Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 41164 articles
Browse latest View live

נשים ומחשבים: נעמה הולנדר, זרטו

$
0
0

שם ותפקיד: נעמה הולנדר, מנהלת מערכות המידע הראשית ב-זרטו (Zerto) ומנהלת האינטגרציה של זרטו עם HPE

ותק בתפקיד: בתפקיד הנוכחי חצי שנה, ב-זרטו – 4 וחצי שנים.

תפקידים קודמים: מנהלת מערכות מידע ב-זרטו, סמנכ"לית בחברה המטמיעה מערכות מידע, מנהלת פרויקטים בתחומים שונים.

השכלה ושירות צבאי: מהנדסת תעשיה וניהול מערכות מידע, תואר שני במנהל עסקים שניהם באוניברסיטת בן גוריון, ומוסמכת PMP. שירות צבאי כקצינת חמ"ל בשטחים וסמ"פית בקורס קצינות.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מאז ומתמיד היתה לי זיקה למערכות ומספרים, והתחברתי לעולם הטכנולוגי בקלות. כשהתלבטתי מה ללמוד, בחנתי כמה כיוונים, ולבסוף החלטתי ללמוד מערכות מידע, תחום שהתפתח מאוד במהלך השנים. תפקידי הראשון כסטודנטית אמנם היה קרוב יותר להנדסת תעשיה וניהול, אבל כבר בתפקידים הראשונים שלי בתעשיה נחשפתי לתהליכים מגוונים ולמערכות השונות איתן עובדים בארגונים בדיסיפלינות השונות, והחלטתי שאני רוצה להתפתח בערוץ הזה.

ב-זרטו, לאור גדילתה המהירה בשנים האחרונות, אני מצליחה להביא לידי ביטוי הרבה מהיכולות ומהניסיון שצברתי בתחום. ביצענו פרויקטים רבים ומגוונים והטמענו תהליכי עבודה וכלים מהמתקדמים בתחום, שמשרתים גם את הממשק מול הלקוחות וגם את ההתנהלות הפנים ארגונית. בין השאר, הטמענו Service Now לניהול השירות ב-IT, ואף הרחבנו את השימוש לכלל נותני השירותים בארגון. הטמענו כלים בעולם המכירות, כגון כלי CPQ, כלי לניהול העמלות של אנשי המכירות, בילינג ללקוחות. בעולם התשתיות שיפרנו בכמה רמות את הפלטפורמה המשרתת את המפתחים בארגון, יצרנו תהליכי עבודה אחידים בעולמות התוכן ועוד.

לפני כחצי שנה התרחש אירוע משמעותי ומשמח בחברה כש-HPE רכשה את זרטו, וכיום אני גם מנהלת את האינטגרציה שלנו עם HPE בעולמות השונים, תפקיד מאתגר ומשמעותי, המצריך שילוב בין עבודה עם אנשים מדיספלינות שונות, הובלת שינוי בתהליכי העבודה השונים ובכלים עימם אנחנו עובדים.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? כן, עדיין אני רואה מקומות בהם ניכרת אפליה, אם זה בסוג התפקידים שנשים מאיישות בתעשייה, ברמת הבכירות של התפקידים וגם בשכר שהן מקבלות, בהשוואה לשכר הגברים באותם התפקידים. אנחנו רואים פחות מדי נשים בעולם הטכנלוגי (בחלק מהתחומים אף נדיר לראות נשים) ובעיקר בתפקידים בכירים. אני מאמינה שזה מתחיל עוד משלב בחירת הדרך: פחות נשים בוחרות בלימודים טכנולוגיים. אפשר לראות כבר מגמת שיפור, ואני מקווה שהיא תימשך גם הלאה. אגב, זו בעיה לא רק בישראל. יש לי לא מעט ממשקים גם בארה"ב וקיבלתי כבר תגובה מקולגות אמריקנים שעד היום לא פגשו כמעט נשים בתפקידי ניהול IT.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לשמחתי הרבה לא נתקלתי באפליה בתפקידיי השונים לאורך השנים. אני עובדת ב-זרטו כבר כמה שנים, ותמיד מתרשמת ממגוון העובדים והעובדות שיש כאן. הרבה מזה קשור להנהלה שמובילה את החברה הזו. כל בחירה בעובד ובעובדת היא בחירה עניינית שנשענת על יכולות, כישורים וניסיון. תמיד ההסתכלות היא על האדם עצמו ועל מה שהוא מביא איתו. מספיק להציץ לארוחות צהריים אצלנו במשרד ולראות ארוחות משותפות של עובדים זוטרים ומנהלים בכירים. יש בזה משהו מאוד מעצים ומקרב.

עשינו כברת דרך בתעשיית ההיי-טק הישראלית בכל מה שקשור לקידום נשים, אבל יש עוד דרך חשובה לעשות. נשים הן עדיין מיעוט. אני מאמינה שכל עובד ועובדת שהגיע.ה לתפקיד בכיר יש את הכח לפעול לטובת השינוי הזה. זו אחריות וזו גם זכות.

נעמה הולנדר, מנהלת מערכות המידע הראשית ב-זרטו (Zerto) ומנהלת האינטגרציה של זרטו עם HPE.

הפוסט נשים ומחשבים: נעמה הולנדר, זרטו הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


למי אכפת מפרטיות?

$
0
0

דני הרגיש את אגלי הזיעה הקרה שהצטברו על מצחו כשנציג המכירות התנצל וציין שמערכת הזיהוי האוטומטית שלו לא מאפשרת כניסה לאנשים בעלי פרופיל מסוכנות גבוה מ-4, בהתאם לדרגות שאיגוד החברות הגדיר. "מערכת הבינה המלאכותית שלנו זיהתה שיחה שלך מול נציגת שירות בסניף, שבה הרמת את קולך ותנועות גופך היו מאיימות. לצערי, אין באפשרותנו לאפשר לך כניסה לכל סניפי הרשת", אמר.

"יפתח", קרא דני את תג השם שעליו התנוסס מיתוג ענק הקניות: "אתה מבין שזה מאוד הגיוני שצעקתי בגלל ששלחתם לבת שלי, בת ה-15, פליירים עבור נשים הריוניות, ושבצורה הזאת גיליתי שהיא באמת בהריון?"

נציג המכירות ענה, כי בסך הכל בוצע ניסיון לשפר את חוויית השירות ולהציע לה מוצרים רלוונטיים באמצעות אלגוריתמים. "הרי המוטו שלנו הוא 'אנחנו יודעים מה אתה צריך לפני שאתה יודע'", אמר יפתח בעליזות מעושה.

דני יצא לאיטו מהחנות שבה קנה במשך כל חייו. הוא חיכה ברחבה הגדולה לנהג שהזמין באפליקציה, מחשבות מתרוצצות בראש. צליל צורם מילא את השקט. "כמה אני שונא שנהגים מבטלים!" הפטיר תוך שהזמין נהג נוסף. גשם החל לרדת כשנהג נוסף ביטל. כשדני נכנס לבדוק את ההגדרות הוא גילה כיתוב לבן על מרקע צהוב: "בטיחות נהגינו חשובה לנו. פעלת בניגוד לכללי ההתנהגות הנאותים של החברה, ואנו מציעים לנהגים לנקוט משנה זהירות לפני איסופך".

שיהיה. דני החל ללכת ברגל למשרדו, לא הרחק משם. הגשם, כך הרגיש, הוסיף קילומטרים רבים נוספים. הוא לא הופתע כאשר על צג הסלולרי שלו ראה את המספר של שירן, נציגת חברת הביטוח "מבצר" שאליה הוא שייך זה 20 שנה: "מר ברגמן, ממידע שהתקבל בידינו, נאלצנו לשנות את פרופיל המסוכנות שלך. אנחנו נצטרך לשנות את התנאים של פוליסת הביטוח שלך".

דני הרגיש שפרופיל המסוכנות שלו בסכנה קרובה לעלות מדרגה נוספת. אפילו שלוש. דני שם דילן באוזניות. מי יותר מתאים לגשם כזה ממנו. הוא לא דילג על הפרסומת לפני השיר ונתן לה להתנגן. בינו לבין עצמו, הוא כמעט מודה, הוא אוהב את הפרסומות לסבים וסבתות שהוא מקבל מאז התקרית עם הכמעט-נכד של בתו. ואולי, בימים גשומים כאלה, הוא אפילו מצפה להן. יהיה נהדר להיות סבא.

דני הגיע למשרד. בדרך למקומו עצר ליד שולחנו של חברו הטוב. "יואל! אתה לא מבין איזה יום היה לי", יואל הסתובב לעברו, מבטו החברי התחלף למבט של קרירות מרוחקת. "היי דני, שומע, אני חייב רגע לרוץ למירי מפיננסים אני אדבר איתך אחרי זה", יואל קם במהירות, תוך שהוא מפיל את בובת ה-R2D2 שלו מהשולחן. הוא העיף בה מבט נוגה אחרון, ואז בדני. "אני מצטער", אמר ונעלם במהירות. כשדני הגיע סופסוף למכונת הקפה האולטרה מרושתת, היא הייתה על נעילת ילדים.

מוזר. הוא אמר לעצמו שיודיע לצוות הטכני, אבל לא עכשיו. אין תוחלת ליום הזה. הוא הודיע לבוס שהוא הולך לפגישה רפואית ויצא. כשדידה לתחנת האוטובוס רטוב ומיואש חלפה במוחו רק מחשבה מנחמת אחת. הכרת תודה מכל הלב לעירייה. איזה מזל שהם מתעכבים כל כך הרבה שנים בהפיכת התחבורה הציבורית לדיגיטלית.

כמובן, דני אינו אמיתי, אך תחילתו של הסיפור בהחלט כן. אב ממיניאפוליס אכן נכנס לסניף של רשת טארגט האמריקנית וביקש לדבר עם המנהל אחרי שבתו המתבגרת קיבלה הביתה פליירים עבור נשים הריוניות. הוא חשב שהם מנסים לעודד אותה להיכנס להריון – ורק לאחר מכן גילה שהיא באמת בהריון. האלגוריתמים שלהם זיהו זאת לפניו.

המרחק בין הסיפור האמיתי לסיפור של דני הוא כבר לא דמיוני. עולם בלי רגולציות בנושאי פרטיות הוא עולם מסוכן, כזה ששם את האינטרסים הכלכליים של החברות בראש סדר העדיפויות ולא מתחשב בזכותו של אדם לפרטיות. עולם כזה יאפשר לחברות לשתף ולמכור ביניהן מידע ללא הגבלה ולאסוף מידע אינסופי לגבי משתמשים – גם כזה שלא רלוונטי לשירות הקונקרטי שהן מציעות.

כאן באות לידי ביטוי רגולציות הפרטיות השונות, שבשנים האחרונות הופכות ליותר מחמירות, יש שיגידו מחמירות מדי, בעקבות השינויים הטכנולוגיים ופרקטיקות איסוף המידע הרווחות בתעשייה, כאשר בחזית עומדת הרגולציה האירופית.

הטמעת תהליכי הגנה נכונים על פרטיות המשתמשים בחברות בינלאומיות – קריטיות לכך שהעולם שדני חי בו לא יהפוך למציאות.

 

הכותבת היא יועצת משפטית בפיבר (Fiverr), המתמחה בפרטיות המידע.

שיר צ'וסנק, יועצת משפטית בפיבר.

הפוסט למי אכפת מפרטיות? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"ארגונים טרם מיצו את פוטנציאל השימוש ב-AI"

$
0
0

"ארגונים, בארץ כמו גם בעולם, טרם מיצו את פוטנציאל השימוש בבינה מלאכותית – לטובת הוספת ערך עסקי עבורם", כך אמרה מור גרינגרטן, מנהלת מכירות בחברת דטה בריקס (Databricks).

גרינגרטן דיברה בכנס Future of AI 2022. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם איסט בתל אביב, בהשתתפות מאות מקצוענים מהתחום. את הכנס פתח והנחה בן פלד, סמנכ"ל פיתוח עסקי בקבוצה.

לדברי גרינגרטן, "האתגר בעולמות הדטה וה-AI, הוא למנף את כלל מקורות המידע, על מנת לאפשר לכלל הגורמים בחברה לייצר מודלים רלוונטים לעסק, ולעשות זאת בצורה-בת קיימא, נוחה ומשתלמת – ולאורך זמן".

על פי גרינגרטן, "ישנם כמה קשיים בדרך להשגת היעד: האחד, המידע נמצא במקורות שונים ובשפות שונות, מה שמוביל למצב בו כיום נדרשים כלים שונים על מנת לחבר בין נתונים אלה. הקושי השני כרוך בצורך לייצר מודל איכותי לתחזית מבוססת נתונים. כדי לבנות תחזית שכזו, נדרשת כמות גדולה של נתונים, אשר עברה תהליכי טיוב ובקרת איכות. הקושי השלישי טמון בעובדה כי לאחר יצירת המודל, מתרחש תהליך של 'סחף' – סטיית נתונים, אשר משבשת את התוצאות אותן מייצר המודל. אז, נדרשת מערכת שיודעת לבטל את ההטיה האמורה".

החברה הוקמה בשנת 2014, והיא מונה כ-3,000 עובדים – מתוכם עשרות בישראל. יש לה יותר מ-7,000 לקוחות, ובארץ ניתן למנות ביניהם בין השאר את סימילר ווב ואת Pecan.AI.

עמוס גוטמן, ארכיטקט פתרונות ב-דטה בריקס.

עמוס גוטמן, ארכיטקט פתרונות ב-דטה בריקס. צילום: ניב קנטור

ישראל – שוק מלא בנתונים שטרם נוצלו

עמוס גוטמן, ארכיטקט פתרונות ב-דטה בריקס, אמר כי "במצב כיום, ארגונים מסתייעים בטכנולוגיות מסויימות לטובת בניית מחסן נתונים ארגוני, DWH, ומנגד, חברות המייצרות שיבוש בתעשיות שלהן – דוגמת אובר, גוגל, מטא ונטפליקס – ממנפות את אגם הנתונים בצורה המאפשרת להישען על נפחי המידע העצומים, ולפתח מודלים המייצרים תחזיות על צרכי העסק".

לדברי גוטמן, "פיתחנו פתרון, אשר על גבי פלטפורמה אחת, נותן יכולת להתממשק למנעד של כלים, במגוון שפות פיתוח. זאת, על מנת לעזור לארגונים לחבר את הנתונים למקום מרכזי, ולעשות זאת באופן מהיר ויעיל כלכלית".

"אנו רואים את ישראל כשוק מלא בנתונים", סיכמה גרינגרטן, "וכמו מקומות רבים בעולם, יש בו לא מעט ארגונים אשר עוד לא הפיקו את מלוא הערך בשל השימוש בבינה מלאכותית, וכך אין ביכולתם להניב עבורם עוד ערך עסקי. חווינו גידול של מאות אחוזים בשנה החולפת, ואני מעריכה כי השנה – מגמת הצמיחה תימשך ואולי אף תתעצם".

מור גרינגרטן, מנהלת מכירות בחברת דטה בריקס.

הפוסט "ארגונים טרם מיצו את פוטנציאל השימוש ב-AI" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Zoll איתמר משדרגת את מערך הגיבוי שלה לפתרון קומוולט

$
0
0

Zoll איתמר – הנמנית על תאגיד ZOLL Medical – משלימה בימים אלו פרויקט רחב היקף לשדרוג מערך הגיבוי והתאוששות מאסון (DR) באמצעות פלטפורמת הגנת הנתונים, הגיבוי והתאוששות מאסון של קומוולט (Commvault).

מערך הגיבוי של קומוולט ישמש להגנה על הנתונים והיישומים בתשתית ה-IT המקומית של החברה ובענן. את הפרויקט ביצעה חברת ווי אנקור (We-Ankor) מקבוצת חילן.

פלטפורמת הגנת הנתונים של קומוולט משמשת לגיבוי ושחזור בזמן אסון של מערכת ה-ERP, מערכת קשרי הלקוחות ומערכת ה-MRP לניהול רצפת הייצור, הפועלים בין כותלי הארגון, וכן לגיבוי ושחזור נתוני ה-Office 365 בענן. בימים אלו מתחילה החברה להרחיב את הפתרון למערכות התוכנה כשירות, Microsoft Dynamics וה-Sharepoint.

בדיקות ביתיות לאבחון דום נשימה בשינה

איתמר מדיקל, הנמנית על תאגיד ZOLL Medical, הוקמה בישראל בשנת 1997 והיא חלוצה בתחום זיהוי וניתור בעיות שינה. החברה פיתחה את מכשיר המדידה החד פעמי והמתכלה WatchPAT®, המאפשר למטופל לבצע בדיקות ביתיות לאבחון דום נשימה בשינה ושולח את התוצאות דרך אפליקציה. החברה משווקת את מוצריה לבתי חולים ומרפאות ברחבי העולם. בחברה מועסקים כ-300 עובדים. איתמר מדיקל נמכרה לתאגיד ZOLL Medical בסוף שנת 2021.

בטרם ביצוע הפרוייקט פעלו בחברה שלושה פתרונות גיבוי שונים, ללא כל קשר בין אחד לשני. הניהול של מערכות הגיבוי היה מורכב ודרש משאבים רבים.

לדברי עומר סובג, מנמ"ר גלובלי של Zoll איתמר, "החברה עובדת כיום במודל היברידי המשלב יישומים הפועלים בענן ויישומים הפועלים בין כותלי הארגון. יש לנו היום עם קומוולט מערכת אחת קלה לשימוש, עם ממשק ניהול מרכזי אחיד, פונקציות רבות ומגוונות ומערכת דו"חות מתקדמת ושימושית".

סובג הוסיף והדגיש: "מערכת גיבוי טובה נמדדת ביכולת שלה לשחזר נתונים במהירות הרבה ביותר בעת אסון, ואת זה קומוולט מעניקה בצורה מיטבית".

"להגן על הנתונים ולגבותם בפלטפורמה אחת ובממשק משתמש אחד"

נגה סהר מנהלת לקוחות Commercial בקומוולט ישראל: "Zoll איתמר ביצעה שינוי מקצה לקצה של מערך הגיבוי והגנת הנתונים שלה, ועברה למערכת אחת אחודה לגיבוי כלל היישומים והנתונים. קומוולט מספקת כיום ללקוחותיה יתרון ברור על מתחרותיה, המאפשר להם להגן על הנתונים ולגבותם באמצעות פלטפורמה אחת ובממשק משתמש אחד, בין אם הם בין כותלי הארגון ובין אם הם בענן, יחד עם תכונות נוספות של פונקציות מרובות, ממשק ניהול מרכזי ופשוט ומערכת דו"חות מתקדמת".

לדברי איתן בר-לב, מנהל מכירות ב-ווי אנקור: "כאשר עומר סובג הציג את הצרכים של חברת Zoll איתמר להגן על המידע במערכת גיבוי/שחזור היברידית' אשר נותנת מגוון רחב של פתרונות, המלצתי לבחון את קומוולט/ המערכת היא מערכת פתרון רחב' הכולל התייחסות מלאה בהיבט גיבוי/שחזור למידע הקיים ב-ON-PREMIS או בעננים השונים/ המערכת מספקת הגנה מוצפנת על המידע ומגינה בצורה יוצאת דופן מפני נוזקות, רוגלות וכמובן וירוס כופר.

קומוולט היא מערכת מנוהלת מקצה לקצה ומכיון שהלקוח מנהל את המידע בצורה היברידית והמידע מבוזר בכל מיני מוקדי מידע ויש כמובן פוטנציאל גידול, ברור היה שחייבים לספק לארגון פלטפורמה רחבה שמסוגלת לתת פתרון גיבוי/שחזור לכל סוגי המידע ובכל תרחיש אפשרי".

עומר סובג, מנמ"ר גלובלי של Zoll איתמר.

הפוסט Zoll איתמר משדרגת את מערך הגיבוי שלה לפתרון קומוולט הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ארה"ב: הזדהות דיגיטלית עם ארנק אפל

$
0
0

לראשונה בארה"ב, זיהוי דיגיטלי: בעלי iPhone עם רישיון נהיגה של אריזונה או אמצעי זיהוי מדינתי אחר יכולים כעת לשמור אותם באפליקציית ה-Wallet שלהם ויוכלו להזדהות באמצעותה, אם כי כרגע רק בכמה שימושים מוגבלים.

למשל, תושבי אריזונה עם TSA PreCheck יכולים להציג את רישיון הנהיגה הדיגיטלי או אמצעי הזיהוי המדינתי שלהם על ידי הקשה על ה-iPhone או שעון אפל שלהם בנקודות ביקורת נבחרות של מינהל אבטחת התחבורה בנמל התעופה הבינלאומי פיניקס סקיי הארבור. עם זאת, הם עדיין יצטרכו את תעודות הזהות הפיזיות שלהם כדי לטוס הביתה אם הם נוסעים למדינה שאינה בתוכנית של אפל – במילים אחרות, כל מדינה אחרת במדינה.

משתמשי iPhone גם יצטרכו להציג את תעודת הזהות הפיזית שלהם כדי, למשל, להיכנס לבר, לקבל מסמכים נוטריוניים או להזדהות בפני רשויות אכיפת החוק במחסומי תנועה הן במדינות אחרות והן באריזונה.

אפל אמרה שהיא בוחנת דרכים נוספות להזדהות דיגיטלית בעתיד.

חדשנות באריזונה: הזדהות דיגיטלית בארנק אפל.

הפוסט ארה"ב: הזדהות דיגיטלית עם ארנק אפל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

MedOne מתייעלת בפינטק: חוברת ל-BTP הבריטית ול-Ridge

$
0
0

חברת MedOne הכריזה באחרונה על שותפות עם חברת הסטארט-אפ הבריטית BTP, הפועלת בתחום הבלוקצ'יין הארגוני, ועם ספקית שירותי הענן Ridge.

במסגרת ההסכם תציע MedOne ללקוחותיה הארגוניים פתרון בלוקצ'יין ארגוני, שיאפשר להם, על גבי פלטפורמת הענן שלה, לחתום על חוזים בצורה חכמה, לאחסן עותקים מאובטחים של הנכסים החשובים ביותר של הארגון בצורה מאובטחת, תוך שמירה על המידע הארגוני, ועוד. 

הפתרון של BTP מאפשר לארגונים להקים תשתית DLT (ר"ת Distributed Ledger Technology) על גבי  Kubernetes. פתרון זה מאפשר שמירה של טרנזקציות מידע בצורה מאובטחת במספר רב של מקומות, וכן לשמור מידע סטטי או דינמי, כדוגמת ספר החשבונות הראשי, רשומות רפואיות, חוזים, רשומות טאבו וכיוצא בזאת. עצם הביזור והשימוש בבלוקצ'יין מייצרים למעשה פתרון חסין בפני קריפטו או נוזקה אחרת. השירות שתציע MedOne, מבוסס על פלטפורמת Ridge הבינלאומית.

MedOne מחזיקה ומתפעלת תשתית של מרכזי נתונים וענן ציבורי מקומי, וחברת Ridge מאפשרת לארגונים להטמיע בקלות יישומים מקוריים בענן, כחלק מארכיטקטורה מרובת-עננים או היברידית. השירות של Ridge מנוהל במלואו על ידי תשתית הפועלת ברחבי העולם, ומאפשרת ללקוחות ארגוניים לפרוס ולהרחיב עומסי עבודה באופן גלובלי, תוך ניצול היתרון של פיזור נרחב במאות אתרים ברשת Ridge.

למנף את הבלוקצ'יין במטרה לייצר ערך עסקי מוחשי

"אנו גאים מאוד להרחיב את פורטפוליו פתרונות הענן שלנו, ולהציע ללקוחותינו פתרון בלוקצ'יין ארגוני", אמר אלי סאיג, סמנכ"ל הטכנולוגיות של MedOne. "פתרון Sextant מאפשר לאחסן עותקים מאובטחים של הנכסים החשובים ביותר של הארגון, הודות לטכנולוגיית הבלוקצ'יין. הדבר נעשה באמצעות שירות  Kubernetes המנוהל ברמה עולמית, המבוסס גם על מרכזי הנתונים שלנו, המתאפיינים באיכות וזמינות גבוהה".

"השילוב בין מרכזי הנתונים של MedOne ושירות Ridge Kubernetes, מספק לנו תשתית עולמית לניהול ותפעול פתרון Sextant", אמר דאנקן ג'ונסטון-וואט, מנכ"ל ומייסד משותף של BTP. "השותפות שלנו עם MedOne מאפשרת לנו לספק פלטפורמת בלוקצ'יין ארגונית ללקוחותיהם, ולחדור לשווקים חדשים, הן בישראל והן בעולם, הודות לדריסת הרגל הגלובלית של Ridge Cloud".  

"טכנולוגיית הבלוקצ'יין הינה אחד מהיישומים המשמעותיים של מחשוב ענן מודרני, ואנו שמחים להיות חלק מהצוות הממנף את הבלוקצ'יין במטרה לייצר ערך עסקי מוחשי", אמר ניר שפי, CTO ומייסד משותף של Ridge. "הענן המבוזר הגמיש שלה מהווה את ליבת הפתרון המשותף, והוא מתאפשר באמצעות שירות Kubernetes המנוהל ברמה עולמית של Ridge, עם הסמכת CNCF". 

רוני שדה, מנכ"ל MedOne.

הפוסט MedOne מתייעלת בפינטק: חוברת ל-BTP הבריטית ול-Ridge הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

הסוללה של ה-iPhone מתרוקנת במהירות לאחר העדכון האחרון? אפל מסבירה למה

$
0
0

עדכון מערכת ההפעלה האחרון של אפל לגירסה 15.4 אמנם הביא איתו כמה חידושים מבורכים, אבל יחד עם הטוב הגיע גם משהו פחות טוב – משתמשים רבים התלוננו על התרוקנות מהירה של הסוללה.

כעת אפל הגיבה לאחת התלונות שפרסם משתמש בטוויטר, שכתב: "התרוקנות הסוללה ממש מגוחכת. למה אפל/תמיכת אפל לא יכולים אף פעם לשחרר מהדורות נכונות כבר בפעם הראשונה. ירידה של 5% בתוך פחות מ-10 דקות".

ותשובת אפל: "תודה על פנייתך! נשמח לעזור. זה נורמלי שהאפליקציות והתכונות במכשיר שלך  יזדקקו להתאמה בתוך עד 48 שעות לאחר העדכון. נבקש ממך ליצור קשר אם הבעיה עדיין קיימת לאחר הזמן הזה, כדי שנוכל לבדוק זאת שוב".

במילים אחרות, אפל פשוט אומרת להתאזר בסבלנות ולחכות לעיבוד מלא של עדכון iOS 15.4, ואם התרוקנות הסוללה עדיין מהווה בעיה, לפנות שוב לאפל.

השורה התחתונה היא, שעדכוני מערכת ההפעלה עשויים לפגוע באופן זמני בחיי הסוללה של ה-iPhone, אבל אם אפל צודקת בתגובתה, הבעיה אמורה להסתדר תוך 48 שעות מן העדכון.

צרות עם חיי הסוללה לאחר עדכון גירסה של מערכת ההפעלה. iPhone 13.

הפוסט הסוללה של ה-iPhone מתרוקנת במהירות לאחר העדכון האחרון? אפל מסבירה למה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ריקוד מושחת: מאסק רקד באירוע בגרמניה –המדיה החברתית ביקרה

$
0
0

טסלה (Tesla) פתחה רשמית את המפעל שלה מחוץ לברלין השבוע (ג'), ושחררה ללקוחות 30 מכוניות נחשקות מדגם Y. המנכ"ל המפורסם של ענקית הרכבים החשמליים, אילון מאסק, מילא אחר הבטחתו לרקוד באירוע, כפי שעשה כשטסלה פתחה את המפעל שלה בשנחאי לפני שנתיים.

קנצלר גרמניה, אולף שולץ, נוכח גם הוא במקום ובחגיגות, שיבח את ה-גיגה-פקטורי של טסלה ואמר כי זהו העתיד של תעשיית הרכב.

מאסק פנה לקהל ואמר שהוא מאושר, ובהחלט גם נראה כך כשפיקח על מסירת המכוניות הראשונות של טסלה שנוצרו במפעל בגרמניה, השוכן בגרונהיידה. האירוע סימן את ביכורי המרכז האירופי הראשון של יצרנית הרכב האמריקנית, רק שנתיים לאחר שהוכרז לראשונה ביבשת. על פי הדיווחים, בתפוקה מלאה המפעל ייצר 500,000 מכוניות בשנה.

הרקדן האוטומטי היכה שנית

"זהו יום נהדר למפעל", אמר מאסק, ותיאר זאת כ"צעד נוסף בכיוון של עתיד בר קיימא".

מנכ"ל טסלה רקד והתבדח עם מעריצים, כשכלי הרכב החדשים נחשפו דרך מנהרה נוצצת ומוארת בניאון, שכמובן הייתה ממותגת טסלה. בשלב מסוים מאסק אפילו ביצע מחוות ריקוד ספציפיות כלפי רחפן זעיר שצילם את האירוע וטס בגובה עיניו של הרקדן האלקטרוני.


הכיראוגרפיה של הריקוד, והתנועות הלא ממש ברורות שעושה במהלכו האדם העשיר בתבל כיום, ואפשר שגם המדובר ביותר בחזית ההיי-טק, עוררו גלים בתקשורת ומדיה החברתית בכלל, וספציפית בטוויטר – זירת הבית של מאסק.

היו שהשוו אותו לדונלד טראמפ, נשיא ארה"ב לשעבר, ולרגעי הנעת האגן שלו מהעבר, שנחרטו בזיכרונם של כל מי שצפו בהם. היו מי שתהו האם זהו ריקוד אופייני לאנשים מאוד עשירים, ואחרים טענו שמאסק דווקא הכי קרוב בסגנון הריקוד שלו לאיליין בניס מ"סיינפלד" – אולי הרקדנית הגרועה ביותר בעולם. ואולם בין המשתפים והמגיבים הצחפו גם כמה מתלהבים שסברו שמאסק מתנהג פשוט בחופשיות ובטבעיות ראויים להערכה.

ולדימיר פוטין, לדו-קרב באחרונה, לא חמקה מהמצייצים והיו גם ממים שהתייחסו למאסק הרוקד כאל מי שמתכונן למאבק הגורלי עם השליט הרוסי אכזר בתמורה לפרס - אוקראינה.

במקביל לתגובות המגוונות בנוגע לריקוד עצמו, צצו ברשת המצייצת גם כמה וכמה לקוחות של טסלה שהתרעמו על הפיזוזים והשמחה, בזמן שהמכוניות שלהם מתעכבות במפעלים ולא מסופקות להם בזמן שהובטח.

כאמור, מאסק פצח בריקוד "מעניין" דומה כבר לפני שנתיים, במהלך השקת תוכנית רכבי הספורט החשמליים מדגם Y של טסלה, במפעלה שבשנחאי, סין, שם החברה מסרה לקהל את המכוניות הראשונות שלה שנבנו מחוץ לארצות הברית. המנכ"ל המולטי מיליארדר רקד אז בהתלהבות על הבמה באירוע, ואז פשט את הז'קט שלו והשליך אותו הצידה באופן מסוגנן כדי לחשוף חולצת טריקו עם איור של המפעל. בציוץ שהעלה אחרי האירוע, הוא תייג את הסרטון כ-NSFW - לא בטוח לעבודה.

טסלה התייחסה בדף הרשמי שלה גם היא לא ריקוד וכתבה שהיא אוהבת את תנועותיו של המנכ"ל שלה, בצירוף הווידיאו שתיעד את המחול.

אספנו עבורכם עוד כמה ציוצים של מבקרים מדופלמים בתחום הריקוד, שייתכן שיצטרפו לצוות "רוקדים עם כוכבים" כשופטים בעתיד. אולי כשמאסק ישתתף בריאליטי בעצמו.

פצח שוב בריקוד משונה. אילון מאסק. עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה.

הפוסט ריקוד מושחת: מאסק רקד באירוע בגרמניה – המדיה החברתית ביקרה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


כשענק ה-NBA פגש את הענק הכחול

$
0
0

עומרי כספי, לשעבר קפטן נבחרת ישראל בכדורסל, הוא הכדורסלן הישראלי הראשון ששיחק בליגת ה-NBA, וכן הישראלי הראשון שנבחר בסיבוב הראשון של דראפט ה-NBA. כספי, שנחשב בעיני רבים לאחד מגדולי שחקני הכדורסל הישראלים בכל הזמנים, הופיע היום (ה') בפני משתתפי כנס השותפים של יבמ ישראל, בהפקת אנשים ומחשבים – והרצה בפני המשתתפים על הדרך לנצח בעזרת שינוי תודעתי.

דיילי ציפי צפתה, התרגשה וחזרה עם תמונה

עומרי כספי ודניאל מלכה, מנכ''ל הסניף הישראלי של הענק הכחול.

הפוסט כשענק ה-NBA פגש את הענק הכחול הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

יש לכם בלאגן ב-Google Photos? עדכון חדש יסייע לסדר ולארגן אותן

$
0
0

במהלך השבועות הקרובים תפיץ גוגל תכונות חדשות לאפליקציית התמונות, שיסייעו במשימת המייאשת של ארגון וסידור התמונות שצולמו במהלך השנים.

ראשית, פריסת התמונות מתעדכנת כך שניתן יהיה להציג קבוצות תמונות בגריד או ברשימה, שניתן יהיה למיין לפי סוג, כלומר אלבומים, אלבומים משותפים, מועדפים ותיקיות במכשיר. בנוסף, בתפריט התחתון, מופיע  מקטע חדש של "ייבוא ​​תמונות", שיאפשר להעביר תמונות משירותים אחרים, כמו פייסבוק ו-iCloud.

תכונת ייבוא התמונות תאפשר גם העתקה קלה של קבצים ממצלמה, לצד דיגיטציה של תמונות וסרטונים ישנים. בנוסף, היא כוללת פונקציה שמאפשרת לסרוק עם הטלפון תמונות פיזיות. משתמשי אנדרואיד ימצאו גם מקטעים מוגדרים יותר כמו שיתוף, אלבומים משותפים ושיחות בכרטיסיית השיתוף החל מהשבוע, תכונות שיעשו דרכן גם לאפליקציית iOS בעתיד הקרוב.

עדכון נוסף שיכול להפוך את ארגון התמונות קל בהרבה הוא האפשרות לא לכלול בגיבויים את תיקיית המכשיר.

הגיע הזמן לעשות סדר בתמונות

הפוסט יש לכם בלאגן ב-Google Photos? עדכון חדש יסייע לסדר ולארגן אותן הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

נשות הייקון בסדנת יצירה

$
0
0

נשות חברת ההיי-טק הייקון התכנסו לאירוע ייחודי ומגבש – סדנת יצירה בעץ ובטון, בהנחיית נורית דור חיים, בעליה של סטודיו גרייש אנד קו, לשעבר סמנכ"לית שיווק בהיי-טק שעשתה הסבה לעסוק באהבה הגדולה שלה – יצירה.

 "היה לנו חשוב לקיים אירוע ייחודי לנשים שעובדות בהייקון, ולגבש את הכוח הנשי של החברה, על מנת להיחשף זו לזו ובעיקר ליהנות ולצקת יסודות של חברות ועסקים זו עם זו", אמרה שירלי שמואל, סמנכ"לית משאבי אנוש בהייקון. "במהלך הסדנה חווינו ולמדנו איך להשתמש ולייצר בבטון ועץ, בשונה ממה שאנחנו עושות ביום יום שלנו עם הפיתוחים הטכנולוגיים שהחברה מקדמת בתחום ההדפסה הדיגיטלית".

הכוח הנשי של הייקון.

הפוסט נשות הייקון בסדנת יצירה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"בינה מלאכותית –הטכנולוגיה שתשפיע הכי הרבה על האנושות"

$
0
0

על כל גילוי, המצאה או טכנולוגיה משמעותיים אומרים שהוא.היא י.תשפיע מאוד על האנושות, ובמקרים מסוימים ממש י.תשנה אותה. לעתים מתברר שמנבאי הנבואות צדקו, ולעתים לא. אמרו את זה או דברים דומים על הדפוס, הרדיו, הטלוויזיה, וגם על האינטרנט, הענן, הסלולר, ומה לא. עכשיו הגיע תורה של הבינה המלאכותית. האם גם כאן אלה שחוזים שההשפעה שלה על האנושות תהיה ניכרת מאוד, ואולי הכי ניכרת, יצדקו? כנראה שכן. יש לא מעט אינדיקציות לכך: היא כבר מסייעת, ומאוד, בתחומים כגון ביטחון וסייבר, בריאות ומה לא.

אחד מאלה שחוזים שנכון לבינה המלאכותית עתיד ורוד הוא דניאל מלכה, מנכ"ל יבמ ישראל. מלכה דיבר בפתח IBM Ecosystem Kick Off – כנס השותפים השנתי של החברה, שהתקיים היום (ה'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם קמילו (הבית הירוק) בתל אביב. השתתפו בו יותר מ-100 נציגים משותפיה העסקיים של יבמ ישראל.

מלכה ציין כי "באחרונה הלכתי לחנות רהיטים וקניתי כיסאות משונים. התברר שמדובר בכיסאות הראשונים בעולם שעוצבו על ידי אלגוריתם בינה מלאכותית. המעצבים לקחו את כל הדגמים שאותם הגה המעצב הצרפתי הנודע פיליפ סטארק, הזרימו את הנתונים שלהם ל-AI וביקשו לעצב כיסא עם כמה שפחות חומר, שיהיה ידידותי לסביבה ושיהיה נוח לשבת עליו. זוהי דוגמה כיצד הבינה המלאכותית חודרת באופן נרחב ומתפשטת לכל תחום בחיים שלנו. ואם זה מה שהבינה המלאכותית עושה לעולם הצרכני, חישבו מה היא יכולה עוד לעשות בעולם הארגוני. זו תהיה הטכנולוגיה שתשפיע על האנושות באופן הניכר ביותר עד היום".

שלושת עולמות התוכן שיבמ מתמקדת בהם

לדבריו, "הטרנספורמציה הדיגיטלית היא לא מה שיביא יתרון תחרותי, אלא תנאי להישרדות של ארגונים. לא מדובר בעוד שירות דיגיטלי, מגניב ככל שיהיה, או אתר מרתק, כי אם בדיגיטציה מלאה של כלל התהליכים במשרד הקדמי וגם האחורי".

"אנחנו, ביבמ", אמר מלכה, "מתמקדים בשלושה עולמות תוכן: האחד הוא מודרניזציה של הלגאסי. אין שינוי דיגיטלי אמיתי בלי חידוש מערכות המורשת, כי כל תהליך ארגוני של הלקוח – יש סיכוי שהוא יחל בענן ציבורי, יעבור דרך הלגאסי ויסתיים בענן פרטי. פתרונות האינטגרציה שלנו, יחד עם Open Shift ו-Ansible של רד האט שרכשנו, מאפשרים לממש את המודרניזציה האמורה".

יבמ.

יבמ. צילום: BigStock

"עולם התוכן השני הוא דטה ובינה מלאכותית. יחד עם ה-AI, הנתונים הם רכיב מפתח ב-IT הארגוני. לכן אימצנו את תפיסת Data Fabric, שמאפשרת לערוך וירטואליזציה של הדטה ולמנוע אינסוף של שכפולי נתונים בדרך להבאתם לאגם הנתונים", ציין.

הוא הוסיף כי "עולם התוכן השלישי הוא האוטומציה. בעידן שבו יש מחסור כה גדול בכוח אדם מקצועי, אוטומציה היא שם המשחק. יבמ מספקת פתרונות שמאפשרים תפעול של מערכות ה-IT הארגוניות, בצורה אוטומטית, ולא רק של ניטור, אלא גם עם יכולת לזהות אנומליות ולתקן אותן לפני שקורית תקלה. כך ניתן לנתח תהליכים עסקיים להחדיר אוטומציה מבוססת בינה מלאכותית – לטובת ייעול תהליכים, מענה למצוקת כוח האדם והתייעלות, לצד חיסכון כספי. תועלת נוספת טמונה בשיפור שביעות הרצון של לקוחות הקצה".

"יבמ החדשה שונה לגמרי מאשר לפני הקורונה"

מלכה אמר כי "כשהעולם הופך פתוח, האבטחה הופכת להכרח עבור כל ארגון. אימצנו את תפיסת אמון אפס (Zero Trust), שבה לא סומכים על איש, אבל נותנים לארגון לתפקד. בנינו ארכיטקטורה המאפשרת להביא את כל הערך שלנו בצורה אחידה ואינטגרטיבית ללקוחות".

לדבריו, "ארגונים נדרשים לפתרון שיעבוד בסביבות מרובות עננים. לפני ארבעה חודשים, ארגונים השתמשו בממוצע בחמישה עננים. מאז, הנתון כמעט הכפיל את עצמו ועומד על תשעה עננים ציבוריים. לכן, נדרשות פלטפורמה ויכולת אינטגרציה שתחברנה את כל הסביבות: הגביע הקדוש של ה-IT הוא היכולת לפתח פעם אחת ולהריץ פעמים רבות, ועם רד האט אנחנו מאפשרים זאת".

לסיכום הוא אמר ש-"יבמ החדשה שונה לגמרי מהחברה שהיא הייתה לפני הקורונה, עם שני אירועי מפתח: רכישת רד האט והפיצול של קינדריל. התוצאות הכספיות שלנו מעידות שהאסטרטגיה עובדת. סוף סוף, אחרי הרבה שנים שלא צמחנו, החברה חזרה לצמוח. הרבעון הרביעי היה הטוב ביותר מזה 11 שנים. יבמ החדשה ממשיכה להיות ממוקדת בעולם האנטפרייז. שם גדלנו, שם החוזקה שלנו וזה העולם שאותו נרצה להוביל – בעזרה ללקוחות בצליחת המסע הדיגיטלי, עם ענן היברידי, גמישות, מעטפת אבטחה, עבודה בסביבה פתוחה, ויכולת תנועות בין העננים והטמעת רכיבי AI. ממד נוסף וחשוב הוא האקו-סיסטם, שם נמצא מנוע היצירתיות והצמיחה. נמשיך לעשות דברים יוצאי דופן יחד עם האקו-סיסטם שלנו".

שי כהן ינאי, מנהלת השותפים העסקיים ביבמ ישראל.

שי כהן ינאי, מנהלת השותפים העסקיים ביבמ ישראל. צילום: ניב קנטור

שי כהן ינאי, מנהלת השותפים העסקיים ביבמ ישראל, שהנחתה את האירוע, הציגה את המבנה הארגוני של האקו-סיסטם, עם דגשים עסקיים ושיווקיים ל-2022. באירוע הוענקו תעודות הוקרה לשותפים המצטיינים של החברה ל-2021 – בחסות Blues ו-C-Data. חתמה אותו הרצאה של הכדורסלן עומרי כספי, שסיפר על הדרך לניצחון – בעזרת שינוי תודעתי.

דניאל מלכה, מנכ"ל יבמ ישראל.

הפוסט "בינה מלאכותית – הטכנולוגיה שתשפיע הכי הרבה על האנושות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

כך מיקרוסופט ו-VMware מפוגגות את כאב הראש שברישוי המסורתי

$
0
0

כתב: הילל יוסף.

"אנחנו פוגשים לא מעט מנהלי תשתיות בארגונים שמתקשים לפעול בסביבת הרישוי המסורתית שלהם, און-פרמיס. התפעול היומי הרגיל של סביבה זו לא מצליח להביא אותם למיקסום התהליכים העסקיים שמהם נדרש להגיע בעידן שמשתנה במהירות", כך אמר אבי יושעי, ה-CTO של מיקרוסופט ישראל.

יושעי התראיין לקראת כנס VMware vFORUM 2022. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, ייערך ביום ב' הקרוב, ה-28 במרץ, במרכז אירועים אווניו שבקריית שדה התעופה.

לדבריו, המענה לכאב ראש זה, ש-'נולד', הוא הרצה של פלטפורמת VMware על גבי פלטפורמת הענן Azure של מיקרוסופט. "מנמ"רים ומנהלי תשתיות מחפשים פתרונות בעולם של העננים הציבוריים, שמקלים עליהם את העבודה היומיומית. דרך פעולה זו מאפשרת להם להתרכז בתכלית שהם נדרשים להעניק לארגונים: האצה עסקית באמצעות טכנולוגיות פורצות דרך", אמר יושעי.

הוא ציין כי "מיקרוסופט היא ספקית ענן ציבורי מובילה, שפועלת לסייע ללקוחות הארגוניים לפעול למודרניזציה של מערכות ה-IT שלהם ועוזרת להם להגר מסביבת רישוי מסורתי לענן הציבורי".

"אלא שלא כל הארגונים יכולים לבצע ולממש את התועלות הטמונות בטרנספורמציה הדיגיטלית באופן מיידי", סייג. "שיתוף הפעולה בין VMware למיקרוסופט מאפשר ללקוחות הארגוניים לקחת אפליקציות וסביבות IT שיושבות על גבי תשתית של VMware ולהעביר אותן לענן של מיקרוסופט".

יושעי הוסיף כי "במסגרת המעבר האמור ניתן לחבר את האפליקציות הללו לכלים המודרניים שיש בענן Azure, ובדרך זו ניתן לבצע האצה דיגיטלית מתונה ונכונה עבור הארגון". הוא ציין ש-"המימוש של המעבר לעולם החדש מתחיל בהעברה של פלטפורמות ושירותי פלטפורמה כשירות (PaaS) ותוכנה כשירות (SaaS) לסביבה המודרנית, מה שמביא להורדה של התקורה התפעולית של מנהלי התשתיות. בדרך זו ניתן להגיע למיצוי עסקי, שמבוסס על כל העושר הקיים בענן של Azure: כלי ניטור, פתרונות הגנת סייבר ואבטחת מידע, ופתרונות נוספים, למשל בעולם של Low code no code, שמאפשרים לפתח מעל אפליקציות שפועלות בסביבת VMware".

הדטה סנטר הישראלי של מיקרוסופט

"בחודשים הקרובים מיקרוסופט תפתח את הדטה סנטר שלה בישראל, שמיועד לטובת האזור הייעודי לענן שלה בארץ", ציין יושעי. "הדטה סנטר הישראלי יספק את כלל השירותים הנרחבים שיש לענקית מרדמונד בענן. כך, כל לקוח ארגוני בישראל יוכל ליהנות מכלל השירותים שאותם מקבלים לקוחות החברה בכל מקום בעולם שבו יש ענן ציבורי מקומי ייעודי, לרבות כלל התועלות הטמונות בו – בדגש על זמני שיהוי נמוכים. לקוחות ארגוניים שירצו להעביר את המערכות שלהם שפועלות כיום בסביבות VMware ברישוי מסורתי יוכלו לעשות זאת בקלות, באופן פתוח ושקוף, ולקבל זמני תגובה מהירים".

הוא סיכם באומרו כי "אין פה תהליכים של 'זבנג וגמרנו', החידוש ייקח זמן רב. ארגונים שפועלים לחידוש המערכות שלהם יפעלו במשך זמן רב בסביבה היברידית, בעולם ה-VMware לצד העולם המודרני של הענן. מגמת העבודה בסביבה מרובת עננים תשלוט במשך שנים רבות. יש לנו כבר סיפורי הצלחה בשטח: כך, מוסד פינטק מקומי העביר באחרונה את כל סביבות הייצור שלו ברישוי מסורתי לסביבות Azure, במסגרת סל הפתרונות שלנו לתחום – AVS. כך, אנחנו מסייעים ללקוחות הארגוניים להפחית באופן משמעותי את כמויות התקלות וההשבתות שהיו ללקוחות בסביבות ה-IT שפועלות ברישוי מסורתי, ומספקים להם יכולת להגדיל את משאבי המחשוב שלהם בצורה קלה, נוחה ולפי דרישה, על גבי מערכת ניהול וניטור מרכזית. חווינו בשנה החולפת האצה בסדר גודל של כ-100% בפעילות שלנו במסגרת מערך פתרונות AVS, ואנחנו צופים גידול משמעותי יותר השנה".

אבי יושעי, ה-CTO של מיקרוסופט ישראל.

הפוסט כך מיקרוסופט ו-VMware מפוגגות את כאב הראש שברישוי המסורתי הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

דריפט סנס –ענן להגנת הצומח

$
0
0

"אחת ההשפעות העיקריות של משבר האקלים היא הצורך של עולם החקלאות להתמודד עם השינויים שהוא גורם, במיוחד בדרך שבה החקלאים מגנים על היבולים שלהם ממזיקים ומעשבים רעים, באמצעות חומרי הדברה. אנחנו מסייעים לחקלאים לתכנן טוב יותר את פעולות ההדברה שלהם, תוך התחשבות בתנאי מזג האוויר, בתכונות הכימיות הייחודיות של כל תכשיר וברגולציה הרלוונטית", כך אמר ד"ר אלעד סגל, מייסד משותף ומנכ"ל דריפט סנס (DriftSense).

ד"ר סגל, חוקר בתחום הכימיה של החומרים וניתוח מזהמים סביבתיים, אמר כי "משבר האקלים מביא לקיצור עונת החורף ולאירועי קיצון – שיטפונות וסחף אדמה, בצורות, קרה ועוד. אלה גורמים לעלייה בעמידות של המזיקים והעשבים הרעים לריסוס ולנטישת שדות או העתקתם. הטיפול במזיקים ובעשבים הופך מאתגר יותר: החקלאים שהעתיקו את הגידולים למיקומים חדשים נאלצים לתכנן מחדש את פעולות הריסוס והגנת הצומח – ומספרם עולה בהתמדה".

סגל חבר לשני עמיתים נוספים: ד"ר רן שאולי מאוניברסיטת בר אילן, בעברו יועץ לראש השירותים להגנת הצומח, וד"ר פבל קונין, מומחה במדעי האטמוספירה ובמודלים לחיזוי מזג אוויר. השלושה מציעים לחקלאים פתרון לדיוק הריסוס ולחיסכון בחומרי הדברה – בהתבסס על מודלים וביג דטה. כך, לדבריהם, יחד עם התועלת הכלכלית, מושגת גם הפחתה בהשפעות הבלתי רצויות של הריסוסים על הסביבה החקלאית.

ד''ר אלעד סגל, מייסד משותף ומנכ''ל דריפט סנס.

ד"ר אלעד סגל, מייסד משותף ומנכ"ל דריפט סנס. צילום: דוברות אוניברסיטת בר אילן

"כיום חקלאים מרססים על סמך מידע בסיסי ולא מספק על תנאי מזג האוויר", ציין סגל. "בעזרת עיבוד נתונים של התכונות הכימיות הייחודיות לכל תכשיר ושל מגבלות התקינה הייחודיות לכל גידול, עונה ואזור, אנחנו משפרים משמעותית את ההחלטות הנוגעות ליישום הטיפולים להגנת הצומח. המערכת שלנו מציעה המלצות לחקלאי לתזמון ולמיקום הריסוסים, כדי להגיע להגנה מרבית על היבולים, תוך שימוש בכמות הנכונה והמינימלית של חומרי הדברה".

"ההמלצות שלנו", הוסיף, "מעניקות לחקלאי שתי תועלות: מניעת זליגת רחף של חומרים בעלי פוטנציאל נזק אל מחוץ לשדה, לצד תרומה לפיזור האחיד של החומרים. המערכת מנתחת את התוצאות האפשריות של ריסוס עתידי של חומרים, וממליצה מתי והיכן כדאי לבצע ריסוס. הדיוק מונע ריסוס יתר, שעלול להעלות את עמידות המזיקים והעשבים הרעים, או ריסוס חסר, שגורם לאובדן יבולים".

"אתגרים רגולטוריים, יחד עם אתגרי משבר האקלים העצומים"

סגל ציין כי "מגדלי היין בקליפורניה, מאזורי גידול כרמי היין החשובים בעולם, עומדים בפני אתגר כלכלי ותכנוני עצום בהתמודדות עם השינויים באקלים, והצורך בהלימה לדרישות התקינה הסביבתית. לעומתם, במערב התיכון של ארצות הברית יש שדות עצומים של תירס, כותנה וחיטה. שם החקלאים מודאגים יותר ממניעת פגיעה בגידולים רגישים, לרבות כרמים, בקרבת גידולים עמידים לריסוס בקוטלי עשבים. בחזרה ליין – הזמן מנטיעת כרם יין ועד לבציר המסחרי הראשון עלול להגיע לחמש שנים, ולכן הנזקים מריסוס לא מדויק עלולים להכריע את גורל הכרם. המערכת שלנו מתוכננת להתמודד, כיום ובעתיד, עם מגוון גידולים ותנאים משתנים".

לדבריו, "הרגולטורים השונים דורשים מהחקלאים לעמוד בתנאים מחמירים, מתוך רצון להגן על הצרכנים, על הגידולים השכנים, על העובדים ועל אלה שגרים בקרבת השדות. ריסוס חומרי הדברה עלול לחרוג מגבולות השדה וליצור לחקלאים סיכון בשל תביעות נזיקין, או קנסות עקב אי עמידה בתקנות. המערכת שלנו מפחיתה את החשיפה של החקלאי לסיכונים אלה".

"כדי להתמודד עם אתגר ריבוי המשתנים, החקלאים והשדות, בחרנו לפתח את המודלים שלנו עם שירותי הענן של AWS", ציין ד"ר סגל. "הגמישות בצריכת אמצעי מחשוב מאפשרת לבנות את המודלים בצורה מהירה ומיטבית. אנחנו נמצאים בשלבים האחרונים של גיוס סיד, אחרי שקיבלנו מימון התחלתי מהאקסלרטור של אוניברסיטת בר אילן – Unbox Ventures – ומהרשות לחדשנות. הגענו לגמר תחרות אתגר הגנת הצומח של חברת האגרו-כימיה אדמה ויש לנו שיתוף פעולה הדוק אתם באזורי גידול יין חשובים במערב אירופה. יצרנו שיתופי פעולה גם עם כורמים וייננים בארצות הברית".

גידולי ענבים.

הפוסט דריפט סנס – ענן להגנת הצומח הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

האם אומת הסטארט-אפ מטפלת בפליטים מאוקראינה על הצד הכי טוב?

$
0
0

המלחמה העקובה מדם והמתמשכת באוקראינה המשיכה להעסיק השבוע את העולם – כולל אותנו, לצד הפיגוע הנורא בבאר שבע והפסגה המשולשת של מנהיגי ישראל, מצרים ואיחוד האמירויות. הפליטים המשיכו וממשיכים להגר בהמוניהם מהערים החרבות שלהם למקומות אחרים באוקראינה ולמדינות השכנות, ומקצתם הגיעו וממשיכים להגיע לארץ. בדרך, חלק מהם פגשו את המתנדבים הישראלים, שהגיעו לשם על מנת לסייע להם. כדי להוציא את הסיוע הזה לפועל לא מספיקים לב חם והמון רצון טוב – יש צורך גם בלוגיסטיקה. זו מתבססת במידה רבה על החדשנות והטכנולוגיה שמביאה אתה אומת הסטארט-אפים שלנו.

מלחמה אחת, שלושה סיפורים

השבוע פרסמנו את סיפוריהם של שלושה גופים שבדרך זו או אחרת מסייעים לפליטים, או למלחמה של המערב (במקרה הזה למלחמה הכלכלית) ברוסיה. כך, ביום א' פרסמנו את הסיפור של ווינדוורד – חברת תוכנה שנוסדה לפני 10 שנים ושההתמחות שלה היא בטכנולוגיה לעולם הסחר הימי. עם פרוץ המלחמה הגביר המערב את הסנקציות על רוסיה, נוסף על אלה שהיו קיימות עוד לפני שהחלה הפלישה. במסגרת הסנקציות האלה הוטלו הגבלות על תנועת אוניות סחר רוסיות. הדבר יצר אתגר כיצד לאכוף אותן. חברות ומדינות הצטרכו, וצריכות, להטיל רגולציה עצמית כדי לא להיתפס כמי שמפרות את הרגולציה, על כל המשתמע מכך. אנשי הפיתוח של ווינדוורד זיהו את הפוטנציאל, ובתוך זמן קצר פיתחו שירות מידע ימי, מבוסס אנליטיקה חכמה, שמדווח על תנועת אוניות סחר רוסיות ועל אוניות שמשנעות סחורות רוסיות. בין היתר, הוא מדווח באילו נמלים הן נמצאות, מתי הן עוגנות ומתי הן מרימות עוגן.

עמי דניאל, מייסד שותף של ווינדוורד.

עמי דניאל, מייסד שותף של ווינדוורד. צילום: יח"צ

הפתרון של ווינדוורד מוטמע בקרב לקוחות בינלאומיים, בהם יבואנים, שההגבלות על סחורות מרוסיה יצרו אצלם לא מעט אתגרים ומשברים, שהמשמעות שלהם היא התייקרות עלויות ההובלה. המערכת מסייעת להם בכך: היא מאפשרת להם לאתר נמלים חלופיים וחברות ספנות שאינן רוסיות.

בעוד שהחברות הישראליות מספקות לעולם את הפתרונות הטכנולוגיים הכי חדשניים, ממשלת ישראל נמצאת מאחור, עם הרבה ביורוקרטיה. יש סיכוי שהאתגר העצום שניצב לפנינו בסיוע לפליטים מהמלחמה שאינה נגמרת יחשל אותנו, ונצליח להיות אומת חדשנות גם בשירותים הממשלתיים והציבוריים בכלל

סיפור נוסף שפרסמנו השבוע, שקשור למלחמה באוקראינה, הוא זה של פעילות אגף מערכות המידע של הסוכנות היהודית, שמתנדבים שלה נמצאים בגבולות של מדינות הגובלות עם אוקראינה ומגישים את הסיוע הראשוני לפליטים שרוצים לעלות לישראל על פי חוק השבות ואחרים שיש להם זיקה כלשהי אליה. המנמ"ר, דב יהב, הוביל שורה של תהליכים מבוססי טכנולוגיה, מערכות מידע ותקשורת, שאפשרו את הפעילות הזו של שליחי הסוכנות. כאן שיחקה לטובתם העובדה שחלק מהמערכות כבר פותחו לפני כן, לטובת אירועי קיצון אחרים, אבל היה צריך להתאים אותן להיקף המיוחד והשונה של האירוע הטרגי הזה. מערכות המידע מזהות את הפליטים, יחד עם מערכות מרכזיות אחרות בסוכנות, ומשם אפשר להמשיך הלאה בתהליך.

מערכת השליטה והבקרה שמשמשת לצורך הפרויקט של הסוכנות.

מערכת השליטה והבקרה שמשמשת לצורך הפרויקט של הסוכנות. צילום: דוברות הסוכנות היהודית

השבוע גם למדנו שבניגוד לגופים לא ממשלתיים, החדשנות בממשלה לא ממש מסייעת לטפל ביעילות רבה יותר בפליטים, לפחות באלה מביניהם שיכולים להיות מועסקים בהיי-טק הישראלי, המשווע לכוח אדם מקצועי. יש בירושלים הרבה מאוד רצון טוב, וגם תוכניות למכביר, אבל עדיין, קצב היישום שלהן איטי. בדיון שנערך בוועדת המשנה להיי-טק של הכנסת עלה שאין לאף גוף רשמי מספר מדויק של אותם אוקראינים שיש להם רקע בהיי-טק, ושרוצים לבוא לארץ ולהשתלב בענף כאן. רק שתי היי-טקיסטיות צעירות מתנדבות, סופיה טופולוב לוז ותמר אברמסון, הציגו נתון ודאי, גם אם לא מראה את כל התמונה: הן יצרו בסיס נתונים של 6,000 פליטים מאוקראינה שיש להם פוטנציאל להצטרף להיי-טק הישראלי. איך הן יודעות? הן פשוט איתרו ודיברו איתם. יו"ר ועדת המשנה, ח"כ רון כץ, פנה לנציגי הסוכנות ומשרדי הממשלה, והציע להם לדבר עם שתי הצעירות, ובכך לקדם את הרעיון של יצירת מסלול ירוק לאנשי היי-טק. מסלול שכזה יכול לתרום לצמצום המחסור החמור בכוח אדם בתעשייה, שמשפיע על כל המשק ומאיים לפגוע ביכולות הפיתוח והייצוא של חברות הטק הישראליות.

כמו במקרים דומים, גם כאן, המסר לממשלה היה לשחרר. להוציא החוצה תהליכים ולשתף חברות אזרחיות מתחום ההיי-טק, שיודעות להתאים את עצמן למציאות המשתנה ולתת את המענה המהיר. המציאות רצה הרבה יותר מהממשלה, אמר ח"כ כץ, ואם לא נדע לשלב ידיים בין כל הגופים, חלק גדול מאותם אוקראינים, מהנדסים ואנשי תוכנה, ילכו למדינות אחרות. אחת מהן עלולה להיות איחוד האמירויות הערביות: בדובאי הצליחו להתגבר על הביורוקרטיה והם מנפקים אשרות כניסה ועבודה למהנדסים בתוך ארבעה ימים בלבד. גם אומת החדשנות הישראלית יכולה לעשות את זה, אם היא רק תדע להתגבר על הביורוקרטיה הממשלתית.

יש כאן הדגשה נוספת, שלא לומר העצמה, של נקודה שכבר דובר עליה לא מעט: הפער העצום בין החדשנות הישראלית לממשלת ישראל. זה בא לידי ביטוי גם בעובדה שבעוד שהחברות הישראליות מספקות לעולם את הפתרונות הטכנולוגיים הכי חדשניים, ממשלת ישראל נמצאת מאחור, עם הרבה ביורוקרטיה. יש סיכוי שהאתגר העצום שניצב לפנינו, בישראל – הסיוע לאלה שמושפעים לרעה מהמלחמה שאינה נגמרת – יחשל אותנו, ונצליח להיות אומת חדשנות גם בשירותים הממשלתיים והציבוריים בכלל.

פליטים מאוקראינה.

הפוסט האם אומת הסטארט-אפ מטפלת בפליטים מאוקראינה על הצד הכי טוב? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


האוזניות האלחוטיות שמאפשרות לגיימרים לשמוע כמו באוזניות חוטיות

$
0
0

אוזניות גיימרים בדרך כלל לא מתקשרות עם היקום עתיר ההצעות של האוזניות נטולות החוטים, הידועות כאוזניות אלחוטיות באמת. בדרך כלל, כשמדברים על התחום של משחקי מחשב או קונסולות מודרניות, חושבים על אוזניות גדולות עם קשת נוחה, עם כריות גדולות שעוטפות היטב את האוזניות וממקדות את השחקנים במשחקים ושיש להן מיקרופון שקרוב לפה. המהדרין בכלל לא מתקרבים לאוזניות אלחוטיות – במיוחד אנשי ה-eSports, ששם כל שיהוי קטן בהגעתו של צליל מסוים יכול לגרום להפסד במשחק.

ב-Republic of Gamers, מותג המשחקים של אסוס, חושבים אחרת, והם מציעים לגיימרים אוזניות שהם מכנים אותן בשם Cetra TWS. הטענה המרכזית שלהם היא שהאוזניות הללו מתפקדות ברמה של תגובת אודיו שזהה לחלוטין לזו של אוזניות חוטיות, למרות השימוש בחיבור בלוטות' 5.0.

לפי החברה, משתמשי ROG Cetra TWS יכולים ליהנות מעד 5.5 שעות שימוש בטעינה בודדת, כאשר מארז הטעינה המצורף מספק 21.5 שעות האזנה נוספות עבור עד 27 שעות של חיי סוללה, באופן כולל. 10 דקות טעינה מספיקות ל-1.5 שעות של שמע, ויש להן דירוג IPX4, כך שלא צריכות לפחד במקרה שלהן מקצת מים.

כמו כל מוצר שמושק באחרונה תחת ROG, גם האוזניות והמארז כוללים אלמנטים צבעוניים, שבלעדיהם נדמה שמוצרים לגיימרים לא יכולים להיחשב ככאלה, והן נשלטות באמצעות תוכנת השליטה האוניברסלית של אסוס, Armoury Crate.

ה-ROG Cetra TWS של אסוס.

הפוסט האוזניות האלחוטיות שמאפשרות לגיימרים לשמוע כמו באוזניות חוטיות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

אבחון קורונה לפי צליל השיעול באפליקציה פשוטה לסמארטפון

$
0
0

חברה הבריאות האוסטרלית ResApp Health הודיעה כי הניסוי הקליני שביצעה לאפליקציית אבחון קורונה בסמארטפון השיג תוצאות חיוביות, ואפילו ברמת דיוק גבוהה יותר מבדיקות אנטיגגן מהירות, לפי החברה.

האפליקציה, שמבוססת על למידת מכונה ומנתחת את צלילי השיעול של הנבדקים, הצליחה לזהות מקרי קורונה ברמת דיוק של 92%.

הניסוי הקליני נערך בארה"ב ובהודו בהשתתפות 742 אנשים, שכ-60% מהם היו חיוביים לקורונה, ובמהלכו נמצא גם כי האפליקציה השיגה דיוק של 80% באבחון נבדקים שליליים לקורונה. בחולים אסימפטומטיים האפליקציה הצליחה פחות לזהות את המחלה, למרות שהחברה שיתפה בניסוי מספר קטן מהם.

כדי להבטיח שהאלגוריתמים של האפליקציה מזהים קורונה, היא נבדקה גם מול מערך נתונים של יותר מ-1,000 חולים עם מצבי נשימה שונים שאינם קורונה.

ResApp ציינה גם, שהאפליקציה הציגה "ביצועים עקביים" במשך שתי תקופות, האחת כאשר וריאנט הדלתא היה הגורם העיקרי, והשנייה כאשר האומיקרון היה הווריאנט הדומיננטי.

החברה הודיעה כי תפרסם את תוצאות הניסוי הקליני בכתב עת מקצועי בשבועות הקרובים.

על רקע ההודעה של ארגון הבריאות העולמי, כי המגיפה העולמית רחוקה מלהסתיים וכי מערכות הבריאות חייבות להיות מוכנות להתמודד עם גרסאות מסוכנות יותר, האפליקציה של ResApp עשויה מאוד לסייע במקומות שבהם יש צורך בבדיקות קורונה תכופות, כגון מקומות עבודה, בתי חולים, בתי ספר, מוקדי בידור, מרכזי טיפול לגיל השלישי ועוד, ותחסוך בדיקות אנטיגן מהירות או PCR. החברה ציינה כי אמר שהם פונים כעת לרגולטורים בשווקים שונים וכבר פנו לחברות טכנולוגיות בריאות גלובליות כדי להפעיל את מבחן האבחון מבוסס האפליקציה שלה.

גורמים שונים פיתחו בעבר אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית שמזהים קורונה באמצעות ניתוח של צלילי השיעול, בהם חוקרים מ-MIT ועוד, אבל נראה שאף אחד מהם לא הצליח להגיע לשימוש המוני באפליקציה פשוטה לסמארטפון. ייתכן שהאפליקציה האוסטרלית החדשה תצליח להגיע לשימוש המוני ותחסוך לעולם לפחות חלק מההוצאות על בדיקות האנטיגן וה-PCR.

אבחון קורונה בסמארטפון.

הפוסט אבחון קורונה לפי צליל השיעול באפליקציה פשוטה לסמארטפון הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

חוויית משתמש? חייבים קודם לפתור את חוויית המפתח

$
0
0

ארגונים נמצאים כיום תחת לחצים גדולים להשתפר בפיתוח תוכנה במטרה להסתגל במהירות לדרישות העסקיות המשתנות ולספק חוויה טובה יותר ללקוחות. בבסיס הרצון הזה עומדת חוויית המפתחים. הארגון מעוניין שהמפתחים ישקיעו יותר בחיזוק הערך העסקי ופיתוח תוכנות מהיר בתגובה לדרישות השוק הדינמיות ולדרישות הלקוחות ולא יצטרכו לבזבז את זמנם על קונפיגורציה של סביבות, השתלבות עם המערכת הכללית או התאמה לתשתית, שיכולים לפגוע ביעילות. מחקר שנערך על ידי מכון המחקר מק'ינזי (McKinsey) מצא, שארגונים עם היקף פיתוח גדול יותר היו גם בעלי צמיחה גדולה יותר של פי ארבעה או חמישה מאשר אלו עם היקף פיתוח נמוך. ארגונים אלו הציגו גם רווח תפעולי גבוה יותר, וב-55% מהמקרים השקיעו יותר בחדשנות.

סביבת הענן היא מגוונת ומציעה אפשרויות רבות, שיכולות להשפיע על יעילות עבודת המפתחים. מפתחים צריכים להתמקד בכתיבת קוד ויצירת חוויות משתמש מתאימים, אבל חלק ניכר מיומם מוקדש לבנייה והרצה של יישומים חדשים, שיוכלו להשתלב עם יישומים קיימים ושירותים תומכים, וכל זאת באופן מאובטח.

ארגונים אימצו בשנים האחרונות את הקוברנטיס תוך כדי כך שהם עדיין מתרגלים לסביבות הענן השונות ולומדים אותן. לעיתים קרובות המפתחים הם אלו שצריכים לחקור ולבחור את הסביבה המתאימה לפיתוח – ללא כלים מתאימים או עם כלים שקשה לתחזק אותם, זאת תוך שעליהם לתאם בין צוותים ובין יישומים ומכשירים אחרים.

"מנהלי ארגונים לא תמיד מעריכים נכונה את השינוי הדיגיטלי ועד כמה הוא מורכב. עליהם להבין שהשינוי לא רק קשור לטכנולוגיה, אלא גם קשור לאנשים ולתהליכים והטכנולוגיה משתנה כל הזמן", ציין אמר ניב רז, מנהל הטכנולוגיות בישראל בחברת VMware. "למעשה, רוב מנהלי ה-IT מעריכים שהיעילות של המפתחים שלהם נמוכה ב-20% בגלל ההליכים והסיכונים שהם עוסקים בהם בנוסף לעבודתם. מצד שני, מפתחים רואים סביבות פיתוח מודרניות בענן היברידי, כמו אלו של מיקרוסופט, אמזון וגוגל ומצפים שבארגונים שבהם הם עובדים הם יקבלו אותה חוויית משתמש לצורך פיתוח, ללא הליך מסובך של אישורים".

לדבריו, "VMware Tanzu הינו פתרון קוברנטיס שמאפשר בנייה ותפעול של יישומים מודרניים בכל היקף בכל ענן, הפתרון. שהושק בסוף 2019, תוכנן במיוחד במטרה לסייע ללקוחות החברה לבנות ולספק פלטפורמה אחידה חוצה עננים ומאובטחת, שתוכל לענות על דרישות השוק והלקוחות. ב VMware אנו מעריכים שהזדמנויות הצמיחה לפתרון Tanzu שוות ערך לצמיחה של היישומים עצמם, ולכן אנו רואים ב-Tanzu חלק ומשמעותי חשוב מהיצע הפתרונות שלנו".

ניב רז, מנהל הטכנולוגיות ב-VMware ישראל.

הפוסט חוויית משתמש? חייבים קודם לפתור את חוויית המפתח הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

האיחוד האירופי וארה"ב הסכימו על עקרונות להעברת נתונים בין היבשות

$
0
0

האיחוד האירופי הודיע על הסכם עקרוני חדש עם ארה"ב בנושא העברת נתונים טראנס אטלנטית בין אירופה לארה"ב במסיבת עיתונאים משותפת שהתקיימה בסוף השבוע, עם נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן.

"הצלחנו לאזן בין אבטחה לבין הזכות לפרטיות והגנה על נתונים", אמרה פון ​​דר ליין , וציינה גם  שההסכם שהושג הוא "מאוזן ויעיל", אם כי לא נמסרו פרטי ההסכם.

אי הוודאות המשפטית בנושא העברת נתונים בין היבשות הובילה בחודשים האחרונים לכך שסוכנויות הגנת מידע באירופה הוציאו צווים והתראות נגד ענקיות הטק, בהן גוגל ומטא, שמוצרים שלהן מעבירים נתונים אישיים מאירופה לשרתים בארה"ב, ובחודש פברואר האחרון מטא אף הודיעה, כי ייתכן שתיאלץ לסגור את פייסבוק ואינסטגרם באיחוד האירופי אם הרגולטורים האירופיים לא יאפשרו לה לעבד נתונים אישיים של משתמשים הן באירופה והן בארצות הברית.

הרקע להסכם החדש הוא פסילה של הסכם קודם בשם Safe Harbor על ידי בית המשפט העליון באירופה ב-2015 על רקע התנגשות מרכזית בין זכויות הפרטיות של האיחוד האירופי וחוקי המעקב בארה"ב. גם ההסכם החדש יציב אתגרים משפטיים חדשים שבית המשפט העליון באירופה יצטרך לבחון, כדי לבדוק עד כמה הוא מבטיח כי זכויותיהם של אזרחי האיחוד האירופי מוגנות כראוי כאשר הנתונים שלהם מועברים לארה"ב.

הסכם מסגרת חדש להעברת נתונים מאירופה לארה"ב.

הפוסט האיחוד האירופי וארה"ב הסכימו על עקרונות להעברת נתונים בין היבשות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גייטבטר זכתה בתחרות אתגרים בינלאומית העוסקת בכושר למבוגרים

$
0
0

חברת גייטבטר (GaitBetter) הישראלית זכתה בשבוע החודש (ב-15 במרץ) בתחרות האתגרים הבינלאומית היוקרתית, שהתקיימה וירטואלית ביוזמת האקסלרטור AARP Innovation Labs ומאיץ הסטארט-אפים הבינלאומי MassChallenge, המוכר בזירת ההיי-טק הישראלית.

מבין עשרות מועמדים עלו לגמר חמישה פיינליסטים, שהתמודדו על הצגת פתרונות טכנולוגיים בעלי ערך ומשמעות בכל גיל, לרבות עבור האוכלוסייה המבוגרת, ויאפשרו למבוגרים להישאר פעילים, ניידים ועצמאיים גם בגילם המתקדם.

הפתרונות הטכנולוגים שהציגו החברות התבססו על מחקרים המעידים כי ביצוע הפעולות באמצעות הטכנולוגיה מעניק למשתמשים הנאה, סיפוק וערך, לצד שימור היכולות התפקודיות, הפיזיות והקוגנטיביות, ואף דוחק את השלב בו מבוגר הופך להיות נתמך ותלוי בעזרה. 

הטכנולוגיה של גיייטבטר הוכרזה רשמית על ידי שופטי התחרות כפתרון המנצח עבור מבוגרים, המשלב את עולם הגימיינג והמציאות המדומה באימון מוטורי-קוגניטיבי (תוך הליכה על הליכון ספורטיבי). טכנולוגיה שהוכחה מחקרית (במעבדה לחקר תנועה וקוגניציה באיכילוב) ביעילותה במניעת נפילות, וחיזוק הביטחון העצמי של מבוגרים ואנשים עם הפרעות הליכה ו/או קשיים בתנועה.

דרך לאיכות חיים גם בגיל מבוגר. כושר למבוגרים בעזרת טכנולוגיית גייטבטר.

דרך לאיכות חיים גם בגיל מבוגר. כושר למבוגרים בעזרת טכנולוגיית גייטבטר.

רתימת הטכנולוגיה למגמת אריכות החיים ולטובת הזיקנה החדשה 

זו שנה רביעית ברציפות שבה מתקיימים "אירועי אתגר וחשיפה" בנושאים שונים, מתוך מטרה לעודד יזמים, משקיעים ומפתחים להיחשף להזדמנויות עסקיות הגלומות במגמת אריכות החיים.

האקסלרטור AARP Innovation Labs מהווה חלק מתוכנית האצה של ארגון הגימלאים המוביל בארה"ב, AARP – American Association for Retired People, המונה למעלה מ-45 מיליון חברים.

הארגון מקדם בשנים האחרונות פתרונות ומענים מבוססי טכנולוגיה עבור האוכלוסייה המבוגרת.

מטרת התוכנית של האקסלרטור AARP Innovation Labs היא לאתר טכנולוגיות וסטארט-אפים מרחבי העולם, לאפשר להם התפתחות וצמיחה תוך סיוע במשאבים, יצירת קשרים ושימוש במאגרי המידע של הארגון, הנחשב לאורים ותומים בתחום הזיקנה החדשה בעולם.

לדברי חיליק הררי, מנכ"ל חברת גייטבטר: "אנו גאים מאד על הזכייה בתחרות היוקרתית ונרגשים להשתתף בתוכנית ההאצה של ה-AARP Innovation Labs. מדובר בצעד חשוב בחדירה שלנו לשוק האמריקני, בייחוד העובדה שהשיטה והטכנולוגיה של גייטבטר קיבלו כעת גם אישור של ה-FDA".

הררי סיכם באומרו כי "החשיפה של תוכניות ההאצה לארגון הגימלאים האמריקני AARP ולמקבלי ההחלטות לארגונים וחברות בתחום הזיקנה החדשה הינה צעד גדול לתרומתנו בשיפור איכות החיים של מבוגרים בארץ ובעולם".

גימיינג ומציאות מדומה תוך כדי אימון מוטורי-קוגניטיבי של מבוגרים. גייטבטר.

הפוסט גייטבטר זכתה בתחרות אתגרים בינלאומית העוסקת בכושר למבוגרים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 41164 articles
Browse latest View live