Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 41085 articles
Browse latest View live

שני מינויים חדשים בהנהלה הבכירה של מטריקס

$
0
0
מטריקס

מטריקס

מטריקס מדווחת על שני מינויים בהנהלה הבכירה של החברה: דליה רובינסון מונתה למנהלת החטיבה הבינלאומית בחברה וכנשיאת חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות. רובינסון משמשת מאז שנת 2007 כסמנכ"לית ומנהלת חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות.

רובינסון תכהן כיו"ר NIT ו-MATRIX-IFS – חברות הבת בארה"ב. במסגרת תפקידה תהיה אחראית על הפעילויות והפרויקטים של מטריקס בארה"ב ובאירופה בחברות הבנות, וכן על הסינרגיה עם הפעילות בישראל, ותפעל לקדם את שיווק מגוון הפתרונות של מטריקס בשוק האמריקני ובכלל זה פתרונות דטה, ענן, סייבר, פתרונות למניעת הונאות, הלבנת הון וניהול סיכונים, ועוד.

את רובינסון יחליף אמיר שרי, אשר מונה למנהל חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות במטריקס ומצטרף כחבר הנהלה בחברה.

בתפקידו הקודם שימש שרי כסגן מנהלת החטיבה. שרי החל את דרכו במטריקס לפני כ-15 שנה כמנהל אגף האינטגרציה בחטיבה הטכנולוגית של מטריקס, וב-2014  מונה לתפקיד סגן מנהלת חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות. ל-שרי תואר ראשון B.sc. מהטכניון ותואר שני MBA מאוניברסיטת תל-אביב.

חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות היא מהחטיבות הגדולות במטריקס. החטיבה מציעה פתרונות מגוונים ומתמחה בעיקר במגזר הפיננסי, הממשלתי והבריאות, מובילה פרויקטים מורכבים כמו פרויקט מאגר האשראי של בנק ישראל, פתרונות לאינטגרציית מערכות, מאות פרויקטים בעולמות הדיגיטל ומומחיות בטרנספורמציה דיגיטלית, פיתוח אפליקציות מובייל ומרכז התמחות בתחום עיצוב חווית משתמש, מערכות CRM, פרויקטים למודרניזציה של מערכות, ופתרונות לאוטומציה בתהליכים עסקיים (BPM, RPA, שילוב AI/ML). החטיבה מתמחה בפרויקטים מבוססי מוצרים, ושותפה עסקית של יבמ, מיקרוסופט, סיילספורס, דל, FIS, FISERV, Uipath ועוד.

לדברי מוטי גוטמן, "אנו מודיעים היום על שני מינויים בכירים בצמרת ההנהלה של מטריקס של שני מנהלים, הזוכים לקידום והרחבת סמכויות. המינויים של דליה ואמיר מהווים דוגמה אחת מיני רבות לאפשרות פיתוח הקריירה, הקידום והגיוון בתוך החברה.

דליה הצטרפה למטריקס לפני כ-13 שנה כמנהלת אחת החטיבות הגדולות של מטריקס, ובתקופתה צמחה פעילות החטיבה, הן בעולם הבנקאות והפיננסים והן בתחום פעילות הדיגיטל.

אמיר מקבל אחריות על החטיבה בתקופה שבה אנו נדרשים לתת פתרונות חדשים, מתקדמים טכנולוגית ובזמן מהיר. אמיר הוא מנהל מוכשר, אני משוכנע בהצלחתו בהובלת פעילות החטיבה בשנים הבאות".

מימין לשמאל: אמיר שרי, מנהל חטיבת פתרונות פיננסים וטכנולוגיות, ודליה רובינסון, מנהלת החטיבה הבינלאומית, מטריקס. צילום: עידן גרוס

הפוסט שני מינויים חדשים בהנהלה הבכירה של מטריקס הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


מיקרוסופט ביקשה מ-AMD לסייע במאבק במחסור ב-Xbox Series X

$
0
0

החוסר ברכיבים משפיע לא רק על המחשבים האישיים, אלא גם על ההיצע של קונסולות המשחק החדשות, ובעיקר אלו של מיקרוסופט, Xbox Series X ו-Xbox Series S. החברה לא עומדת בביקוש, והיא צופה שנכון לעכשיו הבעיות הללו יימשכו עמוק אל תוך הרבעון השני של 2021.

הבעיה העיקרית של החברה היא שהקונסולה שלה מבוססת כולה על התוצרים של AMD – מעבד ייעודי שפותח בידי שתי החברות במיוחד, וכן כרטיס תצוגה מתקדם. שני הרכיבים הראשיים שלהם מיוצרי בכמות הקטנה מהביקוש, בדיוק מאותן סיבות שמשפיעות על מעבדי המתחרות – חוסר ברכיבים שמגיעים דרך שרשרת הייצור, וכך הלאה.

למעשה, במיקרוסופט פנו אל AMD בבקשה שהיא תגדיל את הייצור שלה, כדי לעזור לה לעמוד בביקושים, או שלפחות תפנה חלק גדול יותר מהייצור הנוכחי שלה לטובת ה-Xbox Series X/S.

"בסופו של דבר זה מגיע לכדי פיזיקה והנדסה. אנחנו לא מעכבים את הייצור: אנחנו בונים את הקונסלות הכי מהר שאנחנו יכולים. כל קווי ההרכבה מוכנים לעבודה בתפוקה מלאה. בשבוע שעבר ערכתי שיחת טלפון עם ליסה סו ב-AMD, ושאלתי 'כיצד נקבל יותר?' כך שזה משהו שאנחנו עובדים עליו כל הזמן", אמר לארי הירב, מנהל התכנות של השירות Xbox Live בפודקאסט שהופנה לצרכנים.

חוסרים בשוק. PlayStation 5. צילום: BigStock

חוסרים בשוק. PlayStation 5. צילום: BigStock

אבל המצב הנוכחי של Xbox אינו יוצא דופן מזה של המתחרה PlayStation 5, שגם מבוססת על התוצרת של AMD, וגם היא אינה מצליחה לעמוד בביקוש הגדול שמוביל אפילו לתופעות של ספסרות קשה.

מעבר לבעיות המשלוחים, עדיין בהשפעת COVID-19, אחת הבעיות המרכזיות של יצרניות כרטיסי התצוגה היא חוסר משמעותי ב-GPDDR6, הזיכרון החדש בו משתמשות החברות בכרטיסי התצוגה מהדור החדש, וגם הזיכרון שמשולב ב-Xbox Series X/S וב-PlayStation 5. הצפי הוא לחוסר משמעותי עד פברואר הקרוב לפחות, ויכול להיות שגם מעבר לכך.

חוסרים בקונסולת המשחקים Xbox Series S. מקור: מיקרוסופט

הפוסט מיקרוסופט ביקשה מ-AMD לסייע במאבק במחסור ב-Xbox Series X הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"ישראל היא מעצמת גיימינג –השיאים שנשברים כאן הם מטורפים"

$
0
0

"ישראל היא מעצמת גיימינג ואני צריך לעדכן את המצגת שלי בנושא בכל שבוע כמעט כי השיאים שנשברים כאן הם מטורפים. זו ההרגשה הכללית. שלא יהיה ספק, גם בתחום הזה אנחנו משתלבים כ-Startup Nation, וזו תעשייה שרק הולכת וצומחת באופן מקומי וגלובלי. כבר כיום היא מגלגלת כ-150 מיליארד דולר בשנה, וזו תעשייה שמעורבת גם בתחומים אחרים, כמו קולנוע", כך אמר ניר מירצקי, מפיק סרטים ומשחקי מחשב ומרצה בתחום, ממקימי GameIS – ארגון הגג של תעשיית המשחקים הישראלית – ויועץ למספר חברות משחקים.

כנס Gaming של אנשים ומחשבים

כנס Gaming של אנשים ומחשבים

מירצקי אמר את הדברים בכנס Gaming של אנשים ומחשבים שנערך לאחרונה באופן מקוון. הוא סיפר כי התעשייה המקומית מתרכזת בעיקר בייצור משחקים למובייל, ושרוב המפתחים יושבים בסביבות תל-אביב, למרות שאין לזה סיבה. "רוב מפתחי המשחקים בארץ מפתחים באמצעות Unity, והתוצאה היא שבכל רגע נתון בעשירייה הראשונה של משחקי המובייל יש שלושה משחקים בהיבט של המרוויחים ביותר או המורדים ביותר, וזה נתון מטורף שאומר שבסופו של דבר תעשיית הגיימינג בישראל שווה 3 מיליארד דולרים כיום, אם כי לא לגמרי ברור מה נשאר כאן", הוא אמר.

אליפות העולם שהייתה אמורה להתקיים בישראל – עברה לאונליין

עידו ברוש, יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי וחבר ועדת ההנהגה של הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני. צילום: ניב קנטור

עידו ברוש, יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי וחבר ועדת ההנהגה של הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני. צילום: ניב קנטור

עידו ברוש, יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי בישראל, סיפר על ההתפתחות הכללית של ה-eSports בעולם ובישראל, והזכיר שאליפות העולם האחרונה הייתה צריכה להתרחש לראשונה בארץ, באילת בנובמבר, ובגלל הקורונה הפכה לווירטואלית.

"הקורונה הביאה עמה הרבה אתגרים, והמוטו היה פשוט לבטל את האירוע בגלל הקורונה. אבל החלטנו לבחון כיצד אפשר בכל זאת לקיים אותו בצורה אחרת, תוך שאנו יודעים שלקיים משחקים בין יבשתיים זה בלתי אפשרי. וגם נאלצנו להתמודד עם בעיות כספיות, וכמובן השחקנים שאי אפשר היה להביא לכאן", הוא סיפר. הפתרון היה לחלק את העולם ל-12 אזורים, ביניהם כן ניתן לנהל תחרויות מקוונות, וכך לקבוע את 12 הנבחרות האזוריות שיתמודדו על האליפות, עם מפקדה בארץ וכמה אחרות ברחבי העולם.

נועה שרף מילר, אסטרטגית קריאטיב ושיווק, ילוהד. צילום: יח"צ

נועה שרף מילר, אסטרטגית קריאטיב ושיווק, ילוהד. צילום: יח"צ

נועה שרף מילר, אסטרטגית קריאטיב ושיווק בחברת ילוהד, סיפרה על השינוי שעבר התחום בשנים האחרונות, שעיקרו הוא הכנסת השימוש בנתונים גם לתחום שפעם היה שמרני ודי קפא על שמריו. "המטרה שלנו היא לקחת את המוצר ואת המשחק וכל העבודה הקשה שעבדתם, ולתרגם אותם לערוצי קריאטיב שונים, כדי להביא את המשתמשים הבאים למשחקים שלכם. כיום זה עולם שעבר שינוי משמעותי. הוא הפך מעולם שהתבסס לא מעט על הרגשות בטן ועל מה שלמדנו בבית ספר לעיצוב, לעולם בו ההחלטות מתקבלות על סמך נתונים".

"בהרבה מקרים", סיפרה, "הקמפיין נשען על הצד הקריאטיבי יותר, שאחראי לפחות ל-50% מהצלחת הקמפיין, והוא לא ממש השתנה. אז החלטנו ב-ילוהד שהגיע הזמן לקבל גישה לכל המידע שיש לנו, ולהתחיל לנהל שיח מבוסס נתונים. כך הגענו ל-Alison, שהיא הפלטפורמה שמאפשרת לנו למדוד את האלמנטים שעובדים בקריאטיב, ואנחנו עושים זאת על ידי כך שאנו מזינים אותה עם כל הפרטים שיש לנו בקריאטיב, כל פרט קטן, אלף נקודות נתונים אפילו אם צריך, כדי לקבל החלטה מושכלת יותר, והשיפור ניכר".

פרסומות – צורכי המשחק מול צורכי השחקנים

קורין שלמה גולדברג, מנהלת מוצר בכירה, סייולו. צילום: יח"צ

קורין שלמה גולדברג, מנהלת מוצר בכירה, סייולו. צילום: יח"צ

קורין שלמה גולדברג, מנהלת מוצר בכירה בחברת סייולו, התייחסה בהרצאה שלה לאחד הדברים החשובים כיום, וזה ההבדל בין צורכי המשחק לבין צורכי השחקנים, וזה אומר בעיקר כיום – למצוא את הקו הדק בין ביצועי הפרסום במשחקים לבין חוויית המשתמש, ובמיוחד במשחקי המובייל שזכו לעלייה של 45% בהורדות בשנה שהסתיימה, שמלווה בעלייה של הפרסום הדיגיטלי על פני ירידה בפרסום המסורתי.

"כשמפתחים משחקים חינמיים למובייל, צריכים לקבוע מה יהיה המודל העסקי וברמה הגבוהה יש מכירות תוך כדי משחק, או פרסומות תוך כדי משחק. השימוש בפרסומות זו דרך יחסית קלה, שאינה קשורה למשחק עצמו, אבל הבעיה היא שצריך לעשות את זה בצורה מאוד נכונה, כי משתמשים לא ממש אוהבים את זה", היא סיפרה.

גולדברג הסבירה שיש כמה סוגי מודעות, כולל מודעות שהן בעצמן מיני-משחק שמוביל להורדה בחנות, אבל נתקלים לעיתים קרובות בבעיה שיש נטייה להשתמש הזה יותר מדי, ומשתמשים עוזבים בגלל זה. "אנחנו מציעים שילוב של מודעות תוך כדי המשחק, והוא מושלם לשחקנים וגם למפתחי המשחקי כי הוא לא מפריע למשחק בשום צורה. אבל בצד של המפרסמים, זה לא תמיד מתקבל, כי הם רוצים יותר נתונים, וכל הזמן יש את המשחק הזהיר הזה של רווח מול חוויית משתמש. מה הדרך לעשות את זה? להבין מה האפשרויות, לבחון, לשלב אולי פרסומות, ואז למדוד כדי לקבל תשובה מדויקת. המדידה היא דבר קריטי כדי להבין מה עובד יותר טוב ומה פחות, ושהפרסום מכניס מספיק כסף", היא סיכמה.

משחקים הרבה יותר מאז פרוץ הקורונה

אסף סלנט, מוביל תחום הגיימינג והסייבר בגוגל קלאוד ישראל. צילום: יח"צ

אסף סלנט, מוביל תחום הגיימינג והסייבר בגוגל קלאוד ישראל. צילום: יח"צ

אסף סלנט, מנהל עסקי לסייבר ומשחקים בענן של גוגל, סיפר שיש עליה חזקה בכמות המשחקים. "32% אומרים שהם משחקים יותר מאז פריצת הקורונה, ויש גם עלייה מדהימה של יותר מ-57% בין אלה שמחפשים משחקים כשירות, בהזרמה, או לפחות מתעניינים בכך, ולא כהתקנה אלא פשוט לשחק בהם בענן.

"אז איך גוגל משתלבת בעניין הזה?" תהה סלנט שהסביר כי "הרשת שלנו היא הרשת הפרטית הכי גדולה בעולם, בין אם אתם צופים ביוטיוב או משחקים בענן שלנו, ואנחנו מציעים עד כפול משאבים מספקי ענן אחרים. זה מאפשר זמן שיהוי איכותי במיוחד, וזה מאפשר למפתחים לפתח ישירות על הפלטפורמה עם גמישות מלאה עד ייצור, ועם הרבה לימוד מכונה היישר מהקופסה", הוא סיפר.

גיא שפיר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של WideOps. צילום: שרית קוזין סלנט

גיא שפיר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של WideOps. צילום: שרית קוזין סלנט

גיא שפיר, CTO בוויידאופס, שהיא שותף פריימר של גוגל קלאוד, הצטרף לשיחה והציג כמה כלים שעוזרים להשיג את המטרות. "אחת הדרכים להוציא תובנות היא להשתמש ב-BigQuery, שהוא מנוע דטה וורהאוס שכל מה שאתם צריכים לעשות זה לקחת את הדטה שלכם ולהזרים דרכו והוא מאוד מאוד מהיר – עד 10 טרה-בייט של מידע בארבע שניות".

"גוגל עושה את זה באופן מדהים. הדבר היפה כאן הוא שגוגל לוקחת את המידע שאתה רוצים למצוא ומנתחת אתו, ולפי זה היא יודעת כמה כוח מחשוב אתם צריכים כדי לעשות את זה, ולכן משלמים אך ורק בזמן שעושים שאילתא ולפי הכמות, והכי חשוב שאפשר להתחיל לעבוד איתו מייד, ללא בעיות מיוחדות", הוא סיפר.

הפוסט "ישראל היא מעצמת גיימינג – השיאים שנשברים כאן הם מטורפים" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

כיצד השתנו הרגלי הצריכה של הישראלים באמצעי התקשורת בשנת הקורונה?

$
0
0

דו"ח השימושים שהכינו חברות פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes חושף כיצד נראו הרגלי הצריכה של הישראלים באמצעי התקשורת השונים שלנו במהלך 2020 – "שנת הקורונה" –  לעומת 2019.

לפי הדו"ח, הגידול הגבוה ביותר מכל שירותי התקשורת התבטא בגלישה באינטרנט, הן הקווי והן הסלולרי. הגלישה באינטרנט הקווי הביתי התבטאה בעלייה שנתית ממוצעת של 23%, כשבימי החגים – פסח, ראש השנה וסוכות – ניכרה עלייה של כ-40%. בגלישה הסלולרית, התבטאה העלייה השנתית הממוצעת ב-20%, ושיאי התעבורה נשברו מדי חודש: בכל חודש צרכנו בממוצע עוד 2 גיגה-בייט בגלישה הסלולרית מעבר למה שגלשנו ב-2019, כשהשיא היה בחודש אוקטובר 2020, עם עשרות אלפי טרה-בייט שעברו ברשת פלאפון.

הישראלים דיברו השנה בסלולר 11% יותר מהשנה הקודמת. המגמה התחדדה במיוחד החל מפרוץ המגיפה, והגיעה לשיאה בתקופת חגי תשרי ובסגר השני, כאשר הישראלים דיברו בממוצע כ-20% יותר בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019.

הרשתות החברתיות טיקטוק, טוויטר, ווטסאפ ופייסבוק כיכבו במיוחד, כשטיק-טוק, שלא צריכה שום חיזוק של אירועי פנאי חיצוניים, צמחה ב-40% בהיקף השימושים במהלך 2020 והיא ממשיכה להתחזק ככל שהשנה מתקדמת. הישראלים גילו גם את טוויטר – שצמחה בכ-32% השנה, ובמחצית השנייה של השנה נראה שיותר ויותר ישראלים גילו את הרשת ומשתמשים בה לעדכונים וחיבור לאקטואליה. בוואטסאפ נצפו גידולים של כ-15% בהיקפי השימושים. בסגר הראשון השתמשו בה הישראלים הרבה יותר (עלייה של 35%) בהשוואה להמשך השנה. גם "פייסבוק" הציגה עלייה שנתית ממוצעת של 15%, כשבשבועות האחרונים של השנה ניכרת עלייה בהיקפי השימוש באפליקציה. אינסטגרם לעומתן, חוותה ירידה של 12% בהיקפי השימוש, כנראה על רקע הפגיעה באיכות בשעות הפנאי, האוכל והתרבות.

Zoom ללא ספק היא המלכה הבלתי מעורערת של שנת הקורונה – עם עלייה של עשרות אלפי אחוזים בשימושים ובמשתמשים. עם החזרה של מערכת החינוך בספטמבר, ובמיוחד של הכיתות הגבוהות שלמדו מרחוק, ניכרה קפיצה משמעותית נוספת בשימושים, כאשר השיא היה בסוף אוקטובר.

הצפייה בטלוויזיה אמנם חוותה עלייה שנתית של 5%, אבל עם תנודתיות גדולה: בסגר הראשון באפריל צפו הישראלים ב-12% יותר בטלוויזיה, כאשר באופן ספציפי הצפייה בשידורי האקטואליה עלתה ב-130%! במאי 2020, לאחר הסגר, ירדה הצפייה בטלוויזיה ב- 10%. עם הכניסה לסגר השני, במקביל לחגים – ניכרה שוב עלייה גדולה, של 20% בצפייה – בעיקר יותר בידור, סדרות, ו-VOD. בנוסף, על רקע הסגרים, החל"טים והילדים השוהים בבית, ניכר גם הבדל בשעות הצפייה – שעות הבוקר עד הצהריים, ושעות הלילה המאוחרות (1 עד 4 לפנות בוקר).

ההסתגרות בבתים הובילה את הישראלים לגלות את אפליקציות משלוחי האוכל, וברמה שנתית השימוש בהן עלה ב-92%! בשבועות האחרונים של אוגוסט הקפיצה הייתה ב-230%! הקניות ברשתות המזון עלו בממוצע שנתי ב-20%. בתחילתו של הסגר הראשון כאשר הבהלה הייתה בשיאה, הגידול לאתרים אלו הגיע לכ-100%. גם כאשר המשק נפתח וההקלות אפשרו לחזור לסופרים הגדולים, עדיין ניכרה עלייה ממוצעת של 15%.

בתחום הקניות אונליין ברשת – באתרים ישראליים ובינלאומיים – צמצום ההנגשה הפיזית עקב הסגרים לא תוגמלה בעלייה משמעותית בדיגיטל: באתרי רשתות החשמל נראה גידול שנתי ממוצע של כ-20% בכניסות לאתרים. העליות המשמעותיות הראשונות נצפו סביב חג הפסח בסגר הראשון, עם עלייה של כ-33%. לאורך השנה, ובמיוחד החל מחודשי הקיץ, הישראלים המשיכו לגלוש יותר בדיגיטל בחיפוש אחר מכשירי חשמל, עד לשיא נוסף במכירות נובמבר, עם עלייה חודשית ממוצעת של כ-50% בכניסות לאתרי חברות מוצרי החשמל. באתרים בינלאומיים המצב היה שונה: לנוכח עיכובים במשלוחים מאתרים הבינלאומיים לאורך רוב השנה, ברמה שנתית היקף השימושים ירד בכ-11%, ובשיא הגל הראשון, כאשר כל האתרים ביטלו את אפשרויות השילוח לארץ, היקף הכניסות קטן בכ-40%. ההתאוששות הגיעה, כמובן, בנובמבר (Black Friday) עם עלייה של כ-38% בכניסות לאתרים אלו.

אפליקציות הדייטינג הציגו גם הן "טלטלה": ההלם של הסגר הראשון הוביל ישראלים רבים להתרחק מאתרי ואפליקציות ההיכרויות – ירידה ממוצעת של 7% עד לחודש מאי, ובשיא הסגר ירידה של כ-15%. עם פתיחת המשק לראשונה וההקלות השונות, החלו הישראלים לחזור לאפליקציות הדייטינג, ובחציון השני של 2020 מדובר בעלייה של 29%, ובנובמבר בעלייה של כ-60%.

הסגרים ו העבודה מהבית בארגונים רבים הובילו לכך, שהיקף הנסיעות והתנועה קטן ב-20% בממוצע שנתי. הירידה הגדולה בתנועה הייתה באפריל, עם ירידה יחסית של כמעט 50%! גם בחגי תשרי בסגר השני, ובהמשך גם בנובמבר – היקף התנועה היה נמוך יותר, אולם מדובר בירידה של "רק" 20% בהשוואה ל-2019. גם השימוש במקביל באפליקציות הניווט ירד ברמה שנתית ב-27% (השיא בסגר הראשון עם ירידה של 60%). בנוסף, הנהג הישראלי הממוצע נסע פחות נסיעות ארוכות, במיוחד בחודש הסגר הראשון של אפריל (כ-60% פחות). בחודשי הסגר השני הישראלים הורידו פעילות, אבל בעוצמה נמוכה יותר, עם ירידה של 25%. הורדת היקפי התנועה תרמה גם לנסיעות להתקצר במעט, התחושה המעט אוורירית בכבישים היתרגמה בפועל לקיצור ממוצע של הנסיעות הארוכות ב-3-4 דקות. הנסיעות הקצרות יותר היו דומות באורכן.

דרור בהט, מ"מ סמנכ"ל השיווק של פלאפון, yes ובזק בינלאומי, אמר, כע "המחקר שערכנו לסיכומה של 2020 באמצעות נתוני שלוש החברות מצביע על שינויים התנהגותיים משמעותיים בהרגלי החיים של הישראלים. שנת הקורונה הכניסה את הישראלים עמוק לתוך הבית – נצמדנו למסכים השונים, גלשנו יותר, דיברנו יותר, שיחות הווידאו וה-Zoom הפכו לחלק משגרת היום-יום שלנו, גילנו את אפליקציות משלוחי האוכל והסתובבנו ובילינו הרבה פחות בכבישים. גם במהלך השנה עצמה ראינו שינויים מהותיים: בסגר הראשון היינו יותר לחוצים, התעדכנו כל רגע בחדשות, הסתגרנו בבתים והקפדנו על ההנחיות בצורה יחסית הדוקה, ואילו  בהמשך השנה חיפשנו לייצר שגרת חיים 'מאווררת' יותר לצד הקורונה. עם תחילת מבצע החיסונים בסופה של  2020 כולנו תקווה, כי בשנת 2021 הקורונה תיעלם מחיינו  לעד, אבל ברור כבר היום, כי השפעותיה על שגרת חיינו, האופן שבו אנו צורכים מדיה ומשתמשים בדיגיטל ובאמצעי התקשורת השונים – כאן כדי להישאר".

אמצעי התקשורת מסייעים לשינוי בהרגלי הצריכה. אילוסטרציה: Bigstock

הפוסט כיצד השתנו הרגלי הצריכה של הישראלים באמצעי התקשורת בשנת הקורונה? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ווטסאפ: שיא של כל הזמנים בשיחות בערב השנה החדשה

$
0
0

חברת פייסבוק (Facebook) פרסמה נתונים סטטיסטיים, המפרטים כיצד נעשה שימוש בפלטפורמות שלה בערב ראש השנה האזרחית האחרון. מהמספרים ניתן לגלות כי ב-31 בדצמבר 2020, בואך ה-1 בינואר 2021, נשבר שיא שיחות בווטסאפ (WhatsApp), החברה הבת שלה, פר-יום, וכן בהשוואה לנתוני אשתקד.

הנתונים בנוגע לעלייה בפעילות באפליקציות פייסבוק. אינפוגרפיקה: פייסבוק

הנתונים בנוגע לעלייה בפעילות באפליקציות פייסבוק. אינפוגרפיקה: פייסבוק

"כמו כל שנת 2020, גם ליל השנה החדשה אמש היה שונה", כתבה פייסבוק בפוסט שהעלתה לבלוג שלה. "היה פחות קהל שחגג ברחובות ברחבי העולם. במקום זאת, יותר אנשים בילו לילה נעים בבית, נזכרו בשנה הלא פשוטה, וקיוו לימים בהירים יותר. למרות שרבים כל כך היו בנפרד מחברים ובני משפחה עקב מגיפת הקורונה, אנשים עדיין הצליחו להתחבר זה לזה באותה צורה שהם התחברו כל השנה: באמצעות שיחות וידיאו ושמע מקוונות, ובמספרי שיא".

"ערב השנה החדשה הוא לילה עמוס באופן היסטורי בעבור השירותים שלנו, אך השנה נקבעו שיאים חדשים", ציינה פייסבוק. "יותר מ-1.4 מיליארד שיחות קוליות ושיחות וידיאו בוצעו בערב השנה החדשה ברחבי העולם – גידול של 50% בהשוואה לערב השנה החדשה בתום 2019".

פייסבוק אישרה גם כי בערב ראש השנה האחרון התקיימו יותר שיחות וידיאו בקבוצת המסנג'ר בארה"ב, שבהן היו מעורבים שלושה אנשים או יותר. לדברי ענקית הרשתות החברתיות, כמעט פי שתיים שיחות התקיימו בקבוצת מסנג'ר בערב ראש השנה 2021, בהשוואה ליום ממוצע.

עוד ניתן היה ללמוד מהנתונים כי לפייסבוק לייב ולאינסטגרם לייב היו גם כן 55 מיליון שידורים ברחבי העולם.

"להכניס בצלצול את שנת 2021"

"לפני COVID-19, ערב ראש השנה הניב את הקפיצות הגדולות ביותר של פייסבוק בהודעות, העלאות תמונות ושיתוף חברתי בחצות ברחבי העולם", כך הסבירה מנהלת התוכנה של פייסבוק, קייטלין בנפורד.

"עם זאת, במרץ 2020, ימיה הראשונים של המגיפה הניבו שיאי טראפיק, אשר יגמדו את אלו של ערב השנה החדשה פי כמה – ואלו נמשכו חודשים".

בגלל הקורונה. חגיגות ראש השנה עברו לאונליין. צילום: BigStock

בגלל הקורונה. חגיגות ראש השנה עברו לאונליין. צילום: BigStock

"מאחורי הקלעים, פייסבוק הנדסה התכנסה בכדי להביא לשיפור יעילות חסר תקדים ולהפוך את התשתית שלנו לעמידה יותר. עבודה זו כוללת בדיקות עומס, בדיקות התאוששות מאסון ויכולת ערבוב (shuffling capacity)", הסבירה באנפורד. היא הוסיפה כי "השנה ערב הסילבסטר נראה שונה בהרבה, והיו לנו צוותי הנדסה באפליקציות של פייסבוק, מוכנים לתמוך בכל נושא, כך שהעולם יוכל להכניס בצלצול את שנת 2021".

עלייה בשימוש בערב השנה החדשה. ווטסאפ. צילום: BigStock

הפוסט ווטסאפ: שיא של כל הזמנים בשיחות בערב השנה החדשה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

טל חורש מונה למנהל לקוחות וים שראל

$
0
0

טל חורש, 30, מונה למנהל לקוחות ב-וים (Veeam) ישראל. במסגרת תפקידו יהיה חורש אחראי על ניהול הלקוחות של כלל המגזרים, בדגש של מרכז וצפון הארץ, לרבות עבודה מול השותפים והאינטגרטורים של וים.

בתפקידו האחרון היה חורש מנהל לקוחות זכיינים  Mid-Market בחברת ילפ (Yelp), העוסקת בסקירות עסקיות מבוססות חוכמת המונים ופלטפורמה לקידום עסקים.

חורש הוא בוגר תואר ראשון בעסקים בינלאומיים ופיננסים מהפקולטה למינהל עסקים Zicklin בברוך קולג' בניו יורק.

טל חורש, מנהל לקוחות, וים ישראל. צילום: יח"צ

הפוסט טל חורש מונה למנהל לקוחות וים שראל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"הקורונה האיצה את הדיגיטל מאפס למאה קמ"ש ברשויות המקומיות"

$
0
0

"שנת 2020 הייתה, בלא ספק, השנה של השלטון המקומי, ראשי ועובדי הרשויות והתושבים.ות. הייתה זו השנה של ערים חכמות, כחלק מהתהליכים שעברנו בשנה האחרונה. הקורונה הצעידה אותנו קדימה מבחינה טכנולוגית. קיצרנו תהליכים שבלא הקורונה היו אורכים שנים. במשך שנים רצינו לקדם את הלימוד המקוון, אולם משרד החינוך התנגד. והנה בתוך זמן קצר ביותר, עברנו בתחום הלימוד המקוון מאפס למאה קמ"ש, והפלטפורמות ללימוד מקוון הפכו לכלי חינוכי נפוץ וישים", כך אמר חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי בישראל.

ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, היה דובר המפתח בכנס ערים חכמות 2021. את הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, פתח פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה, והנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי.

לדברי ביבס, "לאחר שבתחילת המגיפה לא קיבלנו נתוני תחלואה ממשרדי הבריאות והמשפטים, בנינו בעצמנו כלי לנתוני קורונה, מערכת שו"ב המתעדכנת בזמן אמת. סייענו לרשויות המקומיות במדינה לספק שירותים כדי שאלה לא ייפגעו בשל הסגרים, וזו תעודת כבוד לרשויות. ראשי רשויות שנערכו מבעוד מועד ופיתחו כלים לניהול הרשויות ולניהול השירותים לאזרחים – קטפו את הפירות בשנה האחרונה".

לדברי ביבס, "השלטון המקומי המשיך להשקיע בתשתיות, ידע וכלים לפיתוח חדשנות. תחום ערים חכמות הפך לנושא מרכזי בדיונים בארץ בעולם. לכן, אנו מקדמים את המרכז לחדשנות לערים חכמות (MIC), כדי לשים את החדשנות המוניציפלית במוקד העשיה. MIC הינו המרכז היחידי בישראל המתמקצע בחדשנות בעולם המוניציפלי. המרכז הוקם על ידי החברה למשק וכלכלה עבור הרשויות המקומיות, במטרה לסייע להן להתחבר לפיתוחים הטכנולוגיים החדשניים ביותר במרחב העירוני המשתנה, ולהוות מרכז ידע אובייקטיבי ונגיש בכל הנוגע לערים חכמות בישראל. הניסיון, המומחיות והמקצועיות רבת השנים שלנו בכל התחומים המוניציפליים, מאפשרים לנו ולשותפינו המקצועיים מהארץ ומהעולם להדריך וללוות את הרשויות המקומיות בהליכי הטמעת המערכות החכמות בהצלחה, ולהתאים להן באופן מדויק את טכנולוגיות העתיד – כבר היום. נספק ברשויות המקומיות במדינה פתרונות חכמים בתחומי האנרגיה, הבנייה, החינוך, הממשל, הניידות, הסביבה, התושב.ת, התשתיות ועוד".

מהלכים לחיזוקו בשלטון המקומי. תחום הערים החכמות אילוסטרציה: BigStock

מהלכים לחיזוקו בשלטון המקומי. תחום הערים החכמות. אילוסטרציה: BigStock

"המנמ"רים.יות ברשויות הופכים להיות ציר מרכזי בשלטון המקומי"

לדבריו, "כמו החברה למשק וכלכלה שבמרכז השלטון המקומי, כך, המרכז לחדשנות לערים חכמות יספק לרשויות פתרונות ומערכות לניהול חכם ולחיסכון במשאבים, כי לא כל רשות מקומית היא תל אביב-יפו, הרצליה ומודיעין. השלטון המקומי ימשיך להשקיע בתשתיות, בידע ובכלים לפיתוח חדשנות. המרכז לחדשנות יעסוק בהכרת החדשנות לעובדי הרשויות, בפיתוח מענה פרואקטיבי לבעיות, בהתראות בזמן אמת, בקבלת תמונת מציאות אחודה, ובקיצור תהליכים.

נקדם תכנית אב לרשויות, תוך התאמה אישית לכל רשות על בסיס יכולותיה. השקענו משאבים כספיים רבים בתחומי האחסון, הגיבוי ואבטחת מידע – לאור מה שקורה בארץ ובעולם. נביא לשוק כלי לניהול קהילות, כי מפגש בין אנשים מנפק יצירתיות. זכינו במכרז של משרד הכלכלה לניהול ערים חכמות, עם אוניברסיטת בר-אילן. השלטון המקומי הוכיח את עצמו כמי שנכנס תחת האלונקה. ריבוי שיתופי פעולה יקדם ויאיץ תהליכים חכמים ברשויות".

ביבס סיים באומרו כי "כאשר אין ממשלה מתפקדת, כשהממשלה תקועה והשלטון מתחלף כל חודשים – אנו בשלטון המקומי נמצאים שם. סקרים שאנו עורכים מעלים כי בעוד ששביעות הרצון מהשלטון המרכזי עומדת על כ-35%, הרי ששביעות הרצון מהשלטון המקומי נעה בין 70-75%.

"הציבור רואה בנו פלטפורמה מרכזית לעבודה מול ולמען התושבים ועלינו לשמר מצב זה", אמר ביבס. "אנו רק בתחילתה של הדרך. נבנה יחד מערכות לניהול ערים חכמות. המנמ"רים.יות ברשויות הופכים להיות ציר מכרזי בשלטון המקומי, הם מנהלים וינהלו את כלל המערכות החכמות ויעשו ועושים זאת בקלות ובפשטות, עם הנגשת שירותים לתושבים וחיסכון במשאבים. המנמ"רים.יות הופכים חלק מרכזי וחשוב בעבודת הרשות. אנו מקדמים את הרשויות".

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי. צילום: יח"צ

הפוסט "הקורונה האיצה את הדיגיטל מאפס למאה קמ"ש ברשויות המקומיות" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"רעננה התנהגה בקורונה כחברת תקשורת עצמאית"

$
0
0

"נושא התשתיות קרוב ללבי. פרסנו תשתית של רשת סיבים אופטיים באורך 35 ק"מ, ברחבי העירייה, והדבר איפשר לנו להתמודד עם אתגרי הקורונה בצורה טובה יותר. עיקר הבשורה בפריסת הסיבית האופטיים הוא במהירות בה תושבי העיר יכולים לגלוש", כך אמר חיים ברוידא, ראש עיריית רעננה.

ברוידא דיבר בכנס ערים חכמות 2021, שהתקיים היום (ב'). את הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, פתח פלי הנמר, יזם ומנהיג הקבוצה, והנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי.

לדברי ברוידא, "פריסת הסיבים האופטיים הביאה לכמה תועלות. בממד החינוכי, בהפעלת הלימוד מרחוק פעלנו בעיר כמו חברת תקשורת עצמאית ולא נזקקנו לחסדי חברות התקשורת, כמו ערים אחרות. ספקיות אלו לא תמיד סיפקו את הסחורה בצורה מיטבית. עקפנו את המכשולים מראש: לא היו לנו בעיות תקשורת, התנהלנו עצמאית, עם רשת חזקה ויציבה משלנו. גם לאחר הפעלת הלימוד מרחוק, לא הגענו לשליש מהקיבולת שברשותנו, כולם נהנו בטווח זמן מיידי ממענה".

נפרסו בעיריית רעננה. סיבים אופטיים בכל הארץ? אילוסטרציה: BigStock

נפרסו בעיריית רעננה. סיבים אופטיים בכל הארץ? אילוסטרציה: BigStock

ברוידא סיכם באומרו כי "שמרנו על רצף תפקודי במתן השירותים לתושבים. עובדי העירייה התחברו למערכות העירוניות בלא הגעה פיזית, וקיבלו את מלא היכולות מערכות ה-IT העירוניות – מהבית. אנו מתקדמים במימוש תכנית עיר חכמה ברעננה. אנו עושים שימוש במצלמות הפרוסות ברחבי העיר לניהול טוב יותר שלה.
מתקבלות התראות על אירועים ביטחוניים, או להבדיל, התקהלויות, או נתוני עומס התנועה, או זיהוי מכונית. בכל אלה, האנליטיקה מסייעת לתחקורים ולמתן מענה בזמן אמת. התקנו חיישנים, למשל על רמזורים, גופי תאורה ומערכות השקיה. כך, אנו יכולים לפעול באופן פרואקטיבי, עוד בטרם התקבלו תלונות מהתושבים – ולענות בסגירת כביש בטרם המים עולים, או בהזמנת ביובית. כעת, כל התהליכים מתחברים ומתנקזים למערכת אחת מרכזית".

בדרך לתמונה כוללת – גם לתושבים וגם לעירייה

דגנית בן-יעקב, מנהלת אגף מערכות מידע,בעיריית רעננה, אמרה כי "אנו מתחילים לקטוף פירות של עשייה בת כמה שנים. בימים אלה אנו מחברים עשר מערכות IT למערכת שו"ב מרכזית, ומתחילים להיות פרואקטיביים – ולא תגובתיים. בנייה של אסטרגיה נכונה של מערכות המידע בעירייה תשרת אותה שנים רבות".

דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה. צילום: עצמי

דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה. צילום: עצמי

"כך", הוסיפה ואמרה בן-יעקב, "יש לנו קרוב למאה מערכות מידע. יש לנו 4 מערכות CRM. מרשם האוכלוסין הוא הבסיס לרוב נתוני האוכלוסייה. יש מערכות המשתמשות בנתונים שונים לניהול פנים עירוני ויש את אתר העירייה. לכל אחת מהמערכות יש 'ישות תושב' משלה, שלא קשורה בכל קשר ל'ישות תושב' אחרת. הבעיה היא שאין תמונה אחת של נתוני תושב – לא לעירייה ולא לתושב. כל מערכת אוחזת פיסת מידע, וייתכנו אף נתונים סותרים. בדיוני הפקת לקחי קורונה עלה שלכל מנהלי האגפים יש קושי בהשגת נתונים בדרך פשוטה".

"הפתרון", סיכמה מנמ"רית רעננה, "הוא לחבר את ובין המערכות השונות, על ידי בניית תשתית העברת נתונים, עם חיבור בין מערכות ה-IT. נתחיל בבניית מאגר תושב חדש, בה יוכנסו פרטי אותה ישות אחת אודות התושב, מופע אחד של כל תושבי העיר.
אנו בונים שכבת API סטנדרטית, אליה יתממשקו כל המערכות. נחבר את המערכות התפעוליות אל ישות התושב, וכך, כל הנתונים שיהיו בידינו אודות התושב יהיו מטויבים וקוהרנטים. נבנה מערכת CRM אחודה בה נראה תמונה כוללת של כל פניות התושבים בעיר לעירייה. בהדרגה המערכת תשמש את כל האגפים. מערכות המידע הגיאוגרפי והאפליקציות יתחברו – ויתנו תמונה כוללת, גם לתושבים וגם לעירייה. כך, נוכל לדבר עם כל ספקיות ה-IT בצורה אחת. כך, נמנע כפל נתונים. בהדרגה נחבר יותר ישויות תפעוליות לישות התושב".

חיים ברוידא, ראש עיריית רעננה. צילום: דוברות העירייה

הפוסט "רעננה התנהגה בקורונה כחברת תקשורת עצמאית" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


בכירים בהיי-טק בוחרים את איש השנה –החלק האחרון

$
0
0

חנה שראל, מנכ"לית מידעטק

איש השנה שלה: אריק יואן, מייסד ומנכ"ל זום.

"זום הוא הכלי החשוב והידידותי ביותר בזמן הקורונה לקיום פגישות ולימודים, זה שמאפשר עבודה מהבית בישראל ובשאר העולם. בעבודה יוצאת דופן הצליח יואן, בזמן קצר, לתמוך בהרחבת היקף השימוש בזום ביותר מפי 30, להתגבר על בעיות אבטחה ופרטיות, וכל זאת תוך הוספת פיצ'רים חדשים והובלת החברה להישגים מדהימים".

נועה פרנקו-אוחנה, מנהלת החדשנות של סיגייט ישראל

אשת השנה שלה: עדינה פרידמן, מנכ"לית נאסד"ק.

"פרידמן עושה צעד גדול לטובת נשים בכך שהיא דוחפת דירקטוריונים להתגוון מבחינת ההרכב האנושי. היא נכנסה לתפקיד בתחילת 2017, והיא האישה הראשונה שעומדת בראש בורסה גדולה בארצות הברית – ומחזקת את מעמדה כאישה החזקה ביותר בוול-סטריט.

בשנה קשה זו של קורונה, מעורר השראה לראות יוזמה של אישה חזקה שמחזקת נשים אחרות. על פי היוזמה של בורסת נאסד"ק, ייכנסו חוקים חדשים שידרשו ממועצות המנהלים של החברות הרשומות בה לעמוד בקריטריונים מינימליים של גיוון מגדרי, גזעי וכדומה, או להסביר באופן פומבי למה הן לא נוהגות כך".

אילן סגלמן, מנהל הפיתוח העסקי למדינת ישראל בדיגיטל אלמנט

איש השנה שלו: אריק יואן.

"זום הפכה לאחת ההצלחות האדירות של תקופת הקורונה ומדי יום, יותר מ-300 מיליון איש השתתפו בפגישה באמצעותה. הגאונות היא באופן שבו החברה הצליחה לבצע דמוקרטיזציה של מודל שיחות הוועידה בווידיאו, שהיה נהוג בעבר בעיקר בפעילות העסקית, ולהפוך אותו לדבר יום יומי ונגיש לכל אחד ואחת.

לפני משבר הקורונה, חברות רבות הציעו שיחות ועידה, אך לא הצליחו להגיע לפריסה כך כל רחבה. פלטפורמת זום פרצה לחיינו עם החזון הנכון, בזמן הנכון ובפורמט הנגיש והנוח ביותר לאימוץ. זוהי דוגמה מופתית לאופן שבו מוצר יכול לחלחל מהעולם העסקי לזה הצרכני ובחזרה בסערה מושלמת בכל העולם.

אריק יואן, מייסד ומנכ"ל זום. צילום: יח"צ

אריק יואן, מייסד ומנכ"ל זום. צילום: יח"צ

המותג עצמו הפך לשם שגור בכל בית – אם בעבר היינו מציעים לעמיתים שלנו לדבר ב-'סקייפ', כיום כולם מציעים לדבר ב-'זום'. אמנם, עדיין מוקדם לומר אם המותג יהפוך לקוקה קולה או לג'יפ של העידן הנוכחי, אבל אם החברה תמשיך לשחק בקלפים שלה באותה המיומנות, היא תהיה בדרך הנכונה לשם".

אהרון לאוטמן, נציג דיינבוק ישראל

איש השנה שלו: מוחמד אלאבר, מייסד noon.com.

"ברוח הסכם השלום בין ישראל לאמירויות, בחרתי באיש עסקים אמירתי, שייסד את noon.com – ה-'אמזון' של המזרח התיכון.

בוועידת ישראל-איחוד האמירויות, שנערכה לפני כחודשיים, במסגרת כנס Gitex 2020, הוא דיבר ונגע לליבם של כל הישראלים שהיו באולם (והיו הרבה כאלה). הוא הצליח להסביר בכמה משפטים את תמצית היחסים העסקיים בין שתי התרבויות:

'כולם מדברים על איך לעשות עסקים עם ישראל, ואני אומר – אולי נוכל קודם להכיר אחד את השני?… העסקים יבואו אחר כך… תבואו אתם אלינו, אנחנו נבוא אליכם. אם אתם רוצים לדעת מה זה שלום ומי אנחנו, הערבים, או המוסלמים, תבואו לבית של אמא שלי… העסקים יבואו אחר כך'".

גיל שינפלד, סמנכ"ל הטכנולוגיות של פייבר (Fiverr)

איש השנה שלו: אריק יואן.

"זום אפשרה לעולם השנה לעבוד, ללמוד ולתקשר במקביל למגפה העולמית. היא הפכה לאופציה הראשונה לשיחות וידאו פרטיות ועסקיות, והשימוש בה הפך לתדיר ונפוץ מסביב לעולם. הכנסות החברה ברבעון שלישי צמחו ב-367% לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת והמניה עלתה בשנה החולפת בכ-460%.

יואן הקים את זום ב2011, לאחר שב-וובקס החליטו לא לקדם את הרעיון שלו למוצר וידיאו קונפרנסינג פשוט. המוצר של זום הפך להצלחה גדולה בקרב ארגונים בזכות זה שהוא פשוט עובד, ועקף מוצרים של חברות כגון גוגל, סיסקו ומיקרוסופט. זום, בהובלתו של יואן, הייתה למנצחת הגדולה של מוצרי הווידיאו בזמן הקורונה בזכות מוצר מתקדם ופשוט לשימוש בהשוואה למתחרים, וטיפלה בגדילה בצמיחה בשימוש בהצלחה יתרה".

גל אורון, מנכ"ל ומייסד זום-אין

איש השנה שלו: אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE.

"נרי ירש את כיסאה של המנכ"לית הוותיקה מג וויטמן, ועושה זאת בהצלחה אדירה. הוא איש חזון, שמהמר בגדול על תזת השירות העצמי (Everything as a service), שאני אישית מאמין בה מאוד. לא בכדי נרי, שתפקידו הראשון בחברה היה במרכז שירות לקוחות לפני 25 שנים, חרט על דגלה של HPE את מלוא תשומת הלב בלקוחות החברה, ובמילותיו שלו – 'אנחנו קיימים בגלל הלקוחות שלנו, הלקוחות הם כוכב הצפון שלנו'.

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ''ל HPE. צילום: יח"צ

אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE. צילום: יח"צ

בנוסף להיותו מנהיג מוכשר, נרי הוא מספר סיפורים מחונן וצייר שבמקביל לעבודתו מלמד אומנות ורישום. הוא מאמין גדול בלמידה ובאחת התכונות האהובות עליי – סקרנות".

לחלק א' לחצו כאן.

לחלק ב' לחצו כאן.

לחלק ג' לחצו כאן.

לחלק ד' לחצו כאן.

לחלק ה' לחצו כאן.

לחלק ו' לחצו כאן.

הפוסט בכירים בהיי-טק בוחרים את איש השנה – החלק האחרון הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מה זאת "עיר מאושרת?"

$
0
0

"עיר חכמה היא כזו שיש לה הנהגה חכמה ומנוהלת כמו עסק כלכלי, עיר שדואגת בראש ובראשונה ללקוחות שלה – האזרחים. כמו בכל עסק, ראש העיר החכמה צריך לדאוג לכך שהתושבים יהיו שבעי רצון ומאושרים, כדי שיהיו נאמנים לה", כך אמר אורי בן ארי, יועץ בכיר לרשויות מקומיות.

בן ארי היה אחד מדוברי המפתח בכנס ערים חכמות 2021 של אנשים ומחשבים, שהתקיים היום (ב'). בכנס, שאותו פתח פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, השתתפו ראשי מרכז השלטון המקומי, בהם יו"ר המרכז, חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, ראשי רשויות וסגניהם, מנמ"רים, מנכ"לים ומנהלי טכנולוגיות בחברות ספקיות שעובדות עם המגזר המוניציפלי.

לדברי בן ארי, "ראש עיר אמור להתייחס לעירו כאל עסק גדול, שיש לו עשרות או מאות אלפי לקוחות וכמה חברות בנות – חברה כלכלית, חברת אבטחה וכדומה, והוא היו"ר של הקונגלומרט הזה".

בהמשך הוא סקר את המרכיבים של העיר החכמה: "עיר חכמה זו אסטרטגיה ולא טכנולוגיה. לטכנולוגיה יש מקום בעיר חכמה, אך היא זו שמאפשרת לעיר לממש את האסטרטגיה שלה כעיר חכמה, כלי ולא מה שעומד במרכז הדברים".

העיר המאושרת

יש לציין שבן ארי מלווה את תחום הערים החכמות מזה כעשור ועד היום תכנן תוכניות אב לעיר החכמה עבור שבע רשויות מקומיות בישראל. הוא דיבר בהרצאתו על ההיסטוריה של התחום: "השלב הראשון של הערים החכמות היה זה הטכנולוגי, שלב שבו ערים השתמשו בטכנולוגיה כדי לחסוך במשאבים, תוך התייעלות ושיפור השירות לתושב. השלב השני היה שלב השימוש בטכנולוגיות כדי להגיע לשיתוף התושבים בפתרון סוגיות הנוגעות לאיכות החיים והסביבה. השלב השלישי הוא זה של העיר המאושרת, שמושג כאשר יש לתושבים שביעות רצון גבוהה במגוון רב של תחומים המתנהלים בעיר".

קו החוף של תל אביב. עיר מאושרת - אבל לא מספיק. צילום אילוסטרציה: BigStock

קו החוף של תל אביב. עיר מאושרת – אבל לא מספיק. צילום אילוסטרציה: BigStock

בן ארי ציין כי תל אביב ממוקמת במקום השמיני מבין הערים בדו"ח האושר העולמי האחרון, שמודד את המידה שבה תופס האדם את האיכות הכוללת של חייו כחיובית ורצויה, וישראל – במקום ה-14 מבין המדינות. "אלה שני מקומות מכובדים", אמר. "עם זאת, בתפישה עתידית של מידת האושר, תושבי תל אביב מדרגים את עירם במקום נמוך יותר".

האם כדאי ללמוד מדובאי?

הוא קרא לראשי הערים לשים את האושר ושביעות הרצון של התושבים כמטרה אסטרטגית והציע ללמוד מהדוגמה של דובאי. "שם האסטרטגיה היא להפוך את הערים לחכמות ואת התושבים למאושרים", אמר.

דובאי נחשבת לעיר מתקדמת, חכמה טכנולוגית. היא ממוקמת במקום ה-39 במדד ערי האושר, ושמה לה למטרה להיות העיר שתושביה הם המאושרים בעולם. התוכנית נוחלת בינתיים הצלחה חלקית, שכן בתפישת האושר העתידית של תושביה, דובאי ממוקמת במקום גבוה יותר – ה-21.

לסיכום, בן ארי אמר כי "כדי להגיע לעיר חכמה עם תושבים מאושרים, יש להציב יעדים ברורים לגבי שביעות הרצון שלהם בכל תחום בעיר – תחבורה, חינוך, איכות הסביבה וכדומה. כמובן, אחד המדדים לשביעות הרצון של התושבים הוא טיב השירות שהעירייה נותנת להם. הטכנולוגיה יכולה לסייע באיסוף המידע ובניתוחו, ונדרשת אסטרטגיה ברורה עם יעדים ברורים, כדי להביא את התושבים לרמת האושר הנדרשת".

אורי בן ארי, יועץ בכיר לרשויות מקומיות. צילום: ניב קנטור

הפוסט מה זאת "עיר מאושרת?" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

דו"ח: ‏הסינים הפכו ממרגלים בסייבר לתאבי בצע

$
0
0

קבוצת ההאקרים APT 27, המקושרת לסין, ביצעה מתקפות כופרה נגד חמש חברות גיימינג והימורים גדולות מרחבי העולם. התקיפה הזו מצטרפת לגל המתקפות שמתרחש בכל העולם בחודשים האחרונים, ובמסגרתו מדינות משתמשות ביכולות הסייבר העוצמתיות שלהן כדי לתקוף חברות פרטיות, ופעמים רבות גם דורשות כופר – כך לפי סקיוריטי ג'וז וחברת ניהול משברי הסייבר פרופרו, ששתיהן חברות ישראליות.

דו"ח שפרסמו היום (ב') שתי החברות מעלה כי במהלך המתקפה, ההאקרים חברי APT 27 דרשו מהחברות המותקפות דמי כופר בביטקוין בשווי מצטבר של יותר מ-100 מיליון דולר. צוות הפעולה המשותף של שתי החברות הצליח למנוע את תשלום דמי הכופר והביא להתאוששות מהירה של מערכות ה-IT של הקורבנות.

"שינוי היעדים של הסינים – בגלל הקורונה"

קבוצת ההאקרים APT 27, שידועה גם בשמות Winnti ו-Emmissary Panda, ממומנת על יד הממשל הסיני. חבריה פרצו בשנה החולפת באופן שיטתי לחשבונות עובדים בחברות בשרשרת האספקה של חברות הגיימינג וההימורים הגדולות. הם עשו זאת באמצעות קמפיין פישינג מתוחכם. לאחר החדירה הצליחו ההאקרים להצפין את מידע ודרשו תמורתו דמי כופר.

עד היום ביצעה הקבוצה תקיפות סייבר לצרכי ריגול ואיסוף מודיעין עבור הממשל הסיני. כך, היא השיגה מידע רגיש מפרויקטים ביטחוניים סודיים של ממשלות במערב אירופה ובדרום מזרח אסיה, ותקפה גופי ממשל בקזחסטן ובמונגוליה בזמן שאלה ערכו שיחות עם הממשל בבייג'ינג. הקבוצה אף פרצה לארגון הבינלאומי לתעופה אזרחית (ICAO).

התקיפה הנוכחית של APT 27 הייתה למטרות גריפת רווח כספי – דבר שלא אפיין את פעילותה בעבר. יתירה מכך, ציינו החוקרים, "זו איננה האינדיקציה היחידה לשינוי שהקבוצה ביצעה במטרת המתקפות – במעבר אל מתקפות כופרה".

עמרי שגב מויאל, מנכ"ל פרופרו,.צילום: יח"צ

עמרי שגב מויאל, מנכ"ל פרופרו,.צילום: יח"צ

"אנחנו מעריכים ששינוי יעדי התקיפה מצד הסינים נובע ממשבר הקורונה, שהוליד חשש וחוסר ודאות כלכליים. הסבירות היא שהממשל מחפש פתרונות חלופיים לכסף שחור או שקבוצת ההאקרים עצמה, שהמתינה זמן רב במערכות, בחרה לבצע 'קאש אאוט'", אמר עמרי שגב מויאל, מנכ"ל פרופרו. "מדאיג שבחסות המשבר הגלובלי, יותר ויותר מדינות מפרות את האיזון הקיים ובוחרות לתקוף את המגזר העסקי בכלי תקיפה מתוחכמים ועוצמתיים. את המגמה הזו הרגשנו היטב גם במתקפות האחרונות מצד איראן נגד המשק הישראלי. חברות פרטיות לא ערוכות להתגונן נגד כוחות שכאלה".

עידו נאור, המנכ"ל והבעלים של סקיוריטי ג'וז. צילום: ניב קנטור

עידו נאור, המנכ"ל והבעלים של סקיוריטי ג'וז. צילום: ניב קנטור

"קיימת הקצנה משמעותית באיומי הסייבר על המגזר העסקי בחודשים האחרונים", ציין עידו נאור, המנכ"ל והבעלים של סקיוריטי ג'וז. "סביר להניח שהמגמה הזו תימשך. לכן, במיוחד בתקופה הנוכחית, שבה מרבית הארגונים מסתמכים על עבודה מרחוק, עליהם לעבות את מערכי ההגנה ולשמור על כללי הזהירות."

תקיפות גיימינג תוצרת סין. מקור: aquir/BigStock

הפוסט דו"ח: ‏הסינים הפכו ממרגלים בסייבר לתאבי בצע הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

גאדג'Time: התקן אחד, שני חיבורים

$
0
0

עם כל ההתקדמות שאנחנו עוברים, בכל זאת יש כמה כלבים זקנים שאנחנו לא זורקים מהחלון וממשיכים להשתמש בהם חרף העובדה שיש לעולם טכנולוגיות טובות ומתקדמות יותר להציע. תחום האחסון הוא אחד הבולטים ביותר בהיבט הזה.

הכונן הקשיח המכני/מגנטי לא נעלם עם כניסת ה-SSD לתחום זה וכונני SSD בתצורה סטנדרטית לא נעלמו עם כניסה של אחסון בתצורה של זיכרון M.2, שנראה כמו כרטיס קטן ולא יותר מזה. יש עדיין מקום לכל אלה מתחת לרקיע, כולל, מתברר, לזיכרונות הניידים הקטנים שמתחברים לשקע USB פנוי או אפילו לצרור המפתחות של הרכב. הכוונה היא להמצאה הישראלית (של אם-סיסטמס בראשות דב מורן) דיסק און קי.

תערוכת CES 2021 נמצאת ממש מעבר לפינה – באופן וירטואלי, כיאה לתקופה – והיצרניות מתחילות להתעורר. סיליקון פאואר תציג בה כמה התקני זיכרון נייד חדשים, שאחד מהם הוא Mobile C21, שיוצע בנפחים שבין 16 ל-128 ג'יגה-בייט. התקני הזיכרון של החברה משלבים את החיבור הוותיק USB Type-A ואת זה המודרני USB Type-C, שמתאים לרוב הטלפונים המיוצרים כיום (על אף שבשווקי הכניסה והביניים הנמוך עוד מוצאים כמה מכשירים עם חיבור microUSB 2.0).

מה היתרון של כפל החיבורים?

כפל החיבורים מאפשר להעביר קבצים במהירות מהטלפון למחשב ולהיפך – פשוט מחברים למקום הנכון, מעבירים את הקבצים שרוצים ומיד דוחפים לצד השני כדי להעתיק. זאת, בלי מייל, בפשטות ועם כלים שמאפשרים לבצע הצפנה, וכן גיבוי ושחזור. אין כאן משהו חדשני, אבל העיצוב קצת יוצא דופן ובולט בשטח.

העברת הקבצים מתבצעת בקצב סביר של 5 ג'יגה-ביט לשנייה, וההתקן תומך בחיבור OTG לטלפון. Mobile C21 מציע בנוסף הגנה פיזית בתקן IP68 נגד מים, אבק ונדנודים חזקים מדי.

המחיר טרם פורסם.

ה-Mobile C21 של סיליקון פאואר. צילום: יח"צ

הפוסט גאדג'Time: התקן אחד, שני חיבורים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ג'וליאן אסאנג'לא יוסגר לארצות הברית –מחשש שיתאבד

$
0
0

שופטת בריטית החליטה היום (ב') כי הממלכה תסרב לבקשת ארצות הברית להסגיר לידיה את ג'וליאן אסאנג', מייסד וויקיליקס, מחשש שיתאבד. אסאנג', יליד אוסטרליה, מבוקש בארצות הברית בעבירות של ריגול, לאחר שפרסם באתר שהקים ב-2006 מסמכים סודיים של השלטון והצבא האמריקניים.

ההחלטה תואמת להסכם ההסגרה הקיים בין ארצות הברית לבריטניה, שלפיו אחת המדינות יכולה לסרב להסגרתו של אדם לידי השנייה אם היא סבורה שעלולות להיות לכך השלכות הרות אסון על בריאותו הנפשית. השופטת ונסה בראייסטר ציינה בהחלטה שזה בדיוק מה שיכול לקרות במקרה של אסאנג' בן ה-49. "החלטתי שהסגרה (של אסאנג' – י"ה) תהיה דבר שיעיק עליו יותר מדי, ואני מורה על שחרורו", כתבה בפסק הדין. השופטת ציינה שיהיו ל-"צעדים מנהליים מיוחדים" מעין אלה השפעות שליליות וקשות על בריאותו הנפשית. "אני מקבלת את התעוקה (שעלולה להיגרם לאסאנג' – י"ה) כמחסום שמונע את הסגרתו", כתבה. השופטת קבעה כי לאוטיזם שבו לוקה אסאנג', שאותו היא תיארה כאדם "דיכאוני ולעתים מיואש", יכולות להיות השלכות שיובילו אותו לבצע מעשה נואש בכלא האמריקני, שהתנאים בו לא סימפטיים.

לעומת זאת, היא לא קיבלה את טענת ההגנה שלפיה לו יוסגר אסאנג' לארצות הברית, הוא יידון להוצאה להורג מסיבות פוליטיות, וציינה כי האמריקנים היו שופטים אותו במשפט הוגן.

הפגנה למען שחרורו של ג'וליאן אסאנג', שהתקיימה ביולי האחרון בכיכר פיקדילי בלונדון. צילום: מתוך BigStock

הפגנה למען שחרורו של ג'וליאן אסאנג', שהתקיימה ביולי האחרון בכיכר פיקדילי בלונדון. צילום: מתוך BigStock

עורכי הדין המייצגים את ממשלת ארצות הברית בתיק מסרו כי הם יערערו על ההחלטה. הם ציינו כי "אנחנו מאוכזבים מההחלטה, אבל שמחים… בעיקר מכך שבית המשפט דחה את טענותיו של אסאנג' לגבי מוטיבציה פוליטית שלנו בבקשה להסגרתו ושלילת חופש הביטוי שלו". כך או כך, מעניין לראות כיצד ינהג ממשלו של ג'ו ביידן לאחר כניסתו של הנשיא החדש לבית הלבן – האם הוא ינקוט גם בלחצים מדיניים ואחרים, או שיסתפק בהגשת הערעור שאותה הבטיחו עורכי הדין.

אסאנג' ובת זוגו, סטלה מוריס, בכו חרישית בבית המשפט כשהשופטת השמיעה את החלטתה. מחוץ לכותלי בית המשפט אמרה מוריס כי ההחלטה היא "צעד ראשון בדרך לצדק". היא הפצירה בנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לחנון את אסאנג' לפני שהוא עוזב את הבית הלבן בעוד כשבועיים וחצי.

ההסתבכויות של אסאנג'

יש לציין שאסאנג' מבוקש על ידי השלטונות האמריקניים לאחר שלפני כעשור הוא פרסם בוויקיליקס שורה של מסמכים של המודיעין האמריקני, בהן מידע שהגיע מאדוארד סנואודן, חושף מסמכי ה-NSA, שבעצמו מבוקש על ידי ארצות הברית (ושוהה במקלט מדיני ברוסיה). עוד באותה השנה הוא ברח ללונדון, ושם הבריטים שמו אותו במעצר בית, לאחר שהשלטונות השבדיים הוציאו צו מעצר בינלאומי נגדו, בחשד שביצע מעשי אונס ותקיפה מינית. התיקים נגדו בשבדיה נסגרו, אולם במאי 2019 הודיעו הרשויות בשטוקהולם כי הן יפתחו אותם מחדש. חצי שנה לאחר מכן החליטו השבדים לסגור את התיקים סופית.

ב-2012 אסאנג' ביקש – וקיבל – מקלט מדיני בשגרירות אקוודור בלונדון, ובראשית 2018 המדינה הדרום אמריקנית אף נתנה לו אזרחות. השהות הממושכת שלו בשגרירות עוררה עצבנות במערב, בפרט בארצות הברית ובבריטניה, וביולי לפני כשנתיים וחצי נכנעה ממשלת אקוודור ללחצים והחליטה על הסגרתו לממלכה. לאחר מכן הגישו הרשויות האמריקניות בקשה להסגיר אליהם את אסאנג' – שכאמור, נדחתה היום.

ג'וליאן אסאנג', מייסד וויקיליקס. צילום: דיוויד ג. סילברס, מתוך ויקיפדיה

הפוסט ג'וליאן אסאנג' לא יוסגר לארצות הברית – מחשש שיתאבד הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

חברת בינת מתקדמת לענן מודרני, יעיל והוליסטי –באמצעות הגירה למערך חדש מבוסס HPE Primera

$
0
0

בינת סמך, חלק אינטגרלי מקבוצת רד-בינת, הינה מומחית במתן שירותי ענן מנוהלים ושירותי אבטחת מידע במגזר הממשלתי והפרטי, תוך התמקדות בשני מגזרים עיקריים: חברות בתחום הפארמה ומשרדי עו"ד. הודות לענן המאובטח, היצמדות לתקני אבטחת מידע ורגולציה וצוותים מקצועיים שמספקים הגנה 24/7 – בינת  מייצגת פתרון שלם והוליסטי לצד גמישות תפעולית, מתוך מטרה לאפשר ללקוח להתמקד בניהול עסקיו העיקריים.

עם לקוחות החברה נמנים ארגונים כדוגמת אגמון רוזנברג' הכהן, ש.ר.ן רפואה, טבורית – בנק הדם הטבורי, שביט בר און גלאון צין עו"ד ועוד רבים אחרים. החברה מספקת ללקוחותיה תמיכה וניטור הוליסטי 24 שעות ביממה באמצעות מוקדי תמיכה בישראל ובהודו.

טרם היציאה לפרויקט סיפקה בינת סמך את שירותי הענן ללקוחות במודל ניהול כולל של חוות השרתים ו-DR. הארכיטקטורה הקיימת של הענן התבססה על חוות השרתים מבית HPE, הפרוסות בכמה אתרים, כשתשתית האחסון מבוססת על HPE 3PAR.

הגידול במעבר לקוחות לשירותי ענן היברידי דרש מבינת סמך לחפש פתרון טכנולוגי חדש, המבטיח יכולת גידול – כמעט בלתי מוגבלת – של נפחים וביצועים, כזה שיספק זמינות עליונה של מערכות. למעשה, זוהי מחויבות השירות של בינת ללקוחותיה. בין השאר, ציינו בבינת סמך את האתגרים הבאים: מתן מענה לעומסי עבודה משתנים, הבטחה לזמני תגובה, היצמדות לתקני אבטחה ורגולציה, הכוללות הצפנה של כלל המידע המאוחסן ברכיבי האחסון, שטח רצפה קטן ככל האפשר וניטור הוליסטי.

מדובר בפרויקט רחב יריעה, המספק מענה ליותר מ- 1,200 מכונות וירטואליות וכ-150 לקוחות.

תהליך המכירה לווה בתהליכי בדיקה ובחינה מדוקדקים של כל תהליך ורכיב בפתרון אשר ייושם  בסביבת הלקוח. בין השאר בוצעו בדיקות עומק רחבות היקף להבנת המצב הקיים מחד ולנתח את הצרכים העתידיים מאידך. כתוצאה מתהליכים אלה הוצגה ארכיטקטורה חדשה, מודרנית, שמתאימה במיוחד לצרכים של ארגון הענן של בינת סמך. הארכיטקטורה החדשה מבוססת על HPE Primera – מוצר אחסון הדגל של HPE. היחידי בעולם המבטיח – חוזית – התחייבות לביצועים ולעמידה בעומסי מידע משתנים, לצד מוכנות מלאה לענן. מערכת ה-HPE Primera  המיושמת בחצר הלקוח בימים אלה מבצעת שימוש בבינה מלאכותית ובלימוד מכונה, אשר ממומשות באמצעות מערך ה-HPE InfoSight, באמצעותם ניתן לחזות וגם למנוע מראש שיבושים אפשריים באחסון, בשרתים או בפלטפורמות הווירטואליזציה השונות. גישה זו מספקת מודעות לכלל התווך ממערכת האחסון עד לשרתים וליישומים תוך כדי מיצוי מקסימלי והבטחת זמינות של שירותי המידע.

רועי לוי, מנהל טכנולוגיות, בינת סמך. צילום: פרטי

רועי לוי, מנהל טכנולוגיות, בינת סמך. צילום: פרטי

רועי לוי, מנהל טכנולוגיות, בינת סמך, אמר, כי "אספקת שירותי ענן ללקוחותינו מחייבת אותנו לבחור פתרון בוגר, המבטיח זמינות ללא פשרות, והמאפשר גידול בתפיסת Scale-Out כדי להיענות לדרישות הביצועים והנפחים המשתנים בעידן המודרני.

גור קריתי, מנהל מכירות, HPE. צילום: אנשים וחשבים

גור קריתי, מנהל מכירות, HPE. צילום: אנשים וחשבים

גור קריתי, מנהל המכירות, HPE, מסר, כי "תהליך המכירה היה מורכב ומאתגר. באמצעותו הצלחנו להוכיח ללקוח שאנחנו מחויבים לו ולהצלחתו. הפתרון הטכנולוגי שהצענו לבינת סמך הוא חדשני ומוביל מסוגו. הוא מבוסס על מערכת HPE Primera בארכיטקטורת All Flash, ובאמצעותו אנו מתחייבים – חוזית – לאספקת זמינות עליונה של 100%".

מהגרת לענן מודרני, יעיל והוליסטי באמצעות הגירה למערך חדש מבוסס HPE Primera

הפוסט חברת בינת מתקדמת לענן מודרני, יעיל והוליסטי – באמצעות הגירה למערך חדש מבוסס HPE Primera הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

איומי הסייבר גדלים –אבל תקציבי אבטחת המידע מצטמצמים

$
0
0

המגיפה העולמית חשפה פערים באבטחת הרשת, שאיש לא יכול היה לצפות. רשתות ביתיות לא מאובטחות, שימוש במכשירים פרטיים (BYOD), ואיים תפעוליים – הפכו איומים, שהיו גלויים ברשתות הארגוניות, לנסתרים ברשתות הביתיות. פושעי הסייבר ניצלו את משטח התקיפה המורחב הזה כדי לפצוח בשלל מתקפות – פישינג, וישינג (דיוג טלפוני) וכופרה. בסקר שנערך באחרונה בקרב 1,000 מנמ"רים ומנהלי אבטחת מידע, העידו 71% מהם באזור EMEA, כולל בישראל, כי בשל המגיפה, הרשת ומערך האבטחה הארגוני שלהם אותגרו לאור הדרישות העסקיות הנוספות. למרות זאת, קובעים חוקרי ג'וניפר (Juniper Networks) כי השנה צפוי מחסור בתקציבי אבטחת המידע.

כבר כמה שנים שההשקעות והתקציבים של יחידות אבטחת המידע נשארים קבועים. "ב-2020 ראינו שינוי", כתבו החוקרים. "היה צריך להקדים את ההשקעה לתמיכה בעבודה מרחוק ובמעבר מהיר לשירותי ענן, בשל המגיפה. השנה ייתכן צמצום בהשקעות באבטחה וצורך מוגבר להפגין ערך מהיר מהשקעות אבטחה קודמות".

בכירי ה-IT אמרו בסקר כי המגיפה יכולה להגביל את ההוצאות העתידיות המתוכננות של ארגונם לאבטחת רשת. לכן, ממליצים חוקרי ג'וניפר, "צוותי האבטחה צריכים לחשוב אחרת ולמנף את הפתרונות הקיימים בצורה יעילה יותר, או להתמקד בשינויים, כמו חיבור לשירות DNS מאובטח". הם סיכמו: "יש סיכוי גבוה לגידול בפריצות, בשל תעדוף של ארגונים את אספקת הנתונים על פני שמירת המידע והגבלת הגישה לנתונים. בשילוב דור 5, המאפשר למתקפות להתרחש במהירות ובדיסקרטיות רבה יותר – השנה נסבול מגידול בגניבת הנתונים".

לאחר האירועים המשבשים ב-2020 – 2021 מאתגרת ומרתקת בסייבר 

ד"ר אורן איתן, מנכ"ל אודיקס (Odix), ולשעבר מפקד יחידת מצו"ב, אמר כי "2021 תהיה מאתגרת ומרתקת בסייבר, מפני שהיא מגיעה אחרי רצף אירועים משבשים שקרו ב-2020. זו הייתה השנה המטלטלת ביותר בדיגיטל מאז היסטריית 'באג אלפיים'. יותר משהקורונה הציפה דברים חדשים, היא האיצה מגמות קיימות באופן רדיקלי: העבודה מהבית, המעבר לענן והתלות בערוצים דיגיטליים ובאבטחתם. המגמות הללו הגדילו משמעותית את משטחי התקיפה".

לדבריו, "השנה העולם העסקי ישתנה לבלי היכר. המתקפות האחרונות שנחשפו, בשירביט, עמיטל ובתע"א – הן רק קצה הקרחון. להערכתי ישנן מתקפות רבות ואף חמורות מהן שכבר יצאו לדרך, וממש ברגעים אלה אורבות בתוך מערכות המידע של הקורבנות, ורק ממתינות לשעת הכושר כדי להרים את הראש ולממש את פוטנציאל הנזק שלהן. פושעי הסייבר לא מגלים כל סולידריות לקורונה אלא להיפך – מנצלים אותה באופן הציני ביותר".

ד"ר איתן סיכם באומרו כי "השנה נראה הרבה יזמויות והתארגנויות גדולות של חברות אבטחה והגנת סייבר עם גופים שונים, מסחריים וממשלתיים, במטרה להרכיב קואליציות חזקות שישתפו מידע ושיטות פעולה, כדי לסייע בהגנה מפני פושעי הסייבר בעידן החדש ושיטות התקיפה המתוחכמות שלהם. זירת הסייבר מתוארת כמרדף של חתול ועכבר. בעקבות ההשתכללות מתקפות הסייבר והגידול בתחכום של התוקפים בקורונה, הייתי מתאר את זירת הסייבר כמרדף של נמרים וחולדות".

יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי. צילום: קרן מזור

יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי. צילום: קרן מזור

לדברי יניב ורדי, מנכ"ל קלארוטי (Claroty), "השנה נראה יותר מתקפות סייבר במרחב התעשייתי, במיוחד בתעשיות מדעי החיים והפרמצבטיקה, המזון והמשקאות, ובתשתיות הקריטיות. עקב הצורך להגדיל את הפרודוקטיביות וההכנסות ולהישאר תחרותי, חברות אלו יעברו דיגיטציה ויחברו את רשתות הטכנולוגיה התפעולית (OT) שלהן למערך ה-IT הארגוני, והן ייחשפו לאיומי סייבר חדשים".

ורדי ציין כי "במרחב התעשייתי, ארגונים שהקימו חיבורים מאובטחים בין רשתות OT ל-IT, ואיפשרו לעצמם גישה מרחוק ל-OT, יחוו את המעבר החלק ביותר. הקורונה יצרה פוטנציאל שוק אדיר לפתרונות גישה מאובטחת מרחוק, והוא ימשיך לצמוח השנה".

לחלק א' בסדרה

לחלק ב' בסדרה

ד"ר אורן איתן, מנכ"ל אודיקס. צילום: תומר שלום

הפוסט איומי הסייבר גדלים – אבל תקציבי אבטחת המידע מצטמצמים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


קרוב-רחוק מודל 2021 – עובדים רחוק ומרגישים קרוב בעזרת כלים דיגיטליים

$
0
0

אין ספק שווירוס הקורונה שיבש המון תכניות. חברות שלא השכילו להתאים את עצמן קרסו, עסקים גדולים שעבדו עם חנויות פיזית היו צריכים לבצע התאמות, וחברות שהיו בדיגיטל הגדילו את העוצמה בדיגיטל. ומיקרוסופט – עזרה להם בכך.

הקורונה הכריחה את כל בעלי החברות, בעולם כולו, לבצע התאמות. גיל דורון, מנהל מחלקת WEB בחברת התוכנה אלעד, עוזר לעסקים וחברות לבצע את המעבר לדיגיטל: "הקורונה הכריחה את בעלי העסקים לקבל על עצמם מציאות חדשה", הסביר גיל. "חברות שלא התאימו עצמן לתנאים החדשים, נפגעו בצורה משמעותית. הכלים של אופיס 365 של מיקרוסופט מאפשרים כיום לעובדים לעבוד מרחוק באותה יעילות שהייתה להם במשרד, ולפעמים אף יותר ממנה, מה שבעבר לא היה אפשרי".

הקורונה שינתה את סביבת העבודה המודרנית. צילום אילוסטרציה: BigStock

הקורונה שינתה את סביבת העבודה המודרנית. צילום אילוסטרציה: BigStock

שיפור ואוטומציה של תהליכים קיימים בחברה

עם Power Automate בשילוב PowerApps, ניתן להגדיר תהליכים קבועים בחברה, כמו תהליכי גיוס או סיום תעסוקה של עובד, טפסים דיגיטליים, הזמנות, אישורי רכש ועוד. הכל בעזרת סט פעולות פשוט. החל מפעולות יומיות, כגון פתיחת משתמש והקמת תיבת אימייל, ועד לפעולות מורכבות יותר כמו אישורי תכנית עבודה שנתיים או חתימה דיגיטלית על טופס הסכם סודיות. גם תהליך ראיון העבודה הפך דיגיטל-פרנדלי וניתן לבצע אותו דרך Teams, Forms ותוכנות נוספות.

ניטור וייעול מערכות קיימות

באמצעות Power BI ובלחיצת כפתור אחת ניתן לדעת את מצב המכירות, התפוקה, תקציב השיווק ועוד. ויותר מזה, באמצעות כלים חכמים ניתן גם לבצע פעולות המשפרות את היעילות של אי אלו פרמטרים קריטיים. אינטליגנציה מלאכותית של Power BI, בשילוב אנליסטים מהשורה הראשונה, יעזרו לכם לקבל את ההחלטה המתאימה לאותו הזמן. ניתן לקבל אותה גם כהודעת נוטיפיקציה או מייל עם שאילתת "מה תרצה לעשות?" ולהגדיר פרמטרים מסוימים, כמו אחוזי המרה, שיופיעו כהתראות לצורך בקרה, מבלי להיכנס למערכת עצמה. כך תוכלו לראות מה שחשוב לכם בדיוק בזמן, או לשקף לעובדים בארגון על מצבם. אין ספק שמדובר בכלי יעיל וחזק מאוד לארגון.

תו סגול בלחיצה אחת

חברות רבות היום נדרשות לעמוד בתו הסגול בשביל להמשיך לפעול ולאפשר לעובדים להגיע למשרדים. ישנם ארגונים בהם הגעת העובדים היא קריטית, לצורך תחזוק שרתים או מערכות אחרות הנמצאות רק במקום העבודה.

באמצעות Microsoft PowerApps, שהינו כלי Rapid Application Development או RAD בקיצור, ניתן ליצור בקלות אפליקציית תו סגול המותאמת אישית וכוללת מדדי חום, רשימה שמית של כל העובדים, המחולקת לעובדים בארגון ובבית (לפי העברת הכרטיס) ועוד.

"Power Apps הוא אחד הכלים הכי חזקים לפיתוח לפלטפורמות low-code/no-code", ציין גיל. בהמשך ניתן יהיה להוסיף צ'קבוקס של "התחסנו" או "לא התחסנו" פר עובד, כדי לא לסכן את העובדים והארגון, במקרה של חשיפה לנגיף.

אחד בשביל כולם וכולם בשביל הצוות

אין ספק שהאתגר הכי גדול בעבודת צוות מרחוק, הוא עבודת הצוות. זה לא אותו דבר כאשר ראש צוות לא יושב במרחק שלושה כסאות ממך, שאתה יכול פשוט לקרוא לו או ללכת אליו. Microsoft Teams בשילוב Microsoft Planner, ומערכת ניהול ידע הם כל מה שהצוות שלכם צריך. אם חשבתם שאתם מכירים שיחות וידיאו רגילות, אז טימז לוקח אותן לשלב הבא, בשילוב, Planner שהוא מנהל המשימות, ניתן להקים פרויקט, לפתח אותו, לדבג אותו וגם להשיק אותו, הכל מתוך פלטפורמה אחת. שיתוף קבצים, שיתוף תיקיות, אינטגרציה עם Microsoft OneDrive, Jira ו-Git. כל האפליקציות מוצפנת ומאובטחות גם בטלפון. יישום עבודת צוות וניהול פרויקטים, כאשר כל אחד במקום אחר, מעולם לא היה פשוט יותר.

שדרגו את יכולות הארגון שלכם

נראה שאופיס 365 בשילוב כלי ה-Power platform שהם Power BI, Power Automate, ו-PowerApps הם ה"מנצחים" הגדולים של הקורונה.

גיל מסכם: "גם אחרי החיסון. כאשר כל השירותים מתקיימים בענן ובפלטפורמות שלא דורשות בכלל כח עיבוד, ולפעמים קוד, הארגונים מגלים את הכח הטמון באופיס 365".

אלעד מערכות תוכנה היא Microsoft Gold Partner, ופועלת להטמיע ולשפר את יכולות פלטפורמת אופיס 365 בארגונכם כבר היום. לחצו כאן כדי לקבוע שיחה עם המומחים שלנו.

לפרטים: info@elad.co.il

גיל דורון, מנהל מחלקת WEB, אלעד מערכות תוכנה. צילום: ויקטור לוי

הפוסט קרוב-רחוק מודל 2021 – עובדים רחוק ומרגישים קרוב בעזרת כלים דיגיטליים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

למה מתכוונת מיקרוספוט בביטוי "Windows חוזרת"?

$
0
0

מיקרוספוט (Microsoft) מתכננת שינוי חזותי סוחף למערכת Windows שלה, שהמוטו שלו הוא: "Windows חוזרת". בתיאור משרה שפרסמה החברה למשרת הנדסת תוכנה שהיא מחפשת לצוות חוויית משתמש לליבת Windows היא כתבה: "בצוות זה, תעבוד עם הפלטפורמה המרכזית שלנו, עם Surface ועם שותפי OEM כדי לתכנן ולספק השבת נעורים חזותית סוחפת של חוויות Windows כדי לאותת ללקוחותינו ש-Windows חוזרת, ולהבטיח ש-Windows תיחשב לחוויית מערכת ההפעלה הטובה ביותר ללקוחות".

לאחר שבסוף השבוע גילו כמה מעריצי Windows את המשרה הפנויה – הסירה החברה את המשפט "השבת נעורים חזותית סוחפת", אבל לפי הערכות – הכוונה ברורה: במשך שנים מיקרוסופט מבטיחה שיפוץ חזותי למערכת ההפעלה שלה, וכעת השמועות הן כי היא מתכננת שינויים גדולים בממשק המשתמש, שיוצגו בהמשך השנה.

לפי הדיווחים, מיקרוסופט מתכננת שינויים גדולים בתפריט Start, במנהל הקבצים (File Explorer) ולשלב יישומים ב-Windows 10 בצורה חדשנית, כדי להפוך את ממשק המשתמש עקבי. כמה מן השינויים יכללו גם עדכונים לפסי הגלילה, לכפתורים ולפקדים במערכת ההפעלה וביישומים המופעלים בה.

לפי הדיווחים, החברה גם עובדת על שיפור חוויית המשתמש במצב טאבלט, בייחוד התפקוד של קו מוצרי ה-Surface שלה במעבר בין מצבי עבודה עכבר/משטח עקיבה/מסך מגע.

בחודש מרס האחרון הודיעה מיקרוסופט כי חצתה את קו מיליארד המשתמשים ב-Windows ברחבי העולם. החברה חגגה את נקודת הציון בסרטון שפורסם באינסטגרם על ידי פאנוס פאניי, מנהל Windows והתקנים בחברה, שבו מוצגים רמזים לתכונות חדשות ושינויים במערכת ההפעלה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panos Panay (@panospanay)

בשנים האחרונות מיקרוסופט מצהירה ואף עובדת על שיפור חוויית המשתמש של מערכת ההפעלה, וסביר כי השינויים האלה ישולבו בגירסת Windows 10X, בייחוד לאור הקפיצה הגדולה בשימוש ב-Windows בעקבות המגיפה.

האייקונים החדשים שמיקרוסופט השיקה השנה. צילוום: מיקרוסופט

הפוסט למה מתכוונת מיקרוספוט בביטוי "Windows חוזרת"? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

בצעד נדיר בתעשיית הטכנולוגיה: עובדי גוגל הקימו איגוד עובדים

$
0
0

יותר מ-200 עובדי גוגל הקימו איגוד עובדים קטן, וזאת לראשונה בתולדותיה. הגוגלרים המאוגדים הודיעו על הקמת איגוד עובדי אלפבית (Alphabet Workers Union), בתמיכת אחד מאיגודי העובדים הגדולים במדינה – איגוד עובדי התקשורת באמריקה, ה-CWA.

המתאגדים הכריזו את הבשורה  לראשונה במאמר דעה שפורסם בניו יורק טיימס אתמול (ב'), ושנכתב על ידי פארול קול וצ'יווי שו, שהם, בהתאמה, יו"רית ההנהלה וסגן יו"ר איגוד עובדי אלפבית.

צ'יווי שו, סגן יו"ר, ופארול קול, יו"רית ההנהלה באיגוד עובדי אלפבית. צילום מסך מאתר האיגוד

צ'יווי שו, סגן יו"ר, ופארול קול, יו"רית ההנהלה באיגוד עובדי אלפבית. צילום מסך מאתר האיגוד

לפי הודעת המתאגדים, כל עובדי חברות הבת של אלפבית, כולל קבלנים, יהיו זכאים לחברות באיגוד החדש, ללא קשר לתפקידם או סיווגם. ראשי האיגוד אמרו כי המהלך נועד להבטיח שעובדים יעבדו בשכר הוגן, ללא חשש מהתעללות, ניצול מיני, נקמה או אפליה. ואולם, בליבת המאבקים של העובדים מייסדי האיגוד מול מעסיקתם העצמתית נמצאים עניינים שהם פחות ארציים ויותר עקרוניים-מוסריים, כך ניתן היה ללמוד ממאבקים ממושכים שלהם מול גוגל בשנים ובחודשים האחרונים.

כך למשל העובדים מחו נגד גוגל על שיתוף הפעולה עם הפנטגון לאספקת רחפנים מבוססי בינה מלאכותית לצבא ארצות הברית, אשר כונה "פרויקט Maven" ושבוטל ביוני 2018 אחרי מחאת עובדים בעניינו; וכן "פרויקט שפירית", שעסק בפיתוח מנוע חיפוש סיני מצונזר, ושגם נגדו התקוממו עובדים והחתימו עצומת התנגדות, עד שהחברה הכריזה בשלהי 2018 על הפסקתו.

שו, שהוא מהנדס במטה גוגל בקליפורניה וכעת גם סגן יו"ר מועצת האיגוד, אמר לטיימס כי האיחוד נחוץ כדי להפעיל לחץ על ההנהלה על מנת שהעובדים יוכלו לאלץ את החברה לערוך שינויים בנושאים הקשורים למקום העבודה. "המטרות שלנו חורגות משאלות מקום העבודה של 'האם אנשים מקבלים שכר מספיק?' הנושאים שלנו הם רחבים הרבה יותר", אמר. "הגיע הזמן שבו איחוד הוא המענה לבעיות אלה", הבהיר.

עובדי גוגל שלוקחים חלק באיגוד עובדי אלפבית בפגישת זום. צילום: איגוד עובדי אלפבית

עובדי גוגל שלוקחים חלק באיגוד עובדי אלפבית בפגישת זום. צילום: איגוד עובדי אלפבית

מתעקשים על קיום המוטו הישן 'אל תהיה רשע'

"המוטו של החברה שלנו היה בעבר 'אל תהיו מרושעים' (don't be evil). כוח עבודה מאורגן יעזור לנו לעמוד בסטנדרט הזה", כתב האיגוד באתר האינטרנט שלו, באמירה שלמעשה מבהירה כי אכן מדובר על כוונות מוסריות ולאו דווקא לכוונות קלאסיות של איגודי עובדים, הקשורות לרוב בעיקר למשכורות ולתנאי עבודה.

נזכיר כי בדצמבר האחרון, הגישה המועצה הארצית ליחסי עבודה של ארה"ב, ה-NLRB, תביעה כנגד גוגל, ובה האשימה את ענקית הטכנולוגיה בריגול אחרי עובדים אקטיביסטים שלה לשעבר, בהשגחה מפורזת עליהם, בתשאול, גערות ובהרתעתם מלהתאגד בארגון עובדים, כמו גם בנקמנות. התביעה הגיעה לאחר תלונה של העובדים שנפגעו לטענתם, ושאף פוטרו על ידי גוגל. עובדים לשעבר אלו פנו אל ה-NLRB, והמועצה ניהלה חקירה שנמשכה כשנה אודות המאורעות שקדמו לפיטורים שביצעה גוגל. ה-CWA, שכעת סייע להקמת האיגוד, הוא שעזר לעובדים בהגשת תלונתם.

העובדים האקטיביסטים שבהם מדובר היו ממובילי מחאה כנגד מדיניות החברה ומי שניסו לארגן את עמיתיהם לאיגוד עובדים. ההתנכלות להם, לטענתם, החלה אחרי שמאות גוגלרים הפגינו ומחו בפנים החברה ובפומבי נגד עבודתה של גוגל בשיתוף עם רשויות המכס והגנת הגבול האמריקניות (US Customs and Border Protection); עוד מחו העובדים בצעדת ענק, שכונתה Google Walkout והתקיימה בשנת 2018, על הטיפול של החברה בטענות להטרדה מינית שביצעו בכירים בחברה ושהושתקו, לטענתם. בעיקר עקב פרשיית אנדי רובין.

דרישה בולטת: חופש לסרב לפרויקטים שאינם תואמים את ערכי העובד

"כל ההיבטים בעבודה שלנו צריכים להיות שקופים, כולל החופש לסרב לעבוד בפרויקטים שאינם תואמים את הערכים שלנו. עלינו לדעת מהי ההשפעה של עבודתנו, בין אם זה על עובדי אלפבית, על הקהילות שלנו או על העולם", ציינו מקימי האיגוד והוסיפו כי עד כה 226 עובדים חתמו על כרטיסי איגוד מול ה-CWA.

"זה היסטורי – ההתאגדות הראשונה בחברת טכנולוגיה מרכזית בעבור כל עובדי הטכנולוגיה", אמר דילן בייקר, מהנדס תוכנה בגוגל ומהמתאגדים הראשונים. "נבחר נציגים, נקבל החלטות באופן דמוקרטי, נשלם דמי אגרה ונעסיק מארגנים מיומנים שיבטיחו שכל העובדים בגוגל ידעו שהם יכולים לעבוד איתנו אם הם רוצים לראות את החברה שלהם משקפת את הערכים שלהם", הוסיף בייקר.

בתגובה מטעם ענקית החיפוש, עליה חתומה מנהלת משאבי אנוש שלה, קארה סילברשטיין, נכתב כי גוגל "עבדה תמיד קשה כדי ליצור מקום עבודה תומך ומתגמל" בעבור עובדיה. "כמובן שהעובדים שלנו הגנו על זכויות העבודה שאנו תומכים בהן", ציינה, "אבל כמו שתמיד עשינו, נמשיך תקשר ישירות עם כל העובדים שלנו".

איגוד עובדי אלפבית

הפוסט בצעד נדיר בתעשיית הטכנולוגיה: עובדי גוגל הקימו איגוד עובדים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

"הטכנולוגיה מסייעת לניהול יעיל של הרצליה והפיכתה לירוקה"

$
0
0

"הטכנולוגיה מסייעת לניהול יעיל של העיר הרצליה והפיכתה לעיר ירוקה", כך אמר ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, שהשתתף אתמול (ב') בכנס ערים חכמות של אנשים ומחשבים, בהשתתפות ראשי השלטון המקומי, מנמ"רים, אנשי אקדמיה ומנהלי חברות היי-טק, העובדים עם הרשויות.

פדלון בירך את באי הכנס, ואחריו דיבר מנמ"ר העירייה, אמיר זיו.

"המפגש היום ממחיש את החשיבות של עיר חכמה דווקא בימי משבר", המשיך פדלון. "נוצרה הזדמנות להנגשה דיגיטלית, וחלחול התובנה לתושבי העיר שאין צורך להגיע פיסית למשרדי העירייה, ואפשר לקבל את כל השירותים בצורה מקוונת", אמר פדלון. הוא ציין לדוגמה פריסת מצלמות במערכת החינוך, כדי שמורים יוכלו ללמד גם בצורה היברידית.

אמיר זיו, מנמ"ר עיריית הרצליה. צילום: יח"צ

אמיר זיו, מנמ"ר עיריית הרצליה. צילום: יח"צ

מצלמות הותקנו ויותקנו בבתי הספר בהרצליה

מנמ"ר העירייה זיו פרס בהרצאתו את תפישת העיר החכמה של הרצליה, ואת תכניות העבודה שלה לשנה הקרובה. "תפישת העיר החכמה בהרצליה מתייחסת למספר תחומים, כאשר בכל תחום מבצעים את אחת מהפעולות הבאות: ייעול עבודת העירייה, שיפור השירות לתושב, ומיתוג העיר", כך אמר זיו למשתתפי כנס ערים חכמות. זיו פירט את הפרויקטים שעומדים על הפרק באגף המיחשוב. בין היתר כוללת התכנית פריסת סיבים, התקנת מאות מצלמות במוסדות החינוך, התקנת מערכת שו"ב במוקד העירוני, וכן שילוב אנליטיקה כדי לתת מענה לביג דטה לצורך קבלת החלטות.

"לדוגמה, ספירת רכבים בכניסה לעיר לצורך קבלת החלטות בוועדת התנועה. בזמן הקורונה, התרעות כשיש התקהלות בגינה ציבורית", הסביר זיו והמשיך: "חיברנו את מערכת התאורה החכמה לשו"ב של העיר החכמה, כך שמוקדן יכול לראות בזמן אמת מה המצב של התאורה בעיר".

זיו ציין כי מרכיב מרכזי בתכניות העבודה של של העיר החכמה הוא השירותים המקוונים. "נערכנו מבעוד מועד, לפני הקורונה, עם מספר רב של תהליכים מקוונים, הן בגביה והן בהנדסה", אמר זיו. הוא ציטט את מנהל אגף הכנסות העירייה שאמר: "קפצנו עשר שנים קדימה ביכולות לאור השירותים הללו".

לפי זיו, "בשנת 2021 תימשך פעילות השדרוג של המערכות, כולל תהליכי מיחשוב הטאבו ושל הוועדות השונות".

תשומת לב מיוחדת ניתנת בעיר למערכת החינוך. "התקנו מצלמות בכיתות בעל-יסודי, כך שמורה יכול להעביר שיעור היברידי. חלק בכיתה, חלק בבית. הצלחה רבה לפרויקט זה", דיווח זיו.

סוכריה ושמה מרכז יזמות

בחלק אחר של הרצאתו, סיפר זיו על מרכז היזמות: "מרכיב חשוב אצלנו בהקשר של עיר דיגיטלית זו 'סוכריה' הנקראת מרכז היזמות, שמשלבים סטארט-אפים בעבודת העירייה". כמו כן בוצע פיילוט עם מערכת שמסייעת לשמירה על התלמידים ברשת הלימודית מפני בריונות", אמר.

עוד ניתן היה ללמוד מדברי מנמ"ר העירייה זיו כי תכניות עבודה נוספות שמתוכננות בשנה הקרובה הן: פיילוטים לחיסכון בחשמל, להשקייה חכמה ומערכת מבוססת מציאות מדומה לבטיחות בדרכים. "כמו כן שילבנו ונשלב גם בשנה הבאה יישומים חכמים על בסיס כלי ה-GIS שלנו, כגון בקרה על ניקיון רחובות, מתקני מיחזור, וכדומה", המשיך זיו שעדכן כי על הפרק גם המשך פריסת הסיבים האופטיים, כדי לתת מענה מהיר לכל גורמי העירייה ולהעמקת האנליטיקות על המצלמות.

משה פדלון, ראש עיריית הרצליה. צילום: יח"צ

הפוסט "הטכנולוגיה מסייעת לניהול יעיל של הרצליה והפיכתה לירוקה" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

NessPRO תפיץ בישראל את Percona, המתמחה בתחום מסדי הנתונים בקוד פתוח

$
0
0

NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, הודיעה כי חתמה על הסכם עם פרקונה (Percona) לשמש כשותפתה הראשית בישראל.  Percona היא חברת תוכנה ושירותים מארה"ב בתחום מסדי נתונים בקוד פתוח, ובהם MySQL, MongoDB, MariaDB ו-PostgreSQL.

פרקונה מספקת תמיכה במסדי נתונים בקוד פתוח, שירותים מנוהלים, שירותים מקצועיים ותוכנה. החברה מציעה גירסאות משלה למסדי הנתונים הפופולריים ביותר בשוק בקוד פתוח, כולל Percona Server for MySQL ו-Percona Server for MongoDB. זאת, נוסף על אספקת תוכנה וכלים בקוד פתוח, המסייעים ליצור ולנטר ארכיטקטורת מסד נתונים מיטבית העונה לצורכי הלקוח.

פרקונה משתפת פעולה עם AWS עם גוגל (Google) ועם Azure של מיקרוסופט (Microsoft) כדי לספק את סביבות מסדי הנתונים המיטביות ללקוחות הרוצים לעבור לענן, לצד תמיכה לפי גישת אמנת שירות, וכן מציעה ייעוץ, שירותים מנוהלים ופתרונות תוכנה.

פרקונה מסייעת לחברות למקסם את ביצועי היישומים, תוך ROI גבוה והשגת רמות גבוהות של ביצועים, ללא קשר לארכיטקטורה שלפיה בנוי מסד הנתונים ובין אם הוא באתר הלקוח או בענן.

שירות התמיכה החברה מספק תמיכה מקיפה עם זמן תגובה של 30 דקות בלבד. השירות מספק ניטור ותמיכה פרואקטיביים במסדי הנתונים לאורך כל שעות היממה, שינויים במסדי הנתונים במידת הצורך, ניטור המערכת ואבטחת הנתונים. אמנת השירות נועדה להבטיח עמידה ביעדים העסקיים. כמו כן, מספק השירות ניתוח של שורשי הבעיות (RCA) כדי להבטיח פתרון מהיר של בעיות ולמנוע את התרחשותן מחדש.

לפרקונה רשת גלובלית של מומחים, והיא מסייעת ליותר מ-3,000 לקוחות, בהם סיסקו, אדובי, אינטל ונטפליקס, להפיק את המירב ממסדי הנתונים שלהם בקוד פתוח. החברה כבר תומכת בלקוחות בולטים בישראל, כגון בנק לאומי, טאבולה ועוד. .

"ההסכם של פרקונה עם NessPRO הוא בשורה חשובה לקהיליית ה-IT בישראל. השירות של פרקונה מאפשר לשמור על ביצועי שיא של מסד הנתונים ומאפשר לצוותים הטכניים להתמקד בנושאים הקשורים לעסקי הליבה של ארגוניהם", אמר אלי עלפי, מנהל נתונים וחדשנות ב-NessPRO. "כיום, מסדי נתונים בקוד פתוח הינם מורכבים ביותר, עם עומסי עבודה גדולים, ותחזוקתם דורשת ידע ונסיון רבים. מומחי פרקונה מספקים את השירות הטוב ביותר להבטחת פעילותם המיטבית של מסדי הנתונים".

הפוסט NessPRO תפיץ בישראל את Percona, המתמחה בתחום מסדי הנתונים בקוד פתוח הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 41085 articles
Browse latest View live