Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 41027 articles
Browse latest View live

"הידוק הקשר עם הלקוח –מרכיב קריטי בטרנספורמציה הדיגיטלית"

$
0
0

רונית אטד, מנכ"לית אלעד מערכות. צילום: נדב כהן יהונתן

"כל הארגונים רוצים לעבור טרנספורמציה דיגיטלית. כולם אומרים שהם שם, כבר החלו את המהפכה, או שכבר סיימו אותה. מבחינתנו, טרנספורמציה דיגיטלית היא לבצע יחד מעבר מהעולם הישן לזה החדש, זה מסע. עשרות ספרים נכתבו על חברות שנכשלו ולא השכילו להתקדם לעבר הלקוחות, להבין מה קורה. קשר רב ערוצי עם הלקוח, הבנה מעמיקה מה הוא רוצה והעמקת הקשר עמו הם רכיבי מפתח קריטיים בטרנספורמציה הדיגיטלית", כך אמרה רונית אטד, מנכ''לית אלעד מערכות.

אטד דיברה בפתח כנס The future of the Omni Channel. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') באולם האירועים סטוקו בתל אביב, בהשתתפות כ-200 מלקוחות החברה.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

בפתח דבריה סיפרה אטד על יאן קום, "צעיר יהודי שנולד בכפר נידח ורווי אנטישמיות באוקראינה, שבהיותו בן 16 היגר עם אמו וסבתו לארצות הברית. לאחר שסיים תיכון, הוא נרשם למכללה ונשר. ביום הוא עסק בשטיפת מכולות ובלילות למד רשתות תקשורת ומחשבים. ב-1997 הוא התקבל ליאהו!, שם עבד כעשור, ובהמשך רצה להתקבל לעבודה בפייסבוק. הוא בנה אפליקציה שמספקת סטטוסים בטלפון, כמו 'אני ער' ו-'אני עסוק', והיא נכשלה. קום הבין שהוא מפספס את הצורך האמיתי - לייצר רשת תקשורת בין טלפונים, בלא הצורך בזיהוי מבוסס פרטים אישיים. הוא בנה אפליקציה שכזו, ווטסאפ, גייס 60 מיליון דולר וכעבור חמש שנים, ב-2014, החברה נרכשה על ידי פייסבוק ב-19 מיליארד דולר. סיפורו מעורר השראה בשל ההתעקשות לזהות את הצורך האמיתי".

"קשר רציף וחוויה אחידה, בלא תלות בערוץ"

היא דיברה על מרכזי שירות הלקוחות ואמרה כי "הם הדרך של הארגונים להיפגש עם לקוחות. אלא שארגונים נמצאים בדיסוננס: מחד, יש רצון לצמצם את עלויות התפעול של המרכזים הללו, וזה נעשה באמצעות הפחתת השיחות, בעוד שמנגד, יש רצון ליותר קשר עם הלקוחות. בנוסף, כמות השיחות עולה, לאור הרחבת השימוש בערוצי תקשורת הולכים ומתרבים".

"ארגונים נדרשים לצמצום מספר השיחות בקול סנטר, לקיצור זמני השיחה ולסיום ההתקשרות בשיחה אחת", הוסיפה אטד. "אלעד מתמחה בהקמת מערכות CRM מורכבות ומתן פתרונות דיגיטליים, בעלות ערך עסקי מובהק ללקוחות. הבנו שעלינו לפתח פתרון בעל ערך ייחודי לתחום הרב ערוציות, שייתן מענה לרצון של הלקוחות לפגוש את הארגון בערוץ ובזמן שנוח להם, תוך מתן קשר רציף וחוויה אחידה, בלא תלות בערוץ". לכן, הסבירה, "הקמנו סטארט-אפ בתוך החברה - עם הגדרת מוצר, רכיבים, לוחות זמנים, תכניות שיווק ומכירות, ויציאה לחו''ל. גייסנו לטובת המיזם הייחודי את מיטב המומחים שלנו. הפיתוח ארך חצי שנה".

הפתרון שיצא מהמיזם הוא סימפל צ'ט. לדברי אטד, מדובר ב-"מוצר רב ערוצי, שמוטמע במערכת ה- Dynamics CRM הארגונית ומהווה את תחילתה של הטרנספורמציה הדיגיטלית האמיתית. הפתרון, המועצם בבינה מלאכותית, מאפשר לארגון לעבור לתקשורת רב ערוצית. כך, הארגון עונה ללקוחותיו בערוץ המועדף עליהם ובמועד המתאים להם. המוצר מאפשר חוויית לקוח אחידה בכל ערוצי התקשורת: ווטסאפ, הודעות SMS, צ'ט, ניטור פוסטים ברשתות חברתיות, וכן הודעות פרטיות בפייסבוק מסנג'ר או בטוויטר. כל ההתכתבויות מתועדות על גבי מסך שיחת טקסט במערכת ה-CRM של מיקרוסופט. יש לנו כבר כמה לקוחות, ביניהם בית החולים אסותא, שלמה סיקסט, עיריית רמת גן, אלטמן ועוד".

לדבריה, "במוצר יש בוט עסקי, המשלב מענה אוטומטי ללקוחות בהתאם לשירותים ולמוצרים שהארגונים מספקים להם, ועושה זאת מתוך המערכת וללא צורך בנציג שירות אנושי".

"הוכחנו שניתן להקים סטארט-אפ בתוך חברה", סיכמה אטד. "השנה יהיו לנו עשרות לקוחות ארגוניים, כי יש לנו פתרון בעל ערך ייחודי, המספק תקשורת רב ערוצית עם הלקוח. המוטו שלנו הוא Customer Engagement 361, כשה-'360' מסמל את המבט הכולל של 360 מעלות, העוטף את הלקוח, וה-'1' את הערך המוסף שאנחנו, באלעד, מספקים. ארגונים נדרשים להפנים שרב= ערוציות וחוויית לקוח הן נושאים מהותיים. נדרש וניתן לשפר את השירות באופן משמעותי, ולפגוש את הלקוח בכל מקום, בכל עת ובכל ערוץ".

הפוסט "הידוק הקשר עם הלקוח – מרכיב קריטי בטרנספורמציה הדיגיטלית" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


בא לבקר במאורת הנמר: גדי פרץ, טק מהינדרה

$
0
0

בא לבקר במאורת הנמר: גדי פרץ, ה-CTO ומנהל הדליוורי של טק מהינדרה. צילום: פלי הנמר

באחרונה התארח במאורת הנמר גדי פרץ, ה-CTO ומנהל הדליוורי של טק מהינדרה, הזרוע הטכנולוגית של הענקית ההודית מהינדרה.

פרץ סיפר לי שמספר העובדים בטק מהינדרה עומד על 120 אלף, מתוך יותר מ-200 אלף עובדי קבוצת מהינדרה, שכמקובל בחברות הודיות גדולות, חולשת על תחומים רבים, ביניהם נדל"ן, ייצור ג'יפים ורכבים ממוגנים, והיא אף יצרן הטרקטורים הגדול בעולם.

טק מהינדרה החלה לפעול בארץ לפני כארבע שנים ומציעה פתרונות אינטגרציה בתחום ה-IT לארגונים וספקי תקשורת, ושירותי פיתוח ויישום לחברות טכנולוגיה, עבור מגוון פעילויות ו-ורטיקלים. מטה החברה ממוקם בהודו, עם פעילות ב-90 מדינות ברחבי העולם, ששווייה עומד על כחמישה מיליארד דולר.

המיקוד בישראל - במגזר הפיננסי

לדברי פרץ, טק מהינדרה ישראל מתמקדת במגזר הפיננסי, בו היא פועלת כמיישמת של מערכות ליבה בנקאיות. שוק מערכות הליבה בישראל צומח בקצב מואץ בשנים האחרונות, כשהחברות נדרשות לבצע תהליכי מודרניזציה דיגיטלית על מנת לייצר מנועי צמיחה חדשים ולייעל את התפעול והתחזוקה, שנשענים על מערכות ישנות. מדובר ב-20-30 גופים פיננסיים בארץ, הכוללים בנקים קטנים וגדולים, חברות בשוק האשראי וחברות ביטוח. "בניגוד למתחרותיה", אמר, "טק מהינדרה מיישמת פתרונות של יצרני תוכנה מובילים בעולם ולא מוצרים מתוצרתה. בישראל, טק מהינדרה מתמקדת ומפתחת יכולות מקומיות ליישום מערכת T24 של טמנוס".

פרץ ציין כי "הסיבות העיקריות לתהליך המואץ שעובר השוק הפיננסי בשנים האחרונות בתחום הן הצורך לייעל את מערכות הלגאסי הישנות, יחד עם דרישת היחידות העסקיות באותם ארגונים להיות גמישים ובעלי יכולות לענות לדרישות רגולטוריות ולייצר מוצרים חדשים בזמנים קצרים - דבר שאינו אפשרי במערכות הקיימות".

"מאגר הידע בישראל בתחום מצומצם", הוסיף, "ולכן מעסיקה טק מהינדרה מומחים מחו"ל, רובם עובדי Sofgen - חברת יישום שווייצרית שהתמזגה עם טק מהינדרה לפני כארבע שנים וכיום הם חלק ממאות מיישמים שיש לחברה בעולם, שהם בעלי הידע והניסיון הנדרשים". פרץ ציין כי "על מנת לצמצם את הפער ולהגדיל את מאגר הידע בישראל הקמנו מרכז מצוינות בתחום מערכות הליבה, שבו אנחנו מכשירים מנתחי מערכות מהצד העסקי ומיישמים טכנולוגיים (מפתחים), במסלול ייעודי יחיד מסוגו, שכולל למידה של התחום וכן הכשרה על המוצר. בוגרי הקורס עוברים סטאז' לצד מיישמים זרים, שכבר ביצעו פרויקטים דומים בעולם, ואחריו הם משתלבים באחד מהפרויקטים הרבים של טק מהינדרה בתחום".

לסיכום הוא אמר ש-"הצוות שלנו בארץ כולל 50 עובדים, כששני שליש מהם אלה מומחים זרים ורק שליש ישראלים. אנחנו שואפים, הודות לפיתוח מרכז המצוינות, לשנות את המאזן ובתוך שנה להגיע למצב שבו מחצית מהצוות מורכב מישראלים, ובהמשך לייצא את מאגר הידע שצברו המומחים הישראלים לביצוע פרויקטים בחו"ל".

הפוסט בא לבקר במאורת הנמר: גדי פרץ, טק מהינדרה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מרכז איטון בצרפת –אנרגיה בת קיימא לעולם טוב יותר

$
0
0

מטה חברת Eaton בצרפת. צילום: פלי הנמר

השבוע התארחה קבוצת לקוחות מישראל במטה חברת איטון (Eaton) בצרפת, בעמק הרון, ליד העיר גרנובל. את הסיור ארגנו רותי אביאל, מנהלת ערוצי הפצה של איטון בישראל, ואשר בוחניק, מנהל מוצר איטון ב-CMS. פלי הנמר, העורך הראשי של קבוצת אנשים ומחשבים, ליווה את הקבוצה בסיורה.

איטון היא חברת ניהול אנרגיה גלובלית, אשר פתרונות האנרגיה היעילים והירוקים שהיא מפתחת עוזרים לארגונים לנהל בצורה אמינה, בטוחה ובת-קיימא את האנרגיה החשמלית, ההידראולית והמכאנית שלהם. איטון מעסיקה יותר מ-99 אלף עובדים ברחבי העולם, ומוצריה מופצים ביותר מ-175 מדינות. בשנת 2018 רשמה החברה מכירות בהיקף של יותר מ-21.6 מיליארד דולרים.

בישראל יש לאיטון מטה מכירות הממוקם ברעננה, ומרכז הפצה לוגיסטי הממוקם באשדוד. החברה פועלת בשוק המקומי באופן ישיר ובאמצעות שותפים עסקיים. המפיץ היא חברת CMS, בניהולו של יוסי כהן, ואשר בוחניק מנהל את עסקי איטון. מוצרי איטון נמכרים בארץ מאז שנת 1954.

פתרונות איטון לדטה סנטרים

איטון מתמחה בבניית דטה סנטרים ומשלבת בפעילותה את הידע שצברה בתחום ניהול האנרגיה. החברה מספקת תשתית חכמה לניהול אנרגיה - IPM (ר"ת Intelligent Power Manager Infrastructure) - המספקת למנמ"רים פתרון קל לשימוש ופשוט להטמעה, לניטור תשתיות ומכשירים. מרכיב בודד, כמו מכשירי אל-פסק UPS, ועד לשליטה על מרכז הנתונים. IPM מאפשרת לאנשי IT להבין ולפקח באמצעות תשתית ה-IT על תצרוכת האנרגיה.

מערכות האל-פסק המתקדמות של החברה מותקנות במרכזי הנתונים ובפרויקטים הגדולים בישראל. בנוסף מספקת איטון לדטה סנטרים פסי שקעים מתקדמים ומנוהלים (ePDU), המאפשרים שליטה על האנרגיה המסופקת לשרתים, וכן RACK מודולרי להתקנת שרתים.

פתרונות איטון לאחסון אנרגיה XStorage

הירידה המתמשכת בעלויות אחסון האנרגיה יוצרת הזדמנויות להגדלת השימוש באנרגיה מתחדשת, תוך חיזוק רשת החשמל - הן לצרכנים תעשייתיים והן לצרכנים פרטיים. זאת, על רקע מתן שליטה טובה יותר על צריכת האנרגיה ועל חשבונות החשמל.

איטון משתפת פעולה עם חברות כמו יצרנית הרכב והטכנולוגיה ניסאן (Nissan) ותאגיד האנרגיה AES, ובכך מספקת טכנולוגיות אחסון וניהול אנרגיה מתקדמות ושירותי התקנה מגוונים.

איטון הציגה יחד עם ניסאן את טכנולוגיית ה-xStorage, כאשר הרעיון הבסיסי הוא שימוש במצברים של המכונית החשמלית מתוצרת ניסאן. ה-xStorage מעשיר את רשת החשמל, באמצעות המצברים הממוחזרים שהוצאו מהמכוניות החשמליות לאחר שימוש של עד 3 שנים, והמצברים מגיעים עם אחריות יצרן לחמש שנים נוספות.

לאחר כ-3 שנים של שימוש ברכב, במקום למחזר את המצברים (פירוקם עד הרכבם הכימי), המצברים עוברים בדיקות קפדניות ונשלחים למפעלים של Eaton שם הם עוברים סבב בדיקות נוסף. כל המצברים שאוגרים יותר מ-70% מהאנרגיה כבר אינם מתאימים למכונית, אבל כן מתאימים לשימוש ביתי, מסחרי ותעשייתי, שמאפשר אגירת אנרגיה מפנלים סולריים או כל מקור אנרגיה מתחדשת אחר, ושחרור האנרגיה בשעות שיא הצריכה, וכך מגיעים לחסכון ניכר בעלויות החשמל.

צריכת חשמל מהרשת הארצית בשעות השיא מייקרת את חשבון החשמל וכאן איטון נכנסת לתמונה עם פתרון ה-xStorage. הצרכן יכול להטעין את המצברים במערכת ה-xStorage בשעות השפל, כאשר עלות החשמל נמוכה, ולהשתמש בו לצריכה עצמית או למכור לחברת חשמל בשעות השיא, כאשר המחיר יקר יותר. מבחינה זו הצרכן יכול להרוויח פעמיים - פעם אחת כשחסך בהפרש עלויות בין צריכה בשעות השיא לשעות השפל ובפעם השנייה על ידי ייצוב המתח במתקן באמצעות מערך ה-xStorage.

[caption id="attachment_290666" align="alignnone" width="600"]מימין: שלומי פליוטקל, סמנכ"ל שיווק ומכירות, SMBIT; חיים פימט, קבוצת מילניום ליין פתרונות תקשורת; אילן בר-דוד, יועץ, טריפל-T; אשר בוחניק, מנהל מוצר איטון ב-CMS; פול די-טואל, מנהלת אירועי לקוחות EMEA, איטון מטה בצרפת; ליאור גולן, מנהל סמנכ"ל תפעול ולוגיסטיקה, יעל פתרונות משולבים; רותי אביאל, מנהלת ערוצים, איטון ישראל; אמונה, מרצה-מומחה, באדיאל, איטון מטה צרפת; לאקרואה, מרצה-מומחה, איטון מטה צרפת; איציק בן-טוב, מנהל לקוחות, יעל פתרונות משולבים; אתי לוין, זיפקום. צילום: פלי הנמר מימין: שלומי פליוטקל, סמנכ"ל שיווק ומכירות, SMBIT; חיים פימט, קבוצת מילניום ליין פתרונות תקשורת; אילן בר-דוד, יועץ, טריפל-T; אשר בוחניק, מנהל מוצר איטון ב-CMS; פול די-טואל, מנהלת אירועי לקוחות EMEA, איטון מטה בצרפת; ליאור גולן, מנהל סמנכ"ל תפעול ולוגיסטיקה, יעל פתרונות משולבים; רותי אביאל, מנהלת ערוצים, איטון ישראל; אמונה, מרצה-מומחה, אדיאל, איטון מטה צרפת; לאקרואה, מרצה-מומחה, איטון מטה צרפת; איציק בן-טוב, מנהל לקוחות, יעל פתרונות משולבים; אתי לוין, זיפקום. צילום: פלי הנמר[/caption]

הפוסט מרכז איטון בצרפת – אנרגיה בת קיימא לעולם טוב יותר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

באג בווטסאפ שאפשר ריגול אחרי אקטיביסטים מקושר ל-NSO הישראלית

$
0
0

ווטסאפ. צילום: BigStock

באג בתכונת שיחות האודיו באפליקציית ווטסאפ, שהתגלה בתחילת החודש, אפשר להאקרים להעביר תוכנות ריגול לסמארטפונים ממוקדים, למשל של פעילי זכויות אדם ואקטיביסטים אחרים. שמה של חברת הסייבר הישראלית NSO נקשר לאירוע האבטחה החמור.

אתמול (ב') - לאחר כעשרה ימים ממועד חשיפתה על ידי אנשי האבטחה של החברה - הוציאה פייסבוק, הבעלים של ווטסאפ, עדכון גרסה הכולל טלאי שנועד לתקן את הפגיעות באבטחת היישום, כך על פי דיווח של TechCrunch.

ווטסאפ לא דיווחה כמה זמן הייתה הפגיעות קיימת לפני שזוהתה, אבל אישרה כי האקרים ניצלו את הפרצה בכדי להתקין תוכנות זדוניות אצל מספר לא ידוע של קורבנות. לפי הדיווחים, ההדבקה התבצעה באמצעות שיחת אודיו לטלפון הממוקד, והתהליך עבד גם אם נמען השיחות ב-WhatsApp לא ענה להן. על פי הפייננשל טיימס, הפגיעות הופיעה גם במכשירי אנדרואיד וגם במכשירי iOS.

רמיזה יותר מברורה על NSO

אף על פי שווטסאפ לא הזכירה שם של חברה ספציפית או של תוכנות ריגול מסוימת הקשורות להפרת האבטחה, ההצהרה על המקרה מצביעה, לפי הסברות, על NSO הישראלית. הפייננשייל טיימס, שציטט סוחר טכנולוגיית ריגול אנונימי, נקב מפורשות בשמה של NSO Group כמי שאחראית לכלי הריגול שהושתלו במכשירי משתמשי ווטסאפ.

[caption id="attachment_198470" align="alignnone" width="600"]NSO NSO[/caption]

שמן של חברת הסייבר הישראלית ותוכנת הריגול שפיתחה, פגסוס, נקשר, לכאורה, בכמה וכמה פרשיות מעוררות מחלוקת, בהן רציחתו של העיתונאי הסעודי מבקר הממלכה ג'מאל חאשוקג'י. על פי הנטען - ומה שלא הוכח עד כה - החברה סיפקה לשלטונות הסעודיים את התוכנה שבאמצעותה עקבו אחרי העיתונאי, עד לרציחתו בשגרירות הסעודית באיסטנבול.

תוכנת פגסוס של NSO לרוב נרכשת על ידי גורמים ממשלתיים, וסייעת לעתים קרובות לרשויות אכיפת החוק לקבל גישה רחבה לפונקציות מפתח ולמאגר המידע במכשירים ניידים של משתמשים.

נציג ווטסאפ אמר לתקשורת כי מספר משתמשים שהיו קורבנות לפגיעות לא רב. לדבריו, "משתמשים נבחרים מוקדו באמצעות הפגיעות על ידי שחקנית סייבר מתקדמת".

"בהתקפה זו נכללים כל הסימנים של חברה פרטית שידועה כמי שעובדת עם ממשלות ומספקת תוכנת ריגול שלפי הדיווחים משתלט על הפונקציות של מערכות ההפעלה בטלפון הנייד", ציינה ווטסאפ בהודעתה הרשמית לתקשורת. הערה זו שולחת להערכת מומחים אצבע מאשימה כלפי NSO.

עתירה של אמנסטי כנגד רישיון היצוא של NSO

יצוין כי היום (ג') עתידים עשרות ישראלים, בהם פעילים ופעילות בסניף המקומי של ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל, להגיש עתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, על מנת שיורה למשרד הביטחון לבטל את רישיון הייצוא הביטחוני של NSO.

העותרים טוענים כי "במוצרי הסייבר של החברה נעשה שימוש לשורה של מתקפות מצמררות על מגיני זכויות אדם ברחבי העולם". ב-NSO מתנגדים וטוענים שאמנסטי הוא ארגון אנטי ציוני שלובש כסות של ארגון לזכויות אדם.

העתירה מוגשת בשיתוף תנועת אמנסטי העולמית, כחלק מפרויקט משותף עם הקליניקה המשפטית שבמכון לזכויות אדם ולצדק עולמי על שם ברנשטיין בבית הספר למשפטים באוניברסיטת ניו-יורק. מנהלת המכון, מרגרט סאטרת'ווייט, אמרה כי "סימון מטרות על גבם של מגיני זכויות אדם בשל עבודתם והשימוש בכלי מעקב דיגיטליים פולשניים אינם מותרים תחת החוק הבינלאומי. בלי מגבלות חוקיות חזקות יותר, תעשיית תוכנות הריגול מאפשרת לממשלות לרמוס את הזכויות לפרטיות, לחופש ולחופש הביטוי. ממשלת ישראל חייבת לבטל את רישיון הייצוא הביטחוני של קבוצת NSO ולעצור את האופן שבו היא מרוויחה מדיכוי בחסות ממשלות".

 

הפוסט באג בווטסאפ שאפשר ריגול אחרי אקטיביסטים מקושר ל-NSO הישראלית הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

פזגז בחרה בפלטפורמת iConduct לניהול תהליכים חוצי מערכות ותשתיות

$
0
0

דרור רייפר, סמנכ”ל המכירות של iConduct. צילום: אנדרו לארה

פזגז בחרה בפלטפורמת הממשקים iConduct כפתרון מתמחה לניהול תהליכים עסקיים חוצי מערכות ותשתיות. במסגרת הפרויקט ייושם וירוץ על גבי הפלטפורמה מערך בן עשרות ממשקים בין מערכת Salesforce בענן, מערכת Priority ERP ומערכות תפעוליות נוספות. ServiceWise נבחרה כאינטרגטור המוביל את הפרויקט בהטמעת Salesforce ובניית מערך הממשקים. שתי החברות, iConduct ו-ServiceWise, משתפות פעולה כשחקניות מתמחות מרכזיות בשוק מערכות המידע הישראלי וחתומות על הצלחה של פרויקטים משמעותיים.

דרור רייפר, סמנכ”ל המכירות של iConduct, אמר כי ״הפלטפורמה מנצלת באופן מיטבי את יכולות ה-API של מערכות הקצה בפזגז, כמו גם של מאות אפליקציות נוספות, תוך שהיא דואגת לטפל בכל נושאי התשתית, ההצפנה ואבטחת המידע, פרוטוקולי התקשורת והאותנטיקציה - עבור המשתמש. היא משאירה לו להגדיר קונפיגורציה של הלוגיקה הרלוונטית עבורו, מורכבת ככל שתהיה, ולמתוח קווים בין מקור המידע למטרתו. הגישה האפקטיבית הזו מנצחת בכל פרמטר באינטגרציית מערכות ב-IT היברידי, ומאפשרת ל-DevOps מענה והסתגלות זריזה לענן, למערכות מידע חדשות ולשינוי עסקי בארגון".

לדברי אורלי ויסלברג, מנמ"רית פזגז, "במסגרת היציאה שלנו לענן של Salesforce נוצר צורך מובהק לאינטגרציה בין הענן למערכות בהתקנה מקומית, על כלל המשמעויות הכרוכות בכך. פלטפורמת IConduct נבחרה לספק את הפתרון הדרוש לנו, שכן היא מספקת תשתית אפליקטיבית מוכחת ויעילה לפרויקטים מורכבים דומים".

בנצי ברנדס, מנכ"ל ServiceWise, שכאמור, מקימה את מערכת ה-Salesforce עבור פזגז, הוסיף ואמר ש-"במסגרת הפתרון הכולל שהוצע לפזגז, המלצנו על פלטפורמת iConduct לטובת ניהול הממשקים. מערכת ה-Salesforce עובדת בצמידות מלאה מול מערכת ה-ERP של פזגז, Priority, והיה לנו ברור מיד ש-iConduct הוא הפתרון המומלץ לטובת מימוש יעיל ומהיר של הממשקים הרבים".

אריאל שאולוב, סמנכ”ל התפעול של iConduct, אמר כי ״הפלטפורמה מהווה נקודת שליטה אחת המספקת סביבת בנייה ובדיקות, הרצה ותחקור, ניטור ובקרה אלסטית וסקלאבילית לכל תהליך עסקי. רק בארץ, יותר מ-120 לקוחות, מגיוון עסקי מאוד רחב, הטמיעו iConduct . אינטגרציה זה תחום מורכב והמערכת שלנו מפרקת אותו לאבני בנייה גנריות שהמיישם מרכיב חזרה לתהליך. אנחנו מציעים את המוצר והשירות האופטימליים לדרישות האינטגרציה של ימינו, מלווים כל לקוח וכל אינטגרטור בתהליך ודואגים לספק מענה כולל, מקצה לקצה".

.להרשמה לאירוע לחצו כאן

הפוסט פזגז בחרה בפלטפורמת iConduct לניהול תהליכים חוצי מערכות ותשתיות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

בקרוב: "בורסת ההיי-טק"תוקם בקליפורניה

$
0
0

בקרוב: עליות בשערי המניות ב-LTSE. אילוסטרציה: BigStock

ברשות האמריקנית לניירות ערך (SEC) החליטו להחזיר עטרה ליושנה ואישרו את הקמתה מחדש של בורסה לניירות ערך בקליפורניה. הבורסה החדשה תיקרא LTSE (ר"ת Long Term Stock Exchange), והיא אמורה להתחיל לפעול בסוף השנה ולהתמקד יותר בצמיחה של חברות - ופחות ברווחים שלהן.

חלק ניכר מהחברות שצפויות להיסחר בה הן חברות היי-טק, שכן בתחומי קליפורניה נמצא עמק הסיליקון, שבו נמצאים המטות של חברות טכנולוגיה ואינטרנט רבות. החידוש הגדול של הבורסה החדשה הוא שהיא תאפשר מסחר של חברות ביטקוין - כינוי לחברות שעוסקות במטבעות וירטואליים. בנוסף, בין המשקיעים במיזם יש דמויות רבות מהעולם הטכנולוגי, ובראשם מארק אנדרסון, דמות מרכזית בעולם זה ובתחום המטבעות הווירטואליים בפרט.

הבורסה הראשונה בחוף המערבי הוקמה ב-1882

עם הקמתה של LTSE, שוב תפעל בורסה לניירות ערך בחוף המערבי של ארצות הברית. כיום, המרכז הפיננסי של ארצות הברית מצוי אמנם בחוף המזרחי - בניו-יורק, ושם גם הוקמה הבורסה הראשונה בצפון אמריקה, עוד ב-1792, אבל כבר ב-1882 הוקמה בורסה בחוף המערבי. היא התמקמה בסן פרנסיסקו ובהתאם, נקראה SFSE (ר"ת San Francisco Stock Exchange). ב-1956 היא התמזגה עם הבורסה לשוק הנפט, שישבה בלוס אנג'לס תחת השם PCSE (ר"תPacific Coast Stock Exchange) והיו לה שתי זירות מסחר, בשתי הערים הקליפורניות. הבורסה הממוזגת הפסיקה את פעילותה ב-2001.

המיקום הגיאוגרפי של LTSE עדיין לא ידוע ויש הערכות שמדברות על כך שהיא תחזור למיקומה המקורי, ברחוב פיין 301 בסן פרנסיסקו. כעת שוכן שם מועדון כושר יוקרתי. אלא שבעידן האינטרנט והמסחר במניות ברשת, למיקום הפיזי יש חשיבות משנית, בעיקר סמלית.

זוראן פרקוב, שככל הנראה יתפוס עמדה בכירה בבורסה החדשה, קיבל בברכה את ההחלטה של ה-SEC על הקמת הבורסה החדשה ואמר לאתר AMB Crypto שהיא "מקדמת את הדרך שבה אנחנו רואים את החברות הבורסאיות העתידיות - כאלה ששואפות לבנות את עסקיהן וליצור ערך לבעלי המניות לעוד שנים רבות".

הפוסט בקרוב: "בורסת ההיי-טק" תוקם בקליפורניה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ארה"ב: אושרה הגשת תביעה ייצוגית נגד אפל בגין התנהלות מונופולית

$
0
0

אפל. צילום: BigStock

בית המשפט העליון האמריקני קבע אתמול (ב') כי משתמשי iPhone ומכשירים מבוססי iOS יכולים להגיש נגד אפל תובענה ייצוגית על כך שהיא מנצלת, לכאורה, את הדומיננטיות שלה במכירות של אפליקציות ל-iOS בלעדית דרך ה-App Store, בכדי לגבות מהמשתמשים מחיר גבוה.

בדיון לא הצליח הרכב השופטים להגיע להסכמה על כל ההיבטים של התביעה הייצוגית, והשאלה הלא פשוטה כיצד יחושב הנזק שגרמה אפל ללקוחותיה, אם תמצא אשמה, נותרה מרחפת באוויר לעת עתה. סוגיה זו היא שהיוותה ככל הנראה את הסיבה לכך שהבית המשפט התפצל בהכרעתו ולא קיבל אותה פה אחד, אלא ברוב של 5-4.

אפליקציות "כשרות" נמכרות רק בחנות החברה

אפל אינה מאפשרת לאפליקציות iPhone להימכר בשום מקום מלבד דרך חנות היישומים שלה, ה-App Store, כך טוענים התובעים, ואכן רק אפליקציות שהורדו מהחנות שלה ניתנות לטעינה והפעלה על מכשירי iPhone מבלי מהלך לעקיפת מערכת ההפעלה.

בלב התלונה עומד מה שמכונה "מס אפל" (Apple tax), תשלום נוסף בגובה של 30 אחוזים על היישומים ב- App Store שאותו גובה החברה, עניין שעליו הוגשה גם תלונה לנציבות האירופית על ידי ספוטיפיי, המתחרה של אפל בתחום הזרמת המוזיקה.

התביעה הזאת, הידועה בשם פפר נגד אפל, החלה ב-2011, כאשר רוברט פפר ועוד שלושה משתמשי iPhone טענו שהמכירה של המכשיר בבלעדיות ב-AT&T, כמו גם האיסור על חברות צד שלישי למכור אפליקציות, מהווים הפרה של חוק ההגבלים. בתביעתם טענו התובעים שהאפליקציות יכולות היו להיות זולות יותר אילו הייתה קיימת פלטפורמה מתחרה למכירתן, חוץ מ-iOS. בנובמבר 2018 התקיים הסבב האחרון בעניין זה וכעת התקבלה הפסיקה הדרמטית.

[caption id="attachment_204825" align="alignnone" width="600"]App Store. צילום: BigStock App Store. צילום: BigStock[/caption]

אפל בטוחה שתנצח במקרה אבל המניות כבר חוו ירידה

אפל הגיבה לפסיקה ואמרה כי היא בטוחה שבסופו של דבר היא תנצח במקרה הנוכחי, כעת כשהתביעה יוצאת לפועל.

"ה-App Store אינה מונופול על פי שום מדד", אמרה החברה בהצהרה לתקשורת. "מפתחים קובעים את המחיר שהם רוצים לגבות בעבור האפליקציה שלהם, ולאפל אין שום תפקיד בכך". החברה ציינה גם כי המפתחים אינם מוגבלים לשרת אותה בלעדית ויכולים לבנות אפליקציות לפלטפורמות אחרות, כולל לטלוויזיות חכמות, למערכות הפעלה מתחרות ולקונסולות משחקי וידיאו.

יצוין כי המניה של אפל, שפתחה את המסחר של השבוע בנקודה הנמוכה ביותר שלה מזה שישה שבועות בשל הסלמת מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, נפלה עוד בהמשך היום (ב') לאחר היוודע פסק הדין של בית המשפט העליון של ארה"ב.

המניות נסגרו ב-185.72 דולרים ליחידה, סכום שמהווה ירידה של כ-5.8% בערכן. למרות הירידה, מתחילת השנה המניה דווקא עלתה בסך הכל ב-18%, אבל האנליסטים בוול-סטריט מזהירים כי ייתכן שהחברה תצטמצם את התחזיות הפיננסיות שלה, מה שעלול לדרבן יותר משקיעים למכור.

הפוסט ארה"ב: אושרה הגשת תביעה ייצוגית נגד אפל בגין התנהלות מונופולית הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Zerto בחרה בפתרון הניטור PRTG: "המחיר הנמוך הוא רק בונוס"

$
0
0

Zerto

Zerto נזקקה לניטור נרחב של תשעה דטה סנטרים ברחבי העולם, על מנת להבטיח אספקה רציפה של שירותי Resilience ללקוחותיה. הפתרון שמצאה: PRTG - מוצר שמספק מערך מלא של חיישנים - החל מצריכה של משאבים ו-Uptime של פעילות VMs, דרך הפיירוול ועד לרמת התהליך הספציפי. פתרונות PRTG מופצים בישראל על ידי Multipoint.

Zerto הישראלית מספקת פתרונות גיבוי והתאוששות מאסון לארגונים בכל העולם. הללו מסתמכים על זמינות מלאה של שרתי החברה, במטרה להבטיח פעילות עסקית רציפה. לאור הצמיחה המהירה שחוותה החברה בשנים האחרונות, היא מפעילה כיום תשעה דטה סנטרים ברחבי העולם וצוות ה-IT שלה נדרש לדעת בכל רגע את מצבם. פתרון ה-PRTG של Paessler אפשר ל-Zerto לנטר את כל פעילות השרתים, לזהות בעיות מבעוד מועד ולחסוך בעלויות בהשוואה לפתרונות אחרים.

נדב סבירסקי, מנהל ה-IT הארגוני של Zerto, הסביר את הסיבות לבחירה: "מדובר בפתרון פשוט ונוח להפעלה ולהתקנה. יתרון גדול מבחינתנו הוא שכל בסיס הידע (ה-Knowledge Base) של הפתרון זמין בקלות באמצעות חיפוש פשוט. למוצרים אחרים שבחנו לא היה בסיס ידע זמין כלל או שהוא היה חלקי וסגור לעיני כל. אנחנו שמחים לעבוד עם אינטגרטורים מובילים בתחומם, אבל במקרה של PRTG, את מרבית העבודה עשינו בעצמנו. ערך נוסף הוא המחיר - בחנו מוצרים יקרים ממנו בהרבה, שלא סיפקו לנו את דרישותינו. ללא ספק, מדובר במוצר מוביל בתחומו".

הצורך בפתרון החדש - בעקבות התרחבות החברה

פתרון PRTG מתבסס על מודל רישוי פשוט המחולק לחבילה בסיסית של 500 חיישנים, ומשם עוברים לחבילת Unlimited באופן אמיתי - לכל החיישנים ולכל השירותים. יכולות הניטור של PRTG כוללות VMware, חומרה, זיכרונות, LAN, שרתים, IP, רוחב פס, נתבים, מחשבים, Wi-Fi ואפילו טמפרטורה בחדרי שרתים.

הצורך בפתרון ניטור איכותי נוצר עם התרחבות החברה, כאשר פתרון הניטור בקוד הפתוח Nagios, שהיה בשימוש, כבר לא הצליח לענות על הדרישות העסקיות. "הגענו לשלב שבו פתרון הקוד הפתוח לא היה נוח לתפעול, דרש קסטומיזציה ולא סיפק את כל טווח החיישנים שאנחנו זקוקים להם", אמר סבירסקי. "הקסטומיזציה ב-PRTG גבוהה בהרבה ממתחרותיה ואפשרה לנו מגוון רחב של בדיקות. כחברה גלובלית עם דטה סנטרים מרוחקים, אנחנו חייבים לדעת את הסטטוס של כלל השירותים העסקיים".

הוא ציין כי "פתרון PRTG מספק ל-Zerto טווח מלא של חיישנים לניטור - החל מצריכה של משאבים ו-Uptime של פעילות VMs, דרך פיירוול, ועד לרמת התהליך הספציפי".

ב-Zerto מסבירים שתהליך ההטמעה היה פשוט ורק אחרי מספר חודשי הפעלה בפרודקשן נעזרו באינטגרטור כדי להעמיק את הידע אודות המערכת. בהמשך, לדברי אנשי החברה, הם מתכוונים להפעיל את הפתרון עבור צוותי פיתוח נוספים. הפתרון הייחודי של Paessler מעניק לכל צוות את היכולת לנטר רק את החיישנים הרלוונטיים לו.

הפוסט Zerto בחרה בפתרון הניטור PRTG: "המחיר הנמוך הוא רק בונוס" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


"האג'ייל משפר דרמטית את האפקטיביות של הארגון"

$
0
0

יניב קאלו, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פנגו. צילום: שוקה כהן

"המעבר לעבודה במתודולוגיית פיתוח אג'ייל, לצד המעבר לענן, עשויים לגרום לשינוי גדול בארגונים, ולהביא אותם לעמוד באתגרי החברה בצורה טובה הרבה יותר", כך אמר יניב קאלו, סמנכ״ל הטכנולוגיות של פנגו.

קאלו דיבר בראיון לאנשים ומחשבים על תהליך המעבר לאג'ייל שחוותה אפליקציית שירותי החנייה, הרכב והדרך. אלא שעוד קודם לכן, הוא סיפק כמה פרטים על פנגו: החברה, שהוקמה ב-2007, החלה את דרכה כאופן לתשלום חנייה בכחול לבן, במענה קולי ובהודעת SMS, עוד בטרם השקת האפליקציות. "כיום", ציין, "רוב תשלומי החניות ברחבי הארץ מתבצעים באמצעותנו, יש לנו יותר משני מיליון לקוחות משלמים".

לדבריו, "פנגו מציעה מגוון שירותים: בעולם החנייה, היא מספקת שירות תשלום בחניונים, עם קיצור זמנים ותהליכים; שירות סימפל, שמקל על ההתעסקות היומיומית בענייני חנייה וחוסך זמן יקר וכסף, ומגן מפני דו"חות באמצעות שירות סיום חנייה אוטומטי או בתזכורת לסיום והארכת חניה. בעולם הרכב, אנחנו מציעים את פנגו עד הבית, כולל שינוע המכונית לטסט וטיפול אחד בשנה. שירות חדש הוא לביטוח רכב, תיקון פנצ'רים ושטיפות רכבים. בעולם הדרך, יש לנו חבילות חילוץ ושירות לתשלום כבישי אגרה".

החברה מונה כ-60 עובדים, רובם אנשי טכנולוגיה. לדברי קאלו, "בשל המעבר לאג'ייל שיפרנו את ביצועי פיתוח המוצר פי שלושה עד חמישה. אנחנו מפתחים מהר יותר ומייצרים ערך רב יותר ללקוחות בזמן נתון. גם איכות הקוד טובה יותר ובעזרת שינויי תהליך ואוטומציה, אנחנו עורכים בדיקות בשליש מהזמן לעומת העבר". הוא דיבר גם על המעבר של פעילות הפיתוח והייצור של החברה לענן: "בקיץ האחרון העברנו את רובה של הפעילות הזו ל-AWS. יש לנו גם חוות שרתים פרטית, אנחנו עובדים בסביבה היברידית. בשל המעבר לענן שיפרנו את ביצועי מערכות ה-IT שלנו ב-50%".

ממפל מים לאג'ייל

קאלו הוסיף כי "לפני שנה וחצי, התחלנו פרויקט הטמעת אג'ייל בעזרת גילי אהרוני, יועץ מאג'יילספרקס. עד אז עבדנו בתצורת מפל מים. רצינו לשפר את הגמישות שלנו בעבודה, לצמצם את ה-TTM (זמן ההגעה לשוק), להגדיל את התפוקתיות והיעילות שלנו ובעיקר לתת יותר ערך ללקוחות".

לדבריו, "יחד עם אג'יילספרקס מיפינו את הנושאים שרצינו להשתפר בהם ובחרנו את פרקטיקות האג'ייל המתאימות לנו. כיום אנחנו עובדים בתהליכי Scrum, מחשוב רזה ו-DevOps, במסגרת SAFe (ר"ת Scaled Agile Framework). אנחנו עובדים בספרינטים קצרים של שבועיים וכדי לספק חיזוי קדימה להנהלה ולארגון, מדי חודשיים אנחנו מבצעים תכנון לחודשיים הבאים. בעזרת תהליכי הבקרה האמפיריים הללו, שכוללים אירועים חוזרים של יצירת שקיפות, בחינה והתאמה תהליכית, כל הצוותים עובדים יחדיו כדי לייצר תכנית פעולה, ופועלים באופן שוטף לזהות את התלויות ביניהם והאם תכנית הספרינט מתקדמת כמתוכנן. כך, אנחנו מספקים ערך מהיר לארגון וללקוחות, לא עוד פרויקטים של חצי שנה-שנה בשיטת מפל מים בסיכון גבוה, אלא שחרור מהיר של ערך ללקוח לקבלת משוב מהיר, וידוא האם אנחנו בכיוון הנכון. אנחנו משחררים לפחות שבע חבילות פיתוחי תוכנה בכל ספרינט ובאופן זה משיגים שיפור מתמשך - של תהליכים וגם של המוצר".

"השינוי הגדול - בתודעה"

"השינוי הגדול שחל בצוותים ובחברה בכלל הוא תודעתי: הארגון חושב כיום Lean-Agile ו-DevOps ועובד בשיתופי פעולה עמוקים יותר", ציין. "צוותי המפתחים קטנים וממוקדים יותר, רב תחומיים (קרוס-פונקציונליים) וכוללים בתוכם אנשי QA. כך, צוות יכול לפתח מוצר חדש או תכונה חדשה באופן מלא ובלי תלות בגורמים חיצוניים. זה מאוד חשוב, כי זה מאפשר לספק תוצרים עובדים ויציבים מהר יותר. בכל רגע נתון, חברי הצוות, שמגיעים מתחומי טכנולוגיה ומוצר שונים, עובדים יחדיו על המשימה החשובה ביותר. באופן זה, תהליך שיתוף הידע והשיפור התהליכי נעשים בצורה מובנית וטבעית. כל צוות אחראי על כל התהליך - החל מהפיתוח, עבור בבדיקות וכלה בייצור. זה שינוי מהותי".

עוד הוא אמר כי "זיהינו גם שאנחנו זקוקים לשינוי בתהליכי העבודה של כלל בעלי העניין בחברה ושמחויבות ההנהלה קריטית להצלחת ההטמעה. גם חברי ההנהלה עברו סדנאות והדרכות, וקיבלו על עצמם לאמץ חשיבה רזה (חשיבת Lean), לתמוך באופן העבודה החדש ולעבוד מתוך מעורבות ושיתוף פעולה עם המוצר והפיתוח. כיום, הארגון כולו פועל באופן אג'ילי סביב פיתוח המוצר".

"העבודה בתצורת Lean-Agile , לצד המעבר לענן והטמעת תהלכי DevOps , אפשרו לנו לצמצם סיכונים ביוזמות חדשות, לעבוד בצורה הדוקה יותר, לנוע בספיד ולהיענות לדרישות הלקוחות מהר יותר", סיכם סמנכ״ל הטכנולוגיות של פנגו.

מתעניינים באג'ייל? רוצים לשמוע עוד על המהלך שפנגו ביצעה? יניב קאלו ידבר בכנס Agile Israel 2019 של אנשים ומחשבים, שאליו אתם מוזמנים להירשם כאן.

הפוסט "האג'ייל משפר דרמטית את האפקטיביות של הארגון" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Kunlun Tech הסינית נכנעה ללחץ האמריקני ותמכור את גריינדר

$
0
0

גריינדר. צילום אילוסטרציה: Vidovichenko, BigStock

חברת המשחקים הסינית Beijing Kunlun Tech הודיעה כי היא מסכימה לבקשה של הוועדה האמריקנית להשקעות זרות, ה-CFIUS, למכור את גריינדר - יישום ההיכרויות הפופולרי לגייז - שבבעלותה. החברה אמורה לעשות זאת עד יוני 2020, כך על פי רויטרס.

החלטתה של Kunlun התקבלה לאחר שבמרץ נודע כי ה-CFIUS, שהיא וועדה ממשלתית אשר בוחנת רכישות של חברות אמריקניות בהיבט של סיכונים פוטנציאליים לביטחון לאומי, ביקשה מהבעלים לוותר על גריינדר, שמאגרה מכיל מידע אישי של משתמשים, חלקם אישיים במיוחד, כמו למשל סטאטוס נשאות ה-HIV שלהם.

גריינדר הושקה לפני עשור בדיוק על ידי ג'ואל שימחאי, ישראלי לשעבר. האפליקציה נמצאה בשנים האחרונות בבעלות של חברת המשחקים אונליין הסינית Beijing Kunlun Tech, שמשרדיה ממוקמים במערב הוליווד שבלוס אנג'לס, והיא זמינה להורדה ב-192 מדינות, כולל בישראל.

החברה הסינית רכשה את השליטה על גריינדר (61.5% מהמניות) בינואר 2016, תמורת 93 מיליון דולר, ואת היתר קנתה בינואר 2017, תמורת 152 מיליון. שימחאי עזב את החברה מיד לאחר מכן. גריינדר מייצגת רק חלק קטן, אך משמעותי, מנכסי Kunlun, וסיפקה כ-4% מהרווח הנקי של החברה בשנה שעברה.

דטה פרטי רגיש אולי של אנשי צבא ומודיעין

ה-CFIUS לא נימקה את הדרישה שלה, אבל לפי התקשורת, מקורות אמרו כי דאגותיה של הוועדה מהבעלות הסינית על האפליקציה המצליחה הגיעו בין היתר משום שהמכירה הבינלאומית פסחה על סקירת הוועדה שלא כדין.

לוועדה להשקעות זרות אין חובה לחשוף בפומבי את הסיבות לחסימת השקעה בינלאומית, אבל מומחים אמרו כי היא התעניינה בנושא שיתוף הנתונים אישיים, ושסביר להניח שזהו המניע האמיתי שעמד מאחורי הדרישה האמריקנית לחסל את הבעלות הסינית על היישום המצליח.

יצוין כי באחרונה בוחנת ארצות הברית יותר ויותר ענקיות טכנולוגיה ומפתחי יישומים בנוגע לאבטחת הנתונים האישיים שבהם הם מטפלים, במיוחד אם חלק מהם כולל אנשי צבא או אנשי מודיעין בארה"ב, כפי שסביר להניח שקורה בגריינדר.

Kunlun הודיעה כי תסגור את פעולות גריינדר בסין ולא תשלח כל נתוני משתמש רגישים למדינה הקומוניסטית, וזאת במאמץ להרגיע את החששות סביב פרטיות הנתונים. בנוסף, CFIUS אסר על Kunlun לגשת לנתונים האישיים של היישום Grindr וכן מלשלוח נתונים כלשהם ממנו לאנשים או לישויות בסין.

קונלון גם הסכימה לשמור על המטה של גריינדר בארה"ב, להכניס לפחות שני אזרחים אמריקנים למועצת המנהלים בת שלושת החברים של גריינדר, ולהעמיד את הרכב הדירקטוריון החדש לאישור ה-CFIUS.

 

הפוסט Kunlun Tech הסינית נכנעה ללחץ האמריקני ותמכור את גריינדר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

One1 תטמיע מערכת לניהול תכניות העבודה בתקשוב הממשלתי

$
0
0

פרויקט בעשרות מיליוני שקלים. רשות התקשוב

One1 זכתה במכרז של רשות התקשוב הממשלתי להקמת מערכת מידע ממוחשבת לדיווח וניהול של תכניות העבודה בתחום התקשוב בכל משרדי הממשלה ויחידות הסמך - כך דיווחה החברה אתמול (ב'). ההיקף הכספי של הפרויקט מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

הפרויקט החל בימים האחרונים והוא יתנהל בצורה אג'ילית במשך כמה שנים, עד שיקיף את כל המשרדים. זוהי הפעם הראשונה שבה הממשלה משקיעה במערכת אינטגרטיבית ואחודה, שתוכל לפקח ולתאם בין כל פרויקטי התקשוב הממשלתיים, ובכך תתרום לייעול ולחיסכון תקציבי.

זכייתה של One1 בפרויקט השאפתני באה בסיומו של מכרז דו שלבי שנמשך שנתיים, שבמהלכו נבחנו חמישה פתרונות שונים. One1 תהיה אחראית לאפיון ופיתוח המערכת, יישומה, וכן לאספקת תשתיות ושירותי אבטחת מידע. המערכת שנבחרה למימוש הפרויקט היא MySP (ר"ת My Single Point), שהחברה מייצגת בישראל ומתקינה אותה בארגונים נוספים בארץ. היא תוקם בסביבת הענן Azure של מיקרוסופט.

בשלב הראשון של הפרויקט, שצפוי להתרחש ברבעון הבא, One1 תפתח ותספק מערכת תוכנה כשירות (SaaS) בסביבת ענן, שתשמש למחשוב מלא של דיווח תכניות העבודה השנתיות בתחום התקשוב בכל משרדי הממשלה. בשלב השני תוקם מערכת PPM מרכזית לניהול פרויקטים, דרישות, משאבים, סיכונים, שינויים ועוד. באמצעות המערכת יוכל כל משרד בממשלה לאמץ פונקציונליות מלאה.

לדברי יהודה אופיר, מנהל אגף בכיר למשילות, בקרה ושקיפות ברשות התקשוב הממשלתי, הפרויקט הוא חלק מתכנית העבודה של הרשות, ונועד להגברת הסינרגיה בין כל הגורמים הטכנולוגיים בממשלה ולשתף ביניהם ידע באופן רוחבי. "נושא זה חזר על עצמו והועמק בתכנית לשנים 2019-2022, בה נקבע כי הרשות מקימה מערכת לניהול תהליכי משילות תקשוב, שתשמש כלי ניהול מרכזי ותספק תמונת מצב ברורה וסדורה עבור הרשות ועבור יחידות התקשוב הממשלתיות, בדגש על תהליכי ניהול תכניות עבודה ותקציבים", אמר.

לגבי תהליך ההטמעה, אופיר העריך שכמו תמיד, יהיו מספר משרדי ממשלה "חלוצים" שיטמיעו תהליכים רוחביים, ואחריהם יבואו המשרדים האחרים.

[caption id="attachment_290695" align="alignnone" width="600"]אילה קדרון, מנהלת החטיבה לפיתוח מוצרים ב-One1. צילום: עידן סבח אילה קדרון, מנהלת החטיבה לפיתוח מוצרים ב-One1. צילום: עידן סבח[/caption]

אילה קדרון, מנהלת החטיבה לפיתוח מוצרים ב-One1, אמרה כי "המכרז צפוי לחסוך לממשלה משאבים רבים ולהעניק לרשות יכולת פיקוח על כלל התהליכים שהיא מנהלת".

הפוסט One1 תטמיע מערכת לניהול תכניות העבודה בתקשוב הממשלתי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

הכוכב הבא –לא רק לאירוויזיון, או: מה שצריך לדעת על AI

$
0
0

אייל שפין, סגן נשיא להנדסה ופיתוח, דל טכנולוגיות צילום: מיכל יהב דביר

כל כמה שנים טכנולוגיה חדשה נמצאת בהייפ והופכת לכוכב הבא, ככזו היא שואבת את כל החמצן וגונבת את ההצגה והכותרות לתקופה מסוימת. רשימת הטכנולוגיות אשר תורמות לקידום עסקים ולהתפתחותם מרשימה מאוד. הן אחראיות לרווחים גדולים, אולם לפעמים סובלות מחיי מדף מוגבלים, לאור תוצאות לא מרשימות. לרוב הן מוחלפות בטכנולוגיה חדשה ונוצצת יותר, אשר מבצעת את עבודתה בצורה טובה ומהירה יותר, וה"פח" מלא במפסידניות אשר לא הצליחו להתאים עצמן לשוק דינמי ותחרותי.

ה-Harvard Business Review פרסם לאחרונה כתבה אשר מצביעה על הסכנה הניצבת בפני עסקים אם לא יאמצו בינה מלאכותית בהקדם. זה נשמע כמו כותרת עיתונאית זורעת פחד, אבל המאמר מעלה מספר נקודות נכונות. הכותבים לא טוענים שבינה מלאכותית היא פתרון לכל בעיה בעולם, אלא שמדובר בתוצאה של התקדמות טבעית. כל הכלים הטכנולוגים הנוצצים המתקדמים, בשלו עם הזמן עד לבניית טכנולוגיית ה-AI הקיימת היום. כלומר, בינה מלאכותית צמחה בתהליך התלכדות של אותן טכנולוגיות לאורך זמן ובצורה טבעית ולא כתוצאה של החלפות מסיביות.

אם אתם מהססים אם להתחיל כעת להשקיע בבינה מלאכותית, המלצתי היא להתחיל עכשיו, ויש לכך מספר סיבות. ראשית, כל מערכות הבינה המלאכותית צמחו מהתלכדות. אף אחד אינו מתעורר בוקר בהיר אחד ומיישם בהצלחה מערכת AI, הדבר לוקח זמן. קיימת מחזוריות בדומה לשחיית חתירה, הליכה או ריצה, לגבי האופן בו חברות יכולות לעבור מרמת השילוב ההתחלתי של AI, ליישום מודלים מצליחים ובסוף לבניית AI בקנה מידה מלא בהצלחה.

יישומי AI בסקאלה מלאה לא מתבצעים על ידי כמה מדעני דטה עם כמה התקני GPU אשר מפתחים כמה מודלים מוצלחים באופן נקודתי. קיימת סביבה הוליסטית בה מדעני דטה ומהנדסי דטה יכולים לסדר דטה, לסווג אותה, להקרין תוצאות, לפתח מודלים, ולהתאים את המודלים האלה לסקלה מלאה ביעילות. המערכת עשויה להיות מורכבת מכמה מודלים המעבדים סטים גדולים של דטה כל יום לכל מדען דטה, ודורשת לסדר את הנתונים בצורה קבועה על ידי מהנדסי דטה.

שיבוש בסביבה משתנה

ההשקה האחרונה של Nvidia, המכוונת להתקני GPU עבור מהנדסים ומדעני הנתונים, צפויה בוודאות להוות שיבוש בסביבה משתנה. מדובר בהתפתחות חדשה במשחק אשר מחדשת את הכלים העומדים לרשות מדעני הנתונים ומהנדסי נתונים. היעילות הנדרשת להאיץ ולבצע סקיילינג למשימות של הנדסת נתונים באמצעות GPU, צפויה לקחת זמן. זה חלק מאופי ההתלכדות בבניה של סביבות גדולות. בדומה ל-Rapids, תמיד תימצא חדשנות חדשה.

הסיבה השנייה לכך שצריך להתחיל כבר עכשיו לעבוד עם AI, נעוצה בעובדה שניהול לא מתרחש ביום אחד. אסור להתבלבל בין ניהול AI ואנליטיקה מתקדמת לעומת יישום פרוצדורות באתר. שני סוגי ניהול משלימים אך לא אקסקלוסיביים. ניהול נכון של אנליטיקה מתקדמת כולל תיקון של הטעיות (או אפשרות שמודל מתבסס על הנחות שגויות או קישורים מוטעים), של מודלים לא רלוונטיים כבר (כאשר הנתונים הדמוגרפיים או ההיסטוריים עליהם נבנה השתנו), ושל התיישרות (כאשר המודל והתוצאות מתיישרים עם משימת החברה ולא משדרים הצהרה שגויה לגבי החברה).

מערכות ADAS (ר"ת Advanced Driver Assistance Systems) לתמיכה בנהיגה מהוות דוגמה טובה לכך. רוב המערכות של יצרני הציוד נבנות עבור כיול יומי. היצרנים פיתחו סביבה שבה ניתן לאמן את כל הסימולציה של מודל ביום אחד בלבד. זו דוגמה של תעשייה בה הניהול התקני (או הבטיחות) כרגע מוגבל, אך מתקדם.

על ידי צפי מראש של הצרכים, כדי שניתן יהיה להתייחס במהירות לבעיית בטיחות פתאומית, ניהול ה-AI במקרה זה צריך להיות ערוך לכל שינוי עתידי הנובע מהחלטת ממשלה. היכולת לספק מוצרים לשוק מוקדם יותר, היא בגדר בונוס. כך נראה ניהול AI בשל.

הסיבה השלישית הינה מסלול ההשקעה בדרך להטמעת AI. הרבה מנהלי טכנולוגיה נאבקים לקבל מימון לפרויקט ה-AI שלהם. במקרים רבים חברות נהרו לעלות על רכבת ה-AI לפני שמיפו את הדרך. חברות אלה לרוב מתבססות על טכנולוגיית AI של צד שלישי לאתחול המאמץ שלהן. המהלך מאיץ את כניסתן לעולם ה-AI ורוכש להם מהירות בהתחלה.

אולם למרבה הצער, חסר במהלך מסוג זה זכויות יוצרים, כאשר בסופו של דבר, כל הזכויות שייכות לאותו צד שלישי. במקרה כזה, כאשר הייחוד של מוצר החברה נשלט בידי טכנולוגיה של חברה אחרת, הדבר עלול להוביל לבעיות הקשורות לעלות, או לדרך בה החברה מבקשת להטמיע את הטכנולוגיה בפתרון שלה. ללא זכויות יוצרים, היא לא יכולה לעשות זאת. כאן ההבדל בין מודל פלטפורמה כשירות (PAAS), בו משתמשים בתשתית ומחזיקים בבעלות על הטכנולוגיה, לעומת מודל של תוכנה כשירות (SAAS), בו מחזיקים בבעלות על מודלים ספציפיים בלבד הבנויים על טכנולוגיה של מישהו אחר. חשוב להבין את ההבדל וההשלכה עבור העסק שלכם.

הכותב הוא סגן נשיא להנדסה ופיתוח ב-דל טכנולוגיות

הפוסט הכוכב הבא – לא רק לאירוויזיון, או: מה שצריך לדעת על AI הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

בקרוב ייחשף: מיהן חברות ה-IT שהלקוחות הכי מרוצים מהן?

$
0
0

ובמקום הראשון... צילום אילוסטרציה: Elnur, BigStock

מאות מנהלי טכנולוגיה מארגונים רבים במשק, מהמגזר הפרטי והציבורי, השתתפו בסקר השנתי הגדול של פירמת BDO ואנשים ומחשבים, שעוסק בשביעות הרצון של הלקוחות בענף ה-IT. תוצאות הסקר ייחשפו בכנס IT Top Stars 2019, שייערך בתחילת החודש הבא. בין המשתתפים באירוע, שייערך באולם האירועים LAGO בראשון לציון, יהיו מנהלי הטכנולוגיה שלקחו חלק בסקר.

כמו בשנים קודמות, תוצאות הסקר עובדו למדד ייחודי שפותח על ידי BDO, שמשקף את מידת שביעות הרצון של הלקוחות ממוצרי ושירותי תעשיית ה-IT המוענקים להם על ידי ספקי ויצרני המחשוב בשוק הישראלי. תוצאות הסקר מהשנה שעברה עוררו הדים רבים בענף.

הסקר כולל מספר קטגוריות: הערכת מוצרים - אפליקציות, הערכת מוצרים בתחום התשתיות והערכה של ספקי השירות השונים. עורכי הסקר ציינו כי גם השנה, מידת ההיענות של מנהלי הטכנולוגיות להשיב הייתה גבוהה, מאחר שהם רואים בתוצאות הסקר כלי חשוב, שיסייע להם לבחור את הפתרונות שהם רוצים ליישם בארגונים שבהם הם מועסקים. כמו כן, החוקרים הוסיפו את סעיף הבשלות הדיגיטלית, במטרה לספק תמונת מצב על מוכנות הארגונים להטמעת שינויים דיגיטליים ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות לצורך אופטימיזציה של תהליכי העבודה והשירותים שהם מספקים.

ירון פלד, שותף ומנהל מערך הייעוץ של BDO, אמר כי "עבדנו במשך כשנתיים על בניית המחקר, במטרה לייצר מדד אובייקטיבי שידרג את המוצרים, השירותים והספקים בשוק ה-IT הישראלי, ולתת כלי מקצועי ואיכותי לארגונים בישראל שיעזור להם בקבלת ההחלטות בבחירה של ספקים, מוצרים ושירותים. הסקר שם דגש על שביעות רצון לקוחות ובכך הוא מבדל את עצמו ממחקרים אחרים".

כנס הארגון האוטומטי

תוצאות הסקר ייחשפו, כאמור, במסגרת כנס IT Top Stars 2019. השנה יתמקד הכנס ב-"ארגון האוטומטי", ויעסוק באוטומציה של תהליכים ארגוניים, תפעוליים ושיווקיים באמצעות חדשנות טכנולוגית לצורך התייעלות. כחלק מהאירוע ייערך פאנל מנמ"רים בהשתתפות ליאורה שכטר, מנמ"רית עיריית תל אביב-יפו ויו"רית פורום המנמ"רים ברשויות המקומיות, ירון סברלדוב, מנמ"ר אמדוקס, גיל טמיר, מנמ"ר AIG, ושי גוטמן, סמנכ"ל הדיגיטל של UPS. בין המרצים הנוספים באירוע יהיו עופר דורון, מנהל מפעל מבת חלל בתעשייה האווירית, שיספר על הרובוטיקה והאוטומציה שמאחורי החללית בראשית, ורז הייפרמן, יועץ בכיר ב-BDO.

להרשמה לכנס לחצו כאן.

הפוסט בקרוב ייחשף: מיהן חברות ה-IT שהלקוחות הכי מרוצים מהן? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ויקימדיה מעוניינת שתעשו שימוש בוויקינתונים

$
0
0

ד"ר קרן שצמן, רכזת פרויקט ויקינתונים בעמותת ויקימדיה ישראל. צילום: אנדרה מולר

כאשר אתם כותבים חיפוש בגוגל, רואים בצד שמאל (בעברית) או ימין (בשפות שנכתבות משמאל לימין) תיבה ובה פרטים עיקריים על נושא מילת המפתח, אם זה אדם, חברה, יישוב, מדינה או כל ישות אחרת שיש לה ערך בוויקיפדיה. התמצית הזאת מגיעה ברובה מוויקיפדיה באמצעות פרויקט ויקינתונים, המכונה באנגלית Wikidata.

ולא רק גוגל, לא מכבר שמענו על ההודעה של Airbnb שהיא מחרימה את היישובים הישראליים בשטחים. מהיכן היא יודעת מהי התנחלות ומהו יישוב פלסטיני? הנתונים הגיעו מוויקינתונים, לפי ההגדרות של כותבי הערכים הרלוונטיים. בסופו של דבר היא נסוגה מהחלטה זו, משום שאינה מחילה אותה על שטחים אחרים במצב דומה, כגון צפון קפריסין וחבל נגורנו קרבאך בארמניה.

יש גם דוגמאות לשימוש שלא למטרת רווח. כך למשל פרויקט גנומיקס, שבו הועלו למסד הנתונים פרטי כל הגנים שפוענחו, מחיידקים ועד לבני אדם. כך לדוגמה יש פריט במסד הנתונים לכל גן שזוהה בפרויקט הגנום האנושי ובמחקרי ההמשך ועוד. דוגמה נוספת היא אתר היסטרופדיה – אתר המביא את אירועי ההיסטוריה בצורה מובנית יותר (קליק אחד לכל אירוע).

אלו הן רק דוגמאות לשימושים שונים במסד הנתונים הגדול שהתפתח בחמש השנים האחרונות. ד"ר קרן שצמן, רכזת פרויקט ויקינתונים בעמותת ויקימדיה ישראל, הסבירה בשיחה עם אנשים ומחשבים כיצד פועל המיזם והמליצה למנמ"רים ותיקים וליזמי היי-טק חדשים להשתמש בו, כדי לספק שירותים שלא חשבו עליהם עד כה.

"הרעיון של המיזם הוא – מסד נתונים ברישיון חופשי, כמו שוויקיפדיה היא אנציקלופדיה ברישיון חופשי. התחלנו את הפרויקט בהצגת המידע מכל הוויקיפדיות בעולם בצורה מובנית, כלומר להפוך אותו לנתונים. אם למשל בערך על אלברט איינשטיין כתוב מתי הוא נולד ואיפה הוא נולד, והיכן למד באוניברסיטה, בוויקינתונים הנתונים הללו יוצגו בצורה מובנית", אמרה שצמן.

גם מחשבים יכולים לקרוא את פריטי המידע

לפי שצמן, לא רק אנשים יכולים להשתמש בוויקינתונים, אלא גם מחשבים יכולים לקרוא את הפריטים הללו, וזה הופך את המיזם למעניין לא רק לקהל הרחב אלא גם לאנשי מחשבים.

פריט בוויקינתונים יכול לייצג כמעט כל כל נושא, מושג, אובייקט או ישות. לכל פריט יש מספר מזהה ייחודי (מספר Q), תווית (השם המקובל לפריט בשפה מסוימת), תיאור, כינויים (תוויות אלטרנטיביות) ומספר קביעות או הצהרות.

לדבריה, "קביעות מורכבות משלושה חלקים: (1) פריט (עם מספר Q ייחודי); (2) תכונה (בעלת מספר P ייחודי); (3) ערך (יכול להיות פריט אחר או איזשהו ערך אבסולוטי, כמו תאריך לידה, מספר, וכיו"ב). למשל: הולנד (Q55) – עיר בירה (P36) – אמסטרדם (Q727) או: אבי בליזובסקי (Q6946662) – תאריך לידה (P569) – ארבעה בנובמבר 1961".

"הנתונים בוויקינתונים נוצרו בהתחלה על בסיס כל הערכים שהיו קיימים בוויקיפדיות בשפות השונות", הרחיבה שצמן, "בשלב ראשון (סוף 2012) נוצרו פריטים במאגר הנתונים שכללו תחילה רק קישורים בין-לשוניים. כלומר, כל פריט שנוצר בוויקינתונים הכיל מידע בסיסי: תווית (השם המקובל לפריט בשפה מסוימת), תיאור וכינויים (תוויות אלטרנטיביות) וקישורים לערכים על הפריט בוויקיפדיות השונות.

בשלב שני, בתחילת 2013, החלו להוסיף הצהרות לפריטים. אלו יובאו, בחלקם בדרכים אוטומטיות, מתבניות מידע וקטגוריות שבערכי ויקיפדיה. בהמשך נוצרו פריטים והצהרות רבים על בסיס מאגרי נתונים חיצוניים (למשל, קישורים למאגרים חיצוניים כגון IMDB, קטלוגים של ספריות שונות, למ"סים במדינות שונות וכיו"ב), ומקורות מידע נוספים".

כל הנתונים זמינים ברישיון חופשי, כלומר ניתן לעשות בהם כל שימוש, כולל מסחרי. גוגל, אחת הנהנות הגדולות ביותר של הפרויקט, עושה שימוש בוויקינתונים: חלק נכבד מהמידע שמופיע בגרף הידע של גוגל נמשך מוויקינתונים. זו הסיבה שגוגל תמכו בהקמת מיזם ויקינתונים על ידי מענק שהיווה כרבע מההון ההתחלתי של המיזם.

מימוש החזון של ממציא האינטרנט

על אף שמיזם ויקינתונים הוא מיזם צעיר יחסית, הוא מעורר התעניינות והתלהבות בקרב גופים וארגונים שונים. הסיבה להתלהבות היא שיש לוויקינתונים את הפוטנציאל להוות תשתית לרשת סמנטית או Web 3.0 – מונח שטבע טים ברנרס-לי, שנודע כממציא רשת האינטרנט (WWW), ועומד בראש הארגון הבינלאומי לתקינה ברשת (W3C).

ב-2001 תיאר ברנרס-לי את חזון הרשת הסמנטית כבסיס נתונים שיפעל כרשת ויכיל את קשרי המשמעויות שבין מרכיביו. כלומר, מצב שבו מחשבים ויישומים ברשת האינטרנט יוכלו לנתח מידע ותכנים בצורה דומה לבני אדם על-ידי יצירת קשרים והקשרים בין כל התוכן הקיים ברחבי הרשת. רשת סמנטית יכולה להוות בסיס למערכות בינה מלאכותית ולשיפור רשת האינטרנט ומנועי החיפוש. הצלחת מיזם ויקינתונים יכולה, אם כן, להיות צעד משמעותי במימוש החזון של ברנרס-לי.

הפוסט ויקימדיה מעוניינת שתעשו שימוש בוויקינתונים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

סרוויס נאו ממשיכה לקנות בישראל: רכשה סטארט-אפ בעשרות מיליונים

$
0
0

ג'ון דונהיו, מנכ''ל סרוויס נאו. צילום: יח:צ

רכישה שלישית לסרוויס נאו בישראל: החברה הודיעה אתמול (ב') כי קנתה את הסטארט-אפ הישראלי Appsee - הן את הקניין הרוחני והן את כוח האדם הטכני של החברה. החברות לא מסרו את סכום הרכישה, אולם מומחים מעריכים אותה בכמה עשרות מיליוני דולרים.

החברה הנרכשת מציעה יכולות אנליטיקה, שבאמצעותן ניתן להפיק תובנות על התנהגות הלקוחות בזמן השימוש באפליקציה או באתר של הארגון. יכולת זו, אומרים בסרוויס נאו, תאפשר לה לספק חוויית לקוח אינטואיטיבית ושיפור נוסף בתהליכי העבודה האוטומטיים, במטרה לפנות את העובדים מעבודה רוטינית לטובת משימות ליבה.

סרוויס נאו מעוניינת לשלב את היכולות של Appsee בפלטפורמת הפיתוח שלה - Now Platform, וכדי לשדרג את מערך האפליקציות שהיא מציעה. זאת, בהתאם למגמה שעליה היא הצהירה - להביא לעולם העבודה את יכולות המובייל והדיגיטל המוכרות מהעולם הצרכני הפרטי.

Appsee הוקמה ב-2012 על ידי צחי בוסיבא (המנכ"ל) ויוני דואק (סמנכ"ל הטכנולוגיות), והיא נרכשת לאחר שגייסה כשלושה מיליון דולר בלבד. בין המשקיעים בה נמצאים קרן גיזה, קרן פלינט קפיטל ומשה ליכטמן. בעקבות הרכישה, יצטרפו שני המייסדים וכלל עובדי המו"פ של Appsee לסרוויס נאו ויסייעו בשיפור אסטרטגיית המובייל של החברה. סרוויס נאו מקווה להשלים את העסקה עד סוף הרבעון הנוכחי.

הרכישה של Appsee מצטרפת לשתי רכישות קודמות של סטארט-אפים ישראליים שסרוויס נאו ביצעה: ב-2017 היא קנתה את SkyGiraffe בעשרות מיליוני דולרים ושלוש שנים לפני כן - את ניבולה תמורת כ-100 מיליון דולר.

הפוסט סרוויס נאו ממשיכה לקנות בישראל: רכשה סטארט-אפ בעשרות מיליונים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


כיצד הענן מסייע לפתרון משבר הרעב העולמי?

$
0
0

הכוורות יחוברו לענן והדבורים יישמרו מכל משמר. צילום אילוסטרציה: BigStock

"החיבור בין עולמות הענן והאינטרנט של הדברים הוא בעל משמעויות פרקטיות רבות ב'עולם האמיתי'. כך למשל, אנשים לא יודעים שהדבורים ברחבי העולם אחריות ל-75% מההאבקה של צמחים. ההיכחדות שלהן בקצב מהיר, היא בעלת משמעות דרמטית למצאי המזון העולמי ולקיומן של מערכות אקולוגיות קריטיות לחיים על כדור הארץ. חיבור שעשינו בין חיישנים ששמנו בכוורות בארץ ובעולם - ובין הענן שלנו, עשוי לשפר משמעותית את יכולת ההישרדות של דבורים בעולם, ובהתאמה – להביא לשימור ולהגדלת תפוקת המזון העולמי", כך אמר ג'יימס הרגריבס, מוביל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה.

[caption id="attachment_290723" align="alignnone" width="600"]ג'יימס הרגריבס, מוביל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה. צילום: עזרא לוי ג'יימס הרגריבס, מוביל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה. צילום: עזרא לוי[/caption]

הרגריבס דיבר במסגרת כנס הענן שערך הסניף הישראלי של ענקית המחשוב, Oracle Cloud Day. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') במרכז הכנסים אבניו בקריית שדה התעופה, בהשתתפות כאלף לקוחות ושותפים עסקיים. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי דרור גלוברמן.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין.

כוורת מחוברת

הרגריבס הציג מיזם של ארגון The World Bee Project, הנערך יחד עם אורקל, אשר מנסה להציל את אוכלוסיית הדבורים בעולם, ובאמצעותו - את עתיד החקלאות המודרנית וכלל המערכות האקולוגיות. לדבריו, "כשליש מאספקת המזון העולמית תלויה בדבורי הדבש ובתהליך האבקת הפרחים שהן אחראיות לו". הוא סיים באומרו כי "ככל שהפרויקט יתרחב - כך אפשר יהיה להפיק יותר תובנות ותחזיות".

[caption id="attachment_290724" align="alignnone" width="600"]אסף לב, מנהל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה. צילום: עזרא לוי אסף לב, מנהל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה. צילום: עזרא לוי[/caption]

אסף לב, מנהל חדשנות טכנולוגית, אורקל בריטניה, אמר כי "במסגרת המיזם, מחוברות כוורות דבורים לענן של אורקל ליצירת רשת, והן מנוטרות על ידי חיישנים לאיסוף נתונים שונים, דוגמת טמפרטורה, לחות, משקל הדבש בכוורת, ספירת הדבורים שיצאו ונכנסו. יש גם חיישן קול, מיקרופון - הקולט צלילים בכוורת. חיבור של הכוורות לענן של אורקל, איסוף וניתוח הנתונים המתקבלים באמצעות כלי ניתוח ובינה מלאכותית בענן - מאפשרים להבין למה הדבורים סובלות וכיצד ניתן לעזור להן". הוא סיים בציינו כי "ישראל היא בין 3 המדינות הראשונות שמשתתפות במיזם, לצד אנגליה ואירלנד, ובשיתוף אוניברסיטאות מובילות".

הדבורים הולכות ונעלמות

יוסי אוד, ממייסדי המרכזים העירוניים לגידול דבורים וארגון מגן דבורים אדום, אמר כי "אם לא יישארו דבורים - לא תוכלו לאכול סלט. החרק העוקצני הקטן הזה אחראי למרבית השפע בעולם: 75% מההאבקה בעולם, 40% מהמזון בעולם תלוי בהם. ירקות, פירות, שקדים ועוד - כולם ייעלמו".

לדברי אוד, "במאה השנים האחרונות הדבורים הולכות ונעלמות בהיקפים של עשרות אחוזים. מדובר בסכנה לביטחון התזונתי שלנו ולתקינות התהליכים החקלאיים על פני כדור הארץ. ה-האבקה קשורה לאיכות האוויר ולכמות החמצן, לאיכות האדמה ולהתפרקות הצומח באדמה".

[caption id="attachment_290725" align="alignnone" width="600"]יוסי אוד, ממייסדי המרכזים העירוניים לגידול דבורים וארגון מגן דבורים אדום. צילום: עזרא לוי יוסי אוד, ממייסדי המרכזים העירוניים לגידול דבורים וארגון מגן דבורים אדום. צילום: עזרא לוי[/caption]

החיבור בין החיישנים שבכוורות, לענן של אורקל, הסביר אוד, "מביא לכך שאני מקבל בטלפון הנייד הודעות: 'אתה עובד נכון עם הנחילים', או 'הכוורת איבדה את המלכה'. הרשת של החיישנים יודעת לדווח, עד 21 ימים מראש, על כך שמלכת הדבורים עזבה את הכוורת. מצב זה מסוכן כי הוא מוריד את תפוקת הכוורות לאפס, בתקופה הכי קריטית – באביב. ההתראה מראש נותנת לנו יכולת להיערך לעזיבת המלכה, ולהביא למצב בו הנחיל מוליד נחיל חדש. הדבוראים המסחריים מונעים את ההיפרדות של המלכה, על מנת שהדבורים יוכלו להמשיך לייצר דבש ברצף, על ידי הצבת מלכה 'מלאכותית' בטרם המלכה האמיתית עוזבת. כך, ניתן להמשיך בייצור הדבש".

באירופה, אמר אוד, "הצרעה האסייתית מחסלת נחילי דבורים. בארץ עושה אותו הדבר הצרעה המזרחית. באמצעות זיהוי תמונה, ניתן לספק לדבוראים התראות על מתקפות עתידיות של צרעות".

"הענן נותן מענה בשתי רמות. האחד, ברמה המקומית לכוורנים המקומיים, והשניה, מאות אלפי חיישנים המספקים נתונים לטובת מחקר ופתרונות גלובליים", הסביר. אוד סיים בציינו כי "טכנולוגיות מתקדמות, דוגמת חיבור חיישנים לענן של אורקל, יביאו לצמצום היקף המיתות של הדבורים שנחלשות מהדברה, מטפילים ומצרעות".

ריקון אוטונומי של פחי אשפה

הרגריבס הראה גם מייצג של עיר חכמה, עשויה לגו, המאפשר לראות בפעולה את העיר העתידית. עיר שכזו, אמר, "מבוססת חיישנים של אינטרנט של הדברים, IoT, ומשתמשת בשירותי הענן של אורקל לטובת משימות עירוניות שונות: ריקון אוטונומי של פחי אשפה, מציאת מקום חניה פנוי על פי זיהוי תמונה, תאורת רחוב חכמה, רכבת חכמה שתדע להגיע רק כשיש נוסעים בתחנה, להתריע ולבלום כשיש אדם על הפסים, שתוכל לעדכן בזמן אמת מתי תגיע לתחנה, ועוד". המודל, סיים, "כולל גם בניינים חכמים, שימדדו טמפרטורה ולחות בחוץ ובפנים, כדי לווסת את האקלים. כל הסנסורים מחוברים לפלטפורמת IoT בענן שלנו, תוך שילוב שירותי אנליטיקה וצ'טבוט".

הפוסט כיצד הענן מסייע לפתרון משבר הרעב העולמי? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"המימד האוטונומי הופך את הענן למכפיל כוח"

$
0
0

"הענן מהווה מהפכה בעולם ה-IT. כעת אנו נמצאים בשלב השני במהפכת הענן, עם בסיס הנתונים האוטונומי. בסיס נתונים זה הופך את הענן מברירת מחדל למחשוב ואחסון - למכפיל כוח אמיתי", כך אמר עוזי נבון, מנכ''ל אורקל ישראל.

נבון דיבר בפתח כנס הענן שערך הסניף הישראלי של ענקית המחשוב, Oracle Cloud Day. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') במרכז הכנסים אבניו בקריית שדה התעופה, בהשתתפות כאלף לקוחות ושותפים עסקיים. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי דרור גלוברמן.

לדברי נבון, "מדובר במכפיל כוח עבור ארגונים, אשר ממנפים אותו בעיקר לטובת הפקת ערך עסקי מהנתונים שברשותם. בסיס הנתונים האוטונומי נתמך על ידי OCI, תשתית הענן של אורקל. מדובר בארכיטקטורה מודרנית, שנבנתה לעמוד בעומסים בלתי מתפשרים - על משאבי המחשוב, האחסון והרשת".

קורס מיוחד הכשיר יותר מ-120 ארכיטקטים לענן

"עם המעבר של יותר ויותר לקוחות לענן שלנו", אמר נבון, "ראינו צורך בדרישה הולכת וגוברת לבעלי מקצוע, ארכיטקטים לענן. פצחנו ביוזמה ייחודית, הראשונה בעולם, לקורסים בתחום. כבר סיימנו את המחזור השישי, והכשרנו יותר מ-120 אנשי IT לתפקיד עדכני זה".

לדבריו, "המיזם נועד לעזור להכשיר את אנשי ה-IT הישראלים לעולם החדש, התופס תאוצה. אנחנו מעבירים קורס הכשרה חינם, על הענן של אורקל, בו לומדים את כל סביבת הענן מהבסיס, וגם 'עולים' מהתשתיות לשירותים ולפלטפורמה ומעמיקים. הקורס נועד להעניק למשתתפים בו יתרון משמעותי בשוק ה-IT ובארגוני האנטרפרייז שבהם הם עובדים – שעוברים בהדרגה לענן. לא חזינו את הביקוש וההצלחה לקורס הזה".

נבון סיים באומרו כי "מהפכת הענן מאפשרת לארגונים לתכנן את העתיד ולדאוג למחר – ולעשות זאת היום, עם יכולות גמישות, תשלום לפי צריכה וחדשנות טכנולוגית. יש לנו בישראל כבר מאות לקוחות בענן, והמגמה ממשיכה לצבור תאוצה".

עולם IT חדש בזכות הענן - בדגש על אבטחת מידע

אסף סובול, מנהל פיתוח עסקי, אורקל ישראל, אמר כי "הטכנולוגיות של הענן מעצבות את עתיד המחשוב הארגוני, מזריקות חדשנות, והן תשפענה על כל היבט בחיינו – החל מתחבורה עם מכוניות אוטונומיות, דרך רפואה מותאמת אישית, עבור בחקלאות מדויקת וכלה בערים חכמות".

"בעולם ה-IT החדש", ציין סובול, "יש לשים דגש על היבט אבטחת המידע. העולם הופך ליותר ויותר מחובר, וזה אתגר אבטחה - והזדמנות לרעים. מחקרים מצביעים כי ניתן היה למנוע 85% מהפריצות, כיוון שהיו להן טלאים מוכנים, שלא הוטלאו. כך, הצפי הוא למחסור של 3.5 מיליון מקצועני אבטחה עד 2021. מדי שבוע ארגון ממוצע מקבל 17 אלף התראות, אלא שרק 19% מהן מהימנות ורק 4% מהן נבדקות לעומק. המענה הוא לא בהגדלת כוח האדם, אלא במיכון. קשה לזהות מתקפה כשיש כה הרבה רעש לבן. לכן, נדרשת פלטפורמה אוטונומית, ה'מבינה' את הארגון, את התהליכים העסקיים, ומסוגלת לזהות אנומליות ולטפל בהן". לדבריו, "ניתן לנצח את הרעים רק באמצעות שימוש במכונות. יש לתת למכונות להתנהל מול מכונות - אחרת נפסיד במלחמה".

[caption id="attachment_290734" align="alignnone" width="600"]אסף סובול, מנהל פיתוח עסקי, אורקל ישראל. צילום: עזרא לוי אסף סובול, מנהל פיתוח עסקי, אורקל ישראל. צילום: עזרא לוי[/caption]

סובול סיים בציינו כי "רוב הספקיות מציעות ללקוחות שביל לענן. אורקל מציעה יותר מזה, גשר דו-סטרי, לטובת הלקוחות שבשנים הקרובות יחיו בעולם היברידי. הענן שלנו מספק מענה לכל שכבות השירות – פלטפורמה כשירות, PaaS, תשתיות כשירות, IaaS, ותוכנה כשירות, SaaS. כך אנו מסייעים למסעות השונים של הלקוחות. התחלנו, ונמשיך, במהלך של הכנסת בינה מלאכותית ולימוד מכונה לענן, לטובת הדור הבא שלו. האוטונומי והמיכון מביאים להפחתת הוצאות, לצמצום סיכונים וליכולת להתמקד בחדשנות. המיכון מניב חיסכון של עד 70% בעלויות הרישוי, הענן מביא לצמצום העלויות של ניהול ה-IT עד 80%. בסיס הנתונים האוטונומי מצמצם במחצית את הוצאות התפעול, כי לא נדרש כוח אדם. זאת, לצד העלמת שגיאות של בן אנוש, מה שמביא לפי 100 יותר אמינות".

הפוסט "המימד האוטונומי הופך את הענן למכפיל כוח" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

דורון קרופמן מונה למנהל תכנית החדשנות של שניידר אלקטריק בישראל

$
0
0

דורון קרופמן, מנהל תכנית החדשנות של שניידר אלקטריק בישראל. צילום: יח"צ

דורון קרופמן, עד כה מנהל הפעילות בישראל של APC מבית שניידר אלקטריק, עובר תפקיד בקבוצה וישמש מעתה כמנהל תכנית החדשנות שלה בישראל. במסגרת תפקידו ינהל קרופמן את קשרי החברה עם קהילת הסטארט-אפים וקרנות הון-הסיכון בישראל, יפעל להעמקת פעילותה ומעורבותה של שניידר אלקטריק בקהילה זו ויעסוק באיתור טכנולוגיות חדשות רלוונטיות לתחומי העיסוק של החברה.

קרופמן שימש כמנהל הפעילות בישראל של APC מאז 2011. קודם לכן הוא כיהן במשך 25 שנים בתפקידי פיקוד וניהול על מערכי טכנולוגיה ופרויקטים מורכבים ביחידת התקשוב של חיל המודיעין. קרופמן השתחרר מצה"ל בדרגת סא"ל, ובתפקידו האחרון שימש ראש ענף רשת והגנות והיה אחראי על פיתוח תשתיות ה-IT של החיל.

יחידת חדשנות חדשה

המינוי של קרופמן מתבצע כחלק ממהלך גלובלי של שניידר אלקטריק, שבמסגרתו היא הקימה בסוף השנה שעברה יחידת חדשנות חדשה - Schneider Electric Ventures. היחידה היא בעלת תקציב השקעה של חצי מיליארד יורו, ומטרתה היא איתור חברות וטכנולוגיות רלוונטיות להשקעה וחיבור שלהן לתאגיד ניהול האנרגיה העולמי. הקמת היחידה היא תוצר של החלטתה של שניידר אלקטריק לעבור ממודל השקעה עקיף למודל השקעה ישיר, לאחר מספר שנים שבהן ביצעה החברה את פעילותה בעולם הסטארט-אפים באמצעות קרן ההשקעות Aster Capital.

היחידה החדשה נמצאת תחת ניהולו של עמנואל לגאריג, מנהל החדשנות העולמית בשניידר אלקטריק וחבר ההנהלה המצומצמת של החברה. היא פעילה במרכזי טכנולוגיה בולטים ברחבי העולם, ובשניידר אלקטריק אומרים שמינוי קרופמן בישראל מהווה יריית פתיחה להעמקת החיבור והקשר בין החברה לתעשיית הסטארט-אפים המקומית.

תחומי העניין הטכנולוגיים המרכזיים של שניידר אלקטריק הם האינטרנט של הדברים, תקשורת בין מכונות, הגנת סייבר, בינה מלאכותית, מציאות מדומה ועוד. זאת, במטרה לשלב את הטכנולוגיות הללו במוצרים ובשירותים לניהול אנרגיה, התייעלות אנרגטית ואוטומציה של מפעלי תעשייה שהתאגיד מציע.

היסטוריה של פעילות בישראל

עד היום ביצעה החברה מספר השקעות בחברות טכנולוגיה ישראליות - האחרונה שבהן בחברת הסייבר התעשייתי קלארוטי. מספר שנים קודם לכן היא השקיעה בחברת הקלינטק אטלנטיום, שמפתחת ומייצרת מערכות חיטוי מים, ובנובה לומוס, שמתמחה בקישוריות וחשמל באזורים כפריים.

שניידר אלקטריק הוא תאגיד צרפתי שפעיל ביותר מ-100 מדינות, עם הכנסות ב-2018 של יותר מ-26 מיליארד יורו ולמעלה מ-160 אלף עובדים. היא מבצעת פעילות מו"פ בכמה מרכזים - בצרפת, ארצות הברית, סין, הודו, סינגפור ומקסיקו. בישראל פעילה החברה מאז 1999, כסניף מקומי של שניידר אלקטריק העולמית. בסניף הישראלי עובדים כ-120 איש והוא מעורב בפרויקטים לאומיים, דוגמת הקמתו של מערך האנרגיה בנמל התעופה רמון.

הפוסט דורון קרופמן מונה למנהל תכנית החדשנות של שניידר אלקטריק בישראל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גוגל: מצב כהה בדרך לכל רחבי מערכת Android Q

$
0
0

גוגל

גוגל הכריזה בכנס I/O 2019 כי בגרסה הבאה של מערכת ההפעלה שלה, Android Q, היא תאפשר שימוש ברקעים אפלים בכל רחבי המערכת. בינתיים, בדרך לשם הופיעה גרסה של אפליקציית החיפוש הראשית בה כבר ניתן לראות את השימוש במצב כהה (Dark Mode) כפי שגוגל בוחנת אותו.

המצב הכהה בא לידי ביטוי במספר דרכים. בחלק מהמכשירים פס החיפוש של גוגל המופיע במסכי הבית של הטלפון, לפחות באלו שמבוססים על אנדרואיד, מקבל צבע כהה שקוף. מעבר לאפליקציית החיפוש עצמה מגלה שגם בה פס החיפוש הוא כהה, אך הרקע הכללי עדיין לבן. עם זאת כשמבצעים את החיפוש בפועל, כל הדף מקבל צבע כהה, כולל הרקע של המקלדת.

לעומת זאת משתמשים אחרים דיווחו על כך שבדפי החיפוש של האפליקציה הראשית של גוגל יש רקע שחור, שמעליו מופיעות תיבות לבנות דווקא.

אם הסתקרנתם - המצב הכהה זמין בגרסה שעדיין אינה מוגדרת עוד כבטא, ולכן אינה זמינה להורדה מ-Google Play. היא ניתנת להורדה כקובץ APK ממספר אתרים ברשת, ומדובר בגרסה 9.88 ומעלה.

 

הפוסט גוגל: מצב כהה בדרך לכל רחבי מערכת Android Q הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מערכת ההפעלה Android Q תתמוך גם במצב שולחני

$
0
0

תמיכה במצב שולחני באנדרואיד Q

גוגל מתכוונת לשלב תמיכה בעבודה במצב שולחני ב-Android Q. מדובר בפיתוח שנמצא בתחילת הדרך, אך כבר הוצג בפועל בכנס המפתחים שלה, גם אם לא באופן רשמי וישיר.

התמיכה במצב עבודה שולחני, בעת חיבור מסך גדול, הוצגה במהלך ההרצאות למפתחים. המרצים אף עודדו את הנוכחים להתחיל לחשוב על האפשרות הזו ולהתאים את האפליקציות שלהם למצב העבודה החדש.

אנשי גוגל הסבירו בנוסף שניתן יהיה להריץ למעשה אפליקציות עם תמיכה בעבודה בריבוי מסכים, כשמסך הטלפון והמסך השולחני עובדים במקביל. ניתן יהיה אף לבצע התאמות שונות לכל אחת מסביבות העבודה בנפרד, כשלמעשה התצוגה על המסך הגדול תהיה במעין חלון - ובגוגל מסרו שיהיה צורך לקחת בחשבון שגודלו של החלון הזה יהיה ניתן לשינוי דינמי.

בנוסף, המפתחים יצטרכו לוודא שהאפליקציה תדע להתאים את עצמה באופן אוטומטי לסביבת העבודה, כולל כמובן התאמת הממשק.

התמיכה האוטומטית במצב עבודה שולחני בסביבת העבודה של אנדרואיד, עם שינוי אוטומטי בעת חיבור של מסך גדול, היא אחד הגביעים הקדושים של מערכת ההפעלה של גוגל, ואחד החידושים שמעוררים ציפיות רבות למדי.

יש להזכיר שוואווי וסמסונג כבר עובדות זמן רב למדי על תמיכה במצב עבודה שולחני, ובמקרה של סמסונג מדובר כמובן ב-DeX שהוא מעין תחנת עגינה שמאפשר למכשירי ה-Note האחרונים של החברה לעבוד עם מסכים גדולים.

הפוסט מערכת ההפעלה Android Q תתמוך גם במצב שולחני הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 41027 articles
Browse latest View live