פארק היי-טק צפון אירח בשבוע שעבר (ד') את 'SheTalks' זו הפעם השנייה – אירוע שמטרתו להדגיש את השפעתן של נשים בכירות על תעשיית ההיי-טק והחברה בישראל ולקדם שוויון מגדרי בתחומי הניהול, היזמות והטכנולוגיה, במיוחד בצפון הארץ. האירוע התמקד בדרכים להובלת שינוי והשפעה ובאתגרים הניצבים בפני נשים בתפקידי ניהול בהיי-טק.
באירוע השתתפו נשים מובילות בתעשייה ובכירות ישראליות, וכן את רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג, ויעל יגרמן לביא, מייסדת שותפה ויושבת ראש פארק היי-טק צפון ותוכנית מושל. השיחה המרכזית התנהלה בין השתיים, בהנחיית העיתונאית אדוה דדון, ועסקה בכוחה של מנהיגות נשית ובערכים המניעים יוזמות לשוויון מגדרי.
במהלך הדיון שיתפה הרצוג את השקפת עולמה בנוגע לשילוב נשים והובלת שינוי חברתי וסיפרה: "אני ילדת שליחויות – גדלתי בברזיל ובקנדה בעקבות שליחויות של הוריי. למדתי בתיכון והייתי אחת משתי בנות יחידות בכיתת פיזיקה מועשרת. בשלב מסוים עשיתי שינוי כיוון ולמדתי משפטים. משם, התגלגלתי לעולם הפילנתרופי – לעבוד עם קרנות של יהודים כמו מרטין מושל, אנשים שרוצים לעשות טוב ולתרום לחברה הישראלית וזה פתח בפניי עולם שלם". היא הוסיפה: "אני מאוד מאמינה במפגש האישי ובשילוב של כולם. גיוון ושילוב הם קריטיים – במיוחד בעולם התעסוקה, שהוא מרחב כל כך משמעותי בחיים שלנו".
הרצוג התייחסה למצב במדינה ואמרה: "אני חושבת שחלות תמורות בחברה הישראלית – וחשוב לפתוח את האופקים והאפשרויות". בנוגע לקידום נשים בעמדות מפתח בישראל הדגישה: "אם יש משהו שמפריע לי, זה שאנחנו לא רואות נשים סביב שולחנות קבלת ההחלטות. זה בלתי נתפש בעיני". היא עודדה נשים להיות מעורבות בחיים הציבוריים והזכירה את דמויות ההשראה שלה, ביניהן אמה וחמותה. לסיום, פנתה הרצוג לנשים בקהל בקריאה: "תהיו מעורבות. תנסו להשפיע ולהביא את הטוב שלכן מעבר לתא המשפחתי. ואל תשכחו לפרגן לנשים אחרות – לעזור, לשתף פעולה, ליצור יחד".
"כישרון מפוזר באופן שווה – אבל ההזדמנויות לא"
יגרמן לביא, יו"ר פארק היי-טק צפון, שיתפה את סיפורה האישי והסבירה את החזון שמאחורי הקמת הפארק ותכנית מושל: "הגעתי מעולם הבנקאות, ולאחר 17 שנים בבנק הפועלים עזבתי ופתחתּי משרד השקעות בלונדון – שם, ברוב המקרים, הייתי האישה היחידה בחדר. במהלך שהותי שם נחשפתי לשני רעיונות שהיו בעיניי בעלי פוטנציאל אדיר להשפעה חברתית-כלכלית: הקמת פארק היי-טק צפון ותכנית מושל – שניהם נולדו מתוך ההבנה שכישרון מפוזר באופן שווה – אבל ההזדמנויות לא. התפקיד שלנו הוא לגשר על הפער הזה, ולהביא את ההזדמנויות למקומות שזקוקים להן".
בהתייחס לשוויון מגדרי בהיי-טק אמרה: "הרבה מהשינוי תלוי בנו. אתן רוצות משהו – תדחפו קדימה, תביעו את דעתכן, עד שתשבו בראש השולחן. צריך להבין איפה הפערים ולצמצם אותם, גם אם זה אומר לייצר לעצמך את המנטורינג שאת צריכה". היא גם הדגישה את חשיבות הדוגמה האישית ומערכת החינוך וסיימה במסר מעורר השראה: "תמיד תחשבי חיובי, תבחרי דרך התשוקה שלך – וצאי לדרך, כי אם יוצאים – מגיעים למקומות נפלאים, כפי שנכתב בספר של ד"ר סוס".

מימין לשמאל: אדוה דדון, יעל יגרמן לביא, אלית בן בסט נוריאל, בת שבע משה, לימור צלרמאיר, ערין סלמאן מטר ורואן עמאר באירוע SheTalks בפארק היי-טק צפון. צילום: ניצן זהר
הפאנלים שנערכו באירוע
במהלך האירוע התקיימו שני פאנלים מרכזיים בהשתתפות נשים יזמיות, מנהלות ובכירות. הפאנל הראשון עסק במנהיגות נשית בהיי-טק והשפעת מהפכת ה-AI.
בין המשתתפות היו אלית בן בסט נוריאל מגוגל קלאוד (Google Cloud), בת שבע משה מ-WIX ויוזמות עתיד, לימור צלרמאיר ממטא, וערין סלמאן מטר מנוקיה. הדיון התמקד באתגרי הקריירה, בצורך בשינוי תרבותי ובחשיבות של נראות ודיבור על הצלחות.
הפאנל השני התמקד בקהילות נשים כנכס אסטרטגי והשתתפו בו מייסדות קהילות כגון הילה בקשי מ"המיטאפיסטיות", טלי גליקסמן מ"נשים משלבות נשים בהיי-טק", יוליה בסן מתוכנית Woman2Woman, ושלי בלוך מ-FemTech ישראל. הדיון עסק בכוחן של קהילות נשים כמנוע יזמות והשפעה.
אירוע SheTalks מהווה חלק ממאמצי פארק היי-טק צפון לחיזוק האקוסיסטם החדשני באזור ולקידום גיוון בתעשיית ההיי-טק הישראלית. הפארק חרט על דגלו ליצור 5,000 משרות מו"פ בצפון עד שנת 2030.
הפוסט "גיוון ושילוב הם קריטיים – במיוחד בעולם התעסוקה" הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות