Quantcast
Channel: אנשים ומחשבים –פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות
Viewing all 41247 articles
Browse latest View live

דיווח: וואווי במגעים למכירת מותגי P ו-Mate של סמארטפוני העילית שלה

$
0
0

הסוף של מכשירי העילית של וואווי (Huawei)? ענקית הטלקום הסינית מצויה במגעים מוקדמים למכירת מותגי P ו-Mate של סמארטפוני העילית שלה, בצעד שיוציא אותה בעצם סופית מתחום מכשירי העילית. כך לפי דיווח, המתבסס על אנשים המקורבים לנושא, שמבקשים לא להזדהות בשל סודיות המגעים. שני המקורות לא מודעים לערך שמבקשת וואווי על המותגים.

לפי הדיווח, המגעים מתקיימים מול חברות השקעה המגובות על ידי ממשלת שנחאי, ומתנהלים מזה חודשים, מאז ספטמבר באחרון.

מותגי P ו-Mate של וואווי התחרו בגזרת מכשירי העילית העולמיים, בהם ה- iPhone של אפל (Apple) ודגמי Galaxy S של סמסונג (Samsung), ולפי חברות מחקר תרמו 40% מהכנסותיה של וואווי ברבעון השלישי של 2020. לפי דיווח של IDC, מכירות הדגמים האלה תרמו 39.7 מיליארד דולר בין הרבעון השלישי של 2019 לרבעון השלישי של 2020.

על רקע החרם האמריקני עליה, וואווי חווה מחסור חריף ברכיבים למכשירי העילית שלה, ולפי אנליסטים מלאי הרכיבים שלה יאזלו עד סוף השנה. במקביל היא אף הודיעה על הפסקת ייצור שבבי ה-Kirin שלה – ליבת מכשירי העילית.

בנובמבר האחרון מכרה החברה את מותג הלאו-קוסט שלה הונור (Honor) לקונסורציום של גופי מסחר מגובים על ידי ממשלץ שנזן. לכן נראה סביר שהיא תפעל בצורה דומה לגבי מותגי הסלולר היוקרתיים שלה, שהיא מתקשה לייצר ואף למכור משום שהם לא כוללים שירותים שהשוק העולמי משתמש בהם, בעיקר שירותי גוגל.

דובר של וואווי מסר, כי "וואווי למדה על שמועות לא מבוססות  שהופצו בנוגע למכירה אפשרית של מותגי הדגל. השמועות האלה חסרות בסיס. לוואווי אין תוכניות כאלה".

ממשלת שנחאי הודיעה כי לא ידוע לה דבר על המצב, וסירבה להוסיף.

אופציית המכירה של מותגי הפרימיום מעידה על התקווה המועטה שיש לוואווי, שממשל ביידן החדש ישנה את המגבלות שהוטלו עליה מאז מאי 2019.

האם זו תהיה ההשקה האחרונה? השקת מכשירי הדגל במרץ 2020. צילום: וואווי

הפוסט דיווח: וואווי במגעים למכירת מותגי P ו-Mate של סמארטפוני העילית שלה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


למרות הקורונה: היצוא של ההיי-טק הישראלי זינק ב-20%

$
0
0

מי שחשב שהיצוא של ההיי-טק הישראלי ב-2020 יקטן בגלל הקורונה – התבדה: נתונים שפרסם היום (ג') מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה מראים שלא רק שהוא לא ירד, אלא הוא אף זינק ב-20%. זאת, לעומת קיטון של 3% ביצוא הכולל בשנה החולפת – נתון נמוך מהתחזיות של המינהל ושל ה-OECD, שהעריכו שהירידה תהיה בשיעור של 10%. יש לציין שהיצוא ב-2020 היה גדול ב-1% לעומת הנתון ב-2018.

התחזיות צפו שהיצוא הישראלי יקטן ב-2020 בשיעור ניכר עקב קיטון בביקושים מצד מדינות היעד וההאטה בפעילות המשק. אלא שהן לא התממשו, והיצוא של ישראל ב-2020 ירד, באמור, ב-3% והסתכם ב-112 מיליארד דולר, לעומת נתון השיא של 116 מיליארד, שנרשם ב-2019. עיקר הפגיעה נרשמה בשירותי התיירות, שהיו מושבתים כמעט לחלוטין ברוב השנה, וכתוצאה מכך צנחו ב-66%.

העלייה ביצוא ההיי-טק מיוחסת בעיקר לענפי התוכנה והמו"פ, שגם בשנים עברו רשמו עליות בולטות. ענפים אלה היוו בשנה החולפת 28% מכלל היצוא מישראל לעומת 26% ב-2019. עם זאת, היצוא שהוא פועל יוצא של אקזיטים ירד בשיעור חד של 86%, עקב מיעוט עסקאות בשנת המשבר החולפת.

נתונים: מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה

נתונים: מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה

ככלל, נתוני היצוא היו טובים למדי מאחר שנתוני היצוא למדינות חשובות כמו גרמניה, בלגיה, הולנד, וייטנאם, טייוואן, יפן, דרום קוריאה וצ'ילה לא רק שלא ירדו, אלא עלו. לא מן הנמנע שסייעה להשגת נתונים אלה פעילות הסיוע ליצואנים של המינהל לסחר חוץ, שעלתה ב-11%.

שר הכלכלה, עמיר פרץ, אמר כי "הנתונים הטובים מאוד של היצוא הישראלי בשנת הקורונה הינם תוצאה של חשיבה מחוץ לקופסה והבנה מהירה של תנאי העבודה שהשתנו. ההיערכות המוקדמת שלנו, במשרד הכלכלה, שימרה ואף הגדילה בכמה סקטורים את היצוא הישראלי. אחד הנתונים המעודדים ביותר הוא הגידול בפעילות היצואנים הישראלים ב-2020, שמוכיח שכשעובדים נכון, מסודר ועם תוכנית עבודה, התוצאות לא מאחרות לבוא, גם בתקופת משבר הקורונה, שמכה בכל העולם"

 

קורונה? יצוא ההיי-טק חוגג. אילוסטרציה: BigStock

הפוסט למרות הקורונה: היצוא של ההיי-טק הישראלי זינק ב-20% הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

תקלה בפרטנר: בעיות בהוצאה ובקבלה של שיחות

$
0
0

לקוחות פרטנר באזורים שונים מתלוננים היום (ג') על בעיות בהוצאה וקבלה של שיחות.

החברה מסרה, כי אכן קיימת תקלה שנובעת מפגיעה בסיב של בזק, המאפשר חיבור בין אתרי סלולר. בשל הפגיעה בסיב נפגע השירות הסלולרי של חלק מלקוחות פרטנר והוט מובייל ונוצר עומס על הרשת. התקלה נובעת מפגיעה בסיב של בזק על ידי קבלן שמבצע עבודות באזור ראש העין.

מפרטנר נמסר, כי "קיימת תקלה בתשתית בזק, שמשפיעה באזורים שונים על חיבור בין אתרי סלולר. הטיפול בתיקון. צוותים של בזק כבר נמצאים בשטח ופועלים להשבת השירות".

מבזק נמסר, כי "כתוצאה מעבודות תשתית שאינן קשורות לבזק, נפגעו מספר כבלי תקשורת של בזק. אנו פועלים להחזרת השירות במהירות, וצוותים של בזק פועלים בשטח לחיבור מחדש של התקשורת, כשבמקביל אנו מפעילים עורקי גיבוי ופועלים להקטנת עומסים ברשת".

פרטנר

הפוסט תקלה בפרטנר: בעיות בהוצאה ובקבלה של שיחות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

הנמר זוכר: נסיעה לכנס Common באילת ובחזרה תוך 12 שעות

$
0
0

השנה היא 1985. אמצ"י – איגוד משתמשי ציוד יבמ בישראל, קיים באילת כנס של הסניף הישראלי של ארגון Common – קהיליית ה-IT של משתמשי יבמ באירופה. את האיגוד הישראלי הובילו עמירם שור, היו"ר, שמזוהה עם קבוצת מ.ל.ל, שאותה הוא הוביל במשך שנים רבות, ושמעון בוקשפן ז"ל, אז מנמ"ר עיריית פתח תקווה ומזכיר אמצ"י, שבלעדיו לא קרה דבר.

משמאל: טובי אורבך, ששיווק את תוכנת בסיס הנתונים שפותחה על ידי ד"ר צבי מסיני בשם DB1 ופלי הנמר בהופעה מזוקנת נדירה. צילום: קובי קנטור ז"ל

משמאל: טובי אורבך, ששיווק את תוכנת בסיס הנתונים שפותחה על ידי ד"ר צבי מסיני בשם DB1 ופלי הנמר בהופעה מזוקנת נדירה. צילום: רני רוגל

לרגל האירוע, אנחנו, באנשים ומחשבים (הייתי אז מנהל השיווק והפרסום של העיתון המודפס – כן, היו פעם עיתונים מודפסים), יזמנו, בעידודם של שור ובוקשפן ז"ל, הפקת מוסף מיוחד עתיר כתבות, ראיונות וגם מודעות. סטודיו אנשים ומחשבים, שגם כך היה עמוס עבודה, נרתם להפקה ולעימוד הגליון המיוחד, ודפוס על המשמר (זוכרים את העיתון?) הריץ את מכונת הדפוס הגדולה שלו. שמואל הרשקוביץ ז"ל, עוד דמות אגדית בתולדות באנשים ומחשבים, שהיה אחראי על עטיפת העיתונים והכנתם למשלוח במתקן של המשקם (כבר אז הייתה לדליה פלד ולפלי הנמר, מייסדי אנשים ומחשבים, המודעות לספק עבודה למוגבלים שזקוקים לה), עשה גם הוא את עבודתו.

נשאר רק דבר טריוויאלי אחד: כל המלאכה הסתיימה בצהרי יום פתיחת הכנס באילת וחבילות העיתונים היו צריכות להגיע באותו היום לבית המלון שבו התקיים האירוע. טנדר הפולקסווגן קאדי – הסוס למוד ההובלות וההסעות – היה עמוס בעיתונים, ונותרה השאלה: מי ייקח אותם לאילת?

פלי, מו"ל העיתון, ואני הבטנו זה בזה, והמסקנה הייתה ברורה: נוסעים לאילת. בשעת אחר צהרים מוקדמת נכנסנו לתא הנהג של הקאדי העמוס במאות עיתונים, נשמנו, נאנחנו – ויצאנו לדרך.

מימין: שמעון בוקשפן ז"ל, אז מנמ"ר עיריית פתח תקווה ומזכיר אמצ"י ישראל; מי שמזהה מוזמן לכתוב למייל המצורף מטה; אריה שמש, שותפו של עמירם שור במ.ל.ל, שאותה הקימו יחדיו; ואריה שוורץ (שוורצי). צילום: קובי קנטור ז"ל

מימין: שמעון בוקשפן ז"ל, אז מנמ"ר עיריית פתח תקווה ומזכיר אמצ"י ישראל; מי שמזהה מוזמן לכתוב למייל המצורף מטה; אריה שמש, שותפו של עמירם שור במ.ל.ל, שאותה הקימו יחדיו; ואריה שוורץ (שוורצי). צילום: פלי הנמר

סביר להניח שעצרנו בדרך להפסקת תדלוק, שתייה, התאוששות והתרוקנות, אבל בפועל, זו הייתה נסיעה ישירה לאילת, שאליה הגענו בשעת חשיכה. נסיעה של הקילומטר האחרון אל המלון, חנייה, פריקת העיתונים והבאתם לאולם הכנס, שלום שלום, קצת לחיצות ידיים וחיבוקים, ביס או שניים מהכיבוד, הזמנות "בואו שבו, תישארו איתנו, יש תוכנית מצוינת הערב" – ואנחנו, שפופי מבט, התנצלנו ומלמלנו: "חייבים לזוז". בינינו, היינו שמחים להישאר לא רק לאירוע אלא גם לשנת לילה ראויה במלון באילת, אבל איפה – הקאדי חיכה לנו, ויצאנו לנהיגה לילית צפונה, כשהדבר היחיד שהיה ביכולתנו לעשות הוא להתחלף בנהיגה ולאסוף כוחות לסבב ההחלפה הבא.

מזהים את המצולמים? נא כתבו למייל המצורף מטה. צילום: קובי קנטור ז"ל

מזהים את המצולמים? נא כתבו למייל המצורף מטה. צילום: פלי הנמר

לפנות בוקר חזרנו לבתינו בשלום, ובאותה השעה ישנו להם משתתפי הכנס כשהם מחבקים את העיתון שהבאנו להם. וגם אם הם לא עשו זאת, זה היה מתבקש. כך או כך, עוד פרויקט של אנשים ומחשבים הסתיים בהצלחה ב-1985.

מזהים את המצולמים? נא כתבו אליי כאן.

המכונית הצמודה של פלי הנמר ורני רוגל באנשים ומחשבים, ששימשה גם כמכונית הובלות בהזדמנויות שונות. צילום: פלי הנמר

הפוסט הנמר זוכר: נסיעה לכנס Common באילת ובחזרה תוך 12 שעות הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

פרסום ראשון: אופיסופט תטמיע מערכת לניהול התקשי"ר בנציבות שירות המדינה

$
0
0

אופיסופט (Opisoft) מקבוצת SQLink תפתח ותטמיע מערכת מרכזית, פרי פיתוחה, לניהול התקשי"ר (תקנון שירות המדינה) בנציבות שירות המדינה. הפרויקט החל בימים אלה ויסתיים בשנת 2022. היקפו הכספי של הפרויקט, כולל שירות ותחזוקה, עומד כל יותר משלושה מיליון שקלים.

מערכת ה-BI שתוטמע תחליף כמה מערכות הפועלות כיום בנציבות שירות המדינה. היא תשמש כמערכת לניהול ידע של הנציבות ותשרת אלפי בעלי תפקידים, בנציבות ומחוצה לה, בהיבטים שונים. המערכת כוללת בין השאר, יכולות ניתוח מתקדמות. היא תכלול ממשק נוח ועדכני לעורכי התוכן, כמו גם לגורמי הבקרה והצרכנים של התקשי"ר. במסגרת פיתוח המערכת החדשה יינתנו כלים לשיפור ולייעול תהליכי הניהול, יתועדו כלל הפניות לשינויים בתקשי"ר ותינתן הגמישות תפעולית הנדרשת למשתמשי המערכת. העבודה על הפרויקט לפיתוח מערכת חדשה, תיעשה בצמוד לצוותים של נציבות שירות המדינה, כדי שהיא תענה לצורך הכולל והנדרש לניהול התקשי"ר.

רויטל וייצמן, מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע בנציבות שירות המדינה, אמרה, כי "המערכת  שלנו, המהווה למעשה את ספר הכללים של שירות המדינה בכל נושא, משרתת אלפי בעלי תפקידים בשירות המדינה, בהם – בתי חולים, משרדים וחברות ממשלתיות, עורכי דין המספקים שירות ועוד. היא כוללת את כל היבטי יחסי העבודה, הפרט, תנאי שירות ועוד. המניע לפרויקט היה ההבנה שקיים הכרח לעבור למערכת חדשנית, אשר תספק לכל המשתמשים ניסוח טקסט, חיפושים מתקדמים, יכולות עריכה, פרסום ועוד".

צביקה גולדרייך, מנכ"ל אופיסופט, ציין, כי "המערכת הוותיקה שירתה נאמנה את המשתמשים, אך הגיעה העת להתקדם למערכת עדכנית. זו אשר כוללת יכולות ניהול תהליכים, יכולות ניתוח, אחזור ואנליטיקה של טקסט, לצד ממשק משתמש עדכני בהתאם לסטנדרטים ולטכנולוגיות בעת הזו. המערכת החדשה תעניק חוויית שימוש מיטבית, תוך שהיא תספק כלים לניהול התקש"יר בסטנדרטים הגבוהים ביותר".

רויטל וייצמן, מנהלת אגף בכיר טכנולוגיות דיגיטליות ומידע בנציבות שירות המדינה. צילום: יח''צ נציבות שירות המדינה

הפוסט פרסום ראשון: אופיסופט תטמיע מערכת לניהול התקשי"ר בנציבות שירות המדינה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ניר צוק לא שבע: פאלו אלטו קנתה את ברידג'קרו ב-156 מיליון דולר

$
0
0

עוד אקזיט בימי קורונה: פאלו אלטו ממשיכה במסע הרכישות שלה בישראל והודיעה היום (ג') אחר הצהרים שהיא קונה את ברידג'קרו תמורת 156 מיליון דולר במזומן. זו הרכישה השישית של ענקית האבטחה בישראל.

ברידג'קרו הוקמה ב-2019 ופיתחה מערך אבטחה המיועד למפתחים בענן. הרכישה עונה לצורך של ארגונים לגישה לכל היישומים מכל המקומות, דרך רשת גלובלית ומאובטחת מבוססת ענן, SASE (ר"ת Secure Access Service Edge). מוצרי הנרכשת יוטמעו בפריזמה, פלטפורמת ה-SASE של פאלו אלטו, וכך תציע החברה לארגונים פלטפורמת אבטחת ענן המספקת אבטחה לאורך מחזור החיים המלא של היישום. כך, ארגונים יוכלו לפעול להגנת סביבות העננים שלהם באופן אוטומטי, תוך איתור וטיפול מיידי בבעיות אבטחת מידע, צמצום משאבי כוח האדם המוקדשים לבעיות האבטחה וקיצור תהליכי הפיתוח.

הרכישה מממשת את תפיסתה של פאלו אלטו שלפיה האבטחה מתבצעת יותר ויותר במהלך תהליך ה-DevOps. בעקבות הרכישה, פלטפורמת פריזמה תספק למפתחים יכולות הערכה של מידת האבטחה ורמת האכיפה לאורך כל תהליך ה-DevOps.

את ברידג'קרו הקימו עידן טנדלר, ברק שוסטר גויכמן וגיא איזנקוט, בנו של הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (מיל') גדי איזנקוט. טנדלר הקים בעבר את פורטסקייל והיה המנכ"ל שלה. RSA, חטיבת אבטחת המידע של EMC מבית דל, רכשה את פורטסקייל ב-2018 תמורת 20 מיליון דולר. ברידג'קרו פועלת לפי התפיסה שהמפתחים עצמם יקימו תשתיות ענן מאובטחות, וכך יופחת נטל אבטחתן מצוותי אבטחת המידע בארגון. מאז הקמתה, היא גייסה 18 מיליון דולר, מה שיניב למשקיעים בה מכפיל של פי תשעה. מטה החברה יושב בסן פרנסיסקו ומרכז הפיתוח בישראל, והיא מונה עשרות עובדים.

ניקש ארורה, יו"ר ומנכ"ל פאלו אלטו. צילום: לואי לה מור, מתוך ויקיפדיה

ניקש ארורה, יו"ר ומנכ"ל פאלו אלטו. צילום: לואי לה מור, מתוך ויקיפדיה

"אבטחת ענן מקודדת לקהילת המפתחים"

לדברי ניקש ארורה, יו"ר ומנכ"ל פאלו אלטו, "מפתחים לא רוצים לחכות לזמן ההרצה של היישום שפותח כדי לגלות שהאבטחה שלהם לא עובדת. על מנהלי אבטחת המידע בארגונים מוטלת ההגנה על הארגון כולו, והם בהחלט מעריכים אבטחה ברמה גבוהה יותר, המצמצמת את היקף תיקון הבעיות, ועושה זאת כמה שיותר מוקדם במחזור החיים של הפיתוח".

טנדלר אמר כי "הקדשנו את עצמנו לבניית כלים ראשונים למפתחים, שמגשרים על הפער שבין המפתחים לאבטחת הענן. עם ההצטרפות לפאלו אלטו נוכל להציע אבטחת ענן מקודדת לקהילת המפתחים, ולעשות זאת בהיקפים רחבים יותר".

רכישות קודמות

האקזיט של ברידג'קרו הוא הרכישה הבולטת השנייה של פאלו אלטו בתקופת הקורונה. לפני כשלושה חודשים, בנובמבר האחרון, היא רכשה את אקספנס האמריקנית, שפועלת בעולם הסייבר, בניהול מרחבי התקפה, תמורת 670 מיליון דולר במזומן ובמניות.

בפברואר 2019 רכשה פאלו אלטו את דמיסטו הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לתמיכה בצוותי סייבר בארגונים, תמורת 560 מיליון דולר – במזומן ובמניות. דמיסטו הוקמה ב-2015 על ידי ארבעה: סלביק מרקוביץ' – המשמש כמנכ"ל, דן שראל, גיא רינת ורישי בהרגבה. בתחילת העשור מכר מרקוביץ' את סנטריגו, שעסקה באבטחת בסיסי נתונים, למק'אפי תמורת כ-50 מיליון דולר.

במאי 2019 קנתה ענקית האבטחה את חברת הסייבר הישראלית טוויסטלוק. סכום העסקה לא פורסם, אולם מומחים בענף העריכו אותו ב-450 מיליון דולר. פחות מיממה לאחר מכן היא הודיעה שהיא קונה חברה ישראלית נוספת – את פיורסק. גם במקרה זה היקף הרכישה לא נמסר, אולם לפי הערכות בשוק הוא עמד על בין 50 ל-60 מיליון דולר.

באפריל 2018 קנתה פאלו אלטו חברה ישראלית נוספת – את סקדו, תמורת סכום שהוערך ב-100 מיליון דולר. סקדו פיתחה מערכת לתחקור ולטיפול בהתראות על מתקפות סייבר. במרץ 2017 היא קנתה את לייט סייבר תמורת 130 מיליון דולר. הטכנולוגיה של החברה מאתרת שימוש זדוני במערכות ה-IT של הארגונים על ידי ניטור מתמשך של פעילויות משתמשים, בין אם אלה מגיעים מחוץ לארגון או מצויים בתוכו. החברה ממפה את דפוסי השימוש של עובדי החברה במערכות ה-IT הארגוניות, כמו גם את נקודות הקצה ואת הרשתות עצמן. זאת, כדי לזהות התנהגות חשודה לאורך זמן ולהבחין בין המשתמשים הלגיטימיים לאלה הרעים.

שלוש שנים לפני כן, במרץ 2014, הצטרפה לפורטפוליו של פאלו אלטו סייברה, שמציעה מענה לאיומי סייבר שמערכות האבטחה המסורתיות לא יודעות להתמודד אתם. סכום הרכישה הזו עמד על 220 מיליון דולר.

עוד רכישה של ה-"צ'ק פוינט קילר"

פאלו אלטו הוקמה על ידי הישראלי ניר צוק, שהיה קצין ב-8200. לפני יותר מ-20 שנים, ב-1999, צוק עזב בטריקת דלת את צ'ק פוינט, שבה הוא היה העובד השכיר השלישי והמהנדס הראשי. הוא עבר לארצות הברית וכתב על לוחית הרישוי של המכונית האמריקנית שלו CHKPKLR – צ'ק פוינט קילר.

בשנת 2000 הקים צוק את וואן סקיור, ששנתיים אחר כך נמכרה לנטסקרין ב־45 מיליון דולר. כעבור שנתיים גם נטסקרין נמכרה – לג'וניפר, בארבעה מיליארד דולר, וצוק היה לסמנכ"ל הטכנולוגיות של הענקית האמריקנית בגיל 33 בלבד. אבל הארגון הגדול והמסורבל לא התאים לו, וכעבור שנה הוא עזב והקים את פאלו אלטו.

צוק אמנם לא "הרג" את צ'ק פוינט, וזו ממשיכה לגדול, לפחות בהכנסות, אבל פאלו אלטו עקפה אותה ונחשבת לחברה המובילה בעולם בסייבר, עם נתח השוק הגדול ביותר וכ־60 אלף לקוחות. ב־2015 היא עקפה את צ'ק פוינט גם בשווי. החברה של צוק חגגה את המאורע בשלט חוצות שתלתה בנתיבי איילון, בסמוך למשרדי המתחרה, עם הכיתוב: "זה עתה עברתם את צ'ק פוינט. גם אנחנו".

ניר צוק, מייסד פאלו אלטו. צילום: ניב קנטור

הפוסט ניר צוק לא שבע: פאלו אלטו קנתה את ברידג'קרו ב-156 מיליון דולר הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

שני מינויים חדשים בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס

$
0
0

מטריקס הודיעה היום (ג') על שני מינויים חדשים בחטיבת התוכנה שלה: חואן רובר מונה למנהל אגף תחומי הדטה והקוד הפתוח בחטיבת מוצרי התוכנה של החברה, ושי נחמני ינהל במקומו את פעילות מוצרי רד-האט בקבוצת הקוד הפתוח שלה.

רובר יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תחומי הנתונים והקוד הפתוח בחטיבה. הוא יפעל להרחבת סל הפתרונות שמטריקס מציעה לארגונים שונים בעולמות ה-IT ומעגל הלקוחות של החברה, ולהמשך מתן התמיכה והשירות ללקוחות הקיימים.

בעשור האחרון עובד רובר בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, כאשר בתפקידו הקודם הוא היה אמון על קבוצת הקוד הפתוח, בדגש על הפצת מוצרי רד-האט בישראל. קודם לכן הוא היה מנהל המכירות של JBoss בקבוצת הקוד הפתוח בחטיבה. רובר הוא בוגר תואר בכלכלה וניהול מהאוניברסיטה הפתוחה.

נחמני, שכאמור – יחליף את רובר כמנהל פעילות מוצרי רד-האט בקבוצת הקוד הפתוח של מטריקס, היה בתפקידו האחרון סמנכ"ל מכירות ענן בקבוצת EDP, במשך ארבע שנים. בעברו המקצועי הוא עבד בבינת תקשורת במשך תשע שנים, כאשר בתפקידו האחרון שם הוא שימש כמנהל חטיבת מכירות במגזרי הביטחון והבריאות, ובמגזר הציבורי. לנחמני תואר במדעי המחשב מהמכללה למנהל.

במסגרת התפקיד החדש יהיה נחמני אחראי על ייצוג פתרונות רד-האט בישראל, לרבות ניהול צוות טכני, מכירות ומתן שירותי תמיכה. מטריקס היא שותפה מרכזית של פעילות רד-האט בישראל. בתוך כך יפעל נחמני להמשך שיתוף הפעולה הפורה בין החברות, להמשך מתן שירות ותמיכה ללקוחות קיימים ולהגדלת קהל הלקוחות המשתמשים בפתרונות הקוד הפתוח של החברה.

מימין: שי נחמני וחואן רובר, מטריקס. צילומים: יח"צ והדר צדקה חזן, בהתאמה

הפוסט שני מינויים חדשים בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

כיצד קוד בן שבע שנים לגניבת נתונים ממשיך להוות איום עוצמתי?

$
0
0

נוזקה ישנה, שפעילה כבר שבע שנים, ממשיכה להוות איום עדכני על משתמשים וארגונים, בשל יכולות חדשות שנוספו לה. לפי דו"ח חדש של סופוס, לנוזקה, Agent Tesla, נוספו מאפיינים ויכולות חדשים, כך שביכולתה לגנוב מידע מדפדפנים, שרתי מייל, חיבורי VPN ותוכנות נוספות המאחסנות שמות משתמש וסיסמאות. לדברי חוקרי סופוס, Agent Tesla יכולה לאסוף נתוני הקלדה של משתמשים בעת הזנת סיסמה, למשל, ולתעד צילומי מסך.

הגרסה העדכנית ביותר של הנוזקה יודעת להשתמש בשירות ההודעות של טלגרם כדי לתקשר עם המפעילים שלו, וכן עם ToR – תוכנה נפוצה מאוד לגלישה בדארקנט, כדי להסתיר את פעילות גניבת הנתונים. הגרסה גם מנסה לשנות את הקוד של תוכנות, כדי לחסום מאפייני אבטחה.

איך מתגוננים מפני הנוזקה?

"הקוד של Agent Tesla פעיל כבר יותר משבע שנים, ועדיין נתפס כאחד מהאיומים הנפוצים ביותר על משתמשי Windows", אמר שון גלגהאר, חוקר אבטחה בכיר בסופוס. "שיטת ההפצה השכיחה ביותר עבור Agent Tesla היא באמצעות קובץ זדוני המצורף להודעת מייל. חשבונות הדואר האלקטרוני שמשמשים כדי להפיץ את Agent Tesla הם לעתים קרובות חשבונות של משתמשים אמיתיים שנפרצו. ארגונים ואנשים פרטיים צריכים, כמו תמיד, להתייחס בחשדנות לקבצים המצורפים להודעות המגיעות משולחים שלא מוכרים להם, ולאמת את אמינות הקבצים לפני שפותחים אותם".

חוקרי סופוס ממליצים על ביצוע שורה של פעולות להגנת המייל: התקינו פתרון אבטחה חכם, שיכול לסנן, לזהות ולחסום פעילות דואר אלקטרוני חשודה, לרבות קבצים מצורפים, ולעשות זאת בטרם הם מגיעים למשתמשים; הטמיעו מנגנון אימות כדי לאמת שמייל נכנס לא מגיע ממקורות חשודים; למדו לזהות סימנים למייל חשוד, ומה לעשות אם וכאשר הם נתקלים בכזה; ודאו כי הדואר האלקטרוני מגיע מכתובת השולח; לעולם אל תפתחו קבצים, ולעולם אל תלחצו על קישורים בהודעות שמגיעות משולחים שאינם מוכרים.

שבע... בום! אילוסטרציה: BigStock

הפוסט כיצד קוד בן שבע שנים לגניבת נתונים ממשיך להוות איום עוצמתי? הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


קארל פיי, ממייסדי OnePlus, מזמין אתכם להשקיע בחברה החדשה שלו

$
0
0

קארל פיי, ממייסדי OnePlus, ממשיך לעורר עניין רב בחברה החדשה שלו – Nothing, ובעקבות זאת הוא גם יוצא למסע גיוס כספים חדש, במימון המונים. פיי מגדיר את הקמפיין החדש כדרך שלו לתת לציבור הלקוחות לקחת חלק בחברה – אחד מהמשקיעים בסבב הגיוס המיוחד הזה ייבחר להצטרף להנהלת Nothing, כנציג שאמור להזכיר לה בשוטף מה הלקוחות רוצים.

אנשים שירצו בכך יכולים כבר מהיום (ג') להירשם באתר החברה להשתתפות בקמפיין, שיתחיל ב-2 במרץ – וכנראה שגם יהיה קצר מאוד. סכום הגיוס שתשיג החברה החדשה יצטרף ל-22 מיליון הדולרים שהיא כבר גייסה, ש-15 מיליון מהם הגיעו מגוגל ונצ'רס, קרן ההשקעות של אלפבית, החברה האם של גוגל.

פיי כבר סיפר שהמוצר הראשון שתשיק החברה יהיה אוזניות אלחוטיות נטולות חוטים – כנראה בקיץ, אבל הוא לא סיפר שאחד הצעדים הראשונים שעשה היה לרכוש את השאריות של Essential – יצרנית הטלפונים שהקים אנדי רובין, האיש שיצר את אנדרואיד, וכשלה בשוק לחלוטין.

עדיין לא ברור כיצד מתכוונים ב-Nothing להשתמש ב-Essential, אבל גם החברה של רובין לא התכוונה לייצר טלפונים בלבד, אלא התקנים שיתאימו להיבטים שונים של החיים הדיגיטליים – כמו שלט רחוק מיוחד, שהוצג כקונפסט ממש לפני שהיא נסגרה.

קמפיין מימון המונים. Nothing

הפוסט קארל פיי, ממייסדי OnePlus, מזמין אתכם להשקיע בחברה החדשה שלו הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

אילון מאסק למשקיעים הגדולים בדוג'קוין: תמכרו!

$
0
0

אילון מאסק, מהחובבים הגדולים של הדוג'קוין, קורא למשקיעים שמחזיקים בהרבה יחידות מהמטבע הווירטואלי למכור, ומציע לשלם להם סכומי כסף תמורת זה. בציוץ שפרסם שלשום (א') הוא הביע דאגה שלמעט מדי אנשים יש יותר מדי מטבעות דוג'קוין.

הדוג'קוין החל ב-2013 כבדיחה על עולם הקריפטו, אבל מאז נשאר בשוק. מאסק הצהיר לא מכבר שמדובר במטבע הווירטואלי החביב עליו, ואף צייץ תמונה שבה הוא נראה נושא את תמונת הכלב, שמהווה את סמלו של הדוג'קוין, בפרפראזה על תמונה מהסרט מלך האריות.

בסדרת הציוצים האחרונה שלו על המטבע, משלשום, הוא כתב: "אם המחזיקים הגדולים בדוג'קוין ימכרו את רוב המטבעות שלהם, הם יקבלו את התמיכה המלאה שלי. לדעתי, הסוגיה האמיתית היחידה כאן היא יותר מדי ריכוזיות.. אשלם להם דולרים אמיתיים אם הם יעשו זאת".

מיד לאחר הציוץ של מאסק שער הדוג'קוין קפץ, אבל לאחר מכן הוא ירד לשפל של 4.8 סנט ליחידה. בהמשך הוא שב לעלות, ונכון לכתיבת שורות אלה הוא שוב יורד – הפעם ב-6.5%, לשער של קצת יותר מ-5.5 סנט. שער השיא של הדוג'קוין, 8.7 סנט ליחידה, נרשם לפני תשעה ימים, לאחר שסלבס כמו סנופ דוג הצטרפו למאסק בתמיכה במטבע.

עוד פרק בסאגת אילון מאסק והדוג'קוין. אילוסטרציה: BigStock

הפוסט אילון מאסק למשקיעים הגדולים בדוג'קוין: תמכרו! הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ולנטיינ'ס טק

$
0
0

דיילי ציפי בילתה את הוולנטיינ'ס דיי, יום האהבה, שחל שלשום (א'), באירוע מיוחד של SQLink, שמתקיים זו השנה הרביעית ברציפות ונקרא, איך לא, SQLove. האירוע כלל מפגשי ספיד דייטינג, שבניגוד לשנים הקודמות נערכו במרחב הווירטואלי, שכבר מזמן הפך לכר פורה למציאת אהבה פיזית, אמיתית.

מתחם הדייטינג של SQLink. צילום מסך

מתחם הדייטינג הווירטואלי של SQLink. צילום מסך

באירוע, שנערך בשיתוף מרחוק, נטלו חלק היי-טקיסטים והיי-טקיסטיות, שמחפשים למצוא את ה-אחד או ה-אחת שלהם.ן. ממש כמו בספיד דייטינג אמיתי, הרווקים.ות עברו בין “שולחנות” ושוחחו קצרות האחד.ת עם השני.יה, לפני שהמשיכו הלאה, לסבב הבא. כל משתתף ומשתתפת קיבל.ה לפחות שמונה סבבים שונים, כמו גם הזדמנות להכיר באזורים הציבוריים.

לא רק דייטינג

מתחם ההיכרויות האינטראקטיבי כלל, בין היתר, אזור לקהילת הלהטב"ק, אזור ריקודים, מתחם בר ואפילו עמדת DJ. בסוף הערב עלתה הדר לוי, האחת והיחידה, לסטנד אפ קורע במיוחד.


חוץ מאהבה, המשתתפים יכולים היו למצוא בערב הזה גם עבודה: SQLink אספה מאות משרות פתוחות ומבוקשות שהוצעו להיי-טקיסטים באזור "השידוך המקצועי". בתוך כל הטוב הזה שובצו אתנחתות קומיות וחידות נושאות פרסים, והעונים נכונה זכו במגוון שוברי BuyMe.

יניב בן ישי, סמנכ”ל השיווק של SQLink, אמר כי "זו כבר הפעם הרביעית שאנחנו עורכים את אירוע הסינגלס שלנו לקהילת ההיי-טק, ומסורת לא שוברים – גם לא בגלל נגיף טורדני. היה לנו חשוב דווקא בתקופה הנוכחית להרים אירוע דייטינג ייחודי ומושקע לקהילת ההיי-טק – גם כי אנחנו תמיד אוהבים לחשוב מחוץ לקופסה ולעשות דברים בגדול, וגם כדי לשפר קצת את מצב הרוח בתקופה שבה כולנו בסגרים וריחוק חברתי".

רחבת הריקודים במתחם הדייטינג הווירטואלי של SQLink. צילום מסך

רחבת הריקודים במתחם הדייטינג הווירטואלי של SQLink. צילום מסך

דיילי ציפי שמעה שבמהלך האירוע הוחלפו כמה טלפונים, ומצפה להזמנות לחתונות אחרי שהקורונה תיגמר כבר.

רחבת הריקודים במתחם הדייטינג הווירטואלי של SQLink. צילום מסך

הפוסט ולנטיינ'ס טק הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

צרפת מאשימה: האקרים רוסים תקפו אותנו בקמפיין רחב היקף

$
0
0

קבוצה של האקרים ידועים לשמצה, המכונה Sandworm (תולעת חול), פרצה לחברות רבות – חברות IT צרפתיות וחברות אירוח אתרים. זאת, כחלק מפעילות ריגול בסייבר, שהחלה כבר משנת 2017, כך האשימה צרפת.

ANSSI, הסוכנות הלאומית לאבטחת סייבר בצרפת, פרסמה דו"ח, המפרט כיצד תוקפים ניצלו כלי לניטור משאבי IT – בשם Centreon – כדי לחדור למערכות IT של ארגונים.

בעוד שהסוכנות לא האשימה באופן ספציפי את רוסיה, הרי שהדו"ח שלה פירט כיצד Sandworm – קבוצת האקרים המזוהה עם הביון הצבאי הרוסי, GRU – שהתה באופן נסתר במשך שלוש שנים, משנת 2017 עד 2020, ברשתות של ארגונים צרפתיים.

הדו"ח גם לא ציין כיצד התוקפים ניצלו את הגישה שהשיגו למערכות ולרשתות. למרות זאת, מומחי אבטחה ציינו כי די במעורבות של הקבוצה בקמפיין הפריצות – כדי לעורר דאגה. החוקרים האשימו בעבר את תולעת החול במתקפת NotPetya על אוקראינה בשנת 2017, בתקיפה של רשת החשמל באוקראינה ב-2015, ובאירועי סייבר הרסניים אחרים.

דמיון "מעורר תמיהה" למתקפת הענק בסייבר על ארה"ב

עוד ציינו החוקרים כי מסע הריגול בסייבר דומה באופן "מעורר תמיהה" למתקפת הענק בסייבר הרוסית בארה"ב. במתקפה זו ההאקרים, גם הם מקורבים לקרמלין, ניצלו עדכון לתוכנת אוריון – לניטור ולניהול רשתות של סולאר-ווינדס (SolarWinds), כדי להשיג דריסת רגל במערכות וברשתות של ארגונים מסחריים וסוכנויות פדרליות בארה"ב. לאחר שההאקרים פרצו לרשתות אלו, הם אספו מודיעין רב משלל הקורבנות, ביניהם גם ארגונים מישראל. בין הארגונים שהותקפו ונפרצו: מיקרוסופט, פייראיי, סיסקו, אינטל, אנבידיה, בלקין, יצרנית נתבי Wi-Fi וציוד רשת ביתי, וכן חברת הייעוץ דלויט. מהממשל הפדרלי הנפגעים רבים, ובהם: משרד האוצר, מינהל הטלקום והמידע הלאומי במשרד המסחר (NTIA), סוכנויות מודיעין, ביניהן הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA), משרד האנרגיה, מינהל ביטחון הגרעין הלאומי (NNSA) – המטפל במאגר אמצעי הלחימה הגרעיניים של ארה"ב – וכן המשרד להגנת המולדת ומשרד החוץ.

על פי סוכנות אבטחת הסייבר הצרפתית, המתקפות כללו שימוש בשני כלי פריצה: PAS web shell, ו- Exaramel. הכלים הללו משמשים כדלת אחורית ומאפשרים גישה וביצוע פקודות מרחוק על מערכות. שני כלי הפריצה זוהו על ידי ספקיות אבטחה בשנים 2017 ו-2018, בהתאמה.

תקיפות מתוחכמות שכנראה החלו עוד לפני 2020. מתקפת הסייבר בארצות הברית. אילוסטרציה: BigStock

תקיפות מתוחכמות שכנראה החלו עוד לפני 2020. מתקפת הסייבר בארצות הברית. אילוסטרציה: BigStock

ההאקרים הצליחו לחדור בחלק מהמקרים, כיוון שהקורבנות הארגוניים לא עדכנו במערכות שלהם את הגרסה האחרונה של Centreon. לו היו עושים זאת, היקף ההצלחה של ההאקרים היה נמוך בהרבה. לעיתים קבוצות פריצה עושות שימוש האחת בנוזקה של רעותה, ולהפך, וזאת במטרה מכוונת להטעות חוקרי אבטחת מידע. אלא שבמקרה זה, טוענת הסוכנות הצרפתית כי היא זיהתה חפיפה בין שרתי פיקוד ובקרה ששימשו בקמפיין הפריצה של Centreon ואירועי פריצה של Sandworm.

מסימני ההסלמה בסייבר: הפסקת החשמל באוקראינה ב-2016 

בתחילת ינואר 2016 דווח כי האקרים גרמו להפסקת חשמל באוקראינה בתקופת חגי סוף השנה, מהלך המעיד, לדברי חוקרי אבטחת מידע, על הסלמה חדשה ומטרידה בעולם מתקפות הסייבר. הפסקת החשמל, שפגעה בכמה מאות אלפי בני אדם, ולפי אחד הדיווחים ב-700 אלף מהם, נגרמה מווירוס שגרם לניתוק תחנות כוח מהרשת.

חוקרים אמרו כי ניתוח הנוזקות שנמצאו במערכות של לפחות שלושה מפעילי חשמל אזוריים, העלה כי "מתקפת סייבר הרסנית" היא שהובילה להפסקת החשמל.

התוקפים השתמשו בסוג של נוזקה שמחקה קבצים ממערכות מחשב, כיבתה אותן – מה שגרם להפסקת החשמל רחבת ההיקף. לפחות אחת ממערכות החשמל הייתה נגועה גם בנוזקה BlackEnergy.

שילוב דומה היה בשימוש נגד כמה כלי תקשורת אוקראינים במהלך הבחירות המקומיות שנערכו בה שנה קודם לכן. חוקרים חשפו אז כי המתקפות שגרמו להפסקת החשמל היו של הקבוצה Sandworm, שבעבר כבר אובחנה כמי שעשתה שימוש ב-BlackEnergy.

ב-2014, iSight קבעה כי הקבוצה תקפה את נאט"ו, חברות במגזר האנרגיה, מוסדות אקדמיים בארצות הברית, כמו גם ארגונים ממשלתיים באוקראינה, פולין ומערב אירופה.

סנטראון מסרה בתגובה כי "לא הוכח בשלב זה שהפגיעות שזוהתה נוגעת לגרסה מסחרית שאנו מספקים במהלך התקופה האמורה".

הקרמלין הכחיש בעקביות כל מעורבות במתקפות סייבר או ריגול בסייבר.

מתקפת ריגול בסייבר על צרפת. אילוסטרציה: BigStock

הפוסט צרפת מאשימה: האקרים רוסים תקפו אותנו בקמפיין רחב היקף הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מימון ישיר שדרגה את מערך הגיבוי שלה למערך קומוולט

$
0
0

מימון ישיר, חברת אשראי צרכני מקבוצת ביטוח ישיר, בחרה בפתרון Commvault Complete Backup & Recovery לניהול והגנת נתונים. את ההטמעה ביצעה חברת ווי אנקור (We Ankor) מקבוצת חילן, שותף Market Builder מוביל של חברת קומוולט (Commvault).
הפתרון החדש נותן למימון ישיר מענה לזמינות גבוהה של המידע ולגיבוי ושחזור לכלל הסביבות ההטרוגניות בחברה: הסביבה הפיזית, הווירטואלית ומשתמשי הארגון. הפתרון מאפשר ניהול פשוט וידידותי וגמישות תפעולית למענה של צורכי הארגון הגדלים והמשתנים לאורך הזמן.לייעל פעילות ולשפר את זמינות הנתונים ואת הגישה אליהם, כולל שימוש בניהול צילומים למערך האחסון (Snap) ממערכת קומוולט ואת התאימות בסביבות מקומיות ובענן.

מימון ישיר רכשה מחברת ווי אנקור גם מערכת אחסון של נט-אפ (NetApp) מסוג E series לטובת אחסון המידע המגובה. חברת ווי אנקור הינה שותף STAR של נט-אפ.

הפרויקט מוערך בסדר גודל של מאות אלפי שקלים.

כתוצאה מגידול מהיר במרכזי נתונים, נדרשה מימון ישיר להתאים ולהרחיב את יכולת ההגנה של המערכות, את היעילות התפעולית ואת אמינותם של תהליכי הניהול להגנת הנתונים, את ההגנה על היישומים המקומיים ועל האפליקציות הרצות בענן מממשק ניהול אחד, המאפשר שחזור נתונים במהירות ובפשטות באמצעות פלטפורמות גיבוי בהתאם לנדרש.

הפתרון שהוטמע הינו פתרון פשוט לניהול, המאפשר לגדול בהתאם לדרישות העסקיות ולקבל תמונה מלאה בממשק אחד. כמו כן, הפתרון מאפשר גישה פשוטה לניהול, יכולת הגנת נתונים ואבטחתם, לרבות הגנת נתוני סיילספורס (Salesforce) ו-Office 365 בענן של מיקרוסופט (Microsoft).

הפתרון החדש הוביל לצמצום חלונות הגיבוי במימון ישיר ב-50% ולהגדלת אמינות הגיבוי ל-100%. כמו כן, היא השיגה שיפור של 70% ב-RTO/RPO, תוצאות  העונות על דרישות החברה ומשפרות משמעותית את אספקת השירות.

טל מצרי, מנהל מחלקת תשתיות במימון ישיר, אמר, כי "מטרת הפרויקט היתה ליישם פתרון הנותן מענה למגוון הפלטפורמות שמימון ישיר מיישמת, הן בענן והן on prem. פשטות הפתרון של קומוולט בהתממשקות למערכות אלו, בנוסף לפשטות הליך הגיבוי והשחזור, נתנה מענה כולל לדרישות הארגון בצורה טובה ואפשרה למימון ישיר להתמקד בפעילויות שמניעות את העסק קדימה".

שחר ריכמן, מהנדס שירות מחברת ווי אנקור ציין, כי באמצעות הפתרון של קומוולט מימון ישיר מוכנה לכל תרחיש וסיטואציה, החל מתמיכה מלאה במערכות Legacy וכלה במערכות חדשות כדוגמת סיילספורס. הפתרון מאפשר ניהול פשוט וידידותי, גמישות תפעולית והכל תחת ממשק יחיד, המספק תמונת מצב לכל השירותים הקיימים ולאלו שיתווספו בעתיד – כולל הגנה מפני מתקפות כופרה".

טל מצרי, מנהל מחלקת תשתיות במימון ישיר. צילום: יוסי בייטלמן

הפוסט מימון ישיר שדרגה את מערך הגיבוי שלה למערך קומוולט הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

ניו יורק תובעת את אמזון: סיכנה את בריאות עובדיה בקורונה

$
0
0

התובעת הכללית של ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, הגישה אתמול (ג') תביעה נגד אמזון (Amazon), המאשימה את ענקית הטכנולוגיה מסיאטל בכך שלא הגנה כראוי על עובדיה מפני הקורונה בשני מחסנים שלה במדינה, בסטטן איילנד ובקווינס.

המהלך היה צפוי ומגיע אחרי ניסיון של אמזון למנוע מג'יימס לתבוע אותה, כשהענקית הקדימה והגישה תביעת נגד בשבוע שעבר (ו'), ובה גרסה כי התובעת הכללית יישמה תקן "לא עקבי ולא הוגן" לבטיחות במקום העבודה במהלך חקירתה. בנוסף, לפי עורכי הדין של אמזון, לג'יימס אין את הזכות לעסוק בענייני מקום העבודה, שנמצאים בכלל בסמכות פדרלית דרך חוקי עבודה לאומיים.

ואולם, המהלך המקדים של אמזון לא מנע את הפנייה של ניו יורק אל בית המשפט אתמול. בתביעתה טוענת ג'יימס שאמזון לא הצליחה לעמוד בדרישות הניקיון והבטיחות, לאחר שזוהו מקרים חיוביים של COVID-19 במתקניה.

תובעת את אמזון. לטיטיה ג'יימס, התובעת הכללית של ניו יורק. צילום: BigStock

תובעת את אמזון. לטיטיה ג'יימס, התובעת הכללית של ניו יורק. צילום: BigStock

אמזון לא התאימה את יעדיה והפרודוקטיביות שלה לסכנות הקורונה 

בתביעה מצוין כי רווחי השיא של אמזון על רקע המגיפה הגיעו "על חשבון עובדי החזית שלה, שחוו סיכונים משמעותיים להידבק בקורונה בזמן שעבדו באמזון".

ג'יימס גם מאשימה את אמזון בנקמה בלתי חוקית בעובדים, שהתלוננו על התנהלותה הלקויה בכל הכרוך בהקפדה על נהלי קורונה ראויים.

יצוין כי ההאשמות בתביעתה של ג'יימס מתייחסות לימיה הראשונים של המגיפה במרכז ההגשמה של אמזון המכונה JFK8 ושוכן בסטטן איילנד, ובמרכז המסירה, DBK1, שפועל בקווינס. התובעת הכללית ג'יימס טוענת כי במתקנים אלו אמזון לא הנהיגה הליכי חיטוי נאותים, ולא התאימה את יעדיה והפרודוקטיביות שלה כך שיתחשבו בבטיחות העובדים ובבריאותם בזמן שהמגיפה העולמית משתוללת.

העובדים שהלינו על מעסיקתם והזנחתה, לכאורה, הם כריס סמולס ודריק פאלמר, שניהם התייחסו לתנאי הבטיחות ב-JFK8, שהוא מרכז הגשמה ענק של אמזון.

ענקית הקמעונאות אונליין לא מכחישה כי פיטרה את סמולס, אך מתעקשת שעשתה כן כיוון שהוא הפר את פרוטוקולי הבטיחות בכך שהעמיד עובדים אחרים בסיכון להידבקות בקורונה, כשהשתתף במחאה אחרי שנאמר לו להימצא בבידוד. מעניין לגלות כי בנוגע למקרה המסוים, בפתק שהודלף התייחס היועץ המשפטי של אמזון, דייוויד זפולסקי, לביקורת על סמולס וציין כי העובד לשעבר "לא היה פיקח או ידע להתנסח". על דברים אלו התנצל זפולסקי מאוחר יותר.

מה שדורשת ניו יורק כעת מאמזון, בין השאר, הוא שהחברה תשנה את מדיניותה והתנהלותה מול העובדים, שתערוך להם הכשרה עדכנית לעידן הקורונה, וכן שתפסוק פיצויים לסמולס ותציע להחזירו לעבודה.

אמזון מצידה הגנה על פרוטוקולי הבטיחות שלה וטענה בתביעתה המוקדמת כי אלו "חורגים בהרבה מהנדרש על פי החוק". החברה אמרה גם כי הנחיותיה פותחו בהתייעצות עם מומחי בריאות, וציינה אמצעים שבהם נקטה מאז פרוץ הקורונה, כגון הוספת תחנות לחיטוי ידיים.

נתבעת על ידי מדינת ניו יורק. אמזון. צילום אילוסטרציה: BigStock

הפוסט ניו יורק תובעת את אמזון: סיכנה את בריאות עובדיה בקורונה הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

חטיבת הסייבר של קבוצת SQLink תשווק את מוצרי ORCA בישראל

$
0
0
תשווק את ORCE בישראל. SQLink

תשווק את ORCE בישראל. SQLink

CyberLink מקבוצת SQLink הודיעה היום (ד') כי חתמה על הסכם עם חברת ORCA. במסגרת ההסכם, SQLink תבצע Product to Market אופטימלי לשירות ה-Cloud Security המנוהל של חברת ORCA בשוק הישראלי, לפתרון בתצורת SaaS.

ניר בר נתן, מנהל חטיבת שירותי הגנת סייבר בקבוצת SQLink: "המוצר בתצורת SaaS מעניק מבט מעמיק מאד על רמת האבטחה של כל הנכסים בסביבות הענן Azure/AWS/GCP, מרמת ה-Account ופנימה, עד הרמה של מערכת ההפעלה והתשתית האפליקטיבית, זיהוי חולשות, זיהוי נוזקות, ניטור מידע אישי רגיש (PII) וחולשות עליו, זיהוי Lateral Movements, זיהוי חריגה בהגדרות ביחס למדיניות' ועוד".

קהל היעד לשירות ולפתרונות אלה הן כל החברות המחזיקות פלטפורמות IAAS ו-PAAS באחד משלושת סביבות הענן שהוזכרו לעיל, חברות המחזיקות מידע רגיש או כפופות לרגולציות ותקנים המחייבים אותן ליישם ניטור זיהוי חולשות בנכסים מחזיקי מידע, או כאלה הקשורים בתקשורת לנכסים רגישים אחרים. עוד בקהל היעד לשירות: כל החברות שיצאו לענן ולא התאימו עדיין את אופן ההסתכלות שלהן על אבטחת המידע לסביבת הענן, השונה מהותית מאבטחת מידע On Premise ברשת הארגונית. ההסכם בין שתי החברות יאפשר לשדרג את הפתרונות והשירות המוצעים על ידן.

גיל גרון מחברת ORCA: "SQLink בחנה לעומק את הפתרונות המוצעים לשוק הישראלי. אסקיולינק מצאה כי הפתרון שלנו הינו המתאים ביותר, הן לחברות עם עשרות שרתים בענן, כמו גם לחברות גדולות יותר. אנחנו מאוד גאים שאסקיולינק בחרה את המוצר שלנו. ORCA מביאה מערכת עם ערך מוסף אמיתי ותוצאות מוכחות בנראות של סביבת הענן. חשוב לציין כי כבר בשלב התחלת הטמעה בארגון נחשפות חולשות שצוותי התשתיות ואבטחת המידע לא היו מודעים להן, ושתוקנו במהרה, והן התגלו בזכות הנראות ההוליסטית של המערכת שלנו, שמעניקה מבט Defense Depth ולא רק מבט אנמי מלמעלה".

ניר בר נתן, מנהל חטיבת שירותי הגנת סייבר בקבוצת SQLink. צילום: רומן בויצוב

הפוסט חטיבת הסייבר של קבוצת SQLink תשווק את מוצרי ORCA בישראל הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות


AIOps – הדבר החם הבא בעולם ה-IT

$
0
0

מהפכת הבינה המלאכותית אשר נמצאת בעיצומה, הביאה עימה גישות חדשות לפתרון בעיות בתחום הרפואה, הייצור, הפיננסים ותעשיות רבות אחרות. התחום הבא שבינה מלאכותית עתידה לכבוש יהיה ה-IT, וזה יקרה כאשר היא תשתלט על התפעול השוטף של מערכות ה-IT, בין אם בענן, בתוך הבית או בסביבה היברידית. בינה מלאכותית לתפעול IT (AIOps) תסייע לארגונים להפחית את עלויות ה-IT שלהם, תוך כדי אספקת חוויית משתמש מצוינת מהמשתמש לענן, הן עבור העובדים והן עבור הלקוחות.

עם ניתוח מתמיד של נתונים, מערכות AI יכולות לפתח פרדיגמה, או פרופיל התנהגות – שהולך והופך מדויק יותר ככל שנאספים יותר נתונים – לאופן שבו המערכת צריכה לפעול, ולהפעיל התראות אם מתרחש משהו שאינו מתאים לתבנית (למשל התנהגות שאינה תקינה). מודל זה מיושם יותר ויותר על IT, כאשר מערכות בינה מלאכותית מנתחות באופן מתמיד ואוטומטי אירועים בעת התרחשותם כדי להזין את ההבנה של מצב "נורמלי", כך שמצב "לא תקין" יזוהה ויזכה לטיפול בקלות רבה יותר. כאשר מתרחש אירוע הדורש התייחסות, המערכת תנפיק התראה – או אפילו תנקוט פעולה מתקנת באופן אוטומטי, ובכך תבטיח המשכיות שירות וחוויית משתמש מעולה.

חלק מהטכניקות שישמשו את מערכות הבינה המלאכותית כדי לייעל את ה- IT כוללות:

נראות נתונים מלאה (Client to Cloud visibility): אירועים העלולים להשפיע על פעולות ה-IT יכולים להתרחש בכל אחת משכבות הרשת או התשתית – החל מהחיבורים הפיזיים למערכת ההפעלה וכלה בממשק המשתמש, ביישומים בענן ובכל מקום שביניהם. מערכות בינה מלאכותית אוספות נתונים בכל שכבות הנתונים ומחברות אותם לפרדיגמה התפעולית.

ניתוח פעילויות בזמן אמת: חמושים בנתונים אלו, מערכות בינה מלאכותית מנתחות כל הזמן את ההשלכות של כל האירועים והפעילות, ומעריכות תוצאות אפשריות בהקשר של פעולות. המערכות מנתחות באופן יזום נתונים אלה ומספקות התראות אם אירועים או פעילות מהווים איום על חוויית השימוש. הנתונים יכולים להצביע על חומרת ההתראה, והאם יש צורך בפעולה מיידית – או שמא הבעיה היא כזו שניתן להמתין או להתעלם ממנה כליל, ובכך לבטל את הבעיה של אזעקות שווא, שעלולות להיווצר על ידי מערכות שאינן חכמות.

אוטומציה חכמה: בעוד שאת צוות ה-IT צריך לעדכן לגבי בעיות אפשריות, את מערכות הבינה המלאכותית ניתן לתכנת לבצע באופן אוטומטי תיקונים במקרים רבים. לדוגמה, אם המערכת קובעת שעדכון תוכנה עשוי להשפיע על הפעולות – היא תשחזר אוטומטית את הגירסה הקודמת כדי להבטיח המשכיות תפעולית.

למידת מכונה: מערכות בינה מלאכותית המצוידות בלמידת מכונה יסרקו את הנתונים שנאספו, וישכללו כל העת את הפרדיגמה שלה כדי להבטיח פעולות נכונות. לאורך זמן, המערכות יוכלו להמליץ באופן יזום על דרכים טובות יותר לפריסת משאבים – ובכך לייעל את הפעילות ולחסוך זמן וכסף בארגון.

ככל שנכסי מערכת ה-IT מתרחבים יותר ויותר על פני אזורים גיאוגרפיים, והתשתית מורכבת משילוב של נכסים מקומיים, ענניים ומרובי עננים, מתברר כי AIOps היא באמת השיטה היחידה כיום לתפעול IT – ואכן, מנתוני סקר, שנערך לאחרונה על ידי חברת המחקר Vanson Bourne בקרב 1,000 מנמ"רים ומנהלי אבטחה בתשע מדינות, עלה, כי 87% מהנשאלים באזור EMEA אמרו, שארגונים מונעי בינה מלאכותית הם בעלי יתרון עסקי חזק כתוצאה מהזריזות, הגמישות והתובנה בפעילות הדיגיטלית שלהם.

מה המשמעות של AIOps עבור צוותי ה-IT?

כניסתם של יישומי בינה מלאכותית לאדמיניסטרציה ולתפעול תשתיות ה-IT תשנה את אופן עבודת הצוותים, עם משימות, תחומי אחריות וכישורים חדשים. השכלה תהיה גורם מפתח בהצלחה באימוץ בינה מלאכותית: הערכה ויישום של פתרונות בינה מלאכותית דורשים השקעה בצוות ה-IT. כדי להבטיח הצלחה, עסקים החושבים קדימה ישקיעו בחינוך למנהיגות IT כדי שיוכלו להבין טוב יותר כיצד להעריך וליישם פתרונות AI בצורה יעילה בכל הארגון.

AIOps לניהול IT נמצא עדיין בחיתוליו, אך כל הזמן יותר ויותר חברות מאמצות אותו. 2021 עשויה להיות נקודת מפנה לטכנולוגיה זו, שתהיה מונעת משיקולי כדאיות באתגר המתמשך של המגיפה. היתרונות פשוט ברורים מכדי להתעלם מהם, וכמו בתחומים רבים אחרים, מסתמכים על מערכות בינה מלאכותית יותר ויותר כדי לספק תפעול אוטומטי מקצה לקצה, כמו גם לפתור בעיות מורכבות של משתמשים, הפחתת עומסי עבודה לצוותי ה-IT תוך הקפדה על ניהול IT טוב יותר, מדויק ופרואקטיבי יותר.

 

הכותב הוא אחראי תחום AI Driven Enterprise, ג'וניפר נטוורקס ישראל.

ולדימיר אורייב, אחראי תחום AI Driven Enterprise, ג'וניפר נטוורקס ישראל. צילום: צילום: ג'וניפר נטוורקס

הפוסט AIOps – הדבר החם הבא בעולם ה-IT הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

רבעון מעורב ל-Wix: עלייה חדה בהכנסות –וגם בהפסדים

$
0
0

Wix סיימה את שנת 2020 ואת הרבעון האחרון שלה עם תוצאות מעורבות: היא הציגה עלייה חדה בהכנסות, אבל גם בהפסד הנקי – כך עולה מהנתונים שהחברה פרסמה היום (ד'). הסיבה לגידול החד בהפסד היא שהעלייה בהוצאות הייתה גדולה יותר מזו שנרשמה בהכנסות. נתון נוסף שיש לציין הוא שההכנסות השנתיות מגרדות את הסף של מיליארד דולר.

העלייה בהכנסות מתיישבת עם המעבר של עסקים רבים לדיגיטל בעיקר הקורונה, שכן פעילות הליבה של Wix היא פלטפורמה שמאפשרת לעסקים להקים אתרים אונליין. זאת היא אחת הסיבות המרכזיות לכך שההכנסות השנתיות של החברה רשמו עלייה של 30% ל-988.8 מיליון דולר. לעומת זאת, ההוצאות זינקו ב-41% ל-1.2 מיליארד, מה שהביא לצמיחה של 146% בהפסד התפעולי ל-197.3 מיליון דולר ושל 150.6% – פי שניים וחצי – בזה הנקי ל-216.5 מיליון.

מכירות הפתרונות העסקיים זינקו ב-107%

המגמות שנרשמו ב-2020 כולה היו בולטות יותר ברבעון האחרון שלה: ההוצאות זינקו ב-52% ל-338 מיליון דולר, ההכנסות האמירו ב-38% ל-287.5 מיליון וכתוצאה מכך, ההפסד הנקי זינק ב-188.6% ל-62.8 מיליון והרווח למניה – ב-169% ל-1.13 דולר. יש לציין שסעיף המסים הוסיף לסעיף הרווחיות, מאחר ש-Wix קיבלה ברבעון החזר מס של 2.8 מיליון דולר לעומת חבות מס של 1.223 מיליון ברבעון האחרון של 2019. אלא שכאמור, לא היה די בכך כדי להעביר את החברה לרווחיות, או אפילו כדי להקטין את ההפסק הנקי שלה.

חלוקת ההכנסות מעלה כי מכירות המנויים של Wix גדלו ברבעון ל-213.8 מיליון דולר ומכירות הפתרונות העסקיים – אותה פלטפורמה ליצירת אתרים לעסקים – זינקו ב-107%, שהם זינוק של יותר מפי שניים, ב ל-68.8 מיליון.

נתונים נוספים מראים שההוצאות הגולמיות של החברה זינקו ברבעון ב-80.5% ל-103.3 מיליון דולר, הרווח הגולמי גדל ב-21.6% ל-179.2 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 63.44%. בסעיפי התפעוליים, ההוצאות זינקו ב-42.2% ל-234.7 מיליון דולר וההפסד האמיר ב-213.5% – יותר מפי שלושה – ל-55.5 מיליון.

אבישי אברהמי, מנכ"ל ומייסד Wix, העדיף להסתכל על חצייה המלא של הכוס. למרות הגידול הניכר בהפסדים, הוא אמר כי "אנחנו מסכמים את השנה המוצלחת ביותר בהיסטוריה של החברה, עם 31 מיליון משתמשים רשומים חדשים שהצטרפו אלינו וכמיליון מנויים משלמים חדשים, ובראשונה השנה, הגבייה עברה את הסף של מיליארד דולר. לראות את הפלטפורמה שלנו תומכת במיליוני עסקים מסביב לעולם בתקופה כל כך מאתגרת זה כבוד עצום".

לדבריו, "אירועי 2020 היוו זרז להאצת הגדילה של החברה, שנכנסה השנה לשלב של צמיחה. כעת זה כבר ברור ש-Wix יכולה להפוך לשחקן משמעותי באינטרנט, ובעשור הקרוב אני מצפה שנחזק את מעמדנו ככאלה. אנחנו מתכוונים לשאוף להפוך למנוע הצמיחה העיקרי ברשת, לאפשר לכל אחד ואחת לייצר לעצמם נוכחות אינטרנטית, ובכך לתת ביטוי אמיתי לדמוקרטיזציה הדיגיטלית. אני מאמין שב-5-7 השנים הקרובות, 50% מהנוכחות האינטרנטית שתיבנה ברשת תיעשה על Wix, ולשם אנחנו מכוונים".

אבישי אברהמי, מנכ"ל ומייסד Wix. צילום: יונתן בלום

הפוסט רבעון מעורב ל-Wix: עלייה חדה בהכנסות – וגם בהפסדים הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

מיקרוסופט השיקה אפליקציית Office מוכללת ל-iPad

$
0
0

משתמשי iPad ישמחו בוודאי לדעת, שמיקרוסופט (Microsoft) השיקה את אפליקציית Office המוכללת ל-iPadOS, המייצגת גישה דומה לשימושי Office כפי שהציגה באפליקציה ל-iOS ול-Android. האפליקציה כוללת את יישומי Word, Excel ו-PowerPoint, ובנוסף כמה תכונות ייחודיות למכשירים ניידים, כמו כלים לניהול PDF ומנהל קבצים.

לפני בדיוק שנה הציגה מיקרוסופט את העדכון הזה למכשירי iPhone ו-Android, שיושם גם בחלק מטאבלטי Android. האפליקציה ל-iOS עבדה גם במכשירי iPad, אך רק במצב של "חלון". הגירסה החדשה בנויה על ממשק ותמיכה במצב של מסך מלא, ותומכת גם בתכונות שונות של ה-iPad לריבוי משימות.

משתמשים יכולים עדיין להוריד את אפליקציות Word, Excel ו-PowerPoint בחנות היישומים של אפל (Apple) ל-iPad, ונראה שימשיכו להיות זמינות עוד זמן מה במקביל לאפליקציה המוכללת.

לבד מתפעול חלק ונוח יותר של שלושת הכלים באפליקציה המוכללת, היא גם מציעה כלי מועיל של פאנל "פעולות", שמאפשר פעולות מהירות, כמו העברת קבצים בין התקנים, המרת תמונות לטקסט או לטבלה, סריקת קובצי PDF והמרתם לקובצי Word, סריקת קוד QR ועוד. המשתמשים יכולים לגשת לקבצים המאוחסנים במכשיר או בשירותי ענן.

האפליקציה זמינה להורדה ב-AppStore ללא תשלום, אך כדי להשתמש בכל התכונות שהיא מציעה נדרש רישום לשירות Microsoft 365.

אפליקציית Office ל-iPad

הפוסט מיקרוסופט השיקה אפליקציית Office מוכללת ל-iPad הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

רידיפיין מיט –מדפיסת הסטייקים הישראלית –גייסה 29 מיליון ד'

$
0
0

חברת רידיפיין מיט (Redefine Meat) מרחובות – שכשמה כן היא, מגדירה מחדש את הבשר ומייצרת בשר סינטטי מהצומח, המודפס כסטייקים – גייסה 29 מיליון דולר בסבב A.

את הסבב הובילו Happiness Capital ו-Hanaco Ventures, ואליהן הצטרפו CPT Capital, כמו גם משקיעים בינלאומיים חדשים אחרים, כולל Losa Group, Sake Bosch ו-K3 Ventures. החברה הודיעה כי היא מתכוונת להשתמש בכספים כדי להרחיב את פורטפוליו הבשר הטבעוני מתוצרתה, ולתמוך בהשקה המסחרית ובצמיחה הבינלאומית שלה השנה, על רקע השלמת מתקן ייצור רחב היקף עבור מדפסות התלת-ממד התעשייתיות שלה, שעתידה להתרחש השנה.

2021 – השנה שתהווה פריצת הדרך לבשר האלטרנטיבי?

אשחר בן שיטרית, מנכ"ל ומייסד שותף של החברה, אמר לתקשורת העולמית כי "שנת 2021 תהיה שנה היסטורית לא רק עבורנו, אלא עבור תעשיית הבשר האלטרנטיבית כולה. לא רק שנראה מוצרים מודפסים תלת-ממדיים בפעם הראשונה בשוק, אלא שהצרכנים יוכלו לחוות נתחי בשר שלמים (ללא פגיעה בבעלי חיים – ג"פ) שנחשבו בעבר כבלתי ניתנים לדמיון".

רידיפיין מיט ממנפת פטנט טכנולוגי לייצור דיגיטלי בקנה מידה תעשייתי, בכדי לייצר מוצרי בשר צמחיים בני קיימא, שלטענתה מספקים את חווית המרקם, הטעם והאכילה של בקר. טכנולוגיית ההדפסה התלת-ממדית של החברה יכולה לשכפל מבני שרירים שלמים, בין אם של בקר, של כבש, עוף או פירות ים, כמו גם סלמון או טונה, ואף בשר חזיר, שעל אף היותו מיוצר על בסיס צמחי ככל הנראה יהיה פחות רלוונטי בישראל. עם זאת לעת עתה, לדבריה, החליטה החברה להתמקד בבשר בקר.

בחודש שעבר הודיעה רידיפיין מיט כי חתמה הסכם שיווק והפצה עם חברת בסט מייסטר (Best Meister). לדברי בן-שטרית, מוצריה של החברה יגיעו אל הצרכן הישראלי כבר במהלך החודשים הקרובים, ישווקו גם בגרמניה ובשווייץ ובהמשך בכל אירופה מאמצע השנה, ויעשו את דרכם גם אל אסיה וצפון אמריקה בהמשך 2021.

בשר אלטרנטיבי לטובת המאבק במשבר האקלים. אילוסטרציה: BigStock

בשר אלטרנטיבי לטובת המאבק במשבר האקלים. אילוסטרציה: BigStock

תעשייה משגשגת ורווחית – בעיקר בשל אילוצי משבר האקלים

תעשיות תחליפי הבשר הצמחיים והבשר המתורבת משגשגות באחרונה עקב יותר ויותר הכרה עולמית בקשר הסימביוטי הקיים בין משבר האקלים ומצבו מתדרדר של כדור הארץ מבחינה אקולוגית, כמו גם השפעת צריכת מוצרים מהחי על הפצת מגיפות.

לעבור לבשר סינטטי כדי להימנע מקטסטרופה אקלימית. ביל גייטס. צילום: מחלקת DFID הבריטית, מתוך ויקיפדיה

לעבור לבשר סינטטי כדי להימנע מקטסטרופה אקלימית. ביל גייטס. צילום: מחלקת DFID הבריטית, מתוך ויקיפדיה

באחרונה יצא ספר חדש בשם "כיצד להימנע מקטסטרופה אקלימית" (How to Avoid a Climate Disaster) שכתב אחד היזמים הוותיקים והמפורסמים בעולם, ביל גייטס – המושקע בחברות בשר אלטרנטיביות שונות. האדם שהביא אל העולם את חלונות ומיקרוסופט (Microsoft) קובע בספרו כי מדינות העולם חייבות להתקדם לבשר בקר אלטרנטיבי ובמהרה, כדי להציל את כדור הארץ מקריסה מוחלטת עקב הזיהום ושינויי מזג האוויר הכרוכים בצריכת היתר של המוצרים מהחי.

בשיחה עם המגזין MIT Technology Review אודות הספר, הבהיר גייטס כי לעת עתה מדובר אמנם במוצרים יקרים לצריכה המונית, אך אמר: "אני לא חושב ש-80 המדינות העניות יאכלו בשר בקר סינטטי. אני כן חושב שכל המדינות העשירות צריכות לעבור ל-100% בשר בקר סינטטי".

חברות פוד-טק רבות קפצו על הגל אחרי שיצרניות תחליפי בשר מהצומח, כמו ביונד מיט (Beyond Meat) וסבוריט (SavorEat), נכנסו לבורסה בהצלחה גדולה.

המפתחות השונות מעידות על פועלן לחקר הפקת בשר הדומה עד לבלי הכר לבשר בעלי החיים, ומוצריהן בהחלט זוכים לעניין ולהיענות נרחבת בקרב מי שאינם מעוניינים עוד לממן את התעשיות מהחי, מטעמים אקולוגיים, בריאותיים או מוסריים.

הפוסט רידיפיין מיט – מדפיסת הסטייקים הישראלית – גייסה 29 מיליון ד' הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

וריטאס משיקה בישראל את שירות הגנת המידע בענן הרחב בעולם

$
0
0

וריטאס, מובילה עולמית בתחום הניהול וההגנה על המידע, הודיעה על שני חידושים משמעותיים בפלטפורמת ה-Enterprise Data Services שלה:

החידוש הראשון הוא רכישת HubStor – חברה מובילה בעולם לשירותי גיבוי בענן, המאפשרת לוריטאס להציע ללקוחותיה מגוון שירותי ניהול וגיבוי מידע כשירות (BaaS) לגיבוי ושחזור של כל רוחב הפעילות של הארגון בענן במודל עלות גמיש ובמבנה שמבטיח לכל משתמש, קטן כגדול, גישה למלוא עוצמת השירותים והפיצ'רים.

לצד רכישה זו, וריטאס השיקה את גרסת 9.0 של נוצר הדגל שלה, Veritas NetBackup, שמציגה יכולת ייחודית בשוק לספק פתרון במודל Hyper Converged, שבו ללקוח יש אפשרות בחירה בין יישום תצורת Scale-Out או Scale-Up על גבי חומרה ייעודית.

באופן זה, וריטאס מרחיבה את יכולות השליטה של הלקוחות שלה במידע שלהם במגוון סוגי סביבות (מקומית, וירטואלית וענן) או בסביבות מרובות עננים, תוך מתן יכולות גמישות, סקלביליות וניהול מתקדמות ומאובטחות.

החידושים יוצגו בפעם הראשונה בכנס השנתי של החברה – Conquer Every Cloud, שיתקיים אונליין בשבוע הבא, בתאריכים 23 ו-24 בפברואר.

רכישת HubStor והשקת Veritas NetBackup 9 מבססות את מעמדה של וריטאס כמובילה בתחומי ההגנה והניהול של המידע בסביבות מרובות עננים. פלטפורמת ה-Enterprise Data Services של החברה תומכת ביותר מ-800 מקורות נתונים שונים, מעל 100 מערכות הפעלה ותשתיות וירטואליות שונות, יותר מ-1,400 יעדי אחסון ומעל 60 פלטפורמות ענן שונות.

רכישת HubStor

הפלטפורמה של HubStor פותחה על מנת לתת מענה לכמה מהחסמים הגדולים ביותר של הגנה על מידע בענן. הרכישה שלה מאפשרת לוריטאס לתת את ההגנה הרחבה ביותר הקיימת כיום למגוון יישומים מבוססי תוכנה כשירות (SaaS), כולל Microsoft 365, Slack ו-Google Drive. הפלטפורמה של HubStor בנויה על תשתית API-first מודרנית, המאפשרת שילוב חלק עם פלטפורמת ה-Enterprise Data Services כדי לפשט פעולות ולהפחית סיכון, כחלק מאסטרטגיית הגנת נתונים הוליסטית.

בין הפיצ׳רים המובילים בפתרון ניתן למצוא:

  • תמיכה במגוון רחב של סביבות ענן (IaaS, SaaS, PaaS ואתרי אחסון דטה מרכזיים) באמצעות פתרון יחיד.
  • שחזור נתונים גרנולריים באמצעות פורטל שירות עצמי פשוט המיועד למשתמשי קצה.
  • גילוי תובנות מתקדמות על סביבת הגיבוי.

עופר אזולאי, מנכ"ל וריטאס ישראל, אמר כי "מעט מדי חברות מבינות שהאחריות ליישום מדיניות הגנת הנתונים בעת השימוש ביישומי SaaS היא שלהן בלבד, אף על פי שכיום, יותר מאי פעם, ארגונים מאמצים אסטרטגיה מרובת עננים ומסתמכים על שירותי ענן כמו Microsoft 365, Slack ו-Google Drive. אנחנו כבר מתחילים לראות את ההשלכות של איומי סייבר באופן כללי ומתקפות כופר בפרט, במיוחד כאשר אנחנו מנהלים סביבת ענן דינמית, שבה יש צורך תמידי לשמור על הגנה על המידע וזמינות שירותים. ארכיטקטורה אחידה ועקבית עבור כלל סוגי התשתיות בארגון הינה קריטית להורדת העלויות ולהקטנת הסיכון".

לפרטים נוספים ולהרשמה לאירוע לחצו כאן.

עופר אזולאי, מנהל פעילות וריטאס בישראל. צילום: יואל כורש

הפוסט וריטאס משיקה בישראל את שירות הגנת המידע בענן הרחב בעולם הופיע ראשון באנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

Viewing all 41247 articles
Browse latest View live


Latest Images