגל[/caption]

התכונה מתגלגלת כעת לכל המשתמשים, ולאחר שתהיה זמינה, בכדי לעשות בה שימוש, כשתראו אפשרות "העבר כקובץ מצורף" בתפריט - לחצו עליה על-מנת לשלוח קובץ מצורף למייל שאתם מנסחים. תוכלו לצרף אליו כל מייל קודם שתרצו ממקום הימצאו בתיבות הדואר השונות. ניתן גם לגרור ולשחרר את כל המיילים שרוצים להצמיד אל חלון הטיוטה הפתוח.

בכדי לענות למייל שקיבלתם ולצרף אימייל קודם לתשובתכם, פתחו את הודעת הדוא"ל ולחצו כרגיל על 'השב'. לאחר מכן לחצו על הסמל שיופיע בחלק העליון של המסך. בחרו את הדוא"ל שברצונכם לצרף למייל התגובה או גררו את המייל שתרצו לצרף אל הודעת התשובה שלכם, ולחצו על 'שלח'.

הפוסט גוגל הכניסה לג'ימייל אפשרות להצמיד מיילים למיילים – למה זה טוב? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ניצחון לברודקום: לא תשלם 150 מיליון שקלים לרשות המסים

$
0
0

בית המשפט הכריע לטובת ברודקום. אילוסטרציה: BigStock

ברודקום לא צריכה לשלם למס הכנסה 150 מיליון שקלים בעקבות רכישתה של חברת הסטארט-אפ הישראלית דיון (Dune) - כך קבע היום (ג') בית המשפט המחוזי בתל אביב.

הרכישה בוצעה ב-2009 ורשות המסים העמידה אז את דרישת התשלום שלה מברודקום על 100 מיליון שקלים. בתוספת הריבית, מדובר כיום על 150 מיליון. הטענה של הרשות הייתה שלאחר רכישת דיון, ברודקום רוקנה אותה מנכסיה - כלומר, שמדובר בעסקה מלאכותית, ועל כן עליה לשלם את המס המלא. השופט שמואל ברנשטיין דחה את הטענה. עוד טענה הרשות כי יש למסות את ברודקום כאילו היא מכרה את כל העסקים של דיון, בהתעלם מהעובדה שב-2010 היא אפשרה לבעלי מניות של חברות אחרות בקבוצה להשתמש בקניין הרוחני של הנרכשת. כמו כן, הוא דחה את ההשוואה שערכה הרשות בין הרכישה של דיון לזו של ג'יטקו על ידי מיקרוסופט. הענקית מרדמונד קנתה תחילה את ג'יטקו תמורת 90 מיליון דולר ולאחר מכן את הטכנולוגיה שלה עבור 26 מיליון.

השופט כתב כי "משקל רב יש לתת לשאלה האם חל שינוי במצבת כוח האדם של החברה הישראלית בעקבות רכישתה על ידי החברה האם הזרה. כפי שקבעתי בעניין ג'יטקו, פעילויות השיווק וההפצה והמו"פ מתבצעות באופן טבעי בידי כוח אדם שנמצא בחברה. ולפיכך העברתו לחברה זרה מלמדת כי גם פעילויות אלה הועברו... מכל מקום, 'ריקון' המערערת (ברודקום – גב"ז) מ-'כל תוכן', כטענת המשיב (רשות המסים) אינו מתיישב עם העובדה שכוח האדם שהיה בחברה בטרם העסקה נותר בעינו ואף גדל. לאורך 2009 העסיקה החברה 89 עובדים וב-2015 המספר עמד על 210 עובדים".

בית המשפט אף הטיל על רשות המסים תשלום הוצאות משפט ושכר טרחה בסך של 75 אלף שקלים.

בשוק מעריכים כי לפסק דין זה עשויות להיות השלכות משמעותיות על עולם האקזיטים, שכן בית המשפט קבע שלצורכי תשלום מס, לא כל אקזיט הוא כפי שרואה אותו רשות המסים ולא בכל הפעמים מדובר בשינוי מודל עסקי של החברה. עתה נשאר לראות האם רשות המסים תערער על פסק הדין לבית המשפט העליון.

מרשות המסים נמסר כי "אנחנו לומדים את פסק הדין".

הפוסט ניצחון לברודקום: לא תשלם 150 מיליון שקלים לרשות המסים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 40463 articles
Browse latest View live