Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 40332 articles
Browse latest View live

הסטארט-אפ נוירובלייד גייס 23 מיליון דולר

$
0
0

בינה מלאכותית. צילום: BigStock

הסטארט-אפ הישראלי נוירובלייד הודיע אמש (ד') על השלמת גיוס בסך כולל של 23 מיליון דולר. במסגרת השקעת סיד החברה גייסה 4 מיליון דולר משמעות הדבר שעם הגיוס הנוכחי החברה גייסה 27 מיליון דולר.

הגיוס הנוכחי הובל על ידי מריוס נכט, מייסד משותף של צ'ק פוינט ובהשתתפות המשקיעים הקיימים, Ventures Stage One,Grove Ventures של דב מורן, ומספר משקיעים פרטיים וביניהם רמי ליפמן. בגיוס הנוכחי הצטרף משקיע חדש אינטל קפיטל.

הגיוס החדש ישמש בעיקר להגדלת כוח האדם של החברה וכן לפיתוח ולהחדרה לשוק של מוצר הדור הראשון של החברה, מאיץ לחישובי בינה מלאכותית.

נוירובלייד, שמעסיקה כיום 30 עובדים ומגייסת עובדים נוספים, נוסדה ב-2017 על ידי המנכ"ל אלעד סיטי ומנהל הטכנולוגיות הראשי וסמנכ"ל אסטרטגיית המוצר אליעד הלל. השניים, שהתחילו את דרכם בעולמות הטכנולוגיה עוד הרבה לפני השירות הצבאי, הם בוגרי יחידה טכנולוגית של חיל המודיעין ושימשו כעובדי מפתח בסולאראדג'. אלעד סיטי הצטרף לסולאראדג' זמן קצר אחרי הקמתה ובתפקידו האחרון בחברה הוא שימש כסמנכ"ל תוכנה ומערכת. הוא פגש את אליעד הלל כשהאחרון הצטרף למחלקת החומרה ובשלב מאוחר יותר הוביל את אחד מצוותי התוכנה והאלגוריתמים המרכזיים במחלקה של אלעד

 

[caption id="attachment_294015" align="alignnone" width="600"] מנכ"ל נוירובלייד, אלעד סיטי ומנהל הטכנולוגיות הראשי וסמנכ"ל אסטרטגיית המוצר אליעד הלל. צילום: יח"צ[/caption]

פותר בעיה יסודית בניהול הזיכרון

שוק מעבדי הבינה המלאכותית נשלט בעיקר על ידי אנבידיה ואינטל, אך הופך צפוף ומתמלא בחברות סטארט-אפ שמפתחות מעבדים לשווקים שונים ובחברות גדולות שמפתחות מעבדים לצרכיהן. מעבדים אלו משמשים כיום במגוון יישומים כגון זיהוי תמונות, זיהוי דיבור, ניתוח וידאו, נהיגה אוטונומית ויישומים רבים נוספים. מגוון הפתרונות הקיימים עדיין מגביל את הפריסה והשימוש בבינה מלאכותית עקב הגודל, המחיר, ההספק או הביצועים של השבבים הנוכחיים. השבב של נוירובלייד בנוי בטכנולוגיה ובארכיטקטורה שונות וכך פותר בעיה יסודית בניהול הזיכרון שפוגעת בהרצת יישומי בינה מלאכותית באופן שמאפשר להקטין ולהוזיל את המעבד ועדיין לשמור על רמת ביצועים גבוהה, לא רק בהרצת האלגוריתמים הנפוצים היום, אלא גם באלגוריתמים חדשים ומורכבים יותר.

סיטי מסר כי "התחלנו עם רעיון שאפתני להניח אבן יסוד חדשה בארכיטקטורת המחשב כפי שאנו מכירים אותה ולפתור את בעיות הזיכרון שמאפיינות בעיות חישוב כבדות רבות. בחרנו להתמקד ראשית בבעיית החישוב של בינה מלאכותית".
"ראינו מגוון פתרונות חדשים בפיתוח בחברות הגדולות ובסטארטאפים שונים והבנו שהפתרון שלנו שונה מאד, חדשני מאד ולכן גם לא פשוט לביצוע, אך מצד שני מביא איתו הבטחה גדולה בדרך לשלב נוסף במהפכה שעוברות מערכות מחשב. השילוב של צוות עובדים מוכשר שרתום למטרה, יחד עם משקיעים ושותפים שחולקים עמנו את האמונה והדרך, מהווה עבורנו בסיס טוב לצמיחה הקרובה של החברה בדרך למימוש החזון הטכנולוגי והעסקי שלנו"., אמר
.

הפוסט הסטארט-אפ נוירובלייד גייס 23 מיליון דולר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


טריפל סי ו-VMware בעננים –חלק א'

$
0
0

מימין: רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי; אפי צ'אושו, מנכ"ל חיון; ובן נחום, מנהל חטיבת מכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור

טריפל סי ערכה ביום ג' האחרון כנס ללקוחותיה, שבו פירטה בפניהם את ההתפתחויות בעולם הענן ואת הפתרונות שהחברה מציעה לתחום. באירוע, שנערך ב-yes Planet בראשון לציון, בהפקת אנשים ומחשבים, השתתפו עשרות נציגי לקוחות ממגזרים שונים במשק.

עם ארוחת בוקר דשנה ומשקאות כיד המלך, במהלך הכנס שמו בחברה דגש על הענן הציבורי שהיא מציעה, שמבוסס, כמו שאר העננים שלה, על פתרונות VMware.

דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות.

[caption id="attachment_293963" align="alignnone" width="600"]מימין: אנשי טריפל סי - ירון מילר, איש סיסטם; נעם נחום, שיווק; יהודה בלולו, מנהל מכירות; שלומי נחום, מנהל חטיבת תמיכה; יורם דר, יו"ר דארקום; אמיר בנימין, איש מכירות בטריפל סי; ושי ערמון, איש מכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור מימין: אנשי טריפל סי - ירון מילר, איש סיסטם; נעם נחום, שיווק; יהודה בלולו, מנהל מכירות; שלומי נחום, מנהל חטיבת תמיכה; יורם דר, יו"ר דארקום; אמיר בנימין, איש מכירות בטריפל סי; ושי ערמון, איש מכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור[/caption]

[caption id="attachment_293965" align="alignnone" width="600"]מימין: מארק צוק, סמנכ"ל הטכנולוגיות של כימוביל; ובן נחום, מנהל חטיבת המכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור מימין: מארק צוק, סמנכ"ל הטכנולוגיות של כימוביל; ובן נחום, מנהל חטיבת המכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור[/caption]

[caption id="attachment_293966" align="alignnone" width="600"]מימין: יורגן ווסנג, מנהל בכיר ב-VMware EMEA; אפרת בן הרוש, מנהלת שותפים עסקיים ב-VMware; ורמי נחום, מנכ"ל טריפל סי. צילום: ניב קנטור מימין: יורגן ווסנג, מנהל בכיר ב-VMware EMEA; אפרת בן הרוש, מנהלת שותפים עסקיים ב-VMware; ורמי נחום, מנכ"ל טריפל סי. צילום: ניב קנטור[/caption]

[caption id="attachment_293967" align="alignnone" width="600"]מימין: רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי; אמיר בנימין, איש מכירות בטריפל סי; יהודה בלולו, מנהל מכירות בחברה; אורי רוזנבלט, מבקר מערכות מידע ב-NS Systems; ונועם סגל, מנכ"ל החברה. צילום: ניב קנטור מימין: רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי; אמיר בנימין, איש מכירות בטריפל סי; יהודה בלולו, מנהל מכירות בחברה; אורי רוזנבלט, מבקר מערכות מידע ב-NS Systems; ונועם סגל, מנכ"ל החברה. צילום: ניב קנטור[/caption]

[caption id="attachment_293968" align="alignnone" width="600"]מימין: רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי; אפי צ'אושו, מנכ"ל חיון; ובן נחום, מנהל חטיבת מכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור מימין: רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי; אפי צ'אושו, מנכ"ל חיון; ובן נחום, מנהל חטיבת מכירות בטריפל סי. צילום: ניב קנטור[/caption]

המשך יבוא...

הפוסט טריפל סי ו-VMware בעננים – חלק א' הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מערכת לניהול תחנת כוח סולארית של נגב אנרגיה הוצגה בכנס בינ"ל בז'נבה

$
0
0

בתמונה משמאל: מאיר גבעון מנכ"ל גיב, בס בימסטרבויר, Infor, שי לוי, סמנכ"ל הלוגיסטיקה של נגב אנרגיה, התר פראו, סמנכ"לית בכירה Infor EAM, פרדריק רוסו, סמנכ"ל Infor EAM EMEA, יוסי עפרוני, סמנכ"ל שיווק ומכירות. צילום: עצמי

מערכת ניהול כוללת לאחזקה וניהול תחת כוח סולארית, שביצעה גיב הישראלית הוצג בכנס בינלאומי של INFOR. הכנס נערך לפני כמה ימים בז'נבה, והשתתפו בו 200 איש מ-20 מדינות.

הפרויקט של גיב בוצע כפרויקט Turnkey באחריות כוללת, תוך עמידה מלאה ביעדי עלות תקציב, פונקציונליות וזמן. המערכת עלתה לאוויר ב-7 חודשים והתחנה תפעולית מזה מספר חודשים. החוזה נחתם ביוני שנה שעברה המערכת עלתה להרצה בסוף דצמבר 2018 .

"הכנס עסק באסטרטגיה וחדשנות לגבי שינוי דיגיטלי של שיטות עבודה מומלצות לניהול נכסים, ענן, ניידות חיזוי", אמר מאיר גבעון, מנכ"ל גיב. שהיא שותפת זהב של INFOR.

"אחד האתגרים הגדולים ביותר שכל חברה מתמודדת עמו הוא קביעת הדרך היעילה ביותר לתעדף משאבים לתמיכה במשימות הארגון. בין היתר ישנו נושא הבטחת הבטיחות, והרצון להיות פרואקטיבי ולא ארגון מגיב" אמר גבעון.

הכנס נערך ב-CERN, מאיץ החלקיקים, ומהווה אתר עלייה לרגל בשל הפונקציונאליות הרבה והעמוקה של שימוש המתקן המורכב במערכת Infor EAM לניהול, תפעול ואחזקה, כולל ניהול הבטיחות וקליברציה במכונה הגדולה בעולם – מאיץ החלקיקים בשוויץ.

שי לוי, סמנכ"ל הלוגיסטיקה של נגב אנרגיה, שהציג את הפרויקט בכנס, אמר בהרצאתו בין היתר כי "כשהוקמה נגב אנרגיה, התחלנו לחפש מערכת לניהול אחזקה, והפתרון של גיב Infor EAM, איפשר לנו למצוא פתרון כולל לניהול התפעול והמשימות של תחנת הכח".

לוי הוסיף ואמר כי "המערכת כעת בהפעלה מסחרית מזה 4 חודשים. ומנהלת את כל התהליכים וכל הפעילויות ברמת הפרטנית ביותר". לוי סקר את המודולים המופעלים במערכת, הכוללים בין היתר ניהול נכסים, ציוד, אחזקה, כח אדם ועוד.

הפוסט מערכת לניהול תחנת כוח סולארית של נגב אנרגיה הוצגה בכנס בינ"ל בז'נבה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

צוקרברג: "פייסבוק לא יכולה להתמודד לבדה עם ההתערבות הרוסית בבחירות"

$
0
0

התערבות רוסית בבחירות ארה"ב. אילוסטרציה: BigStock

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, טען אתמול (ד') כי תגובתה הנרפית של הממשל האמריקני להתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016 עוררה השראה בגורמים אחרים שפועלים בחסות מדינות.

"כחברה פרטית אין לנו את הכלים לעצור את הממשלה הרוסית", הוא אמר במסגרת ראיון באירוע Aspen Ideas Festival בקולורדו שבו נוכח. "אנחנו יכולים להגן כמיטב יכולתנו, אבל הממשלה שלנו היא זו שיש לה את הכלים להפעיל לחץ על רוסיה, לא אנחנו". 

[caption id="attachment_207628" align="alignnone" width="600"]מארק צוקרברג. צילום ארכיון: מתוך יוטיוב מארק צוקרברג. צילום ארכיון: מתוך יוטיוב[/caption]

"אחרי שנת 2016, כשהממשלה לא נקטה כל פעולה נגדית, האות שנשלח לעולם היה שאנחנו פתוחים לעסקים", אמר צוקרברג שהוסיף ותיאר שמאז החברה ראתה "פעילות גוברת והולכת" מאיראן ומגורמים הפועלים מטעם מדינות אחרות. "חיזקנו בצורה מאסיבית את הצד הביטחוני", אמר צוקרברג, "אבל יש מעט מאוד שאנחנו יכולים לעשות בעצמנו בכדי לשנות את המוטיבציה של מדינות לאום לפעול".

יצוין כי הבחירות הבאות לנשיאות ארה"ב מתקרבות והולכות ויחולו בנובמבר 2020 ואפשר שהן הסיבה לעיסוק המאסיבי יותר בנושא ולמתח שנבנה סביבו וסביב השאלה מי בעצם האחראי לפיקוח על שימוש נבון בפייסבוק, כזה שלא יוליך שולל את המשתמשים. במרץ קרא צוקרברג להחלת רגולציה על תכני האינטרנט, שוב מהסיבה, לטענתו, שחברות פרטיות אינן יכולות לפקח ולנקות באופן מושלם פייק ניוז משירותיהן.

במפגש ביום ד' הדהד מייסד פייסבוק את אותו הלך רוח, ואמר כי על אף שהחברה שלו נקטה בצעדים כדי למנוע משחקנים מטעם מדינות מלהתערב בבחירות ברחבי העולם, ההחלטה מהו קמפיין מקובל ומה לא אינה צריכה להיות בידי חברה פרטית.

טראמפ ופוטין - הנשיא האמין להכחשה

כזכור, פייסבוק זכתה לביקורת על כך שהיא מאפשרת לטרולים ולגורמים המפיצים פייק ניוז ומידע מוליך שולל שפועלים בחסות רוסיה לפרסם בפלטפורמת הליבה שלה, אשר בה פעילים כ-2.5 מיליארד בני אדם, מודעות שמטרתן להשפיע על דעת הקהל, כשבמקרה החמור ביותר ההשפעה תוכננה על תוצאות הבחירות בארה"ב לפני 3 שנים. עוד ספגה הענקית ממאנלו פארק ריקושטים קשים על שהייתה מעורבת בשערוריית קיימברידג' אנליטיקה ובהפרת נתונים פרטיים של כ-87 מיליון ממשתמשיה, גם כן במטרה להניע תהליכים לטובת הנשיא שלבסוף נבחר, דונלד טראמפ, ונגד המתמודדת מולו, הילארי קלינטון.

על פי CNBC, ערב הבחירות של אמצע הקדנציה בארה"ב, בשנת 2018, פייסבוק מחקה יותר ממאה חשבונות פייסבוק ואינסטגרם שהיו קשורים לחוות טרולים רוסית ושעסקו שוב בסוג כזה של פעילות. בנוסף, החברה נקטה בצעדים דומים נגד קבוצות מרוסיה, איראן, מקדוניה וקוסובו במרץ.

ארה"ב כן עסקה בניסיונות למגר התערבות פיזית בבחירות 2016, אבל פחות בכזו וירטואלית. באותם ימים של טרום הבחירות, בדצמבר 2016, סילק ממשל אובמה 35 פעילי מודיעין רוסיים מארה"ב, והטיל סנקציות על שירותי המודיעין הרוסים בגין העניין.

אחרי הבחירות, ביולי 2018, נפגש טראמפ עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, ובסיכום המפגש אמר לכתבים כי פוטין "אומר שזה לא רוסיה. אני אגיד לכם ככה - גם אני לא רואה שום סיבה לכך שזה אכן נכון".

הפוסט צוקרברג: "פייסבוק לא יכולה להתמודד לבדה עם ההתערבות הרוסית בבחירות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"עידן האינטרנט והגלובליזציה מאפשר מוביליות של שירותים פיננסיים"

$
0
0

אבנר זיו, מנהל חטיבת הטכנולוגיה בבנק ישראל. צילום: תומר פולטין

"עידן האינטרנט והגלובליזציה מאפשר מוביליות מלאה של שירותים, ביניהם שירותים פיננסיים. המיקום הגיאוגרפי פחות חשוב. הדבר מאפשר גם לחברות ישראליות הפועלות באופן מקוון - להציע שירותים פיננסיים דיגיטליים", כך אמר אבנר זיו, מנהל חטיבת הטכנולוגיה בבנק ישראל.

זיו דיבר בכנס FINTECH JUNCTION 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך זו השנה השלישית ברציפות, והוא התקיים היום (ה') באולם כנסים אווניו, קרית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 מקצוענים בתחום. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי אליוט גוטקין.

זיו תיאר בפני משתתפי הכנס את הצעדים שבנק ישראל נוקט, "על מנת לשפר את פתיחת המשק לתחרות ולאפשר חדשנות בשירותים פיננסיים במשק הישראלי". לדבריו, "הבנק רואה בחברות הסטארט-אפ הפועלות בתחום הפינטק - חלק חשוב בפוטנציאל הגברת הצמיחה של המשק הישראלי. בנק ישראל שוקל דרכים שונות, כדי לעודד את היזמים לתרום לחדשנות בתחום השירותים הפיננסיים במשק הישראלי".

צילום ועריכת ווידאו: ליטל רובינשטיין

יעדיו של הבנק, אמר, "הם הגברת התחרות והיעילות במערכת הפיננסית, וקידום מערכות ואמצעי תשלום אפקטיביים ואמינים". כך, ציין זיו, "מערכת נתוני אשראי החלה לפעול באפריל 2019 בשוק האשראי. מטרותיה העיקריות הן הגברת התחרות בתחום האשראי הקמעונאי, שיפור מעמדו של הלקוח, וחיזוק יכולותיהם של נותני האשראי לנהל את סיכון האשראי". כבר כיום, אמר זיו, "יותר מ-30 נותני אשראי במשק מדווחים מדי יום למערכת, בהם בנקים, חברות פינטק, גורמי ממשל, חברות כרטיסי אשראי, חברות ליסינג ביטוח ועוד. נותני אשראי רבים פונים על מנת להתחבר למערכת".

"הלקוח הישראלי הוא 'לקוח טוב'"

לדברי מנמ''ר בנק ישראל, "כיום פועלות שתי לשכות אשראי, BDI ודן אנד ברדסטריט, המאפשרות לקבל חיווי ודירוג אשראי ושרותי ניטור על הלקוחות בישראל, בכפוף להסכמת הלקוח. זה פותח את הדלת לחברות פינטק, לקבל מידע אשראי מהימן על הלקוח, באמצעות API, מול לשות האשראי – באישור הלקוח. כך הן יכולות להציע שירותים פיננסיים מתקדמים, על בסיס נתוני המערכת בתחום האשראי הקמעונאי, הייעוץ הפיננסי והשוואת העלויות".

הוא ציין כי "סקירה סטטיסטית של נתוני המערכת מעלה כי הלקוח הישראלי הוא 'לקוח טוב', ונוהג באופן אחראי ביחס לעולם. אנו עדים לשיח שמתחיל להיווצר בציבור, לגבי דרכים לשיפור דירוג האשראי".

"כבר בשלב זה", אמר זיו, "קיים שימוש ער במערכת במגזר הפיננסי: בחודשיים הראשונים לפעולת המערכת בוצעו בה יותר מ-1.5 מיליון שאילתות על ידי נותני אשראי, באופן שמספק להם שקיפות מלאה לגבי רמת החשיפה של הלקוח. יש 40 אלף שאילתות ביום. אנו, בבנק ישראל, רואים גידול בהיקף התחרות על הלקוח בין נותני האשראי השונים, ומצפים לכניסה של שחקנים נוספים לשוק".

"היה מי שאמר", ציין זיו, "כי המערכת הבנקאית הישראלית היא מערכת סגורה. נקטנו וננקוט צעדים רבים לפתיחת השוק לתחרות. כך, פרויקט בנקאות פתוחה, הוא כלי נוסף שהבנק מקדם, כדי לקדם את התחרות בשוק ולאפשר שירותים פיננסיים חדשים. הבנק הצטרף לארגון התקינה Berlin Group, אשר מגבש את התקן NextGenPSD2. באוגוסט הקרוב נפרסם את גרסת התקן הראשונה של הפרויקט. זו תאפשר מודל הסכמת לקוח, פירוט תנועות ויתרות עו"ש וכרטיסי חיוב וביצוע תשלום בודד. היעד שקבענו למערכת הפיננסית הינו ששנה לאחר מכן לגופים תהיה תאימות לתקן. עד אוגוסט 2020 הבנקים יפתחו על בסיס התקן. התקן כמעט זהה לתקן האירופי. אנו מקווים שעד אז החקיקה תסתיים כי היא שלב הכרחי בטרם העליה לאוויר". בהמשך, מדי שנה, הוסיף זיו, "תצא גרסת תקן חדשה שתתמוך בסוגי מידע ופעולות נוספים".

לדבריו, "הבנק מנהל את הפרויקט בתיאום עם המערכת הבנקאית מחד, ועם חברות פינטק רבות מצד שני. הן משפיעות על גיבוש התקן. הבנקאות הפתוחה פותחת דלת בפני חברות פינטק ותאגידים בנקאיים, היכולים להעשיר את השירותים הפיננסיים הניתנים ללקוח הישראלי".

לדברי זיו, "אנו בוחנים בימים אלה דרכים שונות לקידום תשתית לתשלומים מידיים, כדי לאפשר יישומים חדשניים ולשפר את הנגישות למערכות התשלומים לחברות פינטק". לגבי טכנולוגיית בלוקצ'יין, ציין, "הבנק חוקר בשנה האחרונה את הנושא, מתייעץ עם התאגידים הפיננסיים, ובודק את הכדאיות והמשמעויות של הקמת תשתית מסוג זה, לטובת יישומים כגון שרות KYC משותף, ושירותים אחרים".

"כמובן שלא ניתן להתעלם בימים אלה מההכרזה של פייסבוק על המטבע הדיגיטלי ליברה. זהו אולי הצעד הפיננסי הכי משמעותי מצד ענקיות האינטרנט בתחום. בנק ישראל, כמו בנקים מרכזיים אחרים, לומד ובוחן את המשמעותיות של זה, ואז נתייחס אליו".

"בנק ישראל", סיכם זיו, "יחד עם שותפיו במשרדי האוצר והמשפטים ועם רשות שוק ההון - מקדמים את המהפכה. אנו רוצים שחברות סטארט אפ יקימו פה שירותים פיננסיים מתקדמים. יש להן כבר סינרגיה עם הבנקים, אבל הן יפעלו גם בצורה עצמאית. התשתיות הפיננסיות שבנק ישראל בונה - יאפשרו לעשות זאת".

הפוסט "עידן האינטרנט והגלובליזציה מאפשר מוביליות של שירותים פיננסיים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מדוע נתקלים בחוסר יכולת להתקין את עדכון חלונות 10 האחרון?

$
0
0

חלונות 10. צילום אילוסטרציה: BigStock

מיקרוסופט פרסמה עדכון למערכת ההפעלה שלה - Windows 10 1903 שמו - במאי האחרון, ובתגובה לצורך לתקן מספר באגים, אך כעת מסתבר כי לא כל אחד יכול להתקין אותו. כתבת ZDNet המתמחה בענייני מיקרוסופט, מרי ג'ו פולי, דיווחה כי החברה החלה להודיע לאנשים מסוימים מדוע הם עדיין לא יכולים לשדרג את המערכת שלהם לגרסה האחרונה של חלונות 10. או לפחות, כך מנסה הענקית מרדמונד להציג את הדברים.

מיקרוסופט הייתה זהירה במיוחד לגבי האופן שבו היא מגלגלת את עדכון חלונות 10 שיצא במאי 2019, ככל הנראה עקב העובדה שהעדכון מאוקטובר 2018 לא הגיע להרבה אנשים עד לחודש ינואר השנה, משום שסבל בעיות טכניות רציניות. במקום לחזור על הטעות הזו, העדכון האחרון נועד מלכתחילה להשתחרר ב"גלים" - כך שמיקרוסופט תוכל להגיב על בעיות ונושאים בעייתיים בגינו עוד בטרם יהפכו לגדולים מדי.

החברה הודיעה ב-18 ביוני כי היא משתמשת בלמידת מכונה בכדי להוציא באופן אוטומטי את עדכון מערכת ההפעלה של מאי למשתמשים חדשים. בפועל, אנשים עם מערכות תואמות התבקשו להתקין את העדכון ואלו שהמערכות שלהם לא תואמות נותרו עם התקנים לא מעודכנים וחשופים לבאגים.

זהירות יתר בהפצת העדכון

ג'ו פולי מ-ZDNet דיווחה כי מיקרוסופט החליטה לספק לאנשים שאינם יכולים להתקין את העדכון קצת יותר מידע לכאורה בנוגע לכך, על ידי הצגת הודעה בזו הלשון: "העדכון של Windows 10 ממאי 2019 נמצא בדרכו. אנו מציעים עדכון זה להתקנים תואמים, אך ההתקן שלך אינו מוכן לכך. לאחר שההתקן יהיה מוכן, תראה את העדכון הזמין בדף זה. אינך נדרש לעשות דבר בשלב זה".

דובר החברה הגיב ל-ZDNet והסביר כי נעשים מאמצים רבים מצד מיקרוסופט "לשפר את האיכות/השקיפות של תהליך העדכון של חלונות". אבל בעיות ישנות עם העדכון של חלונות 10 מאוקטובר אשתקד, כמו גם בכמה עדכונים שפורסמו מאז, כנראה הפכו את תקינות השקת העדכון של מאי 2019 לחשובה מתמיד. 

הגבלת העדכון למכשירים מסוימים אולי הגיונית, אבל המסר ששולחת הענקית ללקוחותיה, שלכאורה משליך את האשם לחוסר האפשרות לעדכן את המחשב על המכשיר של המשתמש ועל כך שהוא אינו מוכן לכך, וזה שהחברה לא מגלה שהסיבה שהעדכון לא מתאפשר נעוצה בכך שהוא אינו תומך במערכות מסוימות - בעייתי.

אז מה אפשר לעשות בכדי לוודא שהמכשיר כן יהיה מוכן לעדכון? למעשה כלום. משמעות הטקסט "אינך נדרש לעשות דבר בשלב זה" פירושה בעצם "אתה לא יכול לתקן את הבעיה הזו כי היא שלנו".

הפוסט מדוע נתקלים בחוסר יכולת להתקין את עדכון חלונות 10 האחרון? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

סמסונג מתקדמת ל-5G עם מכשיר לשוק הביניים התומך בטכנולוגיה

$
0
0

רשת דור חמישי. אילוסטרציה: BigStock

לפי דיווחים שונים ברשת, סמסונג מתכננת להשיק גרסת דור 5 של מכשיר A90, שיהיה הראשון בסדרת הביניים של החברה שיתמוך בדור הסלולר הבא.

הדיווחים מתבססים על הדלפות של OnLeaks ו-Ice Universe, הנחשבים בדרך כלל לאמינים. שניהם דיווחו על גרסת דור 5 של המכשיר, שאף יתמוך בטעינה מהיר של 45 ואט. טעינה זו מהירה אף יותר מטעינת 25 ואט הסופר-מהירה, הנתמכת בגרסת ה-5G של מכשיר הדגל Galaxy S10.

על פי OnLeaks, יהיו שני דגמים של ה-A90 – האחד רגיל והשני שיתמוך בדור החמישי. שני המכשירים יישאו את ערכת השבבים סנאפדראגון 855 של קוואלקום ועם מסך 6.7 אינץ' שמשולב בו סורק טביעת אצבע.

עוד לפי הדיווחים, בשני המכשירים תהיה מצלמה תלת-עדשית אחורית עם חיישן ראשי של 48 מגה-פיקסל, כאשר במכשיר ה-5G יהיו לצידו מצלמות של 8 מגה-פיקסל ו-5 מגה-פיקסל, ובמכשיר הרגיל מצלמות של 12 מגה-פיקסל ו-5 מגה-פיקסל, במשולב עם טכנולוגיה מתקדמת של הטיית OIS (ר"ת של Optical Image Stabilization), המיועדת למנוע טשטוש תמונה בשל תזוזת היד בעת הצילום. תזוזה שכזו מאובחנת באמצעות חיישני יציבות, והרכיבים האופטיים במצלמה מוטים באופן שמבטל את התזוזה - כך מתאפשר לקבל תמונות חלקות וללא טשטוש.

 ייתכן שמכשיר ה-Galaxy A90 לא יהיה היחיד שמצטרף למכשיר דור 5 של סמסונג מדגם הגלאקסי S10. בתחילת השנה פורסמו דיווחים כי ייתכן שהחברה תציג גרסת דור 5 גם למכשיר הדגל הנוסף שלה, ה-Note 10, שלפי השמועות יושק ב-7 באוגוסט השנה.

הפוסט סמסונג מתקדמת ל-5G עם מכשיר לשוק הביניים התומך בטכנולוגיה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"מי שלא יעמוד בתקן הלוגיסטי של אמזון –ייעלם"

$
0
0

אלדר צ'יפרוט, מומחה פתרונות שרשרת אספקה בסאפ ישראל. צילום: אורן אגמי

שוק המסחר האלקטרוני בישראל כמרקחה. מאז פורסם כי אמזון מגבירה את צעדיה בדרך לפתוח מערך הפצה בישראל, גובר הלחץ בקרב הקמעונאים הגדולים ואתרי האינטרנט המשווקים מוצרים באמצעות הרשת. "אמזון היא חברת הלוגיסטיקה הטובה בעולם", קובע אלדר צ'יפרוט, מומחה פתרונות שרשרת אספקה בסאפ. "ככל הנראה, היא תהיה כזאת גם בישראל. יש המון אתרים שמשווקים מוצרים טובים, אבל הפתרונות הלוגיסטיים שלהם לוקים בחסר. אמזון שולחת ללקוחות שלה את המוצר בתוך שבע שעות. ברור לכולם שמי שלא יעמוד בתקן האיכות החדש שלה - פשוט ייעלם".

מהם האתגרים המרכזיים כיום של ארגונים בתחום שרשרת האספקה?
"עולם המסחר האלקטרוני משכלל את עצמו לעתים קרובות ומגדיל את נתח השוק שלו לעומת המסחר המסורתי. בדרך, הוא גם שינה את הרגלי הקניות של כולנו ואת תפישת השירות. כולנו הרי ממילא מחוברים יותר, מעודכנים יותר ותובעניים יותר, אז מדוע לא לדרוש זאת גם מאתרי השופינג? לייעול שרשרת האספקה יש קשר ישיר לחוויית המכירה של הלקוחות. זה לא מספיק שיש מוצר חדשני, צריך גם לוודא שחוויית השירות תהיה חיובית".

רוצים לשמור על המידע בארגון מפני איומי הסייבר? קראו עוד על הפתרונות של סאפ.

איך הופכים אתגר להצלחה?
"ככל ששרשראות האספקה הפכו גלובליות וממוקדות יותר, הניהול הלוגיסטי שלהן הפך מורכב ויקר יותר. יש מערכות ניהול לוגיסטי חכמות שמאפשרות לכל השותפים בשרשרת האספקה להיחשף לכל שלב בתהליך, לשתף פעולה ולהפיק לקחים. השקיפות, כך מתברר, היא חלק אינטגרלי בדרך להתייעלות. השקעה במערכת ניהול לוגיסטי היא כמו השקעה בפרסום - היא בגדר חובה".

מהם הפתרונות שתציגו השנה ב-ISUG בתחום שרשרת האספקה?
"סאפ היא החברה היחידה בעולם שמספקת פתרונות שרשת אספקה מקצה לקצה. ב-ISUG נציג פתרונות משלב העיצוב עד לשלב האחזקה, כולל פתרונות תכנון, PLM, רצפת ייצור ואינטרנט של הדברים, פתרונות לוגיסטיים ופתרונות אחזקה מקדמים, כולל אחזקה חזויה".

רוצים להכיר את הלקוחות שלכם בצורה מעמיקה יותר? קראו עוד על הפתרונות של סאפ.

כיצד תסכם את השנה האחרונה בתחום פעילותך בישראל?
"הטכנולוגיה משנה את כללי המשחק ומחייבת התאמה למה שקורה בשוק. אנחנו בהחלט רואים שיש היערכות בשוק, אבל בסוף, הלקוחות הישראליים עדיין מתקשים לאמץ מודלים חדשים. עולם הלוגיסטיקה נמצא בצומת חשוב של תפעול אוטומטי חכם, שמאפשר קבלת החלטות בזמן אמת. החברות הגדולות בעולם לא מהססות להציע ללקוחות שלהן עולם שלם של אפשרויות לקבלת המוצר - וזה עוד אחרי אפיון ממוקד. אני ממליץ לכל חברה לאמץ את הרעיונות הללו".

למידע נוסף אודות הכלים החדשניים של סאפ בתחום ניהול שרשרת האספקה בקרו במסלול Digital Supply Chain ב-ISUG, האירוע השנתי של משתמשי סאפ בישראל.

.להרשמה לאירוע לחצו כאן

הפוסט "מי שלא יעמוד בתקן הלוגיסטי של אמזון – ייעלם" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


סיילספורס מעמיקה השקעותיה בישראל; מרכז הפיתוח יהיה הגדול מחוץ לארה"ב

$
0
0

אוליבייה אלבז, סגן נשיא בכיר לאזור EMEA וראש מערך המכירות, סיילספורס ישראל. צילום: יח"צ

"סיילספורס ממשיכה לצמוח ולהתרחב בשוק הישראלי. פלטפורמות הענן וה-CRM שלנו מאגדות בתוכן מגוון פתרונות מתקדמים בתחומי המכירות, שירות הלקוחות, השיווק, המסחר ועוד. המחויבות שלנו, מעבר לכך שמוצאים אותה בחדשנות, באה עכשיו לידי ביטוי גם בכך שאנחנו, באמצעות הרכישות האחרונות שלנו, מרחיבים מאוד כאן בישראל את מרכז הפיתוח שלנו כך שהוא יהפוך לגדול ביותר של החברה מחוץ לארצות הברית. מבחינתנו מדובר בהצהרה מאוד חשובה כי אנחנו משקיעים פה כדי להישאר, להתקיים ולהתקדם", כך אמר אוליבייה אלבז, סגן נשיא בכיר לאזור EMEA וראש מערך המכירות בסיילספורס ישראל בכנס Basecamp הענק שערכה החברה בארץ ללקוחות ולשותפיה.

אלבז סיפר בנוסף שסיילספורס ישראל, בשיתוף עם ג'ון ברייס, תקים אוניברסיטה להכשרה של עובדים עבור שוק המוצרים שמציעה החברה, במטרה לחזק את האקו-סיסטם שלה, וכן כדי לעזור להגדיל את מצבת העובדים בשוק שמכירים היטב את הפלטפורמה שהיא מציעה.

חשיפה ל-CDP - פלטפורמת נתוני הלקוח של החברה 

בנוסף, במסגרת הכנס, חשפה החברה לראשונה בישראל את CDP - 'פלטפורמת נתוני הלקוח' שלה, המשלבת לדבריו של אלבז נקודת מבט שלמה, מסביב ללקוח, באפיון שיאפשר לחברות לאחד את נתוני הלקוחות השונים מכל קצוות הארגון שלהם ולהתאים את הפעולות באופן אישי מול כל לקוח.

"מדובר בפתרונות המותאמים במיוחד לצרכים הייחודיים של ארגונים רבים, ובמיוחד פיננסיים, ושמאפשרים ראיית 360 מעלות של הלקוח, תוך ייעול תהליכי המכירה והשירות, וכדי לסייע להם לייצר ערך עסקי ולספק שירות מצוין לציבור הלקוחות שלהם", אמר אלבז.

בנוסף התייחס אלבז ליכולת החדשנות שמאפיינת את המדינה. "זה גל מדהים של חדשנות שעובר בשוק הישראלי לכל אורכו, בכל השותפות שלנו, כולל במגזר הציבורי ובממשלה, כשיותר ויותר חברות משקיעות בסיילספורס כדי ליצור טרנספורמציה דיגיטלית שתוביל אותן להצלחה", הוא טען.

הוא הסביר שזאת הייתה אחת הסיבות העיקריות ליצירת קרן השקעות חדשה, אשר אחד העקרונות שלה הוא להגדיל את היקף ההשקעה בחברות ישראליות, וזאת באמצעות קרן ההשקעות האירופית שלה EMEA Salesforce Ventures, אשר מקצה לשם כך 125 מיליון דולר בשנה. "הקרן השקיעה עד כה במגוון חברות סטארט-אפ חדשניות בענפי המשק השונים, לרבות קמעונאות, שירותים פיננסיים והשקעות במגזר הציבורי. אנחנו רוצים שיהיו לנו כמה שיותר חברות סטארט-אפ ישראליות בראש הרשימה שלנו בשנים הקרובות", הוא אמר.

אלבז הזכיר שבעשרים השנים שעברו מאז שהוקמה סיילספורס הדרך שלה בעולם הארגוני כבר אינה מתמקדת אך ורק בתחום המכירות. "זו הייתה ההשקעה הראשונה שלנו, להעניק לאנשים דרך חדשנית לדבר עם לקוחות. אבל זה כבר ממש לא נכון לימים אלו. הפורטפוליו שלנו התעצם וגדל באופן משמעותי, עם אקו-סיסטם שכבר מורכב מאלפים רבים של שותפים שרוצים להשתמש באפליקציות שלנו לא רק כדי לבנות את עצמם, אלא גם כדי להחזיק ערך וגם להעביר אותו הלאה אל השותפים שלהם - והם עוזרים לנו להרחיב את שורת הפתרונות שלנו לתחומים וורטיקליים חדשים, כולל עולם השירות, עולם השיווק וכך הלאה", סיפר אלבז.

אלבז גם התייחס להטמעה של בינה מלאכותית במוצרים שהחברה מוציאה החוצה לשוק. "חברות שהשתמשו במערכות בינה מלאכותית ליצירת המלצות ללקוח הגדילו את מחזור המכירות שלהן כמעט בלי קשר לנתוני התנועה ברשת עצמה. המחקר שעשינו הוכיח כי חברות שהשתמשו ב-איינשטיין - מערכת הבינה המלאכותית המתקדמת של סיילספורס - הגדילו את סל הרכישה ביותר מ-25%, לעומת חברות שלא השתמשו בה.

בעידן שבו הצרכנים מצפים לשירות מתקדם ומותאם אישית, היכולת לחולל המלצות בצורה משכנעת, על סמך העדיפויות האישיות של הצרכן, מעצבת את חוויית הלקוח בצורה חדשה ועוצמתית הרבה יותר מאשר בעבר ומהווה יתרון משמעותי", הוא סיכם.

הפוסט סיילספורס מעמיקה השקעותיה בישראל; מרכז הפיתוח יהיה הגדול מחוץ לארה"ב הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Huawei P30 Lite: איך מתפקד הבן החדש במשפחת וואווי?

$
0
0

וואווי

רוב החברות המובילות כיום את שוק הטלפונים, כשהן משיקות דור חדש של טלפונים המיועדים מבחינתן לכבוש את הפסגה, הן מדביקות למכשירים המסוימים הללו את הסיומת Pro. כיוון שזה גם מלווה בשנה האחרונה עם תג מחיר גבוה עד מטורף, תלוי בנקודת המבט, לעיתים קרובות באותה מידה, הן משיקות גם גרסת Lite של אותו טלפון.

בדרך כלל הקשר בין מכשיר ה-Lite לבין מכשיר הדגל החדש קלוש ביותר. למעשה, להוציא השם, פחות או יותר מדובר בשני עולמות ממש שונים - כשה-Lite מכוון בכלל לשוק הביניים.

ה-P30 Lite של וואווי עומד בדיוק בתקן הזה. יותר משהוא קרוב לאח הבכור במשפחה, ה-P30 Pro, הוא דומה למכשירי סדרת ה-P Smart ששני דגמים שלה הושקו בתחילת השנה, אחד שכבר מציג לראווה שלוש מצלמות מאחור, בדיוק כמו ה-P30 Lite - אם כי פחות טובות.

עוד דבר שמבדיל בין הטלפון הזה לבין שני האחרים במשפחת ה-P30 הוא המסך. במקרה של הטלפון, בבדיקה מדובר במסך IPS שפחות איכותי בהגשת צבעים באופן מדויק וחי לעומת מסכי ה-AMOLED שבשני האחרים. זה גם אומר שחיישן טביעות האצבע שלו נמצא מאחור, באמצע הגב ולצד המצלמות, ולא מתחת למסך כפי שכבר הופך למקובל יותר ויותר בטלפונים המודרניים המובילים.

המסך של P30 Lite נמתח לאורך 6.15 אינץ' ובמונחים של ימינו זה נחשב יחסית קטן, ואכן מדובר בטלפון שנוח להחזקה ביד, ולמרות שהוא שוקל 159 גרם המשקל מחולק היטב לאורכו והוא נוח להחזקה ולשימוש. כמובן שעדיין מדובר בגוגל שלא נוח לשימוש ביד אחת, אבל יחסית למכשירים הארוכים והגדולים בשוק, הוא נוח.

[caption id="attachment_293998" align="alignnone" width="600"]Huawei P30 Lite. צילום: יח"צ Huawei P30 Lite. צילום: יח"צ[/caption]

מגרעת בצורת טיפה שמכילה את מצלמת הסלפי

כמו ב-P30 יש לטלפון נשוא הבדיקה הזו מגרעת למעלה בצורת טיפה שמכילה את מצלמת הסלפי שמצוידת בחיישן 24 מגה-פיקסל ועם תוכנה שמאפשרת, מעבר לייפוי פנים, גם לצלם פנורמות קדמיות עבור הדור שרוצה לצלם קצת יותר מהפנים שלו בלבד.

מאחור יש כאמור שלוש מצלמות. המצלמה הראשית, באופן שכבר מוכר היטב מכמה וכמה טלפוני שוק ביניים, מצוידת בחיישן 48 מגה-פיקסל עם מפתח f/1.8 עם תמיכה ב-PDAF ועם אפשרות לזום 2x אופטי. המצלמה השנייה, שגודל חיישנה 8 מגה-פיקסל, היא מצלמת הסופר רוחב שמכפילה כמעט את זווית הצילום מול המצלמה הרגילה. המצלמה השלישית, בגודל של 2 מגה-פיקסל, מספקת את ממד העומק ועוזרת לצלם תמונות עם אפקט בוקה טוב יותר.

התוצאה באור יום מרהיבה. אפשר אולי לומר כצפוי, אבל עדיין הורגש שהבינה המלאכותית שמשולבת באפליקציה עושה את העבודה שלה היטב ומשנה את ההגדרות לפי מושא הצילום, והבהירות, והניגודיות והחדות נשמרו היטב גם בצילום מול רקעים בעייתיים לעיתים כדוגמת שמיים כחולים בהירים עד כאב. אבל בצילומים בתאורה פחות טובה ובשעת לילה, למרות בחירה במצב הצילום הייעודי היו פחות טובות.

בזמן צילום הלילה יש לשמור על הטלפון יציב במשך כחמש שניות לצורך הצילום. כל תזוזה קלה פוגעת בתמונה, ולעיתים עד יצירת רעש שפוגם לחלוטין בתמונה. בנוסף לכך במקרים רבים הצבעים נראו מלאכותיים משהו עד מוגזמים, ובהגדלה אי אפשר היה שלא להבחין מייד בגרעיניות. אם תרצו, זה אחד הדברים שמבדיל כנראה בין מצלמות של טלפון שנמצא בחלק העליון של השוק לבין טלפון של שוק הביניים, גם במקרה של חברה כמו וואווי ששמה את הצילום במוקד העשייה. התמונות, שלא יובן לא נכון, בדרך כלל שמישות, אבל לא יותר מכך.

האפליקציה עצמה מוכרת כנראה לכל מי שהשתמש בטלפונים של וואווי, וכמו שנהוג גם במכשירים של חברות אחרות, המעבר בין צילום רגיל לצילום רחב וצילום עם זום מבוצע בלחיצה קלה על המסך. לחיצה על האפשרות עוד בסרגל התחתון פותחת מסך נוסף עם אפשרויות צילום רבות אחרות כמו מצב מקצועי, צילום וידאו במהירות איטית, צילום מסמכים וכן אפשרות להוריד מצבי צילום ייעודיים נוספים.

כמכשיר שוק ביניים מבוסס P30 Lite על המערכת על שבב Kirin 710 כמו כל מכשירי שוק הביניים הנוכחיים של וואווי. הוא מגיע עם 4/128 גיגה-בייט זיכרון ועם סוללה בנפח עבודה של 3,340mAh שבבדיקת זמן העבודה הספיקה ל7 שעות עבודה ועוד דקה, וזה סביר בהחליט עבור טלפון מהסוג הזה .

מבחינת ביצועים הטלפון השיג את הציונים המתבקשים בבחינות השונות, ושוב באופן לא מפתיע לחלוטין, כמו מכשירי שוק הביניים האחרים שהשיקה וואווי בשנה האחרונה. מספק לרוב הצרכים, אולי לא למשחקים עתירי ביצועים. עם תג מחיר של 1,350 שקלים הוא מציע פתרון טוב למי שמחפש מכשיר כללי, ולא לא צריך לפחד בינתיים: במהלך הבדיקה הוא קיבל שני עדכונים, כולל עדכון אבטחה אחד.

הפוסט Huawei P30 Lite: איך מתפקד הבן החדש במשפחת וואווי? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

כיצד משיגים את הצלחת הלקוחות בעידן המהפכה התעשייתית הרביעית?

$
0
0

הילה לוי לויה, מנהלת פעילות סיילספורס בישראל, ומנהלת מערך הצלחת הלקוחות בישראל, באיטליה ובספרד. צילום: יח"צ

"אני בטוחה שכולכם תסכימו איתי שאנחנו חיים בתקופה מאוד מעניינת. זו תקופה של מהפכה טכנולוגית עצומה, המהפכה התעשייתית הרביעית. אני לא אחזור אחורה עד מהפיכת הקיטור, אבל כן אזכיר לכם את הימים בהם השתמשנו בקסטות וחיכינו כדי שיושמע השיר שאנחנו אוהבים ברדיו כדי להקליט אותו. אבל היום יש ספוטיפיי. זו רק דוגמה אחת מיני רבות מאוד לקצב של השינויים שמתרחשים בעשרים השנים האחרונות, שינויים שגרמו לנו מצד אחד להשתנות ומצד שני גם יצרו מצב שהכי מאפיין את התקופה שלנו, והוא שכולנו מחוברים לכל אחד ולכל דבר כל הזמן", כך אמרה הילה לוי לויה, מנהלת פעילות סיילספורס בישראל, ומנהלת מערך הצלחת הלקוחות בישראל, באיטליה ובספרד בפתיחת כנס Basecamp של החברה שנערך היום (ה') בתל אביב.

לדבריה, החיבור החזק בין האנשים הוא אחד המהותיים ואפילו המדהימים בתקופה שלנו. "הוא גם הוביל לשינוי קיצוני בחוויית השימוש, וזה משהו שצריך להבין ולהטמיע היטב. כולנו לקוחות וכולנו גם צרכנים, וכולנו מחכים כל הזמן לסטארט-אפ החדש הזה, שיגיע מכיוון הבנק, מהמשרד, מהעירייה וכל היבט אחר בחיינו, ויספק לנו חוויות חדשות לשימוש בחיי היום יום - ושזה יהיה קל, אישי ומיידי, בדיוק כמו לראות את הסרט האחרון בנטפליקס", היא טענה.

לפי לוי לויה, חברות נמדדות היום בעיקר בהיבט של השירות שהן נותנות, אבל הן צריכות כיום להתחרות מול כל השוק ולא רק בהיבט המצומצם של התעשייה המסוימת שבה הן פועלות. "חברות צריכות להבין שנקודת הייחוס השתנה. אם פעם חברה הייתה יכולה להסתכל על המתחרות במגזר שלה ולטפוח לעצמה על השכם כי חוויית השירות שהיא נותנת היא הכי טובה באופן יחסי, אז היום זה ממש לא ככה: אנחנו לא משווים בכל ענף וענף. הלקוחות מצפים מכל החברות שיעניקו להם שירות ברמה הנוכחית, שהיא רמת המהפכה התעשייתית הרביעית וגבוהה במיוחד, וללא יוצא מן הכלל", היא אמרה.

פלטפורמת הצלחת לקוחות מקיפה המאפשרת להפוך את המידע לזהב

היא הוסיפה כי יש תבלין אחד שמשותף לכל החברות שנותנות חוויית שירות טובה והוא היכולת שלהן להבין את הצורך בך. "ועבורנו זה אומר שהמטרה שלנו היא להביא לכם את הכלים הכי חדשים והכי מעודכנים כדי שתוכלו ליצור את חוויית השירות ואת המגע המוצלח מול הלקוח לכל אורך שדרת העבודה שלכם. בשביל זה אנחנו מציעים לכם את פלטפורמת הצלחת הלקוחות המקיפה שלנו, שעוטפת את הלקוחות שלכם ב-360 מעלות ומאפשרת לכם להפוך את המידע שלכם לזהב, ועם יכולת לבנות אפליקציות שמתאימות במדויק לצרכים שלכם", הסבירה.

ההיבט של הצלחת הלקוחות נמצא בליבה של סיילספורס כערך ראשי מתחילת הדרך, סיפרה הלוי לויה. "למרות הצמיחה הפנומנלית של סיילספורס בעשרים השנה האחרונות, הצלחת הלקוחות נותרה במרכז שלנו. אם הלקוחות צומחים, אם הם בוחרים לחדש את הקשר שלהם איתנו שוב ושוב, אז באותה עוצמה גם אנחנו מצליחים. ההצלחה שלנו קשורה ישירות להצלחה של השותפים שלנו ואנו מעריכים את הקשר הזה, ובכל יום מחדש אנחנו צריכים להשיג את האמון שלכם, וכל השקעה שאנחנו עושים וכל תכונה שאנחנו מוסיפים, דבר ראשון שאנחנו עושים הוא להסתכל דרך העיניים שלכם כדי לבחון את הדברים", היא הצהירה.

לוי לויה הוסיפה כי "חדשנות תמיד הייתה בליבה של סיילספורס, אבל מה שחשוב זה איך אנחנו מביאים לכם את החדשנות הזו, ובלי לשכוח ערך חשוב מאוד שהוא להשתמש בטכנולוגיה כדי להשיג שוויון הזדמנויות, איך לשפר את החינוך ועוד. טכנולוגיה לא טובה ולא רעה, היא לא הוגנת או לא הוגנת, אבל אסור לשכוח שהשימוש בה יכול להיות בעייתי. אחד הדברים שחשוב להקפיד לגביהם, אם כן, הוא להקפיד להשתמש בטכנולוגיה רק לטובה".

לדבריה חשוב שחברות כמו סיילפורס גם יספקו משוב חוזר לסביבה ולקהילה בהם הן פועלות. "למעצמות טכנולוגיות יש כוח להוביל שינוי ולפעול למען ערכים שמקדמים שוויון ותמיכה בשונות. אנו רואים בכך אחריות וקריאה לפעולה לקחת על עצמנו תפקיד חשוב בזירה החברתית של ימינו. אנו גאים שיש ביכולתנו לתרום מהידע שלנו והאמצעים העומדים לרשותנו למען הקהילה והחברה בישראל", היא אמרה.

הפוסט כיצד משיגים את הצלחת הלקוחות בעידן המהפכה התעשייתית הרביעית? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

נשים ומחשבים: סיגל סוילים, בזק

$
0
0

סיגל סוילים, מנהלת מחלקת תשתיות מוקדים ופיתוח שירותים בחטיבת טכנולוגיות ורשת של בזק. צילום: יח"צ

שם: סיגל סוילים

תפקיד: מנהלת מחלקת תשתיות מוקדים ופיתוח שירותים - בחטיבת טכנולוגיות ורשת של בזק

ותק בתפקיד: 7 שנים

תפקידים קודמים: "התחלתי את דרכי בבזק כמנתחת מערכות בתחום הבילינג, הזדמנתי במקרה לתחום ה-CTI, שם התחלתי כמנתחת מערכות, לאחר מכן ראש צוות CTI/IVR, ועם הזמן, כשהתקדמתי לתפקידי כמנהלת מחלקה "אספתי" תחומי אחריות נוספים, שונים ומגוונים".

השכלה/שירות צבאי: "BSc בהנדסת תעשיה וניהול מאוניברסיטת ת"א, בצבא שימשתי כטכנאית אלקטרוניקה בחיל האוויר".

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

"לא זוכרת שאי פעם פחדתי מטכנולוגיה. התואר בהנדסת תעו"נ וההתמחות במערכות מידע, הביאו אותי לתחום ניתוח המערכות. עולם ה- Call Center אליו נחשפתי בהמשך הדרך, מבוסס על קשר הדוק בין האפליקציה ובין תשתיות הטלפוניה והחומרה, ומחייב היכרות עם עולם מושגים רחב בתחומי הטכנולוגיה השונים. זה הקל עלי להיכנס לתחומים חדשים ושונים. ידע, ניסיון וסקרנות, ושמירה על עדכניות בהתפתחות הטכנולוגיה, מבטיחים עניין וגיוון מקצועי, ופיתוח אישי מתמיד".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

"לא חושבת שיש אפליה חד-משמעית נגד נשים בתעשיית הטכנולוגיה. בחטיבת טכנולוגיות ורשת בבזק יש לא מעט נשים בתפקידי ניהול, ועם זאת אני מוצאת עצמי לעיתים קרובות משתתפת בפגישות מקצועיות - בעיקר בתחומי התשתיות הטכנולוגיות – כשאני האישה היחידה סביב שולחן של גברים. אני מעריכה שמדובר במחסום תפיסתי שבא לידי ביטוי עוד בשלב של בחירת מקצוע והכוונה ללימודים, ומונע מבנות צעירות לבחור במקצועות שהם "גבריים" בהגדרה. לדעתי המחסום הזה הולך ונעלם, ובדור של הילדים שלנו נראה הרבה יותר נשים בתפקידים בכירים בטכנולוגיה. יותר מכך, אני מאמינה שנשים מביאות איתן מיומנויות ניהול מעט שונות ומרעננות, שתורמות גם בתחומים שהם טכנולוגיים "טהורים" כמו חומרה, רשתות תקשורת ואבטחת מידע".

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

"לשמחתי לא נתקלתי. כשהתמודדתי לראשונה על תפקיד ניהולי, כשהייתי אמא לילדים צעירים, אכן עלה הנושא של שילוב עבודה ומשפחה. לשמחתי הארגון נתן בי אמון, והוכחתי שניתן להיות גם מנהלת טובה, שמובילה את הצוות ואת הארגון להישגים, וגם אמא טובה שנוכחת, מעורבת ומשפיעה על חיי ילדיה. הניסיון האישי שלי מלמד שהמקצועיות היא זו שמנצחת".

הפוסט נשים ומחשבים: סיגל סוילים, בזק הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"בתוך עשור –השירותים הבנקאיים יהיו שונים דרמטית מהיום"

$
0
0

מייקל אלנג'יאן, ראש תחום אסטרטגיה דיגיטלית ופינטק ב-J.P. Morgan. צילום: תומר פולטין

"אנו נמצאים בחיפוש מתמיד אחר טכנולוגיות חדשות, שיביאו גם למיטוב הקיים בתחום השירותים הבנקאיים וגם למציאת חידושים. אנו עושים זאת מתוך הבנה כי בתוך עשור – השירותים הבנקאיים שהמוסדות הפיננסיים יספקו – יהיו שונים דרמטית מכפי שהם כיום", כך אמר מייקל אלנג'יאן, ראש תחום אסטרטגיה דיגיטלית ופינטק ב-J.P. Morgan.

אלנג'יאן דיבר בכנס FINTECH JUNCTION 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך זו השנה השלישית ברציפות, והוא התקיים היום (ה') באולם כנסים אווניו, קרית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 מקצוענים בתחום. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי אליוט גוטקין.

"על גבי מערכות התשלומים שלנו, רצים מדי יום כ-5 טריליוני דולרים – כ-20% מתעבורת הדולרים העולמית, וכ-15% מהתעבורה הכספית בעולם. הבנק מוטה טכנולוגיה: יותר מ-50 אלף מכ-275 אלף עובדיו הם אנשי טכנולוגיה, מהנדסים העוסקים בפיתוחים חדשים. על מערכות הבנק רצות יותר מ-6,500 אפליקציות שונות". הבנק, אמר, פועל כבר 200 שנים, בכמאה שווקים. מחזורו הכספי בשנת 2018 עמד על 122 מיליארד דולרים, והוא מטפל בנכסים בהיקף 2.6 טריליון דולרים.

"אנו משקיעים משאבים רבים בטכנולוגיה", ציין אלנג'יאן, "בשנה החולפת השקענו בחדשנות ובטכנולוגיות 11.4 מיליארד דולרים, מה שממצב אותנו כתאגיד במקום הרביעי בהשקעה בתחום, לאחר אמזון, אלפאבית (גוגל) ו-וולמארט. בין השאר, אנו עוסקים בתחומי הגנת הסייבר, ביג דטה, רובוטיקה ו-API. אנו גם משקיעים בבנייה ובפיתוח של פלטפורמות דיגיטליות. את כל זה אנו עושים מתוך רצון לממש את החזון של להיות בנק דיגיטלי מוביל".

שיפור הקיים ומציאת החדש

ההשקעה בחדשנות ובטכנולוגיה, אמר אלנג'יאן, "נעשית בשני אפיקים – שיפור הקיים ומציאת החדש. בשל ההבנה כי בעתיד הלא רחוק השירותים הבנקאיים ישתנו מכפי שהם כיום, אנו מתמקדים בלקוחות, בצרכיהם ובדרישותיהם".

"הטמעת פתרונות חדשים היא אתגר", הוסיף, "ולכן לצד בניית ופיתוח פלטפורמות דיגיטליות, השקנו בשנה האחרונה אינקובטור מוצרים. אנו יודעים שלא נוכל לעשות הכל לבד - אז בנינו פלטפורמה לשותפות עם חברות באקו-סיסטם. בקרוב נבנה מסגרת עבודה, בה החברות יוכלו לתקשר עימנו באופן חופשי וישיר. אנו משקיעים בפלטפורמות המסייעות למימדים שונים בפעילות הבנק - לטובת הידוק הקשר עם הלקוחות. בנינו פורטל למפתחים המפתחים שירותים ללקוחות. אנו רוצים לקצר את זמן ההגעה של השירותים והמוצרים שלנו לשוק".

לדבריו, "יש לנו שיתופי פעולה הדוקים עם חברות פינטק. אנו בקשרים עם חברות בכל גודל וסוג, ובונים להם, בין השאר, אסטרטגיה עסקית. אנו מנטרים 4,000 חברות בשנה, מטמיעים 360 טכנולוגיות מדי שנה ועורכים פיילוטים ובדיקות היתכנות ליותר ממאה חברות וטכנולוגיות".

"אנחנו משקיעים רבות בשוק הישראלי", סיכם אלנג'יאן, "יש לנו שיתופי פעולה עם חברות ישראליות רבות, ביניהן: טראסטיר מבית יבמ, מלאנוקס, צ'ק פוינט, נייס צ'קמרקס וסייברארק. בגלל האקו-סיסטם הישראלי, נגדיל את היקף כוח האדם שלנו פה. נכנסנו לפעילות הפיתוח הטכנולוגי בישראל לפני יותר מחמש שנים, ובאופן מסיבי, לפני יותר משנתיים, כשעברנו למרכז הפיתוח החדש. המרכז בישראל מעסיק ברובו מפתחים, ומתמקד בפיתוח רכיבים מרכזיים של חלק ממערכות הליבה שלנו – השקעות, מסחר ותשלומים. פעילות הפיתוח המשיכה לעבר זיהוי הונאות ואותנטיקציה של משתמשים, ומשם – להגנת הסייבר. הבנק מחויב לשוק הישראלי".

הפוסט "בתוך עשור – השירותים הבנקאיים יהיו שונים דרמטית מהיום" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"ארגונים רוצים את התשתית, חוויית המפתח והביצועים הטובים ביותר"

$
0
0

חן ראובן, מהנדס מערכות בכיר ב-VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

"כדי להשיג את הפעולה התקינה והטובה ביותר של מערכות המחשוב והביזנס, ארגונים נדרשים - ורוצים - את התשתית, חוויית המפתח והביצועים הטובים ביותר, במינימום ואם אפשר ללא תקלות, ועם אבטחה משופרת", כך אמר חן ראובן, מהנדס מערכות בכיר ב-VMware ישראל.

ראובן דיבר בכנס לקוחות שערכה טריפל סי ביום ג' האחרון ב-yes Planet בראשון לציון. הוא הסביר על פתרונות הענן של VMware.

בתחילת דבריו סקר ראובן את התפתחות תשתיות המחשוב הארגוניות מאז 1995. "אז שלט בכיפה המיינפריים. לאחר מכן עולם המחשוב עבר לשרת לקוח, בהמשך לשני גלים של וירטואליזציה - קונסולידציה ולאחר מכן ניידות של עומסי העבודה, וכיום בולט הדילוור בענן", אמר. "עולם הרשתות התפתח מאת'רנט ו-IP ל-פידים, ספידים (מהירות) ואמינות. בעולם האחסון עברנו מ-DAS, SAN ו-NAS ל-פידים, ספידים וקיבולת. בשכבת האבטחה נשארנו באותם פתרונות - הפיירוולים, ומספרם בכל ארגון הלך ועלה עם השנים. עולם האפליקציות עבר מהמיינפריים דרך שרת הלקוח ואפליקציות מבוססות ווב לקונטיינריזציה ופיתוחים שנולדים ישר לענן (Cloud Native)".

ראובן ציין ש-"אנחנו רוצים שהשירותים והמוצרים שלנו יהיו אפשריים בכל מכשיר, בכל אפליקציה - בין אם בצורה המסורתית, ילידית לענן או מסופקת כתוכנה כשירות, ועל עננים ציבוריים או היברידיים".

לדבריו, "אנחנו מציעים דטה סנטר מוגדר תוכנה (SDDC), שרץ בכל מקום, על בסיס מעבדי x86, ומספק גמישות מרבית. מדובר במערכת שמאפשרת אחסון מתקדם, גמיש וסקלאבילי, על גבי פלטפורמה פתוחה". הוא ציין שהפתרון מאפשר לארגונים לנהל את יעילות הרשתות שלהם, באמצעות פונקציות רשת שמוטבעות בהיפרווייזר, אבטחה בכל הרמות, אוטומציה, תמיכה באפליקציות שנולדו בענן ותמיכה בעננים שונים - של AWS, מיקרוסופט (Azure) ויבמ".

כמו כן, VMware מציעה תשתית כשירות (IaaS) בחצר הארגון ואבטחה שהיא "יותר מפיירוולים", אמר ראובן. "אנחנו מציעים אבטחה ונראות מבוססות בינה מלאכותית של עומסי העבודה, שמוטמעים לתוך ה-Full Stack, אבטחת סביבות מרובות עננים, מחשוב קצה, VPN, הצפנת מידע ו-VMים, אותנטיקציה, אבטחה אגנוסטית לסוגי חומרה שונים, וכזו שמבטיחה יתירות ו-'משילות' ברמה הטובה ביותר".

לצד זאת, VMware מציעה "ענן פרטי שמנוהל על ידי הלקוח, שמאפשר חוויית משתמש טובה יותר בסביבות העבודה שלו, אוטומציה של סביבות העבודה ושל ניהול מעגל החיים, ושדרוגים והתקנת טלאי אבטחה בצורה אוטומטית", אמר ראובן. "שירות הענן הפרטי שלנו המנוהל על ידי הספק", הוסיף, "מוצע בהתבסס על הדטה סנטר בענן כשירות של Dell-EMC, באמצעות VxRail. מהצד שלנו, הספק מקבל את המחשוב, הניהול והרישות. זה מודל בתשלום חודשי".

מפורטפוליו רחב של מוצרים להתמקדות בספקים

יורגן ווסנג, מנהל בכיר לענן לאזור EMEA ב-VMware, אמר כי "אנחנו עובדים עם שותפים במדינות שונות, כי אנחנו מבינים שהספקים המקומיים מבינים את השווקים שבהם הם עובדים טוב יותר מאתנו".

[caption id="attachment_294021" align="alignnone" width="600"]יורגן ווסנג, מנהל בכיר לענן לאזור EMEA ב-VMware. צילום: ניב קנטור יורגן ווסנג, מנהל בכיר לענן לאזור EMEA ב-VMware. צילום: ניב קנטור[/caption]

"כשהצטרפתי ל-VMware לפני יותר מעשור, היה לנו פורטפוליו גדול של מוצרים", ציין. "כיום אנחנו מתמקדים בספקים ומייצרים מוצרים עבורם. הרעיון שלנו הוא לספק להם את הכל במקום אחד – One Stop Shop, לרבות תמיכה בלקוח וניהול משתמשים".

"ככלל", אמר ווסנג, "הדבר הכי חשוב עבורנו הוא הלקוח. אני יכול לדבר הרבה על הפתרונות שלנו, אבל הלקוח הוא זה שנמצא במרכז, והוא בא במגע עם השותפים שלנו, כמו טריפל סי".

הפוסט "ארגונים רוצים את התשתית, חוויית המפתח והביצועים הטובים ביותר" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

אילו רשויות מקומיות ישתתפו השנה בכנס הערים החכמות בברצלונה?

$
0
0

כנס הערים החכמות בברצלונה בשנה שעברה. צילום: פלי הנמר

עד כנס הערים החכמות Smart Cities, שמתקיים מדי שנה במרכז הכנסים הענק Fira בברצלונה, אמנם יש עוד כמה חודשים, אבל כבר עכשיו ידוע אילו רשויות מקומיות מישראל ישתתפו בו, ויהיו ביניהן אף כאלה שיציגו את מרכולתן בתערוכה שמתלווה אליו.

"גם השנה תהיה בכנס ובתערוכה, שמתקיימים זו השנה השביעית ברציפות, נציגות ישראלית נכבדה - הן של מציגים והן של משתתפים", ציין סרג'יו ויניצקי, נציג התערוכה בישראל. הוא אמר את הדברים בקבלת פנים חגיגית שנערכה שלשום (ג') בביתו של שגריר ספרד בישראל, מנואל גומז אסבו, לקראת הכנס, שנחשב לגדול באירופה בתחום הערים החכמות. עוד השתתפו באירוע מנהל הכנס, הוגו ולנטי, ונציגים מהחברות והרשויות שלוקחות חלק במשלחת הישראלית שתשתתף בו.

"נכון לעכשיו רשומים 30 גופים מישראל, שיציגו על שטח של קצת יותר מ-500 מ"ר", אמר ויניציקי. "בשנה שעברה מנתה המשלחת הישראלית 406 איש והשנה אנחנו מקווים להגיע ליותר מ-500 משתתפים", ציין. בין משתתפי המשלחת יהיו גם השנה נציגים מהשלטון המקומי, ביניהם ראשי ישובים, סגניהם, חברי מועצה, מנמ"רים, מבקרים, גזברים, מנהלי רכש ועוד. ישתתפו בו גם נציגים של החברה למשק וכלכלה של השלטון המקומי, שתכלול את מנכ"לי החברות העירוניות.

[caption id="attachment_294026" align="alignnone" width="600"]סרג'יו ויניצקי, הנציג של כנס ותערוכת Smart City בישראל. צילום: פלי הנמר סרג'יו ויניצקי, הנציג של כנס ותערוכת Smart City בישראל. צילום: פלי הנמר[/caption]

בין הרשויות המוניציפאליות שיציגו במתחם הישראלי שייבנה בתערוכה ניתן למצוא את תל אביב, שתהיה הגדולה ביותר ביניהן וסביר להניח שכמו בכל שנה, גם הפעם התצוגה שלה תגרור התעניינות רבה, חיפה, שזו הפעם הראשונה שהיא מציגה, וכן נתניה, אילת ואשדוד - שכולן כבר הציגו בה.

תצוגות נוספות מתוכננות הן של החברות מובילאיי ומוביט, ושל אוניברסיטת בר אילן, באמצעות המרכז לערים חכמות בראשותו של ד"ר אייל יניב. האוניברסיטה תארח במתחם שלה נציגים של חברות שעובדות איתה, בשיתוף פעולה עם קהילת הערים החכמות, שאותה מוביל יריב שדה.

מכון הייצוא לא ישתתף השנה בתערוכה, בפעם הראשונה מאז שהחלה, ככל הנראה עקב קיצוצים בתקציבים. המכון הקים בכל שנה ביתן שכלל נציגויות של סטארט-אפים ישראליים. אולם, לדברי ויניצקי, למרות העדר המכון, תהיה גם השנה נוכחות של חברות הזנק ישראליות. "יש התארגנות של כ-10 חברות בתחומי הערים החכמות והניידות, שמעוניינות להציג בדוכן ישראלי משותף", אמר. "שמונה חברות כבר סגורות וככל הנראה יצטרפו עוד".

גוף נוסף שלא ישתתף הפעם הוא ישראל דיגיטלית. בשנתיים האחרונות, השרה גילה גמליאל, שאחראית על המיזם, דיברה במליאת הפתיחה של התערוכה. השנה, בגלל הבחירות החוזרות והקמת הממשלה לאחר מכן, לא ברור איזה שר יגיע לאירוע, אם בכלל.

הערים החכמות יותר רלוונטיות - לאור מגמת העיור

ולנטי ציין כי הפעילות הישראלית ב-Smart City גדלה מדי שנה. על התערוכה הוא אמר כי "היא החלה כיוזמה קטנה, גדלה באופן עקבי וכיום נחשבת לתערוכה הגדולה בתחום הערים החכמות. העיר שבה מתקיים האירוע, ברצלונה, היא בעצמה עיר חכמה וחדשנית". הוא ציין כי התערוכה משקפת את התפתחות תחום הערים החכמות "ככאלה שמאפשרות לתושבים להגשים חלומות ולחיות טוב יותר".

השגריר אסבו עמד בדבריו בקבלת הפנים על הרלוונטיות ההולכת וגדלה של תחום הערים החכמות לאור מגמת האורבניזציה - המעבר של יותר ויותר אנשים לגור בערים, וציין את ברצלונה כדוגמה לכך.

דברי ברכה נשאו גם ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו ויו"רית פורום המנמ"רים בשלטון המקומי, פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, עדנה פשר, שעומדת בראש המכון לערים חכמות, ויצחק בורבה, יו"ר התאגידים העירוניים.

מערכת אנשים ומחשבים תדווח גם השנה מהכנס ומהתערוכה בברצלונה.

הפוסט אילו רשויות מקומיות ישתתפו השנה בכנס הערים החכמות בברצלונה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


"הנתונים הם לא הנפט החדש – כי הם לא נגמרים"

$
0
0

אינואה קמפו, ראשת תחום חדשנות גלובלית ב-BBVA. צילום: תומר פולטין

"מוסדות פיננסיים נדרשים לטפל במיליארדי אינטראקציות. בניגוד למה שנאמר על נתונים, הם לא הנפט החדש – כי הם לא נגמרים. ארגונים פיננסיים נדרשים למצות את המירב והמיטב מהנתונים, ולעשות זאת עם פתרונות לביג דטה, אלגוריתמים, בינה מלאכותית ולימוד מכונה. והכי חשוב – עליהם לטפל בנתונים בתפיסה של מיקוד לקוח, הידוק הקשר עימו ושיפור חוויית הלקוח", כך אמרה אינואה קמפו, ראשת תחום חדשנות גלובלית ב-BBVA (ר"ת Banco Bilbao Vizcaya Argentaria).

קמפו דיברה בכנס FINTECH JUNCTION 2019. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך זו השנה השלישית ברציפות, והוא התקיים היום (ה') באולם כנסים אווניו, קרית שדה התעופה, בהשתתפות 1,500 מקצוענים בתחום. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי אליוט גוטקין.

הבנק, אמרה, הוא ספרדי-בינלאומי, המדורג במקום 42 בין הבנקים הגדולים בעולם. הוא הוקם בשנת 1857, מונה 125 אלף עובדים, יש לו 75 מיליון לקוחות ביותר מ-30 ארצות, עם 7,844 סניפים ו-32 אלף כספומטים. היקף הנכסים בהם הוא מטפל עומד על 691 מיליארד יורו.

"אני עובדת בצוות החדשנות הגלובלי של הבנק", אמרה קמפו, "ואנו עסוקים בלמצוא מענה לשלוש שאלות: מה קורה ומה יקרה בעולם הבנקאות; כיצד ניתן לשפר את חוויית הלקוח ולשמר את הנאמנות שלו; כיצד ניתן להזריק חדשנות למימדים שונים בפעילות הבנק".

"על מנת לענות על השאלות הללו", אמרה קמפו, "נדרש להקשיב ללקוחות. אנו רוצים לא רק לתת ללקוח עצות פיננסיות ושירותי מידע, אלא מבינים שעלינו לדעת עליו יותר ולהיות מעורבים יותר בחיי הלקוח. בנוסף, אנו מבינים שעלינו לתת מענה לדור החדש של הלקוחות, הצעירים יותר. הם חיים באופן דונה, ויש להם צרכים, ציפיות ודרישות אחרים, שונים מבעבר".

"כדי לענות לאתגר זה", ציינה, "נדרש לחפש טכנולוגיות פינטק חדשות, לבחור ביניהן ולהטמיע אותן. יש שחקנים חדשים בעולם הפיננסי, וצריך לדעת לשלב אותן בעולם הבנקאות המסורתי. נדרשות שקיפות ופשטות. יש להבין כי גבולות הגזרה בין המגזר הבנקאי ובין התעשיות האחרות – נשברים. נדרשת השקעה ובנייה של חדשנות בכל עולמות הבנקאות".

"הדיגיטל", הסבירה קמפו, "מניע אותנו לשלושה סוגי פעילויות. אנו מתבוננים סביבנו ורואים שיש עוד שחקנים, משמע עוד אתגרים. אנו מבינים שעלינו למצות את המיטב מהקיים וגם להוסיף חדש. בנוסף, עלינו להרחיב את היצע השירותים והצעות בעלות ערך ללקוחות".

בעולם חוויית הלקוח, ציינה קמפו, "אנו מתמקדים במשולש C3 – Customer, Client, Colleagues. שילוב שלושת אלה הוא שיעצים את המימד העסקי. חברת המחקר פורסטר קבעה יש לנו את האפליקציה הבנקאית הטובה ביותר באירופה. 95% מהשירותים שלנו זמינים על גבי הפלטפורמה הדיגיטלית שלנו. שיפור חוויית הלקוח ייעשה על ידי הפיכת הקשרים בין הבנק ללקוחות – לקשרים חכמים, מבססי נתונים, שישפרו את התובנות ויביאו להפקת פעולות מושכלות בעקבותיהן. עלינו לספק ללקוח חווייה הנדמית לנסיעה ברכב אוטונומי, משמע להסיר ממנו כמה שיותר אחריות על הנהיגה".

"אנו פועלים בכמה שדות לקידום החדשנות והאסטרטגיה הדיגיטלית שלנו", סיכמה קמפו, "אנו עושים זאת במגוון פעולות: האקתונים, שיתופי פעולה עם חברות סטארט-אפ, השקעות בפינטק, רכישות ותמיכה באקו-סיסטם. אנו מחפשים את הסטארט-אפים המבריקים, הביישנים והמבריקים בפינטק".

הפוסט "הנתונים הם לא הנפט החדש – כי הם לא נגמרים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ירידה, או יותר נכון סבל, לצורך עלייה

$
0
0

המראה המשגע מהאלברוס

אם תצאו לרחוב, ודאי תרגישו בחום המתיש (או מעורר, אם אתם אוהבים את הקיץ) של סוף יוני. ודאי אם תהיו בעוד כמה ימים בברלין, שבתחילת השבוע תעמוד הטמפרטורה בה על 39 מעלות. הגרמנים נטולי המיזוג לא מבינים מאיפה זה בא להם. לא כך בהר האלברוס שברוסיה - שם קר והשלג שנערם במהלך החורף נשאר על הקרקע.

אלון כהן, מנכ"ל פרינטר סנטר, וטל נתנוביץ', מנמ"ר שיכון ובינוי סולל בונה, ממשיכים בימים אלה במסע שלהם לפסגת ההר, וממשיכים לדווח לנו ישר מהשטח:

"יום ג'", הם מוסרים, "הסתיים בכאב ראש, שממנו סבלנו במשך כל הלילה. שנינו חשנו בלחץ באזורי הרקות שלנו, וכל משככי הכאבים שלקחנו לא עזרו. ניסינו ללכת לישון, אבל קצב הלמות הלב וכאב הראש החזק הדירו שינה מעינינו והפכו את הלילה לליל שימורים. תוסיפו לטיפות האופטלגין ולכדורי הנורופן שלקחנו את השלפוחיות שלנו, שעבדו באותו הלילה שעות נוספות, והרי לכם ליל בלהות".

[caption id="attachment_294034" align="alignnone" width="600"]המשלחת בדרכה למעלה המשלחת בדרכה למעלה[/caption]

"פחדנו שלא נוכל להמשיך בטיפוס", הם המשיכו בכתיבה, "והכאבים וההליכה לשירותים הם כלום לעומת המחשבה שזה עלול לקרות. עשינו את כל הדרך עד להר שברוסיה, התכוננו לכך חודשים ארוכים ולא נגשים את החלום? אין מצב".

"נחושים להמשיך, ולמזלנו כבר ללא כאב ראש (כנראה שהכדורים בכל זאת עזרו במשהו), ב-05:30 יצאנו משקי השינה ונעמדנו על הרגליים. בארץ זהו הזמן שבו השחר מתחיל לעלות, אבל כאן השמש כבר בדרכה הבטוחה למרכז השמיים, לאחר שהפציעה ב-04:00", ציינו כהן ונתנוביץ'.

[caption id="attachment_294035" align="alignnone" width="600"]שוכבים ונהנים, עם כל הציוד וכבר בלי כאב ראש אלון כהן וטל נתנוביץ' שוכבים ונהנים, עם כל הציוד וכבר בלי כאב ראש[/caption]

"אחרי התמתחות קלה וחילוץ שרירים, התארגנו על הציודים שלנו והמשכנו לטפס לעבר סלעי פסחוב, שנמצאים בגובה של 4,700 מטרים. כמעט כפול מהפסגה הגבוהה ביותר בארץ - זו של החלק הישראלי של החרמון. באותו היום נכון לנו טיפוס של כ-900 מטרים בשלג, בשיפוע נאה. שמנו על עצמנו שני אביזרים חשובים: על גבי נעלי הטיפוס הרכבנו את הקרמפונים ועל גבי מכנסי הטיפוס - את הגייטרים. מישקה המדריך הסביר לנו שעם הקרמפונים צריך ללכת כמו קאובואים, אחרת אחת הרגליים עלולה להיצמד אל השנייה ונרגיש שריטה הגונה, שכן להבי הקרמפונים חדים כתערים", כתבו.

"מזג האוויר קר, הפכפך אך לא קיצוני, ולמדנו לטפס בשיפועים חדים באלכסון, על מנת ליצור עוד יציבות", דיווחו כהן ונתנוביץ'. "דיברנו עם חוסיין האיראני, שמתברר כאיש מקסים. הוא עובד וולוו, שסיפר לנו שמשפחתו ברחה לשבדיה בימי המהפכה האסלאמית והשתקעה שם".

[caption id="attachment_294036" align="alignnone" width="600"]רגע של מנוחה רגע של מנוחה[/caption]

הם ציינו כי "אחרי חמש שעות אינטנסיביות של טיפוס, שבהן כל הרגשה קטנה בראש הכניסה אותנו לסטרס, בעקבות אירועי הלילה, הגענו לסלעי פסחוב והשמחה מילאה את ליבנו".

"לא רק אנחנו סבלנו מהמאמץ הרב ומאנקת הגבהים: בדרך חזרה למחנה, חוסיין התחיל לפגר אחרי החבורה, ובהמשך הקיא, והמדריך צייד אותו באנטיביוטיקה ושלח אותו למנוחה", הוסיפו. "ניתן ללמוד מזה שגם אם יש לך סיבולת טובה ואת.ה חזק.ה, זה משני לעומת האפקט של השפעת הגובה עליך".

[caption id="attachment_294037" align="alignnone" width="600"]אלון כהן בדרך לפסגת האלברוס אלון כהן בדרך לפסגת האלברוס[/caption]

את היום (ה') העבירו כהן, נתנוביץ' ושאר חברי המשלחת באימונים לקראת חלק הטיפוס האחרון, "שהוא הקשה מכולם בשל השיפועים, תנאי הקור והשלג שבו. תרגלנו מצבי חירום ועצירות חירום עם גרזן השלג, כאשר אנחנו קשורים ברביעיות אחד לשני, הליכה על שיפועי קרח חדים ועוד. בתקווה שלא נצטרך", ציינו.

"המונח ששגור בפי חברי המשלחת הוא Summiting – העפלה לפסגה. סיכויי ה-Summiting שלנו נמצאים על השולחן ומישקה המדריך אמר שלאור מזג האוויר שצפוי ביום שתוכנן להעפלה שלנו, יום שישי בבוקר, יש סיכוי יותר מסביר שהיא אמנם תקרה. יש לציין שאם ביום שישי לא נצליח לטפס לפסגת האלברוס, ננסה שוב בשבת, אבל זה יהיה ניסיון נוסף ואחרון", כתבו. כך שיש עוד למה לצפות.

הפוסט ירידה, או יותר נכון סבל, לצורך עלייה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

לבנות בניינים על הקרקע – וה-IT בענן

$
0
0

Versatile Natures.

"אני באה ממשפחת בנאים: אבי קבלן ואחי מנהל פרויקטים. מגיל צעיר 'נשמתי' את עולם הבנייה. אך המניע המרכזי שדחף אותנו להיכנס לתחום, הוא אופיו השמרני של ענף הבנייה - שטרם עבר טרנספורמציה דיגיטלית", כך אמרה מירב אורן, מייסדת משותפת של הסטארט-אפ Versatile Natures.

שוק הבנייה (Construction) הוא אחד מהשווקים הגדולים בעולם שנמצא בצמיחה מהירה. אורן מספרת לאנשים ומחשבים על אתגרי השוק, על הפתרון שפיתחה החברה לייעול תהליכים באתרי בנייה ועל שירותי הענן של AWS - המהווים תשתית לפתרון.

Versatile, אמרה "נוסדה ב-2016 על ידי שלושה: דני הרמן, ברק כהן ואני, שמשמשת כמנכ"לית החברה. מחקר של מקינזי מעלה כי הפריון בענף הבנייה הוא מהנמוכים בהשוואה לענפים אחרים ואף ירד ב-5% בעשרים השנים האחרונות. על פי המחקר, כ-20% מהפרויקטים אינם מסתיימים במועד המתוכנן וב-80% מהם יש חריגות תקציביות. במקביל, הביקוש למבנים גדל בקצב מואץ - לאור צמיחת הכלכלה במדינות רבות והנהירה של אוכלוסיות לערים הגדולות. שוק הבנייה משווע לפתרונות דיגיטליים שיאפשרו ייעול ומתן מענה לביקוש הגדל ברחבי העולם למבנים משרדיים, שטחי מסחר, דירות פרטיות, מבני ציבור ועוד".

על פי מקינזי, ציינה אורן, "היקפו של שוק הבנייה נאמד ב-10 טריליון דולרים לשנה והתייעלות באמצעות פתרונות דיגיטליים עשויה להגדיל את השוק ב-1.6 טריליון דולרים. זו הסיבה שהחלטנו להיכנס לשוק מבטיח זה ולפתח פתרון, שיעזור למנהלים בשטח לקבל החלטות בזמן אמת".

"התפישה שפיתחנו", פירטה אורן, "מתייחסת לאתר הבנייה כאל רצפת ייצור לכל דבר, שניתן לאסוף ממנה מגוון רחב של נתונים, להפיק מהם תובנות והמלצות לפעולה שנותנות יכולות שליטה למנהלים בשטח. פיתחנו פתרון IoT משולב חומרה/תוכנה, המבוסס תשתית הענן של AWS. הוא אוסף נתונים מהשטח באמצעות חיישנים ומעבד אותם בענן בזמן אמת, תוך שימוש במודלים של ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה. האנקול (וו, קרס) החכם שמכיל את החיישנים מולבש בתוך כמה שניות על אנקול המנוף (העגורן) - שהוא כלי העבודה המרכזי שדרכו עוברים 70% עד 80% מהחומרים והכלים באתר - ועל כן מאפשר זיהוי ולמידה מהירה של המצב בשטח. התקשורת עם אנשי השטח מתבצעת דרך מערכות שבשימוש יום יומי תוך אינטראקציה עם מערכות, דוגמת ERP, ניהול פרויקטים, מערכות BIM לניהול בנייה".

"בראשית דרכנו", אמרה אורן, "בחרנו ב-AWS כספקית הבלעדית של שירותי הענן הנדרשים לכל מחזור החיים של הפתרון. הבחירה נבעה מהעושר הטכנולוגי, היציבות ויכולת ההתמודדות עם נפחי מידע וקצבי עיבוד נתונים מהירים. אלה אפשרו לנו להתמקד באתגרים הטכנולוגים היחודיים לחברה - עם חסכון עצום במשאבים, שבדרך כלל מופנים לבניית תשתיות ענן כלליות".

"בין השירותים שבהם אנו עושים שימוש", ציינה, " Amazon IoT ו-Amazon Kinesis , שמאפשרים איסוף נתונים ממכשירי קצה בשטח; Amazon SageMaker לבנייה מהירה של מודלים ללמידת מכונה; Amazon lambda , שמאפשרת התמקדות בפיתוח הלוגיקה העסקית של החברה. בין הטכנולוגיות הנוספות: RDS, EC2, Athena, SQS, S3".

"בישראל", סיכמה אורן, "אנחנו עובדים בלעדית עם חברת תדהר בנייה שמלווה אותנו מיומנו הראשון. אנו מתמקדים כיום בשוק האמריקאי, ופתחנו לצורך זה משרד בסן פרנסיסקו. אנו עובדים כיום עם כמה קבלנים, מהגדולים ביותר בשוק האמריקאי, כמו טרנר - המדורגת שלישית בארה"ב, במסגרת תוכנית השקה אקסקלוסיבית. לאחר מכן, אנו מתכננים לפרוס את הפתרון במאות אתרים ברחבי ארה

הפוסט לבנות בניינים על הקרקע – וה-IT בענן הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"המסע הדיגיטלי כולל חידוש תשתיות, IT כשירות –וחדשנות"

$
0
0

מוניקה קומאר, סגנית נשיא בכירה לשיווק מוצרים ופתרונות בנוטניקס.. צילום: ניב קנטור

"מחקר שערכה חטיבת המחקר של J.P. Morgan בקרב מאות מנמ''רים, העלה כי הם מבינים שהם נדרשים לחדשנות וכי הם מודעים לכך שלא כל ארגון מצליח במסע הדיגיטלי שלו. לתפיסתנו, המסע הדיגיטלי כולל חידוש תשתיות, IT כשירות – וחדשנות", כך אמרה מוניקה קומאר, סגנית נשיא בכירה לשיווק מוצרים ופתרונות בנוטניקס.

קומאר הייתה דוברת המפתח במפגש בכירים מהמגזר הפיננסי שערך הסניף הישראלי של נוטניקס. המפגש, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך ביום ה' האחרון באולם קופולה בתל אביב.

צילום ועריכת וידיאו ליטל רובינשטיין

קומאר הגיעה לחברה לאחר 22 שנים באורקל, ובתפקידה האחרון שם, ניהלה את השיווק של בסיסי הנתונים. לדברי קומאר, "המנמ''ר נדרש לכמה אתגרים במקביל: על מערך ה-IT בראשותו לענות למכלול הדרישות מהצד העסקי בארגון. ה-IT צריך להשתנות ולהיות מרכז חדשנות - ולא מרכז עלות. הטכנולוגיה היא דבר חשוב, אבל לא פחות חשוב לשלב בינה, לבין תהליכים ואנשים".

נוטניקס, אמרה קומאר, "מספקת תשתיות עם מודל צריכה אלסטי, כמו בענן ציבורי, עם יכולת גידול. כך, מתקבלים יתרונות הענן עם מערכות מאוחדות, בתשתית מרכזית מבוססת תפיסת 'מוגדר תוכנה', ובשילוב בינה מלאכותית ולימוד מכונה. אנשי ה-IT יכולים לעצב מחדש את התשתיות - תוך הפחתת העלויות והמורכבות, ואספקת שירותי המחשוב בזריזות, במודל דמוי ענן ובאופן מודולרי".

"אנו פועלים בשלושה מימדים", אמרה קומאר, "קלות, חוכמה ומודרניזציה. קלות: אנו מאפשרים בקליק אחד הקצאות של תשתיות, עדכונים והתראות. זה חשוב כי ה-IT רוצה, וצריך, לצמצם את היקף המשימות שלו. אנו משלבים רכיבים של בינה מלאכותית ל-IT, על מנת להקל את התחזוקה וניהול המערכות, ולהוסיף מיכון. בדרך זו, ה-IT יכול להתמקד בחדשנות ולא בתחזוקה. אנו בונים רכיבים לחיזוי מבוססי בינה מלאכותית, לניטור התשתיות ולניטור וניהול האפליקציות, לטובת טיפול פרואקטיבי. החדשנות מגיעה מכך שבנינו פלטפורמה בה הסרנו את החומות בין המחשוב והאחסון, עם ארכיטקטורה חדשה".

הבידול של החברה, ציינה, "הוא בחופש הבחירה. הפלטפורמה שלנו יכולה לשבת על החומרה של Dell-EMC, HPE , לנובו, פוג'יטסו וסיסקו. הם אומנם מתחרים, אבל בחלק מהמקומות הם גם שותפים. זה לא עולם שחור-לבן. ברמת ההייפרוייזור, לצד זה שלנו, אנו עובדים גם עם אלה של VMware , מיקרוסופט ן-KVM. אנו תומכים גם במערכות אורקל, סאפ, SQL Server,  וספלאנק".

4,900 עובדים ו-13 אלף לקוחות

החברה, אמרה קומאר, "הוקמה ב-2009, ולה כיום 4,900 עובדים ו-13 אלף לקוחות, רובם ארגוני אנטרפרייז. אנו מובילים את תחום התשתיות המשולבות באופן הדוק, HCI, בריבוע הקסם של גרטנר ובגל של פורסטר. אנו אובססיבים ללקוחות, ומספקים מענה של פחות מחצי שעה לטיפול בתשתיות קריטיות. שביעות הרצון של לקוחותינו עומדת על 97%". לדבריה, "אנו מספקים TCO , עלות בעלות כוללת, פחותה ב-60%. הבאנו לצמצום הנפילות של מערכות המחשוב אצל הלקוחות בשיעור של 97%. אנו מביאים החזר השקעה בתוך שבעה חודשים".

"הטרנספורמציה הדיגיטלית", סיכמה קומאר, "מניעה קדימה את אימוץ הענן. אין ענן אחד אשר מתאים לכולם, ולכן הענן ההיברידי יהיה הפתרון המועדף. כיום, עם הענן שלנו ועם השותפות שלנו עם AWS, אנו מספקים שירותים מנוהלים מלאים, ברישוי מסורתי ובענן - על כל פלטפורמה. המוטו שלנו הוא D3: נתונים, עיצוב, אספקה".

הפוסט "המסע הדיגיטלי כולל חידוש תשתיות, IT כשירות – וחדשנות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Dell תציג את טכנולוגיות התשתית ומוצרי הקצה והענן בפורום השנתי

$
0
0

דל טכנולוגיות

מפגש Dell Technologies Forum בישראל, שייפתח מחר (ב') בתל אביב, הנו הכנס השני בגודלו ש-דל מקיימת בעולם, אחרי ארצות הברית. אלפי משתתפים כבר נרשמו לאירוע והשנה יגיעו אליו בכירים בהנהלת החברה באירופה ובארצות הברית, בהם קארן קווינטוס, סגנית נשיא ו-Chief Customer Officer ב-דל העולמית; פטרישה פלוריסי, סגנית נשיא ו-CTO גלובלית של ארגון המכירות; אניה מונרד, סגנית נשיא בכירה והמנהלת הכללית של דל למרכז ומזרח אירופה; ודידריק ג'אס, מנהל תחום מוצרי קצה ב-דל למרכז ומזרח אירופה. ליאור פוני, מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל, יפתח את האירוע בהרצאה תחת הכותרת טרנספורמציה אמיתית.

באירוע יוצגו כל טכנולוגיות התשתית, האבטחה, פתרונות הענן ומוצרי הקצה של החברה, שמאפשרים לארגונים לבצע את השינוי הנדרש במעבר לדיגיטל. כמו כן, ניתן יהיה להתרשם ממגוון הדגמים המתקדמים ביותר של מחשבי החברה - לשוק הצרכני, העסקי ולגיימרים.

בכנס ובתערוכה ייקחו חלק נציגים ממערך השותפים הרחב של החברה בישראל.

שורה של מסלולים

בתום המליאה יתפצל האירוע למסלולי תוכן שיעסקו בנושאים:

  • טכנולוגיות מתפתחות - בינה מלאכותית, לימודי מכונה, מציאות רבודה ו-וירטואלית, אינטרנט של הדברים וכדומה. המסלול יעסוק בשאלות כיצד טכנולוגיות אלה מאתגרות עסקים בגדלים שונים ברחבי העולם? ואיך צריך לקחת אותן בחשבון באקלים הדיגיטלי המודרני?
  • עולם ה-IT - בעולם שבו הדטה מכתיבה שינויים ועשויה להרים עסק כפי שעלולה להפילו, איך מנהלים אותה? המסלול יכלול הצגת פתרונות וטכנולוגיות תשתיות האחסון והמידע של דל טכנולוגיות, תוך מתן דגש על תהליך הטרנספורמציה של העסקים.
  • מהפכת כוח העבודה - המסלול יעסוק בשאלות: כיצד הטכנולוגיה משפיעה על מקומות עבודה ועל כוחו של העובד המודרני? כיצד אנחנו יכולים לשנות את הדרך בה אנחנו עובדים? איך הדבר משתנה כבר כיום לנגד עינינו? כיצד החדשנות במחשבים עשויה לעזור לנו להיות עובדים יעילים יותר בפחות זמן? והאם הגבולות בין העבודה לבית עדיין קיימים?
  • עולם הענן - אי אפשר לברוח מזה, בין אם זו מצגת משרדית או פלייליסט בשירות סטרימינג, בין אם זה סרטון שהעלינו לפייסבוק או גיבוי כללי לסמארטפון שלנו, הענן פה עבורנו. אבל לאן הענן הולך? כיצד התחום ייראה בשנים הקרובות? והאם יש לזה גבול? לענן כוחות אידיאליים לעסקים בהפחתת עומסי עבודה ושיפור יעילות התשתיות. כיצד דל טכנולוגיות והחברה הבת, VMware, משתלבות בעולם זה? האם גם אחרי שהחלטנו שענן זה הפתרון צפויות לנו בעיות? ומה זה אומר לגבי אבטחת הנתונים?

לפטופ לעולם הגיימינג, סטארט-אפים ועומר אדם

כחלק מפורטפוליו המחשבים הרחב של דל טכנולוגיות, בכנס יוצג בראשונה בישראל לפטופ הגיימינג החזק בעולם Alienware Area-51m - המחשב הראשון והיחיד עד כה שכולל את הדור התשיעי של מעבדי אינטל. מדובר במוצר הדגל של המותג בתחום חוויית הגיימינג, שכולל מגוון מאפיינים, לרבות מסך 17 אינץ' בעל תצוגה דקה במיוחד של 144 מגה-הרץ, טכנולוגיות תרמיות וקירור מתקדמות שמשפרות את ביצועי המחשב ב-50%, מצלמת Tobii שיודעת לעקוב אחד תנועות העיניים של המשתמש ועוד.

בנוסף, באירוע ישתתפו הסטארט-אפים של מיזם City Zone - עיר העתיד ושדה הניסויים החי הראשון בישראל. מדובר במיזם משותף של עיריית תל אביב-יפו, פארק עתידים תל אביב ואוניברסיטת תל אביב, בחסות דל טכנולוגיות ישראל. המיזם מאפשר ליזמים לבחון סטארט-אפים חדשניים במרחב אורבני אמיתי וחי. בכנס יהיה ניתן לקבל הצצה לעיר העתיד, ולראות כיצד הטכנולוגיה תשתלב בחיים האורבניים ותשפר את רמת הביטחון האישי, הניווט, והתקשורת עם העירייה.

ביקור בכנס יאפשר היכרות עם החזית הטכנולוגית המתקדמת ביותר בשורה של מיצגים מרהיבים וגם ליהנות מהופעה של עומר אדם

.להרשמה לאירוע לחצו כאן

הפוסט Dell תציג את טכנולוגיות התשתית ומוצרי הקצה והענן בפורום השנתי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 40332 articles
Browse latest View live